Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
heretic666
HV Guru

|
14.01.2015 19:55:20
|
|
|
anubis kirjutas: |
GTX980 on sellele üsna lähedal.
Kui jutud paika peavad siis AMD justnimelt muudab oluliselt, HBM annab kordades suurema läbilaskevõimega mälu mis justnimelt 4k resol oluline. |
Highest settings? Ei, lähiajal ei juhtu seda mitte mingil juhul.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
14.01.2015 19:58:34
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
GTX980 on sellele üsna lähedal.
Kui jutud paika peavad siis AMD justnimelt muudab oluliselt, HBM annab kordades suurema läbilaskevõimega mälu mis justnimelt 4k resol oluline. |
Highest settings? Ei, lähiajal ei juhtu seda mitte mingil juhul. |
R9 290X on juba praegu > 980 4K resol
390X + freesync monitor võib täiesti piisav olla >30 FPS jaoks.
Elame näeme.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
14.01.2015 20:44:57
|
|
|
bitCON, no niisama võiks näitena tuua DDR4, mis hetkel aeglasem kui 2400 ddr3, a see selline ekstravagantne näide:p
Teemasse tulles, siis tooks sama lingi välja, mis kusagil juba sai: http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-performance-myths-debunked,3739-4.html
All FB graafiku juures kirjas, et suurema FPS juures veerandi võrra väiksem mäluriba kasutus. Nii et see 128 või mis iganes nr-te reklaamlausesse toppimine rohkem masside meelitamiseks, nagu hetkel pole pcie3.0-st GPUde juures ka kasu, samuti 100mhz rohkem või vähem GPU sagedust, kui ikka miinimum on30fps siis see 3siia sinna ei mängi rolli enam. Puhtalt rahva lollitamiseks...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.01.2015 00:31:55
|
|
|
Ilmselt peeti silmas seda, et FXi Bulldozer v Piledriver tuumad on ikkagi Jaguarist märgatavalt kiiremad, seega multicore (mitte singlethread) optimeeritud CPU koodi puhul peaks nad veidi kergemalt hingama. |
seda küll. aga see ei ole kuidagi much needed 2nd wind, inteli ipc on liiga palju ees. ht-d i3-d on lähemas perspektiivis kole kannul.
anubis, autobahni näide seletab radade pikkust kaardil. probleem näitega on see, et radade pikkuse latency ei ole koguhulgas nii oluline faktor.
hbm ja on-package mälu on kaks erinevat juttu. l3 cache või sellelaadse jaoks on muud mälulahendused, mitte hbm. hbm on põhimälu lahendus, sisuliselt gddr5 edasiarendus.
3d on uus ja tulev asi. samsungi flash on esimene pääsukene, hbm ilmselt on järgmine. mälulahendused on arhitektuuri tasemel võrdlemisi lihtsad ja kivid/kihid väiksed, lihtsustades nende tootmist. paari põlvkonna pärast või soc juures, miks mitte. desktop raua, eriti high-endis, lähima paari-kolme põlvkonna puhul mitte.
üldiselt, loodan et amd näitab, et ma eksisin ja laob tõesti mälu otse gpu kõrvale samale alusele. aga ma kahtlen selles.
bitCON, lihtsustatult, hbm on sama, mis 4 gddr5 kivi üksteise otsa laduda.
kuna hetkel ei ole specist näha, et plaadile veetavate radade hulk tänu hbmile väheneks, siis selles osas ei olegi olulist võitu. leiad sa kuskilt mõne reaalse hbm package speci?
võit tuleb mujalt, package on füüsiliselt väiksem ja võtab vähem voolu (suuresti lihtsalt tänu kompaktsusele). teoorias peaks ka hind lõpptulemusena vähenema.
