Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru
|
11.11.2014 16:19:01
|
|
|
Erlendl8 kirjutas: |
Nonii, hetkel on vaid paar kuud lõpetamiseni jäänud. Äkki on kellelgi lõputöö ideid pakkuda? Hea oleks kui saaks miskit kätega valmis teha, referaadid ja uurimustööd jätaksin tagavaraks. (b) |
Mine praktikale ja küll seal juba pakutakse nii tööd kui lõputööd.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
MazterZ
HV vaatleja

|
05.01.2015 21:23:34
|
|
|
Viimased aastad on mu hinges kripeldanud soov tarkvaraarendust õppima minna. Silma on jäänud just IT Kolledž kuna sealses õppekavas torkab silma suure hulgal aineid kus ka reaalselt koodi kirjutatakse. Kahjuks panustasin keskkoolis oma tähelepanu eksamitele, mitte lõpuhinnetele, seega on mu keskmine hinne üpriski nutune. Samuti ei sooritanud ma matemaatika eksamite kuna mu valitud eriala ei nõudnud seda. Olin liigselt suur logeleja, mis teha? Hetkel õpin matet iseseisvalt, et see eksam ikkagi ära teha.
Oletades, et ma sooritan matemaatika ekasmi hästi, puksiiriksid kõik mind EIK'i pingereast nagunii välja. TTÜ'sse, TLÜ'sse ja TÜ'sse oleks võimalik tõepoolest edukalt kandideerida, kuid mul on endiselt soov astuda sisse just EIK'i. Eksternõpe tundub liialt kallis, kuid seda ideed ma maha veel ei mata.
Kas on mingisugust viisi gümnaasiumi "uuesti tegemiseks" või mingit muud moodust mis lubaks mu lõputunnistuse hindeid tõsta?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocky-b
Kreisi kasutaja

|
05.01.2015 21:40:33
|
|
|
MazterZ, Mis su keskkooli keskmine hinne oli/on?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
MazterZ
HV vaatleja

|
05.01.2015 22:02:09
|
|
|
rocky-b kirjutas: |
MazterZ, Mis su keskkooli keskmine hinne oli/on? |
3,4 oli. Lõpetasin aastal 2011, pärast mida õppisin üpriski humanitaarset ala, kuid samas hobikorras veebi disainides ning C#'iga mässates.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
05.01.2015 22:12:50
|
|
|
TTÜ peaks eksamite tulemusi suuremaks prioriteediks pidama, võib-olla tasub Sul sinna kandideerida?
IT Kolledži viimane voor oli väga tugev ja sisuliselt 4,81 vist oli viimane piir, mis sisse sai (vist oli nii, et keskmine hinne + mate eksam/100 andis skoori kokku).
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
05.01.2015 22:33:10
|
|
|
Koodi kirjutamine on tarkvaraarenduses alles kusagil tagapool. Kogu loogika väljamõtlemine, planeerimine, disainimine on see, mis hea tarkvara kokkuvõttes annab. Koodimine on tegelikult üsna lihtsalt selgeks saadav nö. labasemal tasemel, rohkem on kasu sellest kui mata/füüsika alal ülikooli läbid ja seejärel näiteks tarkvaraarenduse suunas liigud. St õppimise ajal muidugi võib tööotsi ka teha.
Mida ma tahan ütelda - tugev reaalteadus annab hea põhja, millele saab ehitada väga paljusid karjääre. Puhas tarkvaraarendus (IT Kolledžis) on tegelikult pigem midagi rakenduseri-, rakenduskõrgkool vms kanti kus üsna selgelt ära spetsialiseerutakse. Mis pole otseselt halb - aga nö. TTÜ põhi mingis reaalvallas avab pikas plaanis rohkem uksi. Muidugi kui on selge, et tahaks valida progeja elukutse siis võib ju selleks õppida. Aga siis ka paned mõnes mõttes mitmed teed enda jaoks kinni... või õigemini piirad ära. Samas saab alati hiljem juurde või ümber õppida.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
06.01.2015 01:23:10
|
|
|
Üks parimaid arendajaid, kellega olen koos töötanud, oli sel ajal TÜ doktorantuuris, puhas matemaatika (seda instituuti enam polegi). Praeguseks teeb mees kõrgel tasemel asja ühes start-up-s (no enam ei ole väga start-up ).
Ehk - baasteadmised on äärmiselt olulised suurema pildi omandamiseks.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
06.01.2015 02:23:25
|
|
|
Mina ei soovitaks TTÜd/TÜd samuti maha kanda. Reaal annab väga tugeva põhja, lihtsalt sa pead rakendust otsima veidi rohkem iseseisvalt. Seda siis näiteks kas tudengiorganisatsioonides, vabakutseliselt, mõnes firmas praktikal või väiksema koormusega, ülikooli enda instituutides abis nt teadustööl või õppetöös või õppevahendite arendusel jne... pead ise kinni haarama.
TTÜ puhul sa ei pea uuesti eksamit ka tegema, võid tulla ülikooli enda matemaatika katsele.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
06.01.2015 03:18:29
|
|
|
Just, ja lõpuks on IT-d õppides asi niikuinii endas kinni. Kui ikkagi kooli kõrvalt mingit tööd või kasvõi isiklikke projekte ei otsi/leia, siis on väga raske kuhugi jõuda. Peab huvi olema asja vastu.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
06.01.2015 14:16:01
|
|
|
EIK (endine ITK) oli skoori arvutus keskmine + mata eksami % * 1 punkt + kohaliku testi % * 1 punkt. Ehk teoreetiline maksimum oli 7p. Endal keskmine oli suhteliselt nutune, kuid tänu sellele, et olin kunagi mata eksami teinud ja et ka kohapeal käisin testi tegemas, sain üpris kena varuga sisse. Samas ma läksin kaugõppesse ka, seega päeva-/õhtuõppes olevast konkuretsist pajatada ei oska.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
07.01.2015 13:31:09
|
|
|
MazterZ kirjutas: |
Viimased aastad on mu hinges kripeldanud soov tarkvaraarendust õppima minna. Silma on jäänud just IT Kolledž kuna sealses õppekavas torkab silma suure hulgal aineid kus ka reaalselt koodi kirjutatakse |
Võid rahuga TTÜ-sse minna, nende informaatika õppekava on viimasel ajal parem kui EIK oma.
Sellest reaalsest koodi kirjutamisest ei jää reaalsuses eriti palju järgi. Paberi peal on jah ilus. Pealegi peamine koodi kirjutamine toimub ikkagi iseseisvalt ja raamatud ning veebikursused pole veel kunagi enne nii kättesaadavad olnud.
_________________ Võtke õuna! |
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
12.01.2015 15:31:07
|
|
|
Keegi, kes ITK-s õppinud, võiks kommenteerida, millised ained talle isiklikult kõige rohkem meeldisid. Tahaks, et valikaineteks mingeid "fillereid" kogemata ei võtaks. IT-süsteemide arendust õpin.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonis
HV vaatleja
|
12.01.2015 15:53:40
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
Mina ei soovitaks TTÜd/TÜd samuti maha kanda. Reaal annab väga tugeva põhja, lihtsalt sa pead rakendust otsima veidi rohkem iseseisvalt. Seda siis näiteks kas tudengiorganisatsioonides, vabakutseliselt, mõnes firmas praktikal või väiksema koormusega, ülikooli enda instituutides abis nt teadustööl või õppetöös või õppevahendite arendusel jne... pead ise kinni haarama.
TTÜ puhul sa ei pea uuesti eksamit ka tegema, võid tulla ülikooli enda matemaatika katsele. |
Nõus, lisaks on TTÜ lihtsalt palju suurem, seal on rohkem aineid mille vahel valida (vabaõppesse) ning kõvasti tudengiorganisatsioone.
Väga soovitan leida mõni organisatsioon mis huvi pakub ja sellega liituda, annab igasuguseid kogemusi ja suurendab tutvusringkonda kõvasti. Võib ju käia ülikoolis nii ka, et teed ainult oma aineid ja ei suhtle teistega eriti, üritustel ei käi... aga see pole õige ülikoolis käimine
IT-tudengile näiteks organisatsioonid.. Lapikud (www.lapikud.ee) või TTÜ Robotiklubi.. olen muidugi kallutatud, sest kunagi olin Lapikutes tegev, nüüd Robotiklubis
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
12.01.2015 17:28:54
|
|
|
erikh kirjutas: |
Keegi, kes ITK-s õppinud, võiks kommenteerida, millised ained talle isiklikult kõige rohkem meeldisid. Tahaks, et valikaineteks mingeid "fillereid" kogemata ei võtaks. IT-süsteemide arendust õpin. |
Automaattestimine, õppejõuks Märt Kalmo - you can not go wrong with this one.
Veebirakenduste loomine ASP.NET abil, õppejõuks Andres Käver - ka päris asjalik, kui Microsofti tehnoloogiad huvitavad
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
erikh
HV vaatleja
|
12.01.2015 23:50:21
|
|
|
circles kirjutas: |
Keegi, kes ITK-s õppinud, võiks kommenteerida, millised ained talle isiklikult kõige rohkem meeldisid. Tahaks, et valikaineteks mingeid "fillereid" kogemata ei võtaks. IT-süsteemide arendust õpin. |
Veebirakenduste loomine ASP.NET abil, õppejõuks Andres Käver - ka päris asjalik, kui Microsofti tehnoloogiad huvitavad |
Tänud. Need on ka endale silma jäänud. Mida arvata Geoinfosüsteemide alustest?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
13.01.2015 03:40:47
|
|
|
circles kirjutas: |
Veebirakenduste loomine ASP.NET abil, õppejõuks Andres Käver - ka päris asjalik, kui Microsofti tehnoloogiad huvitavad |
Tänud. Need on ka endale silma jäänud. Mida arvata Geoinfosüsteemide alustest? |
Kogemus puudub, õppejõud pidi olema veidi range. Aga küllap on ikka läbitav kui vaeva näed veidi.
Siit saad vaadata paar aastat vana tutvustavat videot ainest:
https://echo360.e-ope.ee/ess/echo/presentation/f622c835-d12e-4d5e-a51d-18ac9c449e48
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pankook
HV kasutaja

