Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
libe
kvaliteetne mees

|
27.11.2014 21:17:44
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Ja see skriin tõestab midagi või? Ma lihtsalt tean ja olen KORDUVALT testinud, et tänapäevane õigesti tehtud 320 kbit/s mp3 ei eristu kuuldavalt originaalist. Sina aga ajad oma mulli "läbi teki" helist, mida ei ole olemas.
See konkreetne Tidali lugu, mille ma moe pärast läbi tegin, oli lihtsam eristada kui mõni 128 kbit/s mp3 vs originaal. Sellise jamaga ei ole üldse mõtet oma aega raisata. |
nüüd käib ikka mõlemaltpoolt üle oma varju hüppamine
seda 128 MP3 tahaks isegi kuulda, mida on raskem originaalist eristada, kui selles tidali testis
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.11.2014 21:26:34
|
|
|
libe kirjutas: |
seda 128 MP3 tahaks isegi kuulda, mida on raskem originaalist eristada, kui selles tidali testis  |
See on üsna lihtne - võta mõni selline lugu, mis on pakkijale lihtne - vähe kõrgsageduslikke komponente, vähem instrumente - ja parim mp3 pakkija, ning testi aga. Ma olen igatahes kohanud selliseid lugusid, millel ei käi see testimine päris nii lihtsalt, et 5 sekundit trial ja asi kindel. Peab ikka põhjalikumalt kuulama ja väga konkreetseid fragmente otsima.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
27.11.2014 21:34:08
|
|
|
Võiks juba teemat muuta...
Smoking kirjutas: |
Kellegi mõnda DAC-i ei vedele klappidele, mida müüa sooviks? |
Mul odav ELE EL-D02 DAC/AMP pakkuda iseenesest kui huvi. Sai tollele erinevaid kondekaid proovitud (ELNA SilmicII tundus mulle parim) ja mul neid 3tk.
Tahtsin neile ilusa tammepuidust korpuse teha (plastikust triibuga mis led tulukesega koos "hõõgub), et kellelegi kinkida aga muud tegemised kaelas olnud.
Hea et meelde tuletasid, peakski käsile võtma
viimati muutis CoiL 27.11.2014 21:36:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ragnarök
HV vaatleja
|
27.11.2014 22:25:19
|
|
|
Kuulasin mõlemat faili ja vahet ei tuvastanud. Võib-olla jäi see erinevus mu kõrvaklappide, helikaardi või kõrvade tõttu märkamata. Samas, sellise testi juures mängib suuremat rolli ka algse CD-plaadi kvaliteet. Kui helirežissöör on otsustanud kõik sagedused põhja keerata ja heli dünaamilist ulatust vähendada ei ole tõesti vahet, mis formaadis see fail hiljem on. Seega võib öelda, et puhtalt pop-muusika ja suvatrance'i kuulamise jaoks ei ole inimestel muusika taasesitamiseks high-end helitehnikat vaja. Huvitaks sama test näiteks SACD ripi puhul, kus on vastamisi mõni klassikaline orkestri- või akustiline pala.
"A great-sounding recording will sound its best only when it's properly mastered to LP, SACD, DVD-Audio, or a high-resolution file. Those formats will reveal the full glory of the music in ways that lower-resolution formats like MP3 or analog cassette always miss. But if you didn't have access to the high-resolution file to compare it with, a great recording will still sound pretty terrific as an AAC, M4A, or 320kbps MP3 file, because the recording's innate quality would shine through. On the other hand, a heavily compressed, processed and crude recording will always sound heavily compressed, processed and crude, regardless of whether it's an MP3, FLAC file, or LP. "
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
27.11.2014 22:42:43
|
|
|
Tegelt on see nii ja naa, mõni "suvaträäns" võib olla pakkija jaoks kõvem pähkel kui mõni dünaamiline akustiline pala. Kindlat valemit pole, oleneb konkreetsest materjalist. 128 kbit/s on tänapäeval väga hea, kuid mitte päris kõige puhul ja kuna kettaruum ei pitsita, pole põhjust loteriid mängida.
