|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
12.04.2013 20:06:50
|
|
|
| Pailaps kirjutas: |
| -FoX- kirjutas: |
| Mnjah ... tahaks selle elioni 12mbiti läbi telefoni kaabli asjalikuma vastu vahetada aga paistab, et midagi pole asemele võtta... |
VDSL2+ pakkumine mais? |
See on täitsa OK St mul mõlemad, miski VDSL testrühmana sain selle ja 4G mujal tarbida. sama kiirus kõikjal, ca 30 Mbit
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
17.06.2013 23:16:58
|
|
|
| pagan, EMT pakett L 4G 50 alla ja 5 üles Mbit/s (samsung S4 telefonis) andis erinevates kohtades mõõtetulemiks ca 17 ja 16 Mbit/s. Ja seda isegi EMT peakontori ees ( jah käisin proovisin seal ka ära). Tundub et üleslaadimiskiirused ei ole piiratud, võibolla vähese nõudluse pärast? Aga miks pagana pärast ei anna välja pooltki lubatust allalaadimiskiirusest sellest aru ei saa. See L pakett on ju kunstliku piiranguga, ma saaksin aru et kui maksimumpakett et siis kõigub, aga nad võiksid ikkagi odavama otsa puhul kui levi nõrgem, "kraane" rohkem lahti keerata`? Või äkki on mul telefonis midagi peetis?
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
18.06.2013 05:38:32
|
|
|
| tumbuser kirjutas: |
| pagan, EMT pakett L 4G 50 alla ja 5 üles Mbit/s (samsung S4 telefonis) andis erinevates kohtades mõõtetulemiks ca 17 ja 16 Mbit/s. Ja seda isegi EMT peakontori ees ( jah käisin proovisin seal ka ära). Tundub et üleslaadimiskiirused ei ole piiratud, võibolla vähese nõudluse pärast? Aga miks pagana pärast ei anna välja pooltki lubatust allalaadimiskiirusest sellest aru ei saa. See L pakett on ju kunstliku piiranguga, ma saaksin aru et kui maksimumpakett et siis kõigub, aga nad võiksid ikkagi odavama otsa puhul kui levi nõrgem, "kraane" rohkem lahti keerata`? Või äkki on mul telefonis midagi peetis? |
Kui sa mõõtsid seda telefonis oleva speed-test rakendusega, siis tulemus on ootuspärane. ma ei tea küll miks,
aga seda küsi oma telefoni tootja + speedtest.
Või pane testiks sama telefon kaabliga külge arvutile ja proovi siis speedtesti.
St minu Androidi torul oli vanasti 3G korral ja nüüd 4G korral oluline vahe kiirustes.
Telefonis toimuv test oli alati palju aeglasem kui telefon + kaabel + PC kombinatsioonis.
Ehk võrk vedas küll.
Samas telefon koduses WiFis taas näitas OK tulemusi.
Arusaamat, aga vähemalt arvuti + sama telefon oli selge et võrk polnud pidur.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
18.06.2013 08:10:00
|
|
|
Ma installisin kordamööda 5 kiirusemõõtmise appi alla. Ja kõigi puhul näitas madalaid kiirusi kuigi proovisin sulgeda ajutiselt kõik vähegi netti pruukivad ülearused proged. Täna kella 5.00 ajal oli isegi alla 10 Mbit/s . Võibolla sõltub kiirus ka väljastatud sim kaardist, kaasaantul oli peale on trükitud 3,5 G. Äkki see kaart ei võimaldagi rohkem?
Telefonis ei tohiks ka viga olla, uus Galaxy S4 (või on?).
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
18.06.2013 08:18:04
|
|
|
Ma installisin kordamööda 5 kiirusemõõtmise appi alla. Ja kõigi puhul näitas madalaid kiirusi kuigi proovisin sulgeda ajutiselt kõik vähegi netti pruukivad ülearused proged. Täna kella 5.00 ajal oli isegi alla 10 Mbit/s . Võibolla sõltub kiirus ka väljastatud sim kaardist, kaasaantul oli peale on trükitud 3,5 G. Äkki see kaart ei võimaldagi rohkem?
Telefonis ei tohiks ka viga olla, uus Galaxy S4 (või on?). |
Veelkord mida sa üritad mõõta? telefoni raudvara ja äppi jõudlust? või võrgu?
Kui tahad võrgu kiirust, siis kasuta telefoni modemina arvuti taga ja jooxuta arvutis speedtesti. Saad palju paremad kiirused
kui äpp telefonis.
SIM'ga pole pistmist, kui 4Gsse saab sisse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
18.06.2013 15:04:52
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
Kui tahad võrgu kiirust, siis kasuta telefoni modemina arvuti taga ja jooxuta arvutis speedtesti. Saad palju paremad kiirused
kui äpp telefonis.
SIM'ga pole pistmist, kui 4Gsse saab sisse. |
Nojah, minu rumalus, ma arvasin seda EMT 4 G reklaami lugedes, et nüüd on pidu, võtad mõne hea telefoni ja on kiirus ilma arvutita-ruuterita-wifita selline kena. Mulle öeldi EMT tehniku poolt, et lihtsalt mobiiltelefoniga ei saa kunagi üle 20-ne
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
18.06.2013 15:41:27
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
kui äpp telefonis.
SIM'ga pole pistmist, kui 4Gsse saab sisse. |
Nojah, minu rumalus, ma arvasin seda EMT 4 G reklaami lugedes, et nüüd on pidu, võtad mõne hea telefoni ja on kiirus ilma arvutita-ruuterita-wifita selline kena. Mulle öeldi EMT tehniku poolt, et lihtsalt mobiiltelefoniga ei saa kunagi üle 20-ne |
Ühes foorumis ütled et Elioni tehnik, teises EMT tehnik
EDIT: tegin testi, sony xperia ZL
sama toru arvuti taga andis 32 Mbit, otse speedtestiga 16 Mbit. sama koht, sama telefon, sama võrk.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tumbuser
Kreisi kasutaja
|
27.06.2013 01:29:45
|
|
|
| EMT ikka, ma puterdasin. Nüüd aga selge, et otse telefoniga on kiirused väiksemad.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
27.06.2013 11:37:53
|
|
|
teenisid nime välja
|
|
| Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
1 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.05.2014 10:44:48
|
|
|
| Kas Eestis on kohanud keegi müügil 4G ruuterit, mis jagaks 4G mobiilset internetti edasi, pritsiks Wifi-t ja vahendaks Gigabiti võimelist kohtvõrku. Väljamaal, isegi Soomes paistab selliseid 4G ruutereid olema aga Eestis nagu pommiauk selle kohapealt, või ma ei oska otsida, isegi HinnaVaatluse tooteotsingu otsinguga ei oska otsida nii, et leiaks ruuterid mis toetaksid 4G-d, Gigabit ja jagaks wifi-t.
|
|
| Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
04.05.2014 10:47:20
|
|
|
Kas selline ei sobi millele 4g pulga saab yhendada usb pesasse?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.05.2014 10:49:11
|
|
|
| H_K kirjutas: |
| Kas Eestis on kohanud keegi müügil 4G ruuterit, mis jagaks 4G mobiilset internetti edasi, pritsiks Wifi-t ja vahendaks Gigabiti võimelist kohtvõrku. Väljamaal, isegi Soomes paistab selliseid 4G ruutereid olema aga Eestis nagu pommiauk selle kohapealt, või ma ei oska otsida, isegi HinnaVaatluse tooteotsingu otsinguga ei oska otsida nii, et leiaks ruuterid mis toetaksid 4G-d, Gigabit ja jagaks wifi-t. |
Kui midagi head ning tänapäevast tahad, siis pead, jah, seda välismaalt otsima. Eesti ISP-d ei taha nendest midagi kuulda, veel vähem neid müüma hakata.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.05.2014 11:31:31
|
|
|
Edit: Vaatasin Eesti ISP-de poed järgi, mitte keegi neist ei müü AC-WiFi toega 4G ruutereid.
Aga kui juba teha investeeringut, siis tasub jälgida WiFi-AC olemasolu ning veel parem kui on olemas ka USB-pesad ja võimekus USB-seadmeid kasutada. Vastasel juhul tekib nagunii peagi olukord, kus selliseid lisaoskuseid vaja võib minna.
PS: Enda mõtisklused on tiirelnud Dovado Pro ruuteri ümber või siis mõne teise sama osava ja nutika ruuteri ümber. [/u]
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.05.2014 11:54:06
|
|
|
Jäi silma selline TeleWell TW-LTE/4G/3G, toetab 4G USB pulkasid, seal nimekirjas on ka 'Huawei E3276' USB pulk, mis toimib vist meie kõigi EMT, ELisa ja Tele2 4G võrkudega. Hind on ka mõistlik ~100€, vaevalt sarnast märgatavalt odavamalt saab.
Tunnen end selles võrguasjanduses veits ebakindlalt - koguaeg on tunne, et midagi olulist jääb nende sageduste spetsifikatsioonide virr-varris kahe silmavahele, kas see ruuter oleks teoreetiliselt sobilik 4G/Wifi/Gigabit LAN + Huawei E3276 ja toimiks meie kõikide operaatorite 4G võrgus?
On veel silma jäänud A-LNK WNAP4G aga selle saadavus ja tootja arendus-toetus tundub kuidagi "mittetõsine" või kahtlane. See ruuter jäi silma juba pea aasta tagasi, ja ootasin, et ehk jõuab ka meile müügile (Elisa vist on A-Link ruutereid varemalt müünud) aga nüüd uurides olid mitmed mul järjehoidjatesse pandud WNAP4G lingid katki ja tootja leht selle ruuteri kohalt veel napim kui eelmine aasta.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
04.05.2014 12:27:21
|
|
|
See ASUS RT-AC66U tundub olevat hea variant, kõik vajalik olemas ja Eestis saadav ka. Tänud hea vihje eest - ise otsin uusi seadmeid (läheb firmale)
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
06.05.2014 00:33:21
|
|
|
| Endal olemas see sama Asus ja kõik pöörfi.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
15.11.2014 15:35:44
|
|
|
Lõpuks sain aega 4G-ga tegeleda, ja EMT-st prooviks Huawei E3372 netipulk soetatud. 4G lippab päris talutavalt ja tahaks seda internetti ka kodus wifiga laiali jagada, ent kiirel vaatlusel on see Huawei E3372 netipulk suht tundmatu toode - ei ole leidnud ruuterite toetusnimekirjadest. Kas kellelgi on selle netipulga mudeliga ruuteri ühendamise kogemusi, et mis ruuteriga või mis kombinatsioonis toimiks.
Teine variant on 14 päeva jooksul saan pulga tagastada ja soetada midagi ruuteritega ühilduvamat asemele.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
15.11.2014 17:39:47
|
|
|
Lõpuks sain aega 4G-ga tegeleda, ja EMT-st prooviks Huawei E3372 netipulk soetatud. 4G lippab päris talutavalt ja tahaks seda internetti ka kodus wifiga laiali jagada, ent kiirel vaatlusel on see Huawei E3372 netipulk suht tundmatu toode - ei ole leidnud ruuterite toetusnimekirjadest. Kas kellelgi on selle netipulga mudeliga ruuteri ühendamise kogemusi, et mis ruuteriga või mis kombinatsioonis toimiks.
Teine variant on 14 päeva jooksul saan pulga tagastada ja soetada midagi ruuteritega ühilduvamat asemele. |
TP-Link TL-MR3420 koos MultiWeb püsivaraga peaks töötama, kuigi mõlema toote/teenuse puhul pole ühilduvust märgitud, sest ka Huawei E3272 pole märgitud, kuigi töötab.
Ruuter: https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/V%C3%B5rguseadmed/176604/
Püsivara: http://ofmodemsandmen.com/downloads.html (MultiWeb)
Sama püsivara töötab ka teiste erinevate ruuteritega, mitte ainult MR3420'ga: http://ofmodemsandmen.com/supported.html
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
16.11.2014 20:13:41
|
|
|
Tuleb vist ise katsetama hakata, kuigi 4G-le üleminekuga viivitasin just põhjusel, et uue süsteemi toimimasaamine võib kujuneda aja-, närvide- ja võimalik, et ka raha kulukaks, eriti kui lampi ruutereid ostma ja erinevaid püsivarasid katsetama hakata
Proovin vist TL-WDR3600 seda ruuterit, peaks samuti seda MultiWeb-i toetama - loodan, et see see ruuteri püsivara vahetamine ei ole väga keeruline, hetkel küll ei orienteeru, mida alla laadida ja kuskohast. Kui ruuter reaalselt olemas eks siis proovib.
Muidu huvitav, kas EMT-i 4G-l nii vähe kasutajaid või ei ole tõepoolest kellelgi seda EMTI-i poolt müüdavat E3372 pulka olnud vaja ruuteriga jagada.
|
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
16.11.2014 20:47:13
|
|
|
| Proovin vist TL-WDR3600 seda ruuterit, peaks samuti seda MultiWeb-i toetama - loodan, et see see ruuteri püsivara vahetamine ei ole väga keeruline, hetkel küll ei orienteeru, mida alla laadida ja kuskohast. Kui ruuter reaalselt olemas eks siis proovib. |
Õpetus, kuidas paigaldada ning seadistada MultiWeb püsivara ruuterile: http://ofmodemsandmen.com/tutorials.html
Allalaadida saad: http://ofmodemsandmen.com/downloads.html (leiad "MultiWeb" alt üles oma ruuteri mudeli ning vajadusel ka versiooni ning vajutad "Download")
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
17.11.2014 21:04:06
|
|
|
Nii, TL-WDR3600 ruuter käes ja MultiWeb OpenWrt läks ka probleemitult peale, ent Huawei E3372 netipulka ma ruuterile selgeks teha ei suuda. Kui saan õigesti aru, peaks netipulk seal OpenWrt-s modemi nimetuse all olema, netipulk võtab tuled vilkuma aga ruuteri tarkvara poolelt ei paista midagi. Kuidas netipulk sinna üldse ühildub, kas peab ise midagi siblima, või ruuter tunneb pulga ise ära? vanas ruuteris pulga USB-sse pistes sai ruuter nagu ise aru, proovisin vana Huawei K3715 pulka ka, aga samuti ei midagi.
On ettepanekuid.
_________________ --------------- |
|
   |
51 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
17.11.2014 22:03:43
|
|
|
Nii, TL-WDR3600 ruuter käes ja MultiWeb OpenWrt läks ka probleemitult peale, ent Huawei E3372 netipulka ma ruuterile selgeks teha ei suuda. Kui saan õigesti aru, peaks netipulk seal OpenWrt-s modemi nimetuse all olema, netipulk võtab tuled vilkuma aga ruuteri tarkvara poolelt ei paista midagi. Kuidas netipulk sinna üldse ühildub, kas peab ise midagi siblima, või ruuter tunneb pulga ise ära? vanas ruuteris pulga USB-sse pistes sai ruuter nagu ise aru, proovisin vana Huawei K3715 pulka ka, aga samuti ei midagi.
On ettepanekuid. |
"Connection Info" täitsid ikka "Modem" alt ära?
Kui miski ei aita, siis proovi FunnelWeb püsivara, vaata kas sellega töötab, endal ei võtnud ka algul MultiWeb püsivaraga E3272'te jutule, kuid FunnelWeb'iga võttis ning hiljem MultiWeb peale tagasi minnes hakkas ka sellega tööle.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|