Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Windows 7 vs Windows 8 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kumb on parem?
Windows 7
68%
 68%  [ 202 ]
Windows 8
31%
 31%  [ 94 ]
hääli kokku : 296

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.02.2014 19:57:11 vasta tsitaadiga

Mina kasutan win 8.1-e läpakas pigem selleks, et ajaga kaasas käia ja ei vaataks seda nagu vasikas uut aiaväravat kui kätte peaks sattuma. Kasutatav ta on kuigi ilma puutetundliku ekraanita on metro mõttetu, aga arvan siiani, et XP-s saab asjad kiiremini ja mugavamalt tehtud. Eelkõige pean silmas igasuguseid seadistusi, mis iga versiooniga rohkem "nurga taha" peidetakse ja korralikku alternatiivi käsurea näol ka pole(ja ärge rääkige mulle powershellist, kui linuxi shelliga võrreldes on see ikka väga <piiks>).
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pwn13
HV veteran
pwn13

sõnum 21.02.2014 20:08:05 vasta tsitaadiga

W8.1 on üsna okei ja kiire. Kasutan W7 ainult edasi sellepärast, et pole W8 võtit.
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 26.02.2014 11:18:05 vasta tsitaadiga

krist2an kirjutas:
Panin just ühe lauaarvuti kokku ning omaniku soovil lasin Windows 7 peale. Võrreldes 8(.1)'ga hakkas kohe häirima ülipiiratud Task Manager, sest see, mis 8ga kaasa tuleb on lihtsalt superhea. Samuti on naljakas vaadata, kuidas inimesed Start-menüüst mingeid programme otsida üritavad selle asemel, et kasutada Win+esitähed kombinatsiooni. 8 puhul suruti seda shortcut'i päris tugevalt peale ning seetõttu harjusin ise ka oluliselt rohkem klaviatuurikombinatsioone kasutama, sest need lihtsalt on kiiremad.

Ja pean tahanteadaga nõustuma, juba Win8 sai vanemate läpparitega ülihästi hakkama, 8.1 on aga veelgi parem.

Mäletamatutest aegadest peale igas wini versioonis kasutanud built-in manageri asemel Process Explorerit. 8.1 pole ka erand.
Ja korralik leghtweight Linux on kordi kiirem ja vanarauasõbralikum kui miskine Win, aga see on juba OT.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KaarelK
HV kasutaja
KaarelK

sõnum 02.03.2014 21:23:30 vasta tsitaadiga

nende klaveri shortcuttide kohapealt ytleks seda, et k6ik mina sealhulgas ei viitsi pidevalt midagi kirjutada et yhte proget lahti saada. startmenyy hiireliigutamine seal paar nn rida minujaoks lihtsam kui hakata kirjutama kohati. nin kui kiirusest r22kida siis windowsis v6ib kui netisk2imine ja kaustadega majandamine v2lja j2tta, yldse hiire minema visata ning kasutada AINULT shortcutte, vast k6igekiirem moodus, a kes seda tahaks ?
sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 20.04.2014 00:43:10 vasta tsitaadiga

W 8 asi ikka haiseb, see juba sealt näha, et kibekähku oli vaja 8.1 teha siis, selleks, et saaks asja klaveri ja hiirega kasutada, ilmusid kohe mingid täiendused ... shellid jms
Ütleks nii:
- kui sul on tablet v puutetundlik ekraan, siis vb jah w 8
- tavaarvuti v läpakas - kindel w7

ja see Metro on ikka jäleda väljanägemisega, kel vähegi esteetilist meelt ... oksele ajab icon_sad.gif

Lihtküsimus: kui ma ostan asja, siis tahan seda kohe kasutama, mitte tweak'ima hakata ... milleks icon_confused.gif

Hääl W7 poolt thumbs_up.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 20.04.2014 10:58:12 vasta tsitaadiga

sakunne kirjutas:

Ütleks nii:
- kui sul on tablet v puutetundlik ekraan, siis vb jah w 8
- tavaarvuti v läpakas - kindel w7

Või siis sa lihtsalt tõmbad Classic Shelli ning sul on läbi aegade kiireim Windows koos parima võimaliku UIga.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.04.2014 11:02:51 vasta tsitaadiga

W8 igal juhul. Metro ei ole kohustuslik ja seda saad enda järgi seadistada kuidas soovid
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 20.04.2014 13:27:59 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Või siis sa lihtsalt tõmbad Classic Shelli ning sul on läbi aegade kiireim Windows koos parima võimaliku UIga.

