Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 223 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 201 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 523 |
|
autor |
|
riaak
HV Guru

|
14.04.2015 21:11:54
|
|
|
Peale makse sooritamist näitas, et arve maksmata. Maksin natuke hiljem uuesti ning siis oli kõik korras, samas esimesest maksest polnud jälgegi.
Hommikul uuesti vaatasin, siis oli see ka juba olemas ning ei pidanudki klienditeenindusse helistama.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
15.04.2015 09:23:16
|
|
|
http://epl.delfi.ee/news/forte/millal-kull-ometi-lopeb-eestis-uduse-telepildi-aeg?id=71235391
tsitaat: |
Praeguses ERR-i arengukavas on kirjas, et tänavu algab ETV ja ETV2 programmide väljastamine HD-kvaliteediga. Kas see üleminek saab tõesti teoks?
„Saab aasta lõpuks tehtud, võibolla isegi pisut varem ehk kõik läheb plaanide järgi,” lubab ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa. |
Kokku investeerib rahvusringhääling HD pilti näitavatesse väljastusseadmetesse ligi pool miljonit eurot. Aga see ei tähenda, et käesoleva aasta lõpuks tuleks kõrglahutusega rahvustelevisioon tuppa tavalise antenniga.
„HD pilti vabalevisse ei suunata, kuna see nõuaks paralleelkanalite – ETV ja ETV2 vabalevis SD-kvaliteediga ja ETV ja ETV2 vabalevis HD-kvaliteediga – avamist. See oleks väga kulukas ja selleks meie eelarves raha ei ole.
Siiski, kõik suuremad kaablioperaatorid oleksid ilmselt valmis edastama ka meie HD kanaleid, aga me ei taha neile surveta avaldada. See jääb nende ehk täpsemalt nende klientide otsustada,” rääkis Allikmaa. |
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
LU:TIK
HV vaatleja
|
15.04.2015 09:30:50
|
|
|
dentartu kirjutas: |
LU:TIK kirjutas: |
dentartu kirjutas: |
LU:TIK kirjutas: |
Tekkis üks omapärane probleem. Majas 2 ruuterit, üks on Inteno, mis on võrguliikluse juhtrollis (wifi, telekas, arvutid) ja teine on Linksys (WRT54GL), mis on maja kaugeimas otsas wifi AP rollis (DHCP ja muu mittevajalik välja lülitatud). Ruuterid on omavahel ühenduses kaabliga, wifid on samas võrgus aga eraldi nimedega. Seni töötas kõik kenasti, kuniks tekkis vajadus Linksysile telekas järgi panna. Telepilt toimib kenasti, sellega mingeid probleeme pole. Prorbleemiks on aga Linksysi wifi - kui telekas striimi püsti tõmbab, siis sumbub Linksysi wifi liiklus ja kui telekas kinni panna on kõik jälle korras. Linksysi wifist teleka töötamise ajal midagi pingides, saab enamjaolt timeouti või parimal juhul mõned üksikud väga pika viitega vastused. Millest selline asi põhjustatud võiks olla või kust seda üldse kaevama võiks hakata? |
Asi vlan seadistuses.
lihtsam variant on kaabli otsa panna switch ja sinna külge ruuter wifi jaoks ja eraldi switchis boks. |
Linksysil peal dd-wrt tarkvara, wifi alajaotuse all on päris palju seadeid, mille olemust ma paraku ei tunne. Järsku annab seal midagi kinni keerata, et IPTV wifit ära ei läbustataks? Uut seadet ei tahaks väga juurde toppida, praegune täidaks oma ülesannet ideaalselt, kui ainult eelmainitud probleemist mööda saaks. |
ise olin särnase murega. Proovitud sai palju aga abi ei olnud. Lobusin ja panin switchi. |
Jõudsin vahepeal Linksysile Tomato peale panna. Algse seadistusega oli probleem endine, kuid siis leidsin selle artikli:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Setting_up_IPTV_without_impact_to_LAN_and_Wireless_traffic
seal on küll kirjeldatud lisaks vlani loomist, kuid mul piisas vaid tulemüüri seadetes multicasti lubamisest, et kõik toimima hakkaks. Ma nüüd ei tea, kas see on õige viis selle probleemi lahendamiseks ja kas sellest muid probleeme võib tekkida, kuid wifi on nüüd ka teleka vaatamise ajal probleemideta kasutatav.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.04.2015 09:37:35
|
|
|
Mina olen nii aru saanud, et VLAN omab mõtet vaid siis kui ruuter on kõige esimene ehk siis see, kuhu Elioni võrgukaabel/telefonikaabel otse külge tuleb. Järgmistel ruuteritel pole VLAN-i seadistamisest suuremat tolku. Sain valesti aru?
viimati muutis A.S. 15.04.2015 09:40:18, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
15.04.2015 09:40:03
|
|
|
Siiski, kõik suuremad kaablioperaatorid oleksid ilmselt valmis edastama ka meie HD kanaleid, aga me ei taha neile surveta avaldada. See jääb nende ehk täpsemalt nende klientide otsustada,
|
Möh?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.04.2015 10:57:13
|
|
|
jeesus188, Ilmselt on mõeldud seda, et Elion ja Starman siis peavad otsustama kas nad tahavad parraleelselt edastada SD-ETV/ETV2 ja HD-ETV/ETV2 või ainult HD-ETV/ETV2. Viimane oleks loogilisem, mõlemad variandid võivad jällegi tähendada põhipaketi hinnatõusu...
EDIT: Artikli skänn paberlehest (vb keegi kopeerib digitaalsest täisversioonist teksti siia):
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.04.2015 13:27:01
|
|
|
Kui elion oma aminotest loobuks, siis piisaks vaid HD versiooni edastamisest. Samas see elioni HD on teada. Nii kokku pressitud kui annab.
Vabalevis saaks samuti vaid HD-ga hakkama. Aga sel juhul peaks mingi % oma boksid HD võimeliste vasta välja vahetama.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.04.2015 13:36:46
|
|
|
salatoimik kirjutas: |
Kui elion oma aminotest loobuks, siis piisaks vaid HD versiooni edastamisest. Samas see elioni HD on teada. Nii kokku pressitud kui annab.
Vabalevis saaks samuti vaid HD-ga hakkama. Aga sel juhul peaks mingi % oma boksid HD võimeliste vasta välja vahetama. |
Kuna Motorola VIP 1113 oskab kenasti H.264, siis mis probleem on kokku pakkimisel VDSL kiirustel. Kiiruselaed jooksevad piirangusse II vaatajakoha lahendustel!
1080p 1920x1080 12.0 Mbit/s kiirus = 7.68Mbps
Vanemad saated 4:3 formaadis :
1080p 1440x1080 6.0 Mbit/s kiirus = 3.84 Mbps
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.04.2015 13:43:07
|
|
|
Nii, ja kui nüüd SD viia H264 peale, mis siis hakatakse näiteks Kanal2 edastama 1.9Mbps?
Seal on üks hea koht:
Elion pole tõesti seda teed läinud – meil on kvaliteetne nutiTV ja hea pilt ning kui meil mõni kanal HD-kvaliteediga pole, siis ütleme seda julgelt ka kliendile,” sõnas Toomas Luhats Elionist. |
Võiks siis ka öelda, mitme meetrit pealt see pilt heaks muutub.
Ausalt ma pole eesti kanaleid sisuliselt 4 kuud vahtinud (vaid discoveryd, history jne). Üks päev keerasin Tv3 peale kust tuli võta või jäta. No sorry, aga mu 100€ mobiil toodab ka kenamat pilti
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.04.2015 13:50:37
|
|
|
Nii, ja kui nüüd SD viia H264 peale, mis siis hakatakse näiteks Kanal2 edastama 1.9Mbps?
Seal on üks hea koht:
Elion pole tõesti seda teed läinud – meil on kvaliteetne nutiTV ja hea pilt ning kui meil mõni kanal HD-kvaliteediga pole, siis ütleme seda julgelt ka kliendile,” sõnas Toomas Luhats Elionist. |
Võiks siis ka öelda, mitme meetrit pealt see pilt heaks muutub.
Ausalt ma pole eesti kanaleid sisuliselt 4 kuud vahtinud (vaid discoveryd, history jne). Üks päev keerasin Tv3 peale kust tuli võta või jäta. No sorry, aga mu 100€ mobiil toodab ka kenamat pilti |
Unustad ära, et Eesti Telekom pole sisutootja. Kanal 2 tuleb laias laastus nõnda välja. Ma olen millegipärast arvamusel, et järelvaatamine vahetab varsti Eesti kanalid välja.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
vysnap007
HV kasutaja
|
15.04.2015 15:32:56
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
jeesus188, Ilmselt on mõeldud seda, et Elion ja Starman siis peavad otsustama kas nad tahavad parraleelselt edastada SD-ETV/ETV2 ja HD-ETV/ETV2 või ainult HD-ETV/ETV2. Viimane oleks loogilisem, mõlemad variandid võivad jällegi tähendada põhipaketi hinnatõusu...
EDIT: Artikli skänn paberlehest (vb keegi kopeerib digitaalsest täisversioonist teksti siia):
Spoiler 
|
Siia tulevad täisartiklid alati: http://epl.delfi.ee/pime/
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.04.2015 19:20:28
|
|
|
Vabalevis saaks samuti vaid HD-ga hakkama. Aga sel juhul peaks mingi % oma boksid HD võimeliste vasta välja vahetama. |
Just seda % olengi ma mingis uudises juba korra vabandusena kuulnud, ERR ei suudaks korraga vabalevis edastada SD ja HD versioone, liiga kulukas. Kuna aga digilevi tulekuga müüdi tonnide kaupa SD võimelisi MPEG4 bokse siis pole võimalik ka kliente sundida kohe uusi bokse ostma, et SD kinni panna ja ainult ühte paremat edastada.
Kaablioperaatoritel pole mingi probleem edastada kanalist kahte versiooni, nii SD kui HD. See ei ole märkimisväärne võrguresursi kasv, juba praegu võib võrrelda teatud kanalite SD ja HD versioone kõrvuti, vahe on korralikult märgatav ning HD on väga hea. Igaühe enda probleem kui ta näeb HD versioonis mingit kuubikut, mõned mõõdavad bitrate ja jumal teab, mis parameetreid veel. Asi pole üldsegi selles, asi on selles kas saaks juba 1080 punkti ekraanile või peab ikka veel pilti kusagil "zuumima"
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
15.04.2015 20:24:01
|
|
|
indrekp, bitrate ON oluline. Isegi SD-s saab korraliku pildi kätte kui vaid soovi oleks seda kellelgi pakkuda. Aga seda soovi lihtsalt pole. Korralik SD on etem kui sitt HD. Või siis teisiti võttes, peab olema oskaja inimene, kes neid pildi pakkimisi teeb. Vaata kasvõi netis liikuvaid filme. Mõni suudab väiksema pikslikoguga teha tunduvalt parema pildi, kui teine 1080 peal.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.04.2015 20:48:32
|
|
|
Dijital, sellest tõsiasjast ei saa kahjuks isegi paljud HV tõsiusksed piksligurud aru.
1080P on määrav termin. Bitrate selles on vähemoluline.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
15.04.2015 23:55:09
|
|
|
salatoimik, mul eset32 karjub nagu ratta peal selle lehe pihta
Ega mujale poleks võimalik laadida?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
15.04.2015 23:58:02
|
|
|
olafsand kirjutas: |
Ega mujale poleks võimalik laadida?  |
ma nägin ära selle, ülevalt paremalt tuleb tõmmata.
"ilus" liikuv pilt oli
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.04.2015 01:46:06
|
|
|
indrekp kirjutas: |
HD on väga hea. Igaühe enda probleem kui ta näeb HD versioonis mingit kuubikut, mõned mõõdavad bitrate ja jumal teab, mis parameetreid veel. Asi pole üldsegi selles, asi on selles kas saaks juba 1080 punkti ekraanile või peab ikka veel pilti kusagil "zuumima" |
Kuidas sa küll ära ei väsi
Siinjuures lisan et Elioni HD vilets kvaliteet on just see põhjus, miks ma HD kanaleid ei telli. Pole eriti suurt vahet SD-ga. Jah, kui pilt on suhteliselt staatiline siis on vahe. Aga mis neist rohkematest pikslitest kasu on kui nendega kaasnevad pakkimise artefaktid?
viimati muutis -parun- 16.04.2015 09:28:52, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
16.04.2015 09:12:43
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
"ilus" liikuv pilt oli  |
Sain ka vaadatud. Muidu nagu mingid kohad oleks ok, aga värvimuss hakkab kuubikuid pilduma
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
armjan
Kreisi kasutaja
|
16.04.2015 14:06:41
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
"ilus" liikuv pilt oli  |
Sain ka vaadatud. Muidu nagu mingid kohad oleks ok, aga värvimuss hakkab kuubikuid pilduma  |
Seletage rumalale, mida ma sellest nätevideost pean nägema? See pole Elionis võetud striimist. See video on 2,75 Mbit/s... Loogiline et räbune. Elioni HD striim on kuni 8 Mbit/s. Kui võrdlevat materjali anda, võiks sellega arvestada
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
16.04.2015 14:37:25
|
|
|
armjan, see oli Elioni fanboy "indrekp"-le mõeldud kes arvas et "HD on väga hea. Igaühe enda probleem kui ta näeb HD versioonis mingit kuubikut, mõned mõõdavad bitrate ja jumal teab, mis parameetreid veel. Asi pole üldsegi selles, asi on selles kas saaks juba 1080 punkti ekraanile või peab ikka veel pilti kusagil "zuumima"".
Ehk HD != alati kvaliteet pilt.
Elioni 8Mbit/s pole ka hetkel alati suurem asi, iseasi kui see oleks H.264 kasutades saadud.
On parem kui SD, ei vaidle vastu, aga samas nt. kvaliteetne Sky HD signaal veelkord ringipakituna H.264 peale 2000Kbit/s ei jää sellele Elioni praegusele 8Mbit/s signaalile sugugi alla.
Ehk viimane aeg oleks koodekite ringivahetamisele mõelda.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.04.2015 17:42:02
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Elioni 8Mbit/s pole ka hetkel alati suurem asi, iseasi kui see oleks H.264 kasutades saadud.
On parem kui SD, ei vaidle vastu, aga samas nt. kvaliteetne Sky HD signaal veelkord ringipakituna H.264 peale 2000Kbit/s ei jää sellele Elioni praegusele 8Mbit/s signaalile sugugi alla.
Ehk viimane aeg oleks koodekite ringivahetamisele mõelda. |
Kas Elioni HD pole siis H.264 ?? Ja Tallinna TV HD striimi kiirust jälgides kipub keskmine ikka alla 7Mbit jääma...
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
armjan
Kreisi kasutaja
|
16.04.2015 17:59:46
|
|
|
-parun- kirjutas: |
bladerunner kirjutas: |
Ehk viimane aeg oleks koodekite ringivahetamisele mõelda. |
Kas Elioni HD pole siis H.264 ?? Ja Tallinna TV HD striimi kiirust jälgides kipub keskmine ikka alla 7Mbit jääma... |
Elioni poolt edastatavad HD kanalid ongi H.264 (MPEG4) koodekiga. Aminod seda kätte ei saa, kuna pole koodeki murdjat riistvaras
Selge on see, et alati saab olukorda parandada...kõik on seotud aja ja kuluga. Kas HD kanalitele miskit muutumas? Ei usu. Boksid ei söö H.264-st ägedamat koodekit. Ja kui ka Arristele sellise võimaluse anname, jäävad jälle Motod jalgu.
Varuge kannatust...ETV lubab HD'd anda
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.04.2015 18:36:05
|
|
|
armjan kirjutas: |
Elioni poolt edastatavad HD kanalid ongi H.264 (MPEG4) koodekiga. Aminod seda kätte ei saa, kuna pole koodeki murdjat riistvaras
Selge on see, et alati saab olukorda parandada...kõik on seotud aja ja kuluga. Kas HD kanalitele miskit muutumas? Ei usu. Boksid ei söö H.264-st ägedamat koodekit. Ja kui ka Arristele sellise võimaluse anname, jäävad jälle Motod jalgu.
Varuge kannatust...ETV lubab HD'd anda  |
Mina teeks Elionile ettepaneku panna sellele ETV HD kanalile korralik striim, vähemalt 10 Mbit/s. Siis oleks enamikul klientidest võimalik vaadata ka tõelist HD-d. ADSL kliendid saaksid ka seda kanalit vaadata juhul kui töötab 1 vaatajakoht. See võiks olla mõistlik kompromiss ja ühtlasi läbimurre kvaliteedis. Rahvustelevisioon vääriks tõelist kvaliteeti. Samas ma saan aru et Elion peaks siis endale tuhka pähe raputama, öeldes et teised HD kanalid ei olegi sama head.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
16.04.2015 18:51:26
|
|
|
armjan kirjutas: |
Kui võrdlevat materjali anda, võiks sellega arvestada |
No anname siis võrreldavat.
Salvestatud elionist: http://www.upload.ee/files/4641340/elion.mpg.html
Salvestatud DVB-T2 ning pakitud ümber samade näitajatega mida elion kasutab ETV pakkimiseks/edastuseks (igasugune spets enkooder peaks suutma toota kenamat pilti, kui netist alla tiritav open-source tarkvara): http://www.upload.ee/files/4641341/minu.mpg.html
Kuidas kommenteerid elioni sedavõrd saasta pilti?
-parun-, elioni 1 väga nõrk koht on see, et kasutatakse CBR-i. Kui jah, 1080i keskmine oleks 7Mbps aga max jääks 18Mbps juurde, vat siis annaks ka kvaliteetset HD edastada. Aga ilmselgelt ei mahuks see ADSL võrgust läbi, seega võime unistada ja vahime oma 8Mbps CBR-i edasi (olenemata sellest, kas on staatiline pilt või ulme disko)
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|