Vael, mitte veerand vaid 33%. ilmselt läheb kogu see hulk liikuva data pakkimise kaela, mis on üks maxwelli kohta maha kisendatud suuremaid uuendusi. amd-l on sisuliselt sama asi tongas ja ilmselt tuleb ka järgmistes gpudes.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelGibson
HV vaatleja
|
15.01.2015 03:41:11
|
|
|
scartile ma lihtsalt ei meeldi ja asi on lihtsalt personal sest ta on dumbfuck vrammi osas tal mingi kompleks et kõige targem mees foorumis, siis kui väidad et tüüp on dumbuser siis ignoreerib kõiki fakte et enda arvamus peale jääks, ulme xD
|
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
15.01.2015 06:04:23
|
|
|
SilQ kirjutas: |
Loogika puhul võin öelda ainult et 960 mälu läbilase on väikseks viidud just sellel põhjusel et piirata gpu tegevust. Muidu ei tuleks 970 ja 960 vahe piisav et neid odavama hinnaga müüa. |
Tavaliselt on odavamad GPUd nn praagid ja ei anna "võimu" niipalju kui vaja tippmudeli jaoks? Tootja neid prügikasti ei viska vaid laseb pisut odavama seeria välja. Või kuidas?
Aga olgu. Kui kaardi kontrollerist suurt olulist ei muutu siis las see teema jääb. Ehki ma ikka ei saa aru, miks tootmine viia tagasi eelmise põlvkonna peale 318bit-256bit (kas sellisest käigust tuleb tootjale siis mingi arvestatav kasum?). Oleks veel, et uue tehnoloogi arendamine ei tasu ära aga see on olemas. Nvidia kasutas GTX 780 /Ti juures 318bit. AMD ju kasutab hetkel 518bit kaarte. Ok, tühja neist kontrolleritest. Nüüd teine dumb küssa. Couda Corede arv vähenes ju ka uuel väljalaskel. Need ka siis ei oma tähtsust? AMD uutel väljatulevatel kaartiedel stream protsessorite arv ka ei oma tähtsust? Mul jookseb juhe kokku, ausalt.
ps. Ärge pange ingl. k. linke, proovige maakeli end väljendada. Füüsika mis puutub arvutisse, kvantmehaaline matemaatika jms. asjad on mulle isegi meie keeles rasked ja mõnda õpetliku rida pean lausa mitu korda lugema, et mõte kohale jõuaks
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.01.2015 10:34:23
|
|
|
liiv,
2. 512/384bit mäluruba on marukallis implementeerida, kaardi PCB peab olema 6+ kihti, igasugused varjestusprobleemid jne. |
liiv kirjutas: |
Tavaliselt on odavamad GPUd nn praagid ja ei anna "võimu" niipalju kui vaja tippmudeli jaoks? Tootja neid prügikasti ei viska vaid laseb pisut odavama seeria välja. Või kuidas? |
just. aga gpu-sid on enamasti siiski põlvkonnas 4-5 - või rohkem kui madalat otsa ja mobiilseid ka arvestada, pluss vahel olemasolevate gpu-de refreshid. näiteks:
- amd 2xx seeria: hawaii, tahiti/tonga, curacao + väiksem pudi.
- nvidia 7xx seeria: gk110, gk104, gk107/gm107 + väiksem pudi.
igast gpu-st on reeglinna ikka olemas ka mingi täisverelise isendiga kaart. amd 2xx puhul siis 290x, 280x, 270x.
liiv kirjutas: |
Aga olgu. Kui kaardi kontrollerist suurt olulist ei muutu siis las see teema jääb. Ehki ma ikka ei saa aru, miks tootmine viia tagasi eelmise põlvkonna peale 318bit-256bit (kas sellisest käigust tuleb tootjale siis mingi arvestatav kasum?). Oleks veel, et uue tehnoloogi arendamine ei tasu ära aga see on olemas. Nvidia kasutas GTX 780 /Ti juures 318bit. AMD ju kasutab hetkel 518bit kaarte. Ok, tühja neist kontrolleritest. Nüüd teine dumb küssa. Couda Corede arv vähenes ju ka uuel väljalaskel. Need ka siis ei oma tähtsust? AMD uutel väljatulevatel kaartiedel stream protsessorite arv ka ei oma tähtsust? Mul jookseb juhe kokku, ausalt.