Windows 8 , 8.1 küll kiireim Windows ei ole, ainult arvutivõhikud võivad sellist lolli jura suust välja ajada.
Viimase aja tähele panekud on, et mida vähem inimene arvutit - Windowsi käsitleda oskab seda paremini ta uut Windows 8.1 vastu võtab, kuigi pole ju vahet mis OS on kasutusel, et pildiraamatut vaadata saaks, tähtsaim element on siiski brauser, et see seda külastavat lehekülge külastada, lugeda võimaldaks.
Küsitlus on ka püstitatud stiilis, kumb on parem "kas pea maha raiumine või pea maha saagimine" jättes küsitlusest välja pea alles jätmise võimaluse.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 20.04.2014 14:01:01 vasta tsitaadiga

Marie, miks sa arvad, et 8.x ei ole kiireim windows? w7-st edasi on käinud tõsine optimeerimine, ma usun, et see väide ei olegi nii vale.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.04.2014 14:05:10 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Scart kirjutas:

Windows 8 , 8.1 küll kiireim Windows ei ole, ainult arvutivõhikud võivad sellist lolli jura suust välja ajada.
Viimase aja tähele panekud on, et mida vähem inimene arvutit - Windowsi käsitleda oskab seda paremini ta uut Windows 8.1 vastu võtab, kuigi pole ju vahet mis OS on kasutusel, et pildiraamatut vaadata saaks, tähtsaim element on siiski brauser, et see seda külastavat lehekülge külastada, lugeda võimaldaks.
Küsitlus on ka püstitatud stiilis, kumb on parem "kas pea maha raiumine või pea maha saagimine" jättes küsitlusest välja pea alles jätmise võimaluse.

Ühe olulise asja unustad - kui tootja toodab oma arvuti rauale juba Windows 8.1 draiverid ja mitte enam Windows 7 ja Windows 8 draiverit, siis igal juhul töötab see arvuti kõige paremini Windows 8.1-ga. icon_cool.gif
Olen juba täiesti oma silmaga näinud läpparit, millel olid eraldi saadaval Windows 8.1 ja Windows 8 draiverid ning Windows 7-le pole enam mingeid draivereid olemas. icon_smile.gif Ning kui sai järgi katsetatud mõlemite draiveritega, siis võid ise arvata kumma draiveriga, kas W8 või W8.1 draiveriga oli kasutajakogemus kõige parem. icon_cool.gif

Selles suhtes tuleb ikka reaalselt järgi katsetada, milline arvuti millise op.süsteemiga paremini, kiiremalt ja stabiilsemalt töötab. Ainult see on siis tema jaoks see õige valik.
Ise kirjutan praegu Delli läpparilt mille draiverid on ainult Windows 7 omad ning Windows 8 nendega ei tööta ja Dell ei kavatse sellele mudelile Windows 8 draivereid kirjutada. icon_cool.gif See on selgelt kirjas Delli kodulehel.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 20.04.2014 14:06:44 vasta tsitaadiga

Mina olen siiamaani W8 ja 8.1 puhul ilusti W7 draiveritega hakkama saanud. Tegu igivana 2009a HP Elitebookiga...
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 20.04.2014 14:17:34 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Marie, miks sa arvad, et 8.x ei ole kiireim windows? w7-st edasi on käinud tõsine optimeerimine, ma usun, et see väide ei olegi nii vale.

Ma olen igate pidi seda W8, 8.1 testinud, mis osas ta sinu arust kõige kiirem on, uneasendist tuleb suvaline Windows versioon sama kiiresti tööle ja kui teed taaskäivituse W8.1 siis näed tõelist aeglust nagu kõikidel eelnevatelgi Windows versioonidel see oli, programmid ja kõik muu töötab sama kiiresti kui vanematel Windows versioonidel. Loomulikult on võimalik Windows SSD kettale panna, aga ka siis pole erilist eelist W8.1, näiteks vana unustatud XP 64bit laksutab 2x kiiremini kui see uus W8.1 samas pooled programmid ei lähe selle vanakese peal tööle, nii-et pole selle vana XP 64bitisega tänapäeval midagi teha peale testimise ja kiiruste võrdlemise, samas aga ei saa ka W8.1 endale kiireima Windowsi tiitlit.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 20.04.2014 14:36:36 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
londiste kirjutas:

Ma olen igate pidi seda W8, 8.1 testinud, mis osas ta sinu arust kõige kiirem on, uneasendist tuleb suvaline Windows versioon sama kiiresti tööle ja kui teed taaskäivituse W8.1 siis näