Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Waldof
HV vaatleja
|
04.05.2015 11:20:12
|
|
|
Kõik on ilus ja kena ja supper kui oleks kasutusel ainult ükskaart.
Kuid kust mina tead mis andmeid nad sealt ID-kaardi pealt võtavad.
ID-Kaardil on olemas kõik andmed, isikukood, dokumendi number, nimi perekonna nimi, ühesõnaga kõik.
Ning kui turavaliselt oskab üks pood sinu andmeid hoida?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
sarvik
HV kasutaja

|
04.05.2015 11:43:13
|
|
|
Paraku ei tomi paljudes kohtades (näiteks Prismad) uued ID kaardid ja seetõttu peab veel vana kaarti kaasas kandma. Jällegi üks kaart rohkem.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Xloaded
külaline
|
04.05.2015 13:57:56
|
|
|
sarvik kirjutas: |
Paraku ei tomi paljudes kohtades (näiteks Prismad) uued ID kaardid ja seetõttu peab veel vana kaarti kaasas kandma. Jällegi üks kaart rohkem. |
See mure ei ole ainult Prismas. Paljud Eesti riigi asjad ka ei toimi uue ID kaardi/tarkvaraga. Lisaks väidad, et vead vana kaasas ? Kas uus ja vana on siis korraga niiõelda "aktiivne" ? või siis lihtsalt Prisma loeb sealt muud infot... aga siit jälle koht kus saab süsteemi petta. UK on üsna levinud poe enda krediit kaardi tegemine ja siis selle eest kohe tehnika/ehete ost. Ka eestis pakub juba mõni pood kaardi võimalust.
Lisaks kui ma ei eksi siis vana ID kaardi ja cerdiga allkirja saanud asja uuega enam ei avana mis on suht JULM kui mitte JÕHKER FAIL!... aga äkki eksin ?
viimati muutis Xloaded 04.05.2015 13:58:55, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
04.05.2015 13:58:37
|
|
|
tsitaat: |
või siis lihtsalt primsma loeb sealt muud infot.
|
vanalt ID-kaardilt saad isikukoodi kätte ja sellest piisab.
Lihtsalt sertifikaadid on peatatud, ei saa kuhugi sisse logida ega allkirja anda.
tsitaat: |
Lisaks kui ma ei eksi siis vana ID kaardi ja cerdiga allkirja saanud asja uuega enam ei avana
|
eksid. Sa ajad segamini digidoc ja uue bdoc digiallkirjastamise formaadid.
Nüüd tasub ja peabki kõik bdoc formaadis salvestama.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
04.05.2015 16:44:36
|
|
|
Xloaded kirjutas: |
sarvik kirjutas: |
Paraku ei tomi paljudes kohtades (näiteks Prismad) uued ID kaardid ja seetõttu peab veel vana kaarti kaasas kandma. Jällegi üks kaart rohkem. |
See mure ei ole ainult Prismas. Paljud Eesti riigi asjad ka ei toimi uue ID kaardi/tarkvaraga. |
Huvitav, mul pole pooleteise aasta jooksul uue ID-kaardiga küll mingeid probleeme esinenud - ei Prismas ega ka mujal...
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.05.2015 16:53:37
|
|
|
Iseenesest oleks väga tore kui kõik ühes. Samas tekivad mul mõned küsimused. Näiteks praegu läheb sõber kuhugi poodi midagi ostma ja saan laenata oma kliendikaarti mis annab soodust ja samas paljudes kohtades kus on mingi punktisüsteem saan mina sellepealt punkte mis kasulikud üheltmaalt mulle. Oma ID kaarti aga ju ei annaks ja kui ma ei eksi on selline asi ka seadusega keelatud kui just pole tegu a'la volitatud hooldajaga vms.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
04.05.2015 17:25:39
|
|
|
Auron, kas sa ei arva, et ka kliendiprogrammides on välja toodud see, et kliendikaart on seotud sinu isikuga ning pole tegelikult mõledud laenamiseks? Ma olen üpriski kindel, et poe seisukohast võiks su sõber omale isikliku kliendikaardi teha, seega kui tahad "süsteemi trikitada", siis pole see vettpidav vastuargument ühekaardisüsteemile.
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
04.05.2015 18:26:10
|
|
|
jyrisa, kas see kui mul on statoili kaart ja seda kasutab ka naine on "süsteemi trikitamine"? Et kogu vahmiil tehku igaüks endale isiklik miljoni koha kliendikaart? Ei arva nii, vastasel juhul kehtiks kaart ainult koos isikut tõendava dokumendiga eeldusel, et kaardi ja dokumendi omaniku nimi ühtib. Mis puutub sellesse, et sõber tehku enda kliendikaart ei ole alati pädev kuna tihti on olukord kus inimene ostab mingist X kohast kuhu tal muidu pea iial asja pole ja seetõttu pole nagu eriti mõttekas tasulist kaarti teha. Samuti on kohti - näiteks hulgilaod kust saab osta aint firma arvega.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
jyrisa
HV veteran
|
04.05.2015 18:39:26
|
|
|
Auron kirjutas: |
jyrisa, kas see kui mul on statoili kaart ja seda kasutab ka naine on "süsteemi trikitamine"? Et kogu vahmiil tehku igaüks endale isiklik miljoni koha kliendikaart? Ei arva nii, vastasel juhul kehtiks kaart ainult koos isikut tõendava dokumendiga eeldusel, et kaardi ja dokumendi omaniku nimi ühtib. Mis puutub sellesse, et sõber tehku enda kliendikaart ei ole alati pädev kuna tihti on olukord kus inimene ostab mingist X kohast kuhu tal muidu pea iial asja pole ja seetõttu pole nagu eriti mõttekas tasulist kaarti teha. |
Püüdsin lihtsalt asjale ka teise vaatenurga anda. Omalgi autos tanklakaardid ja sama kaarti kasutab see kes parasjagu tangib. Samuti on terve pere peale näiteks üks Sportlandi kliendikaart.
Auron kirjutas: |
Samuti on kohti - näiteks hulgilaod kust saab osta aint firma arvega. |
Siinpuhul olen üldiselt aga olnud kade. Kui kaupmehest veel ainult arvega osta sai, siis teistele oma kaarti lehvitama ei kippunud. Pole see võit ju ka nii suur kui mingit grillpidu teed.
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
   |
72 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
04.05.2015 21:17:00
|
|
|
Ma küll ei viitsi id kaarti koguaeg lugejast välja kiskuda istub seal juba viimase aasta.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
04.05.2015 21:32:57
|
|
|
Miks ma sellest midagi kuulnud pole?
Lähen teen homme, tänud.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.05.2015 21:49:48
|
|
|
Sõltub kasutamise tihedusest, igakuiselt arveid makstes ja mõned allkirjastamised kallutavad valiku pigem Mobiil-ID poole.
Kui igapäevaselt ennast töökeskkonnas autentima pead, siis jah, eraldi digi-ID on sobiv lahendus.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
11.05.2015 16:26:02
|
|
|
Et milleks siis üldse krüpteeringute tugavamaks muutmisega vaeva näha?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
12.05.2015 11:19:52
|
|
|
Lisaks, et riigi soov on tõsiselt ID kaardi kasutamisel ka kätte saada tehingute info kuigi riigipoolsete info osapool on tal nagunii olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|