Nojah, see motiiv, miks ma tarkvarauuenduse ära teha tahtsin oli juba viidatud teemast:
"Kui tarkvara uuendada ei taha, siis tuleb kasutada TV jaoks eraldi võrgukaarti ja siis selle MAC ära muuta, uue tarkvara korral pole teine täiendav võrguadapter vajalik."
Nüüd ma ei saagi aru... seal teemas räägib üks lugupeetud kodanik ainult TG784-st ja Inteno ruuterist. Igatahes, kui mina nüüd oma 789vn-il tarkvara ära uuendasin, siis VLC-sse pannes "udp://@239.3.1.1:1234" jääb programm lihtsalt tummaks - must pilt ees, samas ei ütle, et timeout'is või vale aadress, vms. Nii et 789vn-iga ei saa?
Peaks ikka saama, kõik ju saavad, isegi Samsungi äpp saab. Tulemüürile ikka augu sisse tegid?
Hmm... läpakas, kus on Windows 7: Windows Firewall on ära keelatud. VLC ei võta pilti ette ka isegi siis, kui viirusetõrje tulemüür korra ära keelata.
Samas on mul kõrval ka üks Linuxi kast ja seal toimib kõik ilusti, VLC mängib kõiki krüptimata kanaleid.
Kaabliga jah.
Ei kujuta ette, mis see häda olla võiks. Aga miski nagu blokeerib jah. Buutisin LiveUSB-ga Linux Mint'i ja seal toimib. Windows'i tulemüür väljas, viirusetõrje tulemüürile ka disable pandud ja ikka ei toimi.
edit: Tundub, et piisas VirtualBox'i adapteri disable'imisest. Siis võttis VLC pildi ette. Samas leidsin, et on võimalik bind'ida ka IP-aadressi külge, stiilis: udp://[[<source address>]@[<bind address>][:<bind port>]], ehk siis minu puhul udp://192.168.1.81@239.3.1.1:1234, aga niimoodi ei võtnud VLC jutule. Aga noh, pole seal VirtualBox'i masinates väga tihti toimetamas, nii et saab hakkama.
Alternatiivne võimalus oleks ehk ruutimise kallal vaeva näha, mõtlen seda asjandust, mida 'route print' käsk näitab ja mille kallal 'route' käsk toimetab.
vaatasin Iseteenindusest 300/300 paketti ja et selle valikuks topitakse vägisi ka Inteno ruuterit.
Spoiler
Internetiühenduse kasutamiseks vajad Inteno DG301 ruuterit.
Ruuteri soetamiseks on kaks võimalust:
Seadme üür 3,50 € / kuus
Seadme väljaost 108,00 € (ühekordne tasu)
mööda sellest ei saa. Kas ei võiks jätta kliendile mingit "olen võimalikest probleemidest teadlik ja soovin ikkagi Intenot mitte tellida"-stiilis valikuvõimalust?
Alternatiivne võimalus oleks ehk ruutimise kallal vaeva näha, mõtlen seda asjandust, mida 'route print' käsk näitab ja mille kallal 'route' käsk toimetab.
Käsk andis teiste hulgas selle tabeli. Midagi ruutimisest ei tea, seega tume maa mu jaoks. 1.96 on mu läpaka IP, 56.1 on VirtualBox'i adapteriga seotud.
Tulles tagasi kodanik merz probleemi juurde. Mida tähendab Elioni otsast teine vaatajakoht? Kas nad tulevad ja seadistavad kaugelt ruuteri ühe pordi juurde ja asi ants? Isiklikult ma ei mäleta, et ma oleks eraldi veel ühte vaataja kohta tellinud. Toppisin oma ruuteril kolmandasse auku ühe juurde ja töötas. Jah, tõsi, mul on Elionile mitte vastav ruuter, Asus RT-N66U, aga siiski. Mis omakorda tähendaks seda, et teoorias peaks ju ise saama ka augu ära konfida? _________________ All there is to do - recon...
Kui kiirust ei tõsteta, siis 12 peaks ju piisav olema, et kahte boxi välja vedada?
Jah, aga kui 2 boksi töötavad, siis intereneti jaoks ei jää midagi. Ja kahte hd kanalit ei saagi korraga vaadata.
Nojah, seda küll - "you win some, you lose some". Sellisel juhul ei pea liikuma kallima paketi juurde ja säästad 5 EUR kuus. _________________ All there is to do - recon...
2009a. veebruari eest igatahes taheti veel raha, peale seda teise vaatajakoha tasu kadus. Vist isegi mingid pakettide nimed muutusid sellega seoses.
Spoiler
Väljavõte Elioni kirjast 19. märts 2009. a.
tsitaat:
Lisandub täiendav vaatamiskoht
Telekanalitel on komme näidata erinevaid populaarseid saateid samal ajal. Tulemuseks üksjagu sõdimist selle pärast, kas vaadata näiteks „Reporterit“ või „Kodu keset linna“. Nüüd sisaldab uuenenud Kodulahendus ka tasuta täiendavat vaatamiskohta. Selleks vajaliku teise digiboksi saad osta kohe välja või soetada järelmaksuga. Nõnda vaatad kahest eri telerist täiesti erinevaid saateid!
Paar tundi hiljem teine kiri.
tsitaat:
Teine hea uudis on see, et nüüd saad pildi teise telerisse sama kuutasu eest!
Kindlasti oled märganud, et telekanalitel on komme näidata erinevaid populaarseid saateid samal ajal. Tulemuseks on üksjagu sõdimist selle pärast, kas vaadata näiteks „Reporterit“ või „Kodu keset linna“.
Nüüd on uuenenud Kodulahenduse toote kuutasu sees olemas ka teine vaatamiskoht. Teenuse kasutamiseks vajad teist digiboksi, mille saad soetada Elioni esindusest järelmaksuga või soovi korral kohe välja ostes. Nii saadki kahest erinevast telerist vaadata täiesti erinevaid saateid!
Teise vaatamiskoha teenus eeldab eelnevat tehnilise võimaluse kontrolli. Oma soovist anna meile teada klienditeeninduse telefoni 165 või tule lähimasse Elioni esindusse.
Pead ei anna aga minu teada on mingi paketiga või mingi teenusega see tasuta kaasas olnud alati. Ehk siis, kui seda misiganes teenust tellitud polnud, pidid maksma teise koha eest. Minagi olen aegade algusest kahte kohta kasutanud aga maksnud pole selle eest kunagi.
Tasuta hakkas olema märtsist 2009. a. nagu A.S. eespool kirjutas.
pulse kirjutas:
Pead ei anna aga minu teada on mingi paketiga või mingi teenusega see tasuta kaasas olnud alati. Ehk siis, kui seda misiganes teenust tellitud polnud, pidid maksma teise koha eest. Minagi olen aegade algusest kahte kohta kasutanud aga maksnud pole selle eest kunagi.
pulse kirjutas:
Kindel? Ma enne otsisin selle kohta infot ja leidsin siit samast foorumist sellise posti, mis tehtud 2011 esimesel poolel:
salatoimik kirjutas:
Soovitaks Motorolat.
Kasutatuna ostes oleks jah targem seerianumber ära regada et probleeme ei tekiks. Kui mõtled kuskilt välismaalt vms osta siis need elioni võrgus tööle ei hakka.
Juhtmete teema: elion müüb sellist vidinat https://pood.elion.ee/productInfo/48/comtrend-elektrivorgu-adapteri-komplekt-pg-9020/PG9020 saad elektrijuhtmeid kasutada et DTV siia sinna saada.
No vähemalt nn KODUPAKETIS kadus küll märtsist 2009 ära.
P.S. ja hind oli 25 EEK/kuu
pulse kirjutas:
Six kirjutas:
pulse kirjutas:
Kindel? Ma enne otsisin selle kohta infot ja leidsin siit samast foorumist sellise posti, mis tehtud 2011 esimesel poolel:
salatoimik kirjutas:
Soovitaks Motorolat.
Kasutatuna ostes oleks jah targem seerianumber ära regada et probleeme ei tekiks. Kui mõtled kuskilt välismaalt vms osta siis need elioni võrgus tööle ei hakka.
Juhtmete teema: elion müüb sellist vidinat https://pood.elion.ee/productInfo/48/comtrend-elektrivorgu-adapteri-komplekt-pg-9020/PG9020 saad elektrijuhtmeid kasutada et DTV siia sinna saada.
Seda enam tundub kahtlane, vaevalt et see 35EEKi lambist võetud on. Vb siis oligi nii, et tellisid siis mingi teenuse, millega see tasuta kaasa tuli, või muutus see selles paketis tasuta variandiks. Point on selles, et minu meelest oli aeg, mil eksisteeris teine vaatajakoht nii tasuta kui ka tasulise variandina. Jällegi - pead ei anna, lihtsalt nagu mäletaks midagi sellist ja vihjeid ka nagu selleks on.
Mina ei tellinud ega muutnud midagi.
Lihtsalt 2009. a. märtsi eest oleval arvel enam ei olnud enam rida Digi TV täiendav vaatamiskoht.
pulse kirjutas:
Six kirjutas:
P.S. ja hind oli 25 EEK/kuu
Seda enam tundub kahtlane, vaevalt et see 35EEKi lambist võetud on. Vb siis oligi nii, et tellisid siis mingi teenuse, millega see tasuta kaasa tuli, või muutus see selles paketis tasuta variandiks. Point on selles, et minu meelest oli aeg, mil eksisteeris teine vaatajakoht nii tasuta kui ka tasulise variandina. Jällegi - pead ei anna, lihtsalt nagu mäletaks midagi sellist ja vihjeid ka nagu selleks on.
Eks iga inimene saab ju enda arvete pealt järele vaadata, minul puudus teise vaatajakoha tasu (25.-) alles 2009 märtsi arvelt, ADSL võrgus siis. Ja mingeid pakette sel ajal eriti valida polnud. Paketi nimi sellel momendil jah veidikene muutus, see polnud aga minumeelest mitte kliendi valida. Aga sellega seoses tekkisid tõesti juurde uued paketid.
Enne märtsikuud: http://web.archive.org/web/20090228003333/http://tv.elion.ee/tellimine-ja-hinnad.php
Pärast märtsikuud: http://web.archive.org/web/20090803160557/http://tv.elion.ee/tellimine-ja-hinnad.php
Ehk siis tekkis Stardipakett, millel jäi teine vaatajakoht tasuliseks, 35.- EEK kuu.
Teised said edaspidi tasuta, enne seda oli 25.- (Korrusmaja kohta ei tea, seal võisid kõik 5 kohta juba algselt tasuta olla, E: tundub, et ka need polnud mitte tasuta), tellimiseks oli aga endiselt vaja osta teine digiboks.
viimati muutis A.S. 17.03.2015 14:06:09, muudetud 1 kord
Ega ei mäletanudki, et teine vaatajakoht kunagi maksis, sest minumeelest mingit piirangut selleks ei rakendatud, kuigi digiboksi seerianumbrid pandi siis kirja, nüüd pole enam oluline.
Lõpus on info:
600/600 reaalne Inteno puhul, 1000/1000 vaevalt inteno välja veab... Elioni esindajad siin võivad seda kommenteerida
Kui Elion teeb 600 siis Starmanil on järgmine samm 800Mbit/sec download (docsis standardi järgi)... _________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti
Vähemalt lähiajal _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Ühe nupuga pult ja üks internetipakett, kiirusega KUNI Gigabit ja hind alati 50€ ?
Kõik saavad vabad kiirused vastavalt tehnoloogiale, kurb on aga see, et metsamees peab oma 4km vask sideliini otsas 1Mbit/s tehnilise kiiruse eest ikka sama hinda maksma?
Isegi kui Elionil on välisühendust vaata, et kõige rohkem käes, tuleb võrguseadmete ja võrgu enda piir kusagil ikka ette, pole mõtet müüa lihtsalt ilusaid suuri numbreid nii nagu mõned teevad. Müügiks läheb see kiirus mis suudetakse ka tehniliselt tagada. (ma ei räägi siin sellest kui keegi lülitab sisse oma IP televisiooni tarbiva digiboksi mis justkui arvuti internetikiirust vähendab)
Teine asi on see, et pole ilmselt mõtet tekitada suurt digitaalset lõhet optika ja vase vahel, GPON jah saaks juba täna julgelt Gbit pakkuda, KMI võrk ilmselt 500Mbit/s ja vaskvõrk siis vastavalt vase pikkusele ja kvaliteedile. 60Mbit/s pakkumine on üks samm lähemale vasel kiiruste sujuvaks pakkumiseks, vastavalt kuidas kliendiliin võimaldab.
Igal juhul vaheinfoks, et kui uus klient soovib 60Mbit/s VDSL teenust saada siis kõigepealt tuleb liituda 40Mbit/s paketiga ning peale seda tuvastab süsteem, kas kiirem ühendus on võimalik. Olemasolevatel VDSL klientidel peaks kiirusevalik võimaluse korral iseteeninduses nähtavale ilmuma automaatselt.
Väga suurte mahtude puhul omab mõtet küll. Üles/Alla maht peab taolisel juhul olema 100GB või rohkem.
300/300 umbes ~45 minutit
1000/1000 umbes ~13 minutit
kui tihti sul vaja 100GB liigutada hetkel? _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
No kuidagi peab ju põhjendama neid suuri numbrisoove
See suuremahuliste andmete liigutamine käib alati argumendiks, kui tuleb suurte kiiruste põhjendamisest juttu. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Btw, Elioni enda võrk ei kannata Gbit ühendust pakkuda, k.a. GPON ja KMI tehnoloogial (palun mõelge korraks sellele, kuidas ISP'd üleüldse internetti müüvad). Eks takistuseks praegusel hetkel on ka DG301 ruuter (pidi vist max 500Mbit vms läbi laskma). Aga kindlasti (lähi)tulevikus asi muutub.
No kuidagi peab ju põhjendama neid suuri numbrisoove
See suuremahuliste andmete liigutamine käib alati argumendiks, kui tuleb suurte kiiruste põhjendamisest juttu.
sellest ma saan aru, et 10/10 vs 300/300 on ikka suur vahe andmete liigutamise suhtes.
300 vs 1000 enam vahet pole kui seda just iga päev ei tee _________________ This message was sent from space using stargate
Btw, Elioni enda võrk ei kannata Gbit ühendust pakkuda, k.a. GPON ja KMI tehnoloogial (palun mõelge korraks sellele, kuidas ISP'd üleüldse internetti müüvad). Eks takistuseks praegusel hetkel on ka DG301 ruuter (pidi vist max 500Mbit vms läbi laskma). Aga kindlasti (lähi)tulevikus asi muutub.
Jama jutt. Vähemalt optika osas. Ka DG301 peaks üle kaabli selle kätte saama. Ja kui saa saab alati kasutada enda seadet. See jutt pidevast kiiruse tõstmisest võib ju tunduda kummaline, aga ma arvan, et keegi ei taha tagasi stagnatsiooni mis valitses enne 2009 aastat, kui Elion esimest korda hakkas optikat paigaldama või enne 2014 aastat, kui olemasolevatele 12/1 klientidele loodi 40/10 võimalus suures ulatuses.
Areng peab toimuma. Muidu istume järgmised 10 aastat 300/300 ja 60/10 peal. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.