ps. Ärge pange ingl. k. linke, proovige maakeli end väljendada. Füüsika mis puutub arvutisse, kvantmehaaline matemaatika jms. asjad on mulle isegi meie keeles rasked ja mõnda õpetliku rida pean lausa mitu korda lugema, et mõte kohale jõuaks |
maakeelse terminoloogiaga on keeruline. see ei aita arusaamisele ka oluliselt kaasa, sest neid termineid tead sa veel vähem kui võõrkeelseid
su tsitaadis on mõned faktivead.
- 318 > 384
- 518 > 512
- couda code > cuda core
siini laiused on täna 64 kordsed - 64, 128, 192, 256, 320, 384, 448, 512.
füüsika ja kvantmehhaanikaga on siin väga vähe pistmist. füüsikal on mängida oma roll aga mitte sellel tasemel aru saamise juures.
cuda core, streaming multiprocessor, stream processor, unified shader või lihtsalt shader - erinevad tootjad ja erinevates kontekstides nimetavad neid erinevalt. tegu on ikka ühe ja sama asjaga, gpu kõige väiksem (teatud mööndustega) iseseisvalt toimiv arvutusüksus. cpu corega võrdlus ei ole hea, sest cpu corede võimekus ja juhtimine on väga palju keerulisem ja võimsam. shader oskab sisuliselt vaid simd käske ja on juhitav mingite gruppide kaupa. neid gruppe on erinevaid ja nimetatakse erinevalt, amd-l cu, nvidial smx, smm. mõlemad, nii shaderi enda perf kui nende juhtimise granulaarsus ja efektiivsus varieeruvad arhitektuuriti nii tootja kui põlvkonna lõikes. ehk 1:1 saad võrrelda vaid sama arhitektuuri gpu-d (sama tootja sama põlvkond, ka seda kohati mööndustega).
samade shaderitega sõltub kiirus suurt pilti vaadates kahest asjast - shaderite hulk ja takt.
- su küsimus on 780ti vs 980. võrreldes 2880 shaderit 875 mhz juures ja 2048 shaderit 1126 mhz juures on esimene hoolimata oluliselt suuremast shaderite hulgast vaid 10% kiirem. lisa sinna juurde natukene täiendatud shaderid, täiustatud juhtimine, suuremad cached, tänu liikluse pakkimisele kitsusest hoolimata sama efektiivne mälusiin, rohkem rop-pe...
- amd-ga on praegu lihtsam, nad on viimased põlvkonnad gcnis kinni ja shaderitega mängimist on praegu olnud vähem. amd gpu-de puhul on shaderite hulk täna palju parem indikaator. kuidas see uuel põlvkonnal olema saab, ei tea veel.
ei tasu aga unustada, et gpu-s/kaardis on oluliselt rohkem faktoreid kui toores arvutusjõud ja tootjad otsivad pidevalt seda tasakaalu, kus ükski asi ei jääks üksikuks pudelikaelaks.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
15.01.2015 11:16:39
|
|
|
2.5D SoC siiski vihjab sellele, et mälu paikneb GPU kõrval samal alusel.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.01.2015 12:35:32
|
|
|
anubis, soc jaoks on see selgelt mõistlik. ma ei kujuta ette, kuidas see gpu-de suuruste ja suguste kividega reaalselt töötab.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
15.01.2015 13:19:17
|
|
|
tollelt samalt lingilt:
tsitaat: |
AMD already started sampling first generation HBM with their graphics cards according to rumors. This stacked layer memory would be merged on the PCB just like the regular memory chips but would deliver high performance (HBM = High Bandwidth Memory). |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
15.01.2015 13:50:43
|
|
|
Nohjah, lihtsalt, ma *hetkel* usaldaks pigem kellegi linkedIn'i profiili kui kuulujuttu
Paras BS kõik, niivõiteisiti.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
15.01.2015 15:17:09
|
|
|
MelGibson kirjutas: |
scartile ma lihtsalt ei meeldi ja asi on lihtsalt personal sest ta on dumbfuck vrammi osas tal mingi kompleks et kõige targem mees foorumis, siis kui väidad et tüüp on dumbuser siis ignoreerib kõiki fakte et enda arvamus peale jääks, ulme xD |
Ma olen olnud selles mängus sees alates esimeste 3D aeglustite ajastust ja elanud läbi terveid põlvkondi, kus "kohe, nüüd kohe tuleb ja näitab" kaarte välja hõigati. How about you?