Tegelt pole erilist põhjust üldse kadudega pakkida, kuid hea on teada, millest jutt käib. Eelarvamusi ja vananenud stereotüüpe pole mõtet levitada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
27.11.2014 23:49:34
|
|
|
CoiL, ma panin siia foorumisse paar aastat tagasi topeltpimeda ABX testi. Mina ei teadnud sämplite järjekorda ja tulemused olid krüpteeritud. Täpselt kaks inimest haaras võimalusest oma kõrvu proovile panna. Üks, muide, osaleb ka siinses arutelus ja temal läks test vägagi hästi .
Kui tahad, võin sinu oma valitud näidisest siia testi panna.
Mul tekkis ka üks poolik mõte, miks osa kuulajatest väidavad, et kuulevad selgelt vahet. On võimalik, et audioahela disaini tõttu tekitavad sämpli kuuldamatud sagedused kuuldavas spektris x-astme parasiitsignaale. Tegu on lihtsalt mõttega. Minu teada pole keegi sellekohaseid mõõtmisi teinud, ega ka pikemalt arutlenud. Ma pole ka täiesti kindel, kas eelpoolmainitud sagedusetel on kuuldava vahe tegemiseks piisavalt energiat. Peaks kunagi arvutama...
Kui sellised parasiitsignaalid on võimalikud, siis iroonilisel kombel pakuks MP3 originaalile lähedasemat kuulamiskogemust.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.11.2014 00:17:13
|
|
|
no heakene küll
FLAC
MP3 192kB/s
üks lihtne palake. kindlapeale teete vahet.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
28.11.2014 11:09:56
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
üks lihtne palake. kindlapeale teete vahet. |
Ei tee paraku vahet. Sa ise teed või? Näita testi logi.
EDIT: Alguse "vaikuse" sahin annab mp3 välja. Seega jälle mingi ürgaegne pakkija. Aga MUUSIKA osas pole vahet ikkagi.
Pakkisin selle Claydermani ise Lame V2 VBRiks (~182 kbit/s).
Ei mingit sahinat enam. Jõudu eristamisel
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.11.2014 12:39:58
|
|
|
Teen ikka vahet. sinu mp3 on teise tämbriga, madalama otsa avarust on vähendatud.
tsitaat: |
Seega jälle mingi ürgaegne pakkija
|
pakkijaks oli LAME 3.97 peale bitikiiruse ei muutnud midagi. enamus inimesi ei säti sedagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
28.11.2014 12:46:20
|
|
|
Teen ikka vahet. sinu mp3 on teise tämbriga, madalama otsa avarust on vähendatud.
Seega jälle mingi ürgaegne pakkija
|
pakkijaks oli LAME 3.97 peale bitikiiruse ei muutnud midagi. enamus inimesi ei säti sedagi. |
Ära aja käojaani. Tee ABX test, miks peab seda iga kord ikka üle ja üle kordama.
Kui pakkijaks oli tõesti lame 3.97, siis on pakkimise settingud valed - a'la tegeliku bitrate vähendamine kui signaal on alla teatud nivoo. Õigesti pakituna ei tekita mp3 digitaalsest vaikusest sahinat. Ja kui tekitabki, siis seda kuuled ikka ainult ebareaalsel nivool ja reaalse muusika puhul sellest mingit vahet pole. Minu failil seda sahinat pole. Mingi "madalma otsa avaruse" vähenemine, oh jumal küll. MP3 lihtsalt EI VÄHENDA mingisugust "madalama otsa avarust", mis iganes see üldse on.
Mis asi see "madalama otsa avarus" on - oskad sa seda kvalitatiivselt-kvantifitseeritavalt määratleda, et teised inimesed ka aru saaksid, MIS SEE ON?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
28.11.2014 12:54:52
|
|
|
pakkijaks oli LAME 3.97 peale bitikiiruse ei muutnud midagi. enamus inimesi ei säti sedagi. |
8 aastat on päris pikk aeg.
Ma pakun sulle sama võimaluse kui CoiL'ilegi. Topeltpime test. Kui fail on avalikult nähe, siis pole eriti raske vahet teha.
EDIT: LAME 3.97 tuli eksperimentaalse algoritmiga mille kasutamiseks tuli kasutada võtit --vbr-new.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
bjaka
Kreisi kasutaja

|
28.11.2014 13:00:29
|
|
|
Minu arust mängib ta ühes loos musta värvi klaveril ja teises valgel.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.11.2014 13:01:12
|
|
|
Ehh, te tahate alati vastuajada, ükskõik mis pidi vaidlus ka ei ole. mis peamine, õigus peab alati teile jääma
Pooldan mina mp3, pooldate teie flac'i. Hakkan mina flac'i kiitma, hüppate teie mp3 paati. Miks see nii on? Kas see on kannustatud soovist oponeerida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
28.11.2014 13:06:34
|
|
|
Pooldan mina mp3, pooldate teie flac'i. Hakkan mina flac'i kiitma, hüppate teie mp3 paati. Miks see nii on? Kas see on kannustatud soovist oponeerida? |
Jaa, muidugi, mp3 on igal juhul parem kui FLAC, palju parema heliga igal juhul, 32 kbit/s kaasa arvatud.
Õige küsimus on pigem see, miks peab pidevalt kõrvale põiklema ja jama ajama? Tee korralik test, saad ISE teada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
XanaX
HV kasutaja
|
28.11.2014 16:47:45
|
|
|
minisvami kirjutas: |
Mida AHVid kasutavad?
1) Statsionaarselt (arvuti, kodustereo)
2) Mobiilselt (kõikvõimalik kaasaskantav audio)
|
Ise kasutan juba ligikaudu aasta AIAIAI Capital klappe nii kodus, tööl kui liikvel olles.
Tegin ka testi ülal nimetet klappidega, Firefox fööni otsas. Endalegi üllatuseks ampsasin läbi ja sain 5/5 esimesel katsel.
Kahju, et teenust Eestis kasutada ei saa...
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
28.11.2014 16:53:21
|
|
|
Ehh, te tahate alati vastuajada, ükskõik mis pidi vaidlus ka ei ole. mis peamine, õigus peab alati teile jääma |
Paraku tundub see nii olema mõnede siinsete pessimistlike tarkpeade puhul. Kurb on sellistega "suhelda".
Ükskõik mida inimene ei väida, õigus peab ikkagi neile jääma. Puhas egotripp mis muud.
Üldiselt võiksite oma mp3 vs. FLAC jms. jutuga mujale teemasse kolida või tehke siis omaette teema.
ihvikesele blokk, sest ma tõesti ei viitsi selle mehe nokkimist enam lugeda
Võiks nii mõndagi veel öelda aga see oleks nagu seinaga rääkimine. Erinevalt mõnest kasutajast, jätan õiguse nende endi arvamusele ja mul ei ole vajadust ega ka tahtmist miskit "ümber lükata". Mul on oma arvamus ja kogemus ning kui kuulen seda mida kuulen, siis keda see tegelt kotib? Suva.
Öelge oma arvamus välja (1x piisab) ja liikuge edasi. Siin aga hakatakse nagu lasteaias vaidlema.
See teema siin on kõrvaklappide kohta!
Kindlasti tuleb veel nüüd mõni rida ärapanemist ja ilkumist...
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
28.11.2014 17:01:03
|
|
|
Foorumi nimi on Võitlustanner. Käid mingi "tõe" välja, siis ole mees ja võta kriitika vastu, argumenteeri. Kuna aga üldse ei kipu nagu õnnestuma mõnel see argumenteerimine, siis on muidugi lihtsam blokkida, mulli puhuda ja "teemasse" juttu puhuma hakata. Ei tea, kes selle mp3 teema üldse üles võttis?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.11.2014 18:55:07
|
|
|
CoiL kirjutas: |
Ehh, te tahate alati vastuajada, ükskõik mis pidi vaidlus ka ei ole. mis peamine, õigus peab alati teile jääma |
Paraku tundub see nii olema mõnede siinsete pessimistlike tarkpeade puhul. Kurb on sellistega "suhelda".
Ükskõik mida inimene ei väida, õigus peab ikkagi neile jääma. Puhas egotripp mis muud.
Üldiselt võiksite oma mp3 vs. FLAC jms. jutuga mujale teemasse kolida või tehke siis omaette teema.
ihvikesele blokk, sest ma tõesti ei viitsi selle mehe nokkimist enam lugeda
Võiks nii mõndagi veel öelda aga see oleks nagu seinaga rääkimine. Erinevalt mõnest kasutajast, jätan õiguse nende endi arvamusele ja mul ei ole vajadust ega ka tahtmist miskit "ümber lükata". Mul on oma arvamus ja kogemus ning kui kuulen seda mida kuulen, siis keda see tegelt kotib? Suva.
Öelge oma arvamus välja (1x piisab) ja liikuge edasi. Siin aga hakatakse nagu lasteaias vaidlema.
See teema siin on kõrvaklappide kohta!
Kindlasti tuleb veel nüüd mõni rida ärapanemist ja ilkumist...
|
ütle siis, et teed selle pacho või misiganes testi ära ja näita, kui kõva kõrvapede sa ka nendega oled
jätab lihtsalt mulje, nagu häbeneksid iseennast
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
28.11.2014 19:22:50
|
|
|
Mis keiss sellega on üldse, et FLACi ja mp3e on hirmsasti vaja võrrelda.
Mulle meeldib kui muusika on losless (CD,.flac, vinüül) ja kuulan seda. mp3 suhtes tundeid ei oma ning kedagi maha ka ei taha tampida selle kuulamise eest.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
29.11.2014 00:17:32
|
|
|
jaank, ahh ää pane tähele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
29.11.2014 00:38:48
|
|
|
jaank kirjutas: |
Mis keiss sellega on üldse, et FLACi ja mp3e on hirmsasti vaja võrrelda.
Mulle meeldib kui muusika on losless (CD,.flac, vinüül) ja kuulan seda. mp3 suhtes tundeid ei oma ning kedagi maha ka ei taha tampida selle kuulamise eest. |
keiss see, et mõni väidab, et mp3 on nii pask, et 320kbps mp3 eristab flacist vaevata
isegi minusugune kõrvavärdjas leiaks selle erinevuse, kuid mina paraku ei ole suuteline tuvastama, kumb siiski originaal on
samas siin on inimesi, kes suudavad tuvastada pea vääramatult, mis pask ja mis originaal
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
29.11.2014 01:43:23
|
|
|
samas siin on inimesi, kes suudavad tuvastada pea vääramatult, mis piix ja mis originaal
|
need inimesed viskasid siin kunagi üksteisele näkku audacity spektrianalüüsi akent, käratades, et näe pole sarnasust kusagil.
viimati muutis olavsu1 29.11.2014 02:00:56, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
29.11.2014 01:51:58
|
|
|
samas siin on inimesi, kes suudavad tuvastada pea vääramatult, mis piix ja mis originaal
|
need inimesed viskasid siis kunagi üksteisele näkku audacity spektrianalüüsi akent, käratades, et näe pole sarnasust kusagil. |
oleks vaid nii, siin tehakse kõrvadega erinevust, kuulujärgi
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
29.11.2014 02:07:27
|
|
|
minu mäletamised on hirmvanad, kuskilt aasta 2005 kandist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|