Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
oncleuno
Kreisi kasutaja
|
11.09.2014 23:46:17
|
|
|
owndyaa kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
rex kirjutas: |
krist2an, mSATA variant või tavaline SATA?
Plaanin just tuttavale osta 120GB mSATA M500 läpakasse. Eks muid valikuid ole kah, aga kuna asjaga kiire, siis piirdub valik kohapeal olevatega. Praegu tal läpakas mingi ürgaegne Phison M5 20GB SSD mis iga paari kuu tagant lolliks läheb ja ainus võimalus on windows uuesti paigaldada. Mahupiirangust ma ei räägigi  |
Kui selline, siis seda ei pruugi olla võimalik mSATA-ga asendada. Pesa näib küll füüsiliselt sama, aga elektriliselt on midagi muud. |
Tehnilise kasutusjuhendi andmetel on tegu ikka mSATA-ga. Läpakas siis Acer M3-581T. Eks homme ole näha, kui M500 kohale jõuab kas tunneb ära või mitte.
oncleuno kirjutas: |
krist2an kirjutas: |
120GB M500 jäi väikeseks, seega sai 256GB MX100 ära tellitud saab selle M500ga nüüd mõne vana läpaka ellu äratada |
Muidu MX100 kettaga väga rahul aga tundub mingi firmware kala olevat, nimelt iga 3 nädala tagant blue screen ja ketas kaob ära (aitab 1 minut power off) :S loodan et tuleb mingi firmware update muidu peab garantiid tülitama...
NB! Kettaks on Crucial MX100 512GB |
|
Võid pärast mainida kas tundis ära või mitte  |
Nagu mainisin, et 2 korda nüüd sedasi juhtunud ja abiks on 1 minut toide arvutil välja (peale seda ei esine enam sinist ekraani ja arvuti leiab ka ketta ilusti üles)
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
12.09.2014 08:39:08
|
|
|
Siis on asi ju kõvasti paranenud. Kadunud M4 tagasi toomiseks oli vaja 20 min toide taga, 20 min puhkus, 20 min toide taga tsükkel teha.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draco
HV veteran

|
12.09.2014 09:08:57
|
|
|
Siis on asi ju kõvasti paranenud. Kadunud M4 tagasi toomiseks oli vaja 20 min toide taga, 20 min puhkus, 20 min toide taga tsükkel teha. |
Mingi firmware parandas selle isegi ära, alguses oli küll selline asi. Nüüd on 1.5a probleemideta olnud (mõned elektri katkestused isegi üle elanud)
_________________ Purgatory Judgement |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
12.09.2014 09:54:25
|
|
|
Draco, 070H versiooniga firmware parandas selle. Ka endal pole nüüd tükk aega muret olnud.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
13.09.2014 00:32:08
|
|
|
Ma virisesin oma 03.09 postituses, et minu pci-ssd ei tööta nagu mina tahan. Kas on loogiline, et pci-e SSD annab erinevatel psi-e siinidel desktop arvutil (mis kõik on pci-e 3.0 x16) erinevaid testi tulemusi crystalmarkiga?
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
Le Inc
HV Guru

|
13.09.2014 13:17:35
|
|
|
liiv kirjutas: |
Ma virisesin oma 03.09 postituses, et minu pci-ssd ei tööta nagu mina tahan. Kas on loogiline, et pci-e SSD annab erinevatel psi-e siinidel desktop arvutil (mis kõik on pci-e 3.0 x16) erinevaid testi tulemusi crystalmarkiga? |
Teoorias ei tohiks.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
13.09.2014 13:54:32
|
|
|
liiv, kõik su füüsiliselt pci-e 3.0 x16 siinid ei ole tegelikult seda mitte.
s1150 prosel on 20 pci-e lane. ehk siis üldjuhul esimeses pesas x16, teise jaoks jaotatakse juba x8/x8 ja kolmanda jaoks jääb igal juhul x4.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru

|
13.09.2014 16:46:12
|
|
|
Samas PCI-e SSD üle 4xPCI-e siini ei tohiks kasutadagi? Kindel, et BIOS\OS uuesti seadistatud SSD kui ümber tõstad?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
13.09.2014 16:52:08
|
|
|
Nüüd tuleb oodata kuna saab muu masin välja vahetatud. 850 pro sata 2 järel on küll nagu mariaani sügavik VS las vegas keskpäeval. Aga sata 2 piirab seda praktiliselt 50% - isegi sata 3 ei saaks 100% kätte.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru

|
13.09.2014 17:07:49
|
|
|
SATA 3 600MB\s peaks küll piisama 550MB\s lugemiskiirusega kõvakettale, või jääb midagi kahe silma vahele?
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
13.09.2014 18:49:34
|
|
|
owndyaa kirjutas: |
krist2an, mSATA variant või tavaline SATA?
Plaanin just tuttavale osta 120GB mSATA M500 läpakasse. Eks muid valikuid ole kah, aga kuna asjaga kiire, siis piirdub valik kohapeal olevatega. Praegu tal läpakas mingi ürgaegne Phison M5 20GB SSD mis iga paari kuu tagant lolliks läheb ja ainus võimalus on windows uuesti paigaldada. Mahupiirangust ma ei räägigi  |
Kui selline, siis seda ei pruugi olla võimalik mSATA-ga asendada. Pesa näib küll füüsiliselt sama, aga elektriliselt on midagi muud. |
Tehnilise kasutusjuhendi andmetel on tegu ikka mSATA-ga. Läpakas siis Acer M3-581T. Eks homme ole näha, kui M500 kohale jõuab kas tunneb ära või mitte. |
Võid pärast mainida kas tundis ära või mitte  |
Võin raporteerida, et kõik kulges plaanikohaselt. BIOS-s oli kenasti näha peale paigaldamist. Uuendasin kohe firmware MU03 pealt MU05 peale ja seegi läks hästi. Firmware uuendus on alati esimene asi mida ma SSD kättesaades teen. Tahtsin igaks juhuks enne ära uuendada, kui windowsi peale lasksin. Mõned pildid:
Spoiler 
Peale win+programmid paigaldamist jäi ~85GB vaba ruumi veel. System restore sees ja lubatud kasutama, kuni 30GB, Pagefile piiratud 400MB peale, kuna läpakas 6GB mälu. Hibernationit ei kasutata, seega see välja lülitud. HDTune ja CDM lasksin kah. SMART korras ja Windowsi indeks viskas kah 7.9 peale ketta osa.
Spoiler 
Tegu siis mõistagi SATA 6Gbps toega läpakaga (i3, 6GB RAM), seega see ei jäänud piirama. Arvestades hinnalangust võib seal 320GB HDD kah varsti 512GB SSD vastu vahetada
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
13.09.2014 21:03:42
|
|
|
Vael kirjutas: |
SATA 3 600MB\s peaks küll piisama 550MB\s lugemiskiirusega kõvakettale, või jääb midagi kahe silma vahele? |
sata 3 kiirus on ikkagi teoreetiline - reaalselt ei saa 600 kätte tõenäoliselt enamus emaplaatidest.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
freestyler
Kreisi kasutaja

|
13.09.2014 22:23:18
|
|
|
Vahetasin läpakal HDD --SSD vastu. Kloonisin HDD --> SSD. Asendasin HDD SSD-ga, boot, kõik toimib 100% .
Nüüd aga väike probleem: SSD jookseb IDE modes
Üritasin muuta nii:
Tegin registris muudatuse: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\ msahci - Start --- >muutsin väärtuse (3) --> (0)
Restart, BIOS-es panin AHCI peale. restart -- Windows boot poole pealt viskab korraks BSOD ja teeb restardi. Windows üles ei lae.
Muutes BIOS-es uuesti AHCI asemel Raid (nii ta enne oli, ei tea miks) jookseb arvuti ilusti käima ja kõik ok.
Kas on veel mingi võimalus AHCI enableda ilma windowsi reinstallita?
Läpakaks Dell Latitude E4310, op Win7 Pro
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
13.09.2014 22:38:32
|
|
|
Kas mitte kloonides hdd pole nii, et trim ei tööta?
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
13.09.2014 22:49:42
|
|
|
pciide väärtus tuleb ka ära muuta. Kui on 0, siis pane 3
Kui RAID režiimis on, siis peaks töötama sama kiiresti kui AHCI-ga.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
13.09.2014 22:53:22
|
|
|
BSOD tekib, kuna system32 kaustas pole vajalikke drivereid, need tuleks kas mõnest teisest Win7 vms installatsioonist hankida. Vaata BSODist järele, mis draiver puudu on. By default Win ei installi neid ja kui sa Registris lubad msachi, siis ta restardil ei leia neid faile. Guugelda msachi ja bsod, leiab ehk rohkem vihjeid.
Mul oli sama teema, kui HDD->SDD vahetuse läbi tegin oma E5430iga, failide kopeerimisega sain asja korda, kuid enam ei mäleta täpselt mis failid ja kui palju. Äkki isegi oli ainult msachi.dll...
freestyler kirjutas: |
Vahetasin läpakal HDD --SSD vastu. Kloonisin HDD --> SSD. Asendasin HDD SSD-ga, boot, kõik toimib 100% .
Nüüd aga väike probleem: SSD jookseb IDE modes
Üritasin muuta nii:
Tegin registris muudatuse: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\ msahci - Start --- >muutsin väärtuse (3) --> (0)
Restart, BIOS-es panin AHCI peale. restart -- Windows boot poole pealt viskab korraks BSOD ja teeb restardi. Windows üles ei lae.
Muutes BIOS-es uuesti AHCI asemel Raid (nii ta enne oli, ei tea miks) jookseb arvuti ilusti käima ja kõik ok.
Kas on veel mingi võimalus AHCI enableda ilma windowsi reinstallita?
Läpakaks Dell Latitude E4310, op Win7 Pro |
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
freestyler
Kreisi kasutaja

|
13.09.2014 23:20:08
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Kas mitte kloonides hdd pole nii, et trim ei tööta? |
niipalju kui ma asjast aru saan, siis trim ei töötagi IDE modes, selleks tahangi AHCI peale suruda
von Wu kirjutas: |
pciide väärtus tuleb ka ära muuta. Kui on 0, siis pane 3
Kui RAID režiimis on, siis peaks töötama sama kiiresti kui AHCI-ga. |
pciide start väärtus ongi 3
McCoffin, BSOD vilksatab nii lühikeseks ajaks ette, et ei jõua veateadet lugeda. Enamus juhtudel väidetavalt peaks win ise need AHCI draiverid installima, aga ju siis on puudu need kuskilt.
Eks googeldan natuke veel.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
McCoffin
HV kasutaja
|
13.09.2014 23:24:59
|
|
|
BSODi näed kui Windowsi laadimise eel F8 vajutad ja sealt valid :Disable automatic restart on system failure
Prevents Windows from automatically restarting if an error causes Windows to fail. Choose this option only if Windows is stuck in a loop where Windows fails, attempts to restart, and fails again repeatedly.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
marek41
HV vaatleja
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
freestyler
Kreisi kasutaja

|
14.09.2014 23:11:04
|
|
|
Sain tööle kui panin ka HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\atapi start väärtuseks 0.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
15.09.2014 01:38:10
|
|
|
Vael kirjutas: |
Kindel, et BIOS\OS uuesti seadistatud SSD kui ümber tõstad? |
Täiesti kindel, et ma ei seadistanud Biosit ega op süsteemi siine vahetades. Bios on koht millega ma eriline sõber ei ole ja väga ei tunne. Ma isegi ei tea, mida ma seal peaks tegema?
Ma võin seal määrata "first boot device" vms kergemat ülesannet aga mis kohta ma peaksin siine vahetades näppima? Ehk annad nõu? Lähen uuele katsele http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/MAXIMUS-VI-HERO/E8181_Maximus_V_Hero.pdf
Ma väga loodan, et asi ei ole vigane ja ei tööta õieti minu asjatundmatuse tõttu.
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
9 :: |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru

|
15.09.2014 17:23:27
|
|
|
@liiv Alustada võiks sellest: "PCI Express X4_3 slot (black) bandwidth [X1 mode]" ehks siis kõige alumisel pesal saab muuta, mitu rada hõivab. 3.6.7
Onboard Devices Configuration alla käib, juhul kui paned x4 peale, siis PCIeX1_1, PCIeX1_2, PCIeX1_3 pesad ei tööta enam. See piiratus tuleb Haswell(tglt kõik Inteli viimase aja prosad IB, SB) CPU vähestest PCIe "radadest", 16 kõigest ja tuleb kõigi väliste seadmete vahel ära jagada, midagi peal ilma jääma. Nii et teiste firmade emaplaaditeld samad "vead" küljes.
AHCI mode sees? SATA seadete alt käib see.
Uude pessa paned ja eelolev ei aita, siis võib emaplaadi driverid üle lasta.
"Error which might occur when running some PCMark test. " , leidsin sellise klausli Plextor M6e Firmware nimekirjast. Võiks Firmware uuendada kui muu ei aita.
Clear CMOS laseb algseadetele ja peaks kõik seadmed uuesti seadistama.
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
18.09.2014 15:03:31
|
|
|
Peale TRIMi, disk indexingi kinnipanemise ja defragi kinnipanemise on veel midagi, mis vaja SSD-le teha?
|
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
18.09.2014 15:44:20
|
|
|
kaspar737 kirjutas: |
Peale TRIMi, disk indexingi kinnipanemise ja defragi kinnipanemise on veel midagi, mis vaja SSD-le teha? |
paar lehte tagasi kommenteeris ühte linki: http://blog.photopoint.ee/ssd-kettad-3-windows-7-seadistamine/
tsitaat: |
Nõustun järgmiste punktidega:
ACHI mode on ilmselgelt tänapäeval juba loogiline lüke.
Normaalseid kettaid võib ka hiljem uuendada ja üldiselt inwin ongi seda tänapäeval mugavam teha.
System restore panin juba HDD ajal kinni, töötan IT vallas ja pole tast kunagi kasu olnud (väga üksikud korrad) .
Degfragment peaks SSD sisse pannes ise automaatseld disable minema, aga käsitsi muutmine ei tee kunagi paha.
Page fail kinni keerata olen ma ka nõus (isiklikult kinni aasta 2000) kui aga ram'i vähe siis käsitsi määrata mingi 2048 näiteks. Ei ole vaja windowsil seda koguaeg suurendada ja vähendada.
Kui hibernatet ei kasuta siis loogiliselt see ka kinni, lihtsalt võtab rami jagu kettalt ruumi ära ilma asjata.
Rohkem mina ei näpiks midagi. |
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
18.09.2014 15:56:35
|
|
|
SilQ kirjutas: |
System restore panin juba HDD ajal kinni, töötan IT vallas ja pole tast kunagi kasu olnud (väga üksikud korrad) .
|
Eks ongi küsimus selles kas nende "üksikutel kordadel" on rollbacki vaja või mitte. Ning kuidas rollbacki teha.
Ma olen kodus nüüd kusagil poolteist aastat Windowsi (7) kasutanud ning kaks korda on Windowsi enda uuendus tekitanud tõsise häda, mõlemal korral aitas System Restore. Detaile enam ei mäleta, ilmselt oleks saanud ka muul viisil süsteemi tööle (viimast uuendust uninstallides vms). Igaljuhul mu jaoks oli lihtsam kasutada Windowsi sisseehitatud automaatikat. Alati võib ka läbi backup/restore asju ajada näiteks.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|