Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru
|
16.08.2014 22:37:36
|
|
|
eltso, vales kohas küsid. Paina otse Elioni.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
16.08.2014 22:42:14
|
|
|
Ma nendelt olen suhteliselt tühjad ja kiired vastused saanud sellest, et minuni ei ulatu jne, sealt muidugi öeldi, et olen pea 900 meetri kaugusel, mis sest, et kaabel minu ja naabri maja vahel on parimal juhul 20m aga no eks siis neil arvutis on paremad mõõtevahendid pikkuse arvutamiseks. Lootsin, et siin on ehk mõni vähe asjalikum elioni tegelane, kes teab sellistest asjadest midagi, aga eks ma siis jätkan elioni kiusamist, ehk ükskord sattun mõne sellise tegelase otsa, kellel on õigust ja teadmisi ja võimalusi asi nii kaugele viia, et ka mina ühendatud saan
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
16.08.2014 22:57:20
|
|
|
Selle 800+ kohta käisin ise kohalike Elioni võrguinimeste käest uurimas ja kuigi ~2005 kandis pandud vask, ei lubatud 1400m pealt isegi proovida. Elioni kontrollmehhanismid pidavat veateateid loopima hakkama ja maailmalõpu kaasa tooma.
Olen kuulnud, et võrku kaardistatakse ja heade parameetritega juhtmete otsas istujad võivad tulevikus saada ka 800+ pealt VDSL tellida.
Küsiks siinkohal, kas Inteno numbrid on ilu pärast, või annab nende põhjal liini kohta ka midagi tarka öelda?
ADSL2+ Annex A
SNR Margin (dB) 8.7 6.7
Attenuation (dB) 16.0 10.2
Output Power (dBm) 18.6 12.1
viimati muutis sooty 16.08.2014 23:07:34, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
16.08.2014 23:02:43
|
|
|
eltso kirjutas: |
Ma nendelt olen suhteliselt tühjad ja kiired vastused saanud sellest, et minuni ei ulatu jne, sealt muidugi öeldi, et olen pea 900 meetri kaugusel, mis sest, et kaabel minu ja naabri maja vahel on parimal juhul 20m aga no eks siis neil arvutis on paremad mõõtevahendid pikkuse arvutamiseks. Lootsin, et siin on ehk mõni vähe asjalikum elioni tegelane, kes teab sellistest asjadest midagi, aga eks ma siis jätkan elioni kiusamist, ehk ükskord sattun mõne sellise tegelase otsa, kellel on õigust ja teadmisi ja võimalusi asi nii kaugele viia, et ka mina ühendatud saan  |
Kaablit ei veeta alati linnulennult, samuti lähevad arvesse ka igasugu varud jne.
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
16.08.2014 23:08:01
|
|
|
No mul ei ole siin midagi eriti kuskilt ümber nurga minna, ainuke liin mis siia tuleb ja otse on näha kuidas kaabel jookseb. Tuleb minu ja naabri maja vahel oleva posti otsa ja sealt siis on jaotus, minu maja jääb paarkümment meetrit kaugemale, linnulennult vähem, aga räägingi just kaabli pikkusest.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.08.2014 23:35:40
|
|
|
See õhukaabel, mida sa silmaga näed ning hinnangut annad ja see, mida Elioni võrgu monitoorimine näitab on täiesti erinevate "andmetega" tulemid.
Kui ikka kaablite monitooring näitab kehva traati ja signaalis sumbuvust ja häireid siis ei anta sulle VDSL ka 700 meetri peale.
See pole see siin silma ja kõhutundega hinnatav suurus, et mul paar mikronit juhe pikem ja miks ma ei saa. Kui ikka tehnorajatis pole võimeline seda edastama siis nii ta paraku on.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
17.08.2014 00:05:40
|
|
|
Nujah, eks mul enda hoovis oleva posti otsas on mingi paras harakapesa ka, peaks vist elioni pildi saatma ja küsima, et ehk tulevad teevad oma jama korda, võimalik, et siis hakkab signaal ka paremaks minema
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
17.08.2014 00:13:34
|
|
|
eltso kirjutas: |
Nujah, eks mul enda hoovis oleva posti otsas on mingi paras harakapesa ka, peaks vist elioni pildi saatma ja küsima, et ehk tulevad teevad oma jama korda, võimalik, et siis hakkab signaal ka paremaks minema :D |
Enda territooriumil olev kaabeldus tuleb ise korda teha. Või maksta kellelegi teisele, et see korda tehtaks.