|
03.02.2015 21:01:14
|
|
|
Palju vaja on, et saada EIKi sisse?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
03.02.2015 21:48:27
|
|
|
Viimastel aastatel on konkurss kasvanud, konkursipunkte on olnud viimasel sissesaajal ~4.5
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flem
HV vaatleja

|
04.02.2015 22:19:43
|
|
|
Tuletan meelde, et nüüd on Kolledžis ka erialatest, mis annab kuni 1 punkti ka juurde keskmisele (eeldatavalt tuleb see sügis kergem test, kui eelmine sügis)
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
circles
HV kasutaja

|
05.02.2015 02:09:44
|
|
|
Flem kirjutas: |
Tuletan meelde, et nüüd on Kolledžis ka erialatest, mis annab kuni 1 punkti ka juurde keskmisele (eeldatavalt tuleb see sügis kergem test, kui eelmine sügis) |
Mille tulemus läheb kirja ainult siis kui see on üle 50% õige. Viimati õnnestus see test vist kuskil 15 inimesel 200-st.
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cella
HV vaatleja
|
12.02.2015 23:07:49
|
|
|
Jagage kogemusi, kes õpivad TÜ-s informaatikat. Mõtlen kandideerida see aasta
|
|
tagasi üles |
|
 |
neoman
HV veteran
|
14.02.2015 18:20:12
|
|
|
On kellelgi aimu , milline vastuvõtueksam välja näeb TÜ s Informaatika alale? Olen viimased ~5a töötanud (mitte IT alal) seega kardan ,et palju on juba meelest läinud.
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
WhoIAm
HV vaatleja
|
26.02.2015 16:03:10
|
|
|
TÜ-s oli vastuvõtueksam pigem loogika mitte IT kui eriala peale peale.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
k-d.k
Kreisi kasutaja
|
21.03.2015 01:56:01
|
|
|
Cella kirjutas: |
Jagage kogemusi, kes õpivad TÜ-s informaatikat. Mõtlen kandideerida see aasta  |
Mis täpsemalt huvi pakub?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cella
HV vaatleja
|
02.04.2015 14:51:22
|
|
|
ka-la kirjutas: |
Cella kirjutas: |
Jagage kogemusi, kes õpivad TÜ-s informaatikat. Mõtlen kandideerida see aasta  |
Mis täpsemalt huvi pakub? |
Kas õpingud on rasked-kerged?
Millised on õppejõud?
Kuidas on teooria-praktika osakaal?
Kas TÜ informaatika on konkurentsivõimeline vs TTÜ ja IT Kolledžiga?
Ühesõnaga igasugu kogemusi võib jagada - kõik huvitab
|
|
tagasi üles |
|
 |
|