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
15.01.2015 20:16:13
|
|
|
Scart kirjutas: |
MelGibson kirjutas: |
scartile ma lihtsalt ei meeldi ja asi on lihtsalt personal sest ta on dumbfuck vrammi osas tal mingi kompleks et kõige targem mees foorumis, siis kui väidad et tüüp on dumbuser siis ignoreerib kõiki fakte et enda arvamus peale jääks, ulme xD |
Ma olen olnud selles mängus sees alates esimeste 3D aeglustite ajastust ja elanud läbi terveid põlvkondi, kus "kohe, nüüd kohe tuleb ja näitab" kaarte välja hõigati. How about you? |
3D aeglusti on ka olemas? Mismoodi see toimib, et kui asi läheb liiga kiireks, tõmmatakse hoog maha?
3D kiirendid on kindlasti olemas, omalgi üks masinas
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
15.01.2015 20:18:34
|
|
|
rene p kirjutas: |
3D aeglusti on ka olemas? Mismoodi see toimib, et kui asi läheb liiga kiireks, tõmmatakse hoog maha?
3D kiirendid on kindlasti olemas, omalgi üks masinas  |
http://en.wikipedia.org/wiki/S3_ViRGE
Ajalugu mehed, ajalugu.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
rene p
HV veteran
|
15.01.2015 20:29:02
|
|
|
Ajalugu mehed, ajalugu. |
Mida see jutt seal tõestab? Mina ei leidnud ühtegi viidet sõnale decelerator ehk aeglusti. Mina nägin ainult sõna accelerator ehk kiirendi.
Sinu point?
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
15.01.2015 20:38:04
|
|
|
Mida see jutt seal tõestab? Mina ei leidnud ühtegi viidet sõnale decelerator ehk aeglusti. Mina nägin ainult sõna accelerator ehk kiirendi.
Sinu point? |
Face, meet palm.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
15.01.2015 21:50:59
|
|
|
Sinu point? |
Face, meet palm. |
Kas sa emakeeles ka üldse oskad enam midagi tabavat öelda. Üsna puberteetlik käitumine.
|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
16.01.2015 02:00:21
|
|
|
SilQ kirjutas: |
Kas sa emakeeles ka üldse oskad enam midagi tabavat öelda. Üsna puberteetlik käitumine. |
Any time.
Sinu point? |
Due to this abysmal 3D-rendering performance, the ViRGE earned the dubious distinction of being the world's first "graphics decelerator."
Lugeda võiks ju tegelikult osata enne blanket statementite loopimist.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
A-Circus.
Kreisi kasutaja

|
19.01.2015 10:34:25
|
|
|
No Maxwell'i lekked olevat neil täkkesse läinud, loodame parimat. Vaatasin, et 290X saab samas seades ~4600p ja 980 ~mõnedsajad alla 6000p.
|
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
bitCON
Aeg Maha 2n
|
20.01.2015 18:31:59
|
|
|
Viilutaja kirjutas: |
Mis seal lingil siis oli, hetkel ei taha avada. |
>8100p
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
20.01.2015 19:48:18
|
|
|
on see palju/vähe?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |