Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
15.08.2014 20:37:18
|
|
|
DarkSky kirjutas: |
Lisaks mu eelnevale postitusele.
Mina ei vingu. Mul pole eesmärk saada kiiremat ühendust. Avaldasin lihtsalt muret tuleviku osas kus on suundumus optilise võrgu eelistamisele vaskvõrgu ees. Kas võib kindel olla et näiteks 10 aasta pärast Elion veel vaskvõrku üleval peab? Kõik pole nii rikkad et jõuavad oma rahaga optikavõrgu rajada koduni. Juhtisin lihtsalt tähelepanu kuhu võivad asjad tulevikus minna. Seega oleks vaja võtta tarvitusele meetmed et tulevikukindel võrk ka hajaasustusega piirkondades paigaldatud saaks ja seda mitte 100% kliendi rahakoti arvelt vaid mingist riiklikust või Euroopa Liidu programmist.
Kes arvab et sõiman Elioni, eksib.
Kes arvab et suitsetan midagi, eksib.
Hoiatus! Ärge püüdke mind rohkem laimata, saate negatiivse
Pooldan seda et üleüldse võiks siit foorumist üksteise kallal õelutsemine kaduda. Adminnid võiks asja rangemalt käsile võtta. |
Ole rahulik, vask ja vaskjuhe ei kao maailmast mitte kusagile. Lisaks veel see, et pidevalt tulevad välja uued tehnoloogiad mis ka üle vase järjest suuremaid kiiruseid v6imaldavad.
Ja veel, kui valguskaabel oleks tahtnud vaske "kirstu lüüa", siis oleks see juhtunud juba kusagil nii 10-20 aastat tagasi.
---------------------------
Vask lihtsalt on selline materjal mida on maa sees väga palju, seet6ttu saabki temast toota väga odavat kaablit ja seda siis suurtes kogustes kasutusele v6tta.
Nii, et joo rahulikult kohvi ja hammusta kooki peale - Sinu ja su laste eluajal ei kao vask mitte kusagile, ainult kusagil on ta rohkem, kusagil vähem kasutusel.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
15.08.2014 21:00:20
|
|
|
tahanteada, tahaks loota et see tõesti nii on. Vaadates viimase aja sündmuseid kus odavamate ülalpidamiskuludega ja tõhusam tehnoloogia lihtsalt sööb vanema ja kulukama välja (võtame näite digipöördest televisioonis) siis ei või siiski millelski kindel olla. Mul on hea meel kui selgubki et mu eespool mainitud kartustel pole alust ja seega mul polnud õigus.
Vasevõrk pole siiski tulevikukindel. Kindlasti leitakse vasevõrgu jaoks mõni veel uuem ja suurema andmeedastuskiirusega tehnoloogia. Paraku on asja juures 1 aga: 100 või enam mega suudetakse välja pigistada vaid jaama vahetus läheduses. Seega nagu asjal väga pointi pole. Tihedam jaamavõrk eeldab optikavõrgu laiendamist. Samahästi võiks juba igale kliendile kiu tuppa vedada.
Mis kohvijoomisse ja koogisöömisse puutub, siis kohvi ma ei joo
Ei vaidle vastu ka sellele et kindlasti tuleb Elion vastu klientide soovidele. Nagu eespool üks kasutaja kirjutas siis eab selleks piirkonnas olema kriitiline arv huvilisi koos. Hajaasustuse tingimustes on sellist koostööd aga siiski keeruline ja kulukas ette võtta. Siis ei pruugigi price per kärss oluliselt odavam tulla üksiküritaja omast.
Et keegi ütlema ei hakkaks et ma pole praeguse teenusega rahul ja nõuan kiiremat siis teadmiseks et vahetasin hiljuti 40/10 ringi 20/5 vastu.
Elioni vastu pole mul midagi, saan aru nende poliitikast et uut võrku rajatakse sinna kus see otstarbekas on. Ehk tulevikus asjad muutuvad paremaks ka hajaasustusega piirkondade jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
15.08.2014 21:02:33
|
|
|
ot: |
dateight kirjutas: |
Miks peaks Elion juba vasele ehitatud infrastruktuurist laekuvast papist mingil põhjusel loobuma? Et sundida kliente endale ise optikat välja ehitama? Hea loogika. Mida sa täpsemalt suitsetad?
Ma ei saa üldiselt üldse eriti aru vingumisest Elioni teemadel. Vähemalt andmeside osas, telekat ise ei vaata. Ma olen aastaid elanud nende erinevate ühenduste otsas - teenus kallis ei ole, alati on ülistabiilne ja nüüd tüübid ehitavad lõppkasutaja jaoks pea kopikate eest optikat välja. Loomulikult saabub see esmalt sinna, kus lõppkasutajaid rohkem ja investeering ennast kiiremini ära tasub. Teenindus on ka kõigi seniste kontaktide najal otsustades ülihea. Mis selles kõiges täpsemalt ei sobi? Soojalt soovitan minna ja elada pisut ükskõik kus mujal EU-s ja vaadata kuidas ISP-d pea erandita täiesti külma rahuga ebastabiilse teenuse ja olematu teeninduskvaliteedi eest pappi nöörivad. |
Jälle üks Elioni palgal olev töötaja oma tööandjat kiitmas. |
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
1 :: |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
pulse
HV kasutaja
|
15.08.2014 21:19:49
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Mbit vs MB. Ametlikult on internetikiirused antud Mbit/s. Või sa tõesti arvad, et 300 kliendid laevad alla 300MB/s ? (see oleks 3Gbps/s ühendus muideks ). |
Kuule ära mõnita. Ma teen väga hästi vahet MB'l ja Mb'l. Kus kohas ma valesti ütlesin? Ma ei saanud lihtsalt aru, et viidates 16Mb'le pidasid sa silmas allalaadimis kiirust isegi siis kui juttu oli üleslaadimisest ja see teadmine et üleslaadimine on 1Mb oleks pidanud nö intelligentsist tulema (eeldusel et Elioni kiiruste loogika pähe õpitud - hinnakirjas ju sellist paketti ei ole?!). Saad aru? Oleks su üleslaadimine 16Mb, nagu su jutust võis tuletada siis peaks mu arvutused ju paika?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.08.2014 21:44:57
|
|
|
pulse, Vabandust ma eeldasin, et kui ma mainin 16mbit, siis saavad inimesed aru, et tegu on vasel põhineva 16/1 ühendusega, kus teine vaatajakoht aktiveeritud. Edaspidi olen targem ja kirjutan põhjalikumalt lahti.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
pulse
HV kasutaja
|
15.08.2014 21:49:28
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
pulse, Vabandust ma eeldasin, et kui ma mainin 16mbit, siis saavad inimesed aru, et tegu on vasel põhineva 16/1 ühendusega, kus teine vaatajakoht aktiveeritud. Edaspidi olen targem ja kirjutan põhjalikumalt lahti. |
Erilahendustena on võimalik igasugu asju valmis ehitada. Endal on (küll ärikliendina) näiteks 4/4Mb ja 10/10Mb ja 70/70Mb ühendused Elioni võrgus täiesti toimivad. Ja ärme hakka vaidlema et erakliendina nii ei saa vms - raha eest saab igasugu asju, kogemused olemas VDSLi osas.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
16.08.2014 01:37:19
|
|
|
Ja mis takistab erakliendil võtta kätte ja teha OÜ/osta OÜ millega endale ärikliendi tähtsus omandada
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
16.08.2014 09:53:41
|
|
|
2 nädalat tagasi tegin teleka kaudu kiirusemuudatuse taotluse 40/10 -> 20/5.
Nädal tagasi tegin uuesti.
Praegu on mul selline huvitav pakett
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kilpa
HV kasutaja

|
16.08.2014 11:30:57
|
|
|
p2ep kirjutas: |
2 nädalat tagasi tegin teleka kaudu kiirusemuudatuse taotluse 40/10 -> 20/5.
Nädal tagasi tegin uuesti.
Praegu on mul selline huvitav pakett
 |
Mina oleksin sellega rahul. 20/5 ühenduse asemel 20/10
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.08.2014 11:55:09
|
|
|
Ragnar7474 kirjutas: |
Ja mis takistab erakliendil võtta kätte ja teha OÜ/osta OÜ millega endale ärikliendi tähtsus omandada  |
Üldjuhul isegi teoreetiliselt ettevõtlikkuse täielik puudumine ja paaniline hirm kindla palgatöölise staatusest mingis suunas eemalduda.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
16.08.2014 12:53:21
|
|
|
rex kirjutas: |
Ja mis takistab erakliendil võtta kätte ja teha OÜ/osta OÜ millega endale ärikliendi tähtsus omandada  |
Üldjuhul isegi teoreetiliselt ettevõtlikkuse täielik puudumine ja paaniline hirm kindla palgatöölise staatusest mingis suunas eemalduda. |
+palgatöölisena makstud töötuskindlustust ei maksta välja, kui samal ajal oled OÜ omanik. Töötuks jäädes võid vaid varbaid imeda oma interneti erilahenduse otsas. Palgatöölisel on pikemas plaanis odavam mitte tagataskusse OÜ-d osta. Riik on siinkohal natuke mäkra mänginud
Selle vase kadumise jutu kohta:
Tuleb kõne Elionist sisuga: vask läheb kinni ja soovi korral saab kõrgema hinnaga raadiotelefoni. Elioni digiajastut vase baasil siin vallas ei tule ja analoogajastu lülitati nupust välja. Optika veeti vallas EL-i rahadega magistraalina maha, aga Elion seda kasutama ei kavatse hakata.
Seda juttu, et Elionil pole ühtegi põhjust vaske välja lülitada, ei tasu kuigi tõsiselt võtta. Kui tahab, siis lülitab. Ega Elion Swedbank ei ole, et millegi sulgemine lehte pannakse ja riiklikul tasemel diskuteerima hakatakse. Tehakse vaikselt ära ja ole õnnelik, et niigi kaua analoog telefoni nautida said.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.08.2014 13:00:56
|
|
|
radist87 kirjutas: |
rex kirjutas: |
Üldjuhul isegi teoreetiliselt ettevõtlikkuse täielik puudumine ja paaniline hirm kindla palgatöölise staatusest mingis suunas eemalduda. |
+palgatöölisena makstud töötuskindlustust ei maksta välja, kui samal ajal oled OÜ omanik. Töötuks jäädes võid vaid varbaid imeda oma interneti erilahenduse otsas. Palgatöölisel on pikemas plaanis odavam mitte tagataskusse OÜ-d osta. Riik on siinkohal natuke mäkra mänginud
Selle vase kadumise jutu kohta:
Tuleb kõne Elionist sisuga: vask läheb kinni ja soovi korral saab kõrgema hinnaga raadiotelefoni. Elioni digiajastut vase baasil siin vallas ei tule ja analoogajastu lülitati nupust välja. Optika veeti vallas EL-i rahadega magistraalina maha, aga Elion seda kasutama ei kavatse hakata.
Seda juttu, et Elionil pole ühtegi põhjust vaske välja lülitada, ei tasu kuigi tõsiselt võtta. Kui tahab, siis lülitab. |
Ära loodagi, Riik ise juba ei luba sellist asja kuna interneti kättesaadavus on üks osa Riigi turvalisusest. Ja Elion pole nagunii ohmu, et ennast Riigi rahakotist laekuvatest kasumitest ilma tahaks jätta.
Väike näide, lauatelefoni ühendus on k6ige odavam vasktraatühendus ja selle lauatelefoni ühendamiseks pole vaja mingit kallist optilist kaablit.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
16.08.2014 13:37:17
|
|
|
Mida ma loodan? Olen selle kõne Elionist saanud. Telefonid enam ei tööta. Muid teenuseid Elion ei paku ja piirkondliku arendusjuhi sõnul puuduvad ka plaanid tulevikus pakkuma hakata. Ma ei luuleta ega mõtle maailmalõpu stsenaariumeid välja, vaid loetlen fakte viimasest paarist aastast enda kogemusest Elioniga.
Internet on mul olemas, aga mitte tänu Elionile.
Ei vihja siinkohal, et Elionil on plaanis kõik vasevõrgud kinni panna. Ütlen lihtsalt seda, et Elion on kasumile suunatud äriettevõte. Kui mõni liin ei ole kasumlik, siis selle kinni panemine ei ole võimatu ega ainukordne nähtus. Mingit kohustust kolkaküla kolmele suitsule teenuseid pakkuda Elionil ei ole.
Lauatelefon oli teemaks ainult sellepärast, et muid teenuseid peale analoog lauatelefoni pole Elion siinkandis kunagi pakkunud. Avaldus interneti saamiseks istus Elioni laua peal 8+ aastat ilma muutusteta.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
sandvik
HV kasutaja

|
16.08.2014 14:09:21
NAT TYPE |
|
|
Ei tea kas see siia teemasse sobib aga siiski väike mure selline et viimasel ajal viskab xbox-si ja arvutiga mängides sellist kirja
router's NAT type is Moderate .Ruuter siis Inteno DG301A ja elioni e kodu.Kas peaksin miskit ruuteris ära muutma.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
16.08.2014 17:08:04
|
|
|
Ma ei saa hästi aru, milleks peaks eraisikul ärikliendi netti vaja olema, mis maksab üle 3x rohkem?
eraklient 40/10 Mbit/s 26 € kuus
äriklient 40/10 Mbit/s 80 € kuus
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
16.08.2014 17:10:43
|
|
|
Vajadus võib tekkida juhul kui erakliendile küsimise peale tuimalt näppu näidatakse, nagu kombeks on kujunenud.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
16.08.2014 19:41:33
|
|
|
radist87 kirjutas: |
Ei vihja siinkohal, et Elionil on plaanis kõik vasevõrgud kinni panna. Ütlen lihtsalt seda, et Elion on kasumile suunatud äriettevõte. Kui mõni liin ei ole kasumlik, siis selle kinni panemine ei ole võimatu ega ainukordne nähtus. Mingit kohustust kolkaküla kolmele suitsule teenuseid pakkuda Elionil ei ole.
Lauatelefon oli teemaks ainult sellepärast, et muid teenuseid peale analoog lauatelefoni pole Elion siinkandis kunagi pakkunud. Avaldus interneti saamiseks istus Elioni laua peal 8+ aastat ilma muutusteta. |
Ma oletan et antud juhul oli põhjuseks järjekordse telefonijaama likvideerimine. Klientidele, kelle liinid on liiga pikad, ei ole võimalik asendusena voipi pakkuda. Ilmselt on pikemas perspektiivis eesmärgiks kõik analoogtelefonijaamad ajaloo prügikasti saata...
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
16.08.2014 20:22:07
|
|
|
maal saadeti analoog ka prygikasti, algul öeldi, et uus ruuter tuleb osta, aga siis ikka tuldi vastu ja anti kasutatud 784. tundub, et ajalukku seda liini veel ei saadeta
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
pulse
HV kasutaja
|
16.08.2014 20:35:49
|
|
|
harakas kirjutas: |
Ma ei saa hästi aru, milleks peaks eraisikul ärikliendi netti vaja olema, mis maksab üle 3x rohkem?
eraklient 40/10 Mbit/s 26 € kuus
äriklient 40/10 Mbit/s 80 € kuus |
Üldjuhul ei olegi aga väga hea põhjus on see mida A.S. välja tõi. Näiteks minu kandis erakliendile 30/10 ei pakutud. Küsisin oma ärikliendihaldurilt ja tehti antud pakkumine. Hind jäi kuskile 80€ kanti vist. Nüüdseks on muidugi asjad juba muutunud ja pakutakse seda ka erakliendile aga enne seda möödus umbes aasta.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
16.08.2014 21:37:22
|
|
|
Selles kogu point oligi ju, et ärikliendile võimaldatakse rohkem personaalset lähenemist. Ega ma niisama lambist pakkunud, et tehke OÜ ja makske rohkem. Humoristid
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
|
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
16.08.2014 21:55:32
|
|
|
Selles kogu point oligi ju, et ärikliendile võimaldatakse rohkem personaalset lähenemist. Ega ma niisama lambist pakkunud, et tehke OÜ ja makske rohkem. Humoristid  |
Pole vajadust, et iga mees teeb oma OÜ "Minu nett", piisab täiesti kui tehakse kamba peale üks MTÜ "Meie kamba internet". Ja tuleb tegijatele oluliselt odavam kui hakata looma OÜ-d "Meie kamba internet".
Ja siis selle MTÜ vahendusel tekitatakse siis kiire nett k6ikidele huvilistele.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.08.2014 22:12:32
|
|
|
Kogu selle "teeme oma firma siis Elion toob kuu taevast alla" jutu peale mainin, et tänapäeval loevad kõik raha. Ei piisa sellest kui eraklient Vasja tuleb minut hiljem samast uksest uuesti sisse äriklient Vasja OÜ'na. Loeb siiski see rahapapp mille letile laod. Kui muidugi Vasja OÜ on nõus rohkem maksma siis on teine asi.
Iseasi on see kui on lihtsalt soov saada ärikliendile mõeldud võimalusi (näiteks kuni 2 Mbps uploadi ADSLiga).
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
16.08.2014 22:17:16
|
|
|
No aga elionil ongi ju rohkem raha saada kuna ärikliendilt võetakse ca 3-4x rohkem raha sama ühenduse eest.
|
   |
89 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
16.08.2014 22:23:11
|
|
|
No aga elionil ongi ju rohkem raha saada kuna ärikliendilt võetakse ca 3-4x rohkem raha sama ühenduse eest. |
See pilt on vähe kirjum, äriklient saab paljusid asju millest eraklient võib vaid unistada. Samas suurem osa erakliente ei soovi ka neid võimalusi (kogu VoIPi lisateenuste maailm või siis peoga staatilisi IPsid). Netikiirus on vaid üks nüanss.
Aga see on juba teine teema.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
16.08.2014 22:29:54
|
|
|
Küsin jälle igaks juhuks küsimuse, et kas elion seda vdsl-i 800m poliitikat ei kavatse muutma hakata, et näiteks vahetada see signaali kvaliteedi kontrolliga või ma ei tea mille muuga? Iseenesest on naljakas kuidas mul jääb 20m puudu, et seda saada ja enne seda on mingi 30 maja, kellest ma pakun, et heal juhul 1-2 võtavad selle, ülejäänud on pensionärid ja lihtsalt teadmatud. Mina võtaksin hoobilt, aga minuni ei ulatu
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|