Elion tuleb ilmselt teeb korda küll. Väikese tasu eest loomulikult.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
17.08.2014 00:16:03
|
|
|
Kindlasti mitte, see on täiesti elioni teema seal, sealt toimub hargnemine minu järgmise naabri juurde ja minu majja ja mingi elioni karbike on ka posti küljes, minu teha ei ole seal midagi. Sealt on aastate jooksul mitu klienti vist lahti ühendatud ja ripuvad lihtsalt läbi lõigatud juhtmed ja igasugu muud jama.
|
|
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
17.08.2014 03:27:36
|
|
|
radist87 kirjutas: |
Kui mõni liin ei ole kasumlik, siis selle kinni panemine ei ole võimatu ega ainukordne nähtus. Mingit kohustust kolkaküla kolmele suitsule teenuseid pakkuda Elionil ei ole.L |
Ajad niisama paska, või on sul paar konkreetset näidet tuua kus Elion mittekasumlikku teenust kolkakülas tänapäeval kolmele suitsule pakub?
Kui keegi jobu arvab, et Elion praegu vasepõhiselt suurematele asulatele ja väiksematele linnadele vasepõhiselt huminaarteenust pakub, siis kergelt öeldes kerige ... ja raskemalt öeldes ... ... ... .
Pealegi ei maksa unustada, et Eestis on strateegilised piirkonnad, kus mingit "vase väljalülitamist" ei toimu, olgu see Elion nii suur erafirma kui tahes.
Ja kui keegi siin tühja munakoti heietaja arvab, et seal kas praegu või vajadusel raha taga ei ole, siis eksib rängalt.
Kus krdi kohast puberteetidel see haige vase väljalülitamise jutt üldse tuli? Teie silmad seda igatahes ei näe.
Aga muidugi keegi ei keela idiootidel valida mingi netipulgapervo teenus.
viimati muutis seeru 17.08.2014 03:41:54, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
17.08.2014 03:41:33
|
|
|
seeru,
Olen selle kõne Elionist saanud. Telefonid enam ei tööta. Muid teenuseid Elion ei paku ja piirkondliku arendusjuhi sõnul puuduvad ka plaanid tulevikus pakkuma hakata. Ma ei luuleta ega mõtle maailmalõpu stsenaariumeid välja, vaid loetlen fakte viimasest paarist aastast enda kogemusest Elioniga. |
_________________ Dima oli siin |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
2 :: |
122 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
17.08.2014 04:00:33
|
|
|
jt234 kirjutas: |
seeru,
Olen selle kõne Elionist saanud. Telefonid enam ei tööta. Muid teenuseid Elion ei paku ja piirkondliku arendusjuhi sõnul puuduvad ka plaanid tulevikus pakkuma hakata. Ma ei luuleta ega mõtle maailmalõpu stsenaariumeid välja, vaid loetlen fakte viimasest paarist aastast enda kogemusest Elioniga. |
|
Mis kõne sa saanud oled.
Ma olen ka vahel depresiivset und näinud aga tuleb üle olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
17.08.2014 07:35:30
|
|
|
Sul oleks küll aeg nüüd magama minna.
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
17.08.2014 14:20:18
|
|
|
Kas ma pean "Elion ei lõpeta kunagi vase tegevust, sest see toob raha ja riik ei lubaks seda" kuulutajad koju külla kutsuma ja laskma oma käega testriga liinist pinget otsida, enne kui võimatu tõeks saab?
Elioni kodulehelt Telefoni tellimse alt peale aadressi valimist:
Sinu valitud aadressile me praegu
tehnilistel põhjustel teenuseid pakkuda ei saa.
indrekp, võib minu poolest Elioni siseorganitest välja uurida ja oma sõnadega seletada, mis toimus "redakteeritud aadress" 2013 sügis/talv Elioni vase võrguga. Võimalusel ka täpsustada, kui suur jupp võrku kinni läks.
