Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Kes selle jama ära oskab lahendada, saab virtuaalse medali! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
r1v0
HV vaatleja

sõnum 16.08.2014 15:30:14 Kes selle jama ära oskab lahendada, saab virtuaalse medali! vasta tsitaadiga

Tervist, mul selline väga imelik mure. Minu laptopis (Dell XPS15z) ei taha peale windowsi vahetust videod hästi mängida. Esimene diagnoos oleks, et arvutis mingi kala, eks. Aga siit algavad imelikud asjad. Probleem tekib ainult vanemate kodus, kus on Elioni 12/1 digiTV nett. Interneti kiirusest peaks piisama, kuid youtubest üle 480p videod ei mängi. Äkki on ruuteris kala? Ei ole, sest venna arvutis, mis on küll lauaarvuti, kuid siiski wifi võrgus, töötavad asjad kenasti. Mis kõige imelikum, on see, et minu tartu kodus, kus on üpris kehv raadionett (5/1 umbes) mängivad kõik videod laitmatult!

Ehk siis kokkuvõtvalt minu laptop ei lae videosi piisava kiirusega ära vaid Elioni ruuteri taga (videosi ei saa laetud ka näiteks twitch.tv keskkonnas jne), kui samas ruuteril ei tohiks midagi viga olla, kuna täpselt sama video/streami laeb teises arvutis ära kenasti. Arvutis pole viga, kuna aeglasema neti peal saab 1080p videosi vaadata probleemideta. Pretty fucked up minu arust.

Minu aju enam pihta ei hakka... Elioni ruuter on saanud reseti, flash player on saanud reinstalli ning olen proovinud ka vanemaid versioone.
Lisaks võin veel mainida, et osad twitch'i streamid eile õhtul töötasid, kuid need, mida mina tahtsin vaadata, ei töötanud, bufferdas korraks ära ning kohe jooksis buffer nulli.
Mainin selle kah ära, et speedtest'i järgi jõuab kogu internet arvutisse kohale, kiirused on piisavad.

Kus on kala?
Lihtsalt mainin ära, et arvatavasti see teema hajubki ilma vastusteta ära, nagu reeglina minu probleemid foorumites, ei mõista, miks alati kõige imelikumad probleemid minuga tekivad icon_biggrin.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 16.08.2014 17:48:51 vasta tsitaadiga

Saime õieti aru:

Elion nett läbi wifi 2 erinevasse masinasse - ühes juutuub streamib, teises mitte?

Mujal võrgus see vigane masin mängib vabalt samu striime juutuubist?

Mis firewall, antiviirus selles vigases masinas on?

r1v0
HV vaatleja

sõnum 16.08.2014 19:55:37 vasta tsitaadiga

Said õigesti aru, firewall on windowsi standard nagu ikka ja antiviirus on microsoft security essentials icon_smile.gif

(Tunnen ennast kui mingi microsofti-pe**na, tegelt olen lihtsalt kooner)
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 16.08.2014 21:44:26 vasta tsitaadiga

Ma laseks alustuseks võrgukaardi draiverid minema ja tiriks tootja lehelt uued. Edasi juba uuriks browserit lähemalt...
r1v0
HV vaatleja

sõnum 16.08.2014 22:48:24 vasta tsitaadiga

taaviu kirjutas:
Ma laseks alustuseks võrgukaardi draiverid minema ja tiriks tootja lehelt uued. Edasi juba uuriks browserit lähemalt...

will do! Annan nädala sees teada, kas asi oli tulemuslik icon_smile.gif
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 16.08.2014 23:51:08 vasta tsitaadiga

Delli support peaks ju ka nii töötama kui arvutiga selleks vajalik programmijupike installida (dell.com > support> support by product>...). Kontrollib ise üle kas driverid on "viimased väljalasked" ja "kõvavarale" vastavad. Latitude'ide puhul toimib igal juhul, teisi seeriaid pole omanud.
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 17.08.2014 20:43:06 vasta tsitaadiga

korsten kirjutas:
Delli support peaks ju ka nii töötama kui arvutiga selleks vajalik programmijupike installida (dell.com > support> support by product>...). Kontrollib ise üle kas driverid on "viimased väljalasked" ja "kõvavarale" vastavad. Latitude'ide puhul toimib igal juhul, teisi seeriaid pole omanud.

Jep, tõsi ta on ja nii see asi töötab nii dellil kui ka lenovol. Aga on juhtunud tihti, et neil ei ole seal suppordis viimaseid ja kõige ägedamaid draivereid. Aga reinstall on soovituslik ikkagi.

r1v0
HV vaatleja

sõnum 18.08.2014 00:20:16 vasta tsitaadiga

Tegin delli kodulehel update'id ära, olid mõned chipset'i driverid puudu. Testin kolmapäeval, ootused on suured icon_smile.gif
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 18.08.2014 00:31:18 vasta tsitaadiga

r1v0 kirjutas:
Tegin delli kodulehel update'id ära, olid mõned chipset'i driverid puudu. Testin kolmapäeval, ootused on suured icon_smile.gif

Chipseti draiverid tähtsad asjad. thumbs_up.gif thumbs_up.gif Hoia kursis tulemustega.

warkriss
Kreisi kasutaja

sõnum 18.08.2014 23:29:46 vasta tsitaadiga

Kui mõlemad arvutid on wifiga ühenduses, siis võib probleem peituda ka seadmete kokkulepitud ühenduse kiiruses/kvaliteedis. Lauaarvuti wifi on enamasti suure eraldiseisva antenniga, mis on enamikest läpaka omadest võimsam. Seega mitu pulgaga windows ühendust hindab ning mis on ruuteri ning sülearvuti kokkulepitud kiiruseks?
tagasi üles
r1v0
HV vaatleja

sõnum 19.08.2014 22:38:26 vasta tsitaadiga

Ühendus mõlemal korralik, desktopil sein vahel, laptop ruuterist 2m kaugusel.

Edit1: Olen nüüd uuesti Elioni ühenduse taga, tegin probleemist väikese video kah, laeb hetkel üles, hiljem panen lingi siia teemasse. Igatahes see chipseti uuendus ei muutnud mitte midagi, kahjuks. Kohe proovin endale hankida google chrome browseri ja vaatame, mis saama hakkab

Edit2: Kahjuks google chrome asja ei muutnud, pigem tegi isegi hullemaks.

Edit3: Lasin maha Intel Centrino advanced-n 6230 driveri, muidugi ennem tõmbasin inteli kodulehelt alla uue... ning peale reinstalli... kõik on sama. Lootus kaob, mis faking tebiilsus see olla saab?

Edit4: Küsige, saan teha kõigest oma arvutis screenshoti/video... kui ruuteri seadetest vaja midagi, saan kah screenshottida vms.

Edit5: Väike video kah, mis illustreerib minu probleemi: https://www.youtube.com/watch?v=erw0bVOGcM8&list=UU734xV0B9vkuAvJOK81yEYw
tagasi üles
heiku
HV vaatleja

sõnum 19.08.2014 22:55:26 vasta tsitaadiga

Proovi wifi kaardi seadetest disable bluetooth amp ja siis proovi uuesti.
Või siis keera bluetooth täitsa kinni ja proovi.
Probleeme on nende wifi kaartidega kus on kaks yhes nii wifi kui ka bluetooth.
tagasi üles
r1v0
HV vaatleja

sõnum 19.08.2014 23:56:21 vasta tsitaadiga

heiku kirjutas:
Proovi wifi kaardi seadetest disable bluetooth amp ja siis proovi uuesti.
Või siis keera bluetooth täitsa kinni ja proovi.
Probleeme on nende wifi kaartidega kus on kaks yhes nii wifi kui ka bluetooth.

Kahjuks ei aidanud. Täielikult idiootne värk. Ma istun konkreetselt ruuteri kõrval hetkel ja mitte kui midagi, mis on veel halb, on see, et mul pole ühtegi juhet kah, millega saaksin otse ruuterist ühendust võtta.

Edit: NIIIII, vähemalt leidsin üles kurja juure, mul vedeles 1 USB WiFi pulk ühe vana arvuti taga, panin läpaka taha, ning ühendasin läbi pulga siiasamma internetti, ning imekombel oli probleem koheselt lahendatud. Seega on seesama wifi kaart, mille ma ennem nimetasin, asjas süüdi. Driverid olen ma juba ära vahetanud, proovin maha lasta kõik wifi kaardiga seostuva (andke nõu, kuidas seda teha, sest mina lasen device managerist kõik networki all olevad asjad maha lihtsalt)
tagasi üles
korsten
HV veteran

sõnum 20.08.2014 00:05:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Probleem tekib ainult vanemate kodus

Kui mujal wifi töötab korralikult siis vähemalt teoreetiliselt ei tohiks kaart väga vigane olla. Keegi tarkpea on kuidagi ruuterit näppinud ja konkreetsel seadmel/ühendusel "tiibu kärpinud"?

r1v0
HV vaatleja

sõnum 20.08.2014 00:19:03 vasta tsitaadiga

Ruuterit olen näppinud ainult mina (vend muutis vahepeal ainult SSID ja parooli ära, ruuter sai just tehaseseadetese kah). Probleem tekkis koheselt peale esmast ühendamist selle ruuteri taha ning praegune avastus, et USB dongliga asi töötab, peaks vihjama üpris tugevalt wifi kaarti pihta. Ruuter ei tohiks olla probleemiks ka seetõttu, et enne windowsi vahetamis sama läpakas töötas sama kaardiga samas võrgus.

Igatahes, lasin igasugused inteli programmid ja asjad maha, driverid maha, tegin restardi, windows installis kiiresti ise driverid (ilma internetita) ja probleem on ikka olemas. Mingisugune linnukene peab kuskil vale olema. Samas jah, miks teise ruuteri ja ühenduse taga asi toimib? (proovin erinevaid wifi režiime läbi, teisel ruuteril minuteada polnud n standardit.
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 20.08.2014 02:05:17 vasta tsitaadiga

Probleem on ainult juutuubis? Kõik teised striimid (etv, online raadio, mingit online filmid) tiksuvad kenasti?
Kui dongle töötab siis ilmselt su WiFi kaardil on mingi isiklik probleem juutuubiga. Niisuama huvipärast:oled sa juutuubis oma kontoga sisse loginud või niisama proovid?

r1v0
HV vaatleja

sõnum 20.08.2014 12:08:04 vasta tsitaadiga

ei ole ainult youtube, twitch.tv ei mängi sama moodi, igal pool sisse logitud.
tagasi üles
taaviu
Kreisi kasutaja
taaviu

sõnum 20.08.2014 16:19:57 vasta tsitaadiga

maybe flash player teeb vigureid? ega hakkab mõistus otsa saama. icon_sad.gif
r1v0
HV vaatleja

sõnum 21.08.2014 00:44:06 vasta tsitaadiga

flash maha lastud, peale lastud vanemaid versioone jne, kõik sama... ja töötab ju teise pulgaga ja teises netis icon_smile.gif
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 21.08.2014 01:16:26 vasta tsitaadiga

Proovi wifi kanalit vahetada.
r1v0
HV vaatleja

sõnum 21.08.2014 10:12:01 vasta tsitaadiga

ei aidanud.
tagasi üles
JOKKER666
HV veteran
JOKKER666

sõnum 21.08.2014 10:30:17 vasta tsitaadiga

Vaata "power management" seaded üle.
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings\Change advanced power settings\Wireless Adapter Settings\Power Saving Mode
Pane maximum performance.
tagasi üles
rycyve
HV veteran
rycyve

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2014 07:28:55 vasta tsitaadiga

Proovi seda
Spoiler Spoiler Spoiler

ehk siis manual adapter settinguid
Spoiler Spoiler Spoiler

r1v0
HV vaatleja

sõnum 22.08.2014 10:06:01 vasta tsitaadiga

Natukene segaseks jäid Sinu soovitused (kindlasti minu aeglase arusaamise vili). Aga kas Sa soovitaksid, et ma roaming aggressiveness'i muudaksin ära kaarti seadetest? Kui jah, siis kuhu poole? Hetkel on nr.3, ehk Medium'i peal icon_smile.gif
Ja kas see ei peaks muutma seda, kui kergesti arvuti teise "vabasse" ühendusse ümber lülitub, kui signaali tugevus seal teises on veidikene tugevam? Infoks nii palju, et probleemne ühendus asub eramajas ning naabritel pole wifit, täitsa üksi olen (seepärast ei uskunud kanalivahetusse kah eriti, kuid tegin selle siiski)
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2014 10:10:39 vasta tsitaadiga

Kas mingi LiveUbuntu vms USB pealt üles bootides on sama jama?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  Kes selle jama ära oskab lahendada, saab virtuaalse medali! mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.