Ma peast ei oska öelda aga kuskil seal connection monitoring all on valik network type, kas automatic või siis erinevad 3g/4g meetodid. Saan homme screenshot teha.
E: kuidas seda fw üldse tagasi saaks muuta originaaliks??? hullumas olen juba...
E: nonii, kas nüüd on mu ruuter pekis, sest kõik tuled korraga paar sekki põlevad, siis kustuvad, siis põlevad jne ? 192.... 1.1 lehele ma ka enam sisse ei saa. wifi ei tööta ja kõik on mäda 30 30 30 seci resa ei tee korda
Veebiserver loomulikult ei tööta, aga selle default IP pealt vastu pingib? Kui jah, siis võib proovida TFTP-ga varem töötanud firmware peale flashida.
Ma Windowsi alt ei ole TFTP flashi teinud, ei oska peast juhendada. Linux ja atftp on minu tööriistad olnud.
atftp kasutamisel:
atftp
connect ruuteri.IP.aadress
mode octet
trace on
timeout 30
verbose on
put firmware.failinimi
lõpetamiseks quit, abiteksti lugemiseks help, hetkestaatuse vaatamiseks status
kui connect juba õnnestub, siis tähendab et tftp server töötab ja ootab firmware'i - seade ei ole veel tellis.
Pärast tftp sessiooni lõpetamist ootad igaks juhuks seadet näppimata 15 minutit ja lased tal omapäi tegutseda (mingit nähtavat tagasisidet selle aja sees reeglina ei saa). Kui see aeg möödas on, teed talle restardi ja vaatad, kas hakkab tööle. Kui endiselt samamoodi vilgutab ja ainult tftp töötab, teed uuesti sama protseduuri läbi. Vahel saab see jama 2-3 korda läbi tehtud, enne kui seade jälle normaalselt tööle hakkab. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Sellest TP-linkist tundub olevat olemas vähemalt kaks erinevat versiooni - rev 1.0.0 ja rev 2.0.0
Esimesel on default IP aadress 192.168.1.1, aga teisel on hoopis 192.168.0.1
Kui sul on rev 2 seade aadressil 192.168.0.1, siis ei saagi ta sulle vastu pingida, kui sinu arvuti on võrgus 192.168.1.x
Sel juhul pead arvuti võrgukaardi seadetes IPv4 aadressiks sättima mingi 192.168.0.x aadressi ja siis proovima pingida.
Kui sa oled internetis sama liidese kaudu, siis kaob sul sel ajal igasugune ühendus internetti, nii et enne seda võiks alla laadida tftp kliendi - ma ei tea, ehk see sobib, ma ise pole kasutanud: http://sourceforge.net/projects/tftputil/
Seal ei ole käsitsi ka mingite käskude sisestamist, ainult aadress ja put-nupp. Käivita stardimenüüst (uups, sul oli Windows 8 vist?) TFTP Client GUI, edasi peaks olema lihtne.
Kui sul on rev 1 seade ja see 192.168.1.1 pealt vastu ei pingi, siis ei saa sind ka aidata kahjuks. Sel juhul võib veel olla võimalik JTAG pistiku kaudu seadme firmware taastada - selleks aga peab ruuteri lahti võtma ja omama vastavat kaablit/adapterit. Ma ei tea ka, kas tal JTAG on ja milline see on...
Ühesõnaga, sel juhul soovitaks selle ruuteri kellegi oskaja kätte viia, kes varem sellega on tegelenud. Ma ei oska foorumist kedagi soovitada paraku.
Kui sul ei ole arvuti võrgukaardi IP-aadress käsitsi määratud 192.168.1.1, netmask 255.255.255.0, siis ei pingi sulle vastu ka rev 1 seade, sest ruuteris enam DHCP server ei tööta ja sinu arvuti ei saa sealt endale IP-aadressi! _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
viimati muutis Dogbert 24.01.2015 15:22:26, muudetud 1 kord
Teamvieweriga aitamise võimalused on vist antud juhul võrdlemisi piiratud või olematud. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
link - sellist vidinat mõtled? ainus variant paistabki olevat riistvara kallale minek, aga ma vist ise ei oska jah seda - tuled ju vilguvad ainult ja midagi ei tööta
Arvuti võrgukaardil panid käsitsi IP aadressiks 192.168.0.100, netmaskiks 255.255.255.0 ja siis pingisid 192.168.0.1 ?