Mina kuulutan seda versiooni, mis enda poolt kogutud infokildusest kokku on pandud (allikad: Elioni klienditeenindus/ Võrguspetsialist / Lõuna arengu grupp, grupijuht/ kohaliku optika arendusega tegelenud MTÜ jne ).
Info, et kohalik vasevõrk on kehvas seisus ja probleemide korral seda enam parandama ei hakata, sain juba Eesti Telefonist.
Spoiler 
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8291271#8291271
Seda posti ma ei kavatse lahti seletama hakata. Pole minu asi täiskasvanud inimest lugema õpetada.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks...
viimati muutis NightStriker 22.01.2019 20:44:20, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.08.2014 15:43:55
|
|
|
Kas ma pean "Elion ei lõpeta kunagi vase tegevust, sest see toob raha ja riik ei lubaks seda" kuulutajad koju külla kutsuma ja laskma oma käega testriga liinist pinget otsida, enne kui võimatu tõeks saab?
Elioni kodulehelt Telefoni tellimse alt peale aadressi valimist:
Sinu valitud aadressile me praegu
tehnilistel põhjustel teenuseid pakkuda ei saa.
indrekp, võib minu poolest Elioni siseorganitest välja uurida ja oma sõnadega seletada, mis toimus Tartumaa, Laeva Vald, Kärevere 2013 sügis/talv Elioni vase võrguga. Võimalusel ka täpsustada, kui suur jupp võrku kinni läks.
Mina kuulutan seda versiooni, mis enda poolt kogutud infokildusest kokku on pandud (allikad: Elioni klienditeenindus/ Võrguspetsialist / Lõuna arengu grupp, grupijuht/ kohaliku optika arendusega tegelenud MTÜ jne ).
Info, et kohalik vasevõrk on kehvas seisus ja probleemide korral seda enam parandama ei hakata, sain juba Eesti Telefonist.
Spoiler 
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8291271#8291271
Seda posti ma ei kavatse lahti seletama hakata. Pole minu asi täiskasvanud inimest lugema õpetada.
|
Alati saad ju tegelda natuke matemaatikaga ja vaadata kas ja palju läheb maksma optilise kaabli vedu ja palju läheb maksma vaskkaabli vedu.
Ehk siis kaabli maksumus, paigalduskulud, töömeeste tasud jms. mis sellesse hinnapotti kuulub. Ja siis paned hinnad k6rvuti.
PS: See, et Elion kusagil piirkonnas ei viitsi v6i ei taha uut kaablisse maasse panna, pole mingi uus nähtus. Seda "laiskust" sai näha juba Eesti Telefoni aegadel ja kui "6igete meeste kuuenööpe keerutati", siis millegipärast väga tahtsid seda kaablivahetust teha.
Väike näide väiksest maakülast:
Pärast sebimist K6rgete Ülemustega vahetati välja väikse küla kogu kaabeldus. Ehk siis kaevati välja k6ik n6uk.aegsed vasksidekaablid ja asemele pandi Nokia vasksidekaablid.
Aasta oli siis 2000 ja samad vaskkaablid on kasutusel siiani ja on täiesti töökorras.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
17.08.2014 15:51:21
|
|
|
Visake palun oma komasid oksendavad klaviatuurid minema. Tuhkagi ei saa aru, millele viidatakse.
Või õppige komasid kasutama.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.08.2014 16:10:50
|
|
|
Tegelikult v6ivad tava-lauatelefoni ja vaskkaabli vihkajad ning voIP telefoni ja optika fännid teha ühe väga lihtsa katse:
1. Lülitada majas elekter välja ja siis vaadata kas töötavad voIP-telefon ja internet.
2. Kuid kui nüüd t6stavad tava-lauatelefonitoru, siis tavatelefon töötab r66msalt edasi kuna tema kasutab seda kaugtoidet mis saadakse Elioni telefonijaamast.
------------------------------
PS1: Meie peres on lauatelefon täeist olemas, töötab vaskkaabliga mis on oma a 30 aastat vana ja puudub igasugune vajadus lauatelefoni tarbeks seda kaablit vahetada optilise vastu.
Ning lauatelefon on täesti alles samal strateegilisel p6hjusel, et kui elekter läinud siis lauatelefon on endiselt r66msalt töövalmiduses.