Kui ruuter siis veel vastab, pole JTAG-i tarvis, vähemalt mitte enne TFTP-ga proovimist.
/lõpetan praeguseks, pean ära minema arvuti juurest _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
Isiklikud mõne viimase päeva kogemused/katsetamised näidanud, et "forsseerimine" mingisse kindlasse võrku ei tööta. Primaarne on siiski teenusepakkuja mingi "x" põhimõtete järgi paika pandud võrgu optimeerimine, mis sõidab tarkvara (konkreetselt Mobile Partneri) seadetest üle. Seadetest "3.5G only", RSSI -55dBm, levitugevus 91-99% ja pilt selline (tegemist muidugi ei ole Elisaga):
Spoiler
Ja see on öösel, 2.30, nii et ülekoormusest pole mõtet rääkida...
ok, asi on selles, et ma ei julge ise manuaalselt ühtegi olulist seadet enam näppida - olen saanud igasugu jamaga hakkama ja kui pulgaga otse masinast ka neti pekki keeran, siis pole abi kusagilt
pole mõtet jep, aga nagu alati, tuleb ise kogu piix läbi teha ning kogemus saada... Ainuke, mis tõesti töötas ja hoidis näiteks 3G pulka HSPA võrgus, oli/on netiraadio jooksutamine taustal. Seda siis loomulikult, kui muud neti parameetrid on ok. Lisaks - ei aita ka AT-Commandid kuidagi kaasa, järgi proovitud...
Isiklikud mõne viimase päeva kogemused/katsetamised näidanud, et "forsseerimine" mingisse kindlasse võrku ei tööta.
2G/3G/4G fix siiski töötab. WCDMA ja HSPA(+) on mõlemad 3(.x)G tehnoloogia ja ainult neile forssida on natuke keerulisem. Mul on näiteks telefonid juba paar aastat ainult 3G peal lukus olnud. Stabiilsem ja pole seda tüütut audioseadmete läheduses kõlaritesse põristamist.
Mul on telefon juba mitu aastat 2G peal lukus olnud ja seda selleks, et kõned ei katkeks. Kui on vaja suuremat hulka andmeid liigutada, siis selleks ajaks lülitan automaatse peale. Aga ma pole muidugi ka tüüpiline kasutaja, igasuguste app-de jooksutamiseks on mul tahvel ja telefoni kasutan peamiselt rääkimiseks.
2G/3G/4G fix siiski töötab. WCDMA ja HSPA(+) on mõlemad 3(.x)G tehnoloogia ja ainult neile forssida on natuke keerulisem. Mul on näiteks telefonid juba paar aastat ainult 3G peal lukus olnud. Stabiilsem ja pole seda tüütut audioseadmete läheduses kõlaritesse põristamist.
ju siis nii on, kui kirjutad. Aga millega seletad "stabiilset" pingi vahemikus 200-400ms (wcdma), kui Mobile Partneri abil lukustatud oli 3.5G-sse (hspa)? Sattusin muidu ka infole, et oleneb operaatorist, millal pidev pingimine tõstab HSPA võrku (wake-up), millal on selleks "netiraadiot" vaja. Erinevatel operaatoritel on selleks minimaalseks andmehulgaks 32 kuni 498 baitti (võibolla isegi rohkem?). Siit tuleb mängu ka Tele2/Elisa vs EMT vahe. Esimestel piisab selleks pikast "tava"pingtestist, teise puhul on suuremat andmehulka (või netiraadiot) vaja.
Mis juhtub MiNT Mobiilis lisateenuse andmemahu täitumisel?
Kui juhtub, et Sinu lisateenuse kalendrikuu mobiilse interneti andmemaht on ära kasutatud enne kuu lõppu, oled tõenäoliselt valinud paketi, mis on väiksemate võimalustega, kui Sinu harjumused ja tegevused internetis tegelikult vajaksid.
Et saaksid kasutada mobiilset internetti mugavalt edasi, vali endale suurema andmemahuga lisateenus. Lisateenust saad mugavalt vahetada Elisa iseteeninduses, kõnekeskuse numbril 6 600 600 või Elisa Esindustes.
öelgu kohe ära, kas piirang või lisatasu v läheb lukku üldse
Mis juhtub MiNT Mobiilis lisateenuse andmemahu täitumisel?
Kui juhtub, et Sinu lisateenuse kalendrikuu mobiilse interneti andmemaht on ära kasutatud enne kuu lõppu, oled tõenäoliselt valinud paketi, mis on väiksemate võimalustega, kui Sinu harjumused ja tegevused internetis tegelikult vajaksid.
Et saaksid kasutada mobiilset internetti mugavalt edasi, vali endale suurema andmemahuga lisateenus. Lisateenust saad mugavalt vahetada Elisa iseteeninduses, kõnekeskuse numbril 6 600 600 või Elisa Esindustes.
öelgu kohe ära, kas piirang või lisatasu v läheb lukku üldse
nüüd tekib küsimus, mis juhtub, kui kõige suurema mahuga nutipakett täis saab
mobiilile ei ole piiramata ühendust, samas kui mint arvutile on
samas elisa ei arvesta andmemahtu kalendrikuu järgi, vaid viimase 30 päeva järgi _________________ ☠
Ostad dualsim teleoni ja kasutad neti jaoks mint arvutis paketti
NB! see soovitus on suht puusalt tulistatud, enne peaks uurima kas need dualsim teleonid ikka sellist asja lubavad, et kõned käivad ühe ja net teise sim kaardi kaudu nii et kogu aeg midagi manuaalselt ümber lülitama ei peaks.
ju siis nii on, kui kirjutad. Aga millega seletad "stabiilset" pingi vahemikus 200-400ms (wcdma), kui Mobile Partneri abil lukustatud oli 3.5G-sse (hspa)? Sattusin muidu ka infole, et oleneb operaatorist, millal pidev pingimine tõstab HSPA võrku (wake-up), millal on selleks "netiraadiot" vaja. Erinevatel operaatoritel on selleks minimaalseks andmehulgaks 32 kuni 498 baitti (võibolla isegi rohkem?). Siit tuleb mängu ka Tele2/Elisa vs EMT vahe. Esimestel piisab selleks pikast "tava"pingtestist, teise puhul on suuremat andmehulka (või netiraadiot) vaja.
Kui tahad juba tõsisemalt mässata, mitte enam amatööri tasemel - siis uuri juba kahte järgmist programmi - aga vaata, et oma USB-modemit liiga ära ei fläshiks, muidu peab sul olema käepärast programm millega USB-modemit vajadusel tagasi fläshida.
1. MWconn
Tarkvara millel on olemas nii Windowsi kui ka Linuxi versioon.
http://www.mwconn.net/
PS: Windowsi variant jookseb paar päeva testimiseks ja netiraadiot vaja pole olnud. Seega sel juhul pole vaja enam arvestada selle lisamahu-kuluga mille pidev netiraadio muidu tekitada võib.
2. mdma
a mobile data monitoring application
Vana hea, tuntud ning täiustatud progamm.
http://www.nerve.org.za/mdma/
Nii, et head mässamist ja katsetamist , aga ega see hullem tegevus pole kui kunagi koolis käies füüsikalaborites ülesannete lahendamine...
Ostad dualsim teleoni ja kasutad neti jaoks mint arvutis paketti
NB! see soovitus on suht puusalt tulistatud, enne peaks uurima kas need dualsim teleonid ikka sellist asja lubavad, et kõned käivad ühe ja net teise sim kaardi kaudu nii et kogu aeg midagi manuaalselt ümber lülitama ei peaks.
Minu dualsimis saad valida, kas kõned kogu aeg ühe või teise SIMi kaudu või küsida; sama teema andmesidega
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.