Ja niipalju veel lisaks - kui tänapäeva noored ei tea, siis süsimkrofonidega lauatelefonid annab ka otse omavahel "lobisema" panna, ilma et vahepeal telefonijaama üleüldse olemas ongi.
Ehk siis tavilik oskus mida ei suuda järgi teha mitte üks voIP-telefon.
PS2: Ma pole ei optika ega voIP vastane, ma oskan lihtsalt näha tehnikat selles rollis mis on sellele tehnikale k6ige parem.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
17.08.2014 21:21:56
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ning lauatelefon on täesti alles samal strateegilisel p6hjusel, et kui elekter läinud siis lauatelefon on endiselt r66msalt töövalmiduses. |
Seda niikaua kui Elion sulle seda võimaldab... Minu kodukülas tehti telefonijaam külmaks ja viidi utiili. Kliendid, kes ainult tavatelefoni kasutasid, varustati Elioni poolt ruuteriga. Ise olen Elioni ruuteri juurde pannud väikese UPS-i. Kuna Inteno ruuter saab toiteplokist 12V DC toidet, siis peaks olema võimalik välja mõelda lihtne lahendus, kuidas väikese 12V pliiaku saaks toiteploki ja ruuteri vahele ühendada. Siis poleks UPS-i vajagi.
tahanteada kirjutas: |
Ja niipalju veel lisaks - kui tänapäeva noored ei tea, siis süsimkrofonidega lauatelefonid annab ka otse omavahel "lobisema" panna, ilma et vahepeal telefonijaama üleüldse olemas ongi. |
Päris niisama telefoniaparaate kokku ühendades vist ikka rääkida ei saa. Vaja oleks liinile ühendada vooluallikas, mis asendaks telefonijaama
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.08.2014 22:19:30
|
|
|
Jep, siin läksid kõik keskjaamad vanarauda, kui Elasa optika sinna veeti. Kõik analoogtelefonid asendati Elioni internetiühendusega klientidel VoIP lahendusega ja kellel oli vaid analoogtelefon ilma internetita, oli ees valik - kas võtta internet (ja IPTV) lisaks või lasta oma vaskpaar lahti ühendada ja seina peale riputada EMT võrku ühenduv statsionaarne GSM ATA, mille külge siis oma lauatelefoni saab pista. Kui kunagi peaks tahtma ka internetti läbi vase, siis võib juhtuda, et see on selleks ajaks juba võimatu. Keskjaamadest on nüüd võimalik saada vaid DSL ühendust. Ja see pole enam kellegi enda valida, fänn või mitte-fänn.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.08.2014 20:22:08
|
|
|
Tegelikult võivad kõik kaablite vihkajad netist und näha. Isegi suurte teede ääres, kus oli kunagi raudtraat, igavene pusa teine, ei ole ja ei tule neid loodetud kaableid.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.08.2014 21:10:34
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Mul lubati 5 päeva jooksul...... kui mõeldi 5 tööpeva, siis täna peaks ära vahetama  |
täna helistasin.. 5 päevast sai 10 päeva, järgmise lausega sain 10-st päevast järgmise nädala lõpuks
eks siis ootame  |
täna sain maili, et 26.08 tuleb vahetus. 5 päevast sai 25 päeva
Tundub, et terve rakvere läheb vist 300/300 peale ja linnas vaid 1 tehnik
(Elioni autosid liigub siin sitax)
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
18.08.2014 23:49:47
|
|
|
(Elioni autosid liigub siin sitax) |
Nendega sõidavad selle ühe tehniku ülemused
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.08.2014 23:57:58
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Nendega sõidavad selle ühe tehniku ülemused  |
kasumid nii väikseks jäänud, et kuutidega sõidavad
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
19.08.2014 09:31:18
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Nendega sõidavad selle ühe tehniku ülemused  |
kasumid nii väikseks jäänud, et kuutidega sõidavad  |
Vastupidi - kasumid on nii suured et peab kaubikutega raha panka vedama
Tallinnas Elioni sõpruse pst maja kõrval assuvasse paneelikasse 300Mbit saamine on ka juba 2 nädalat võtnud...st. veel ei ole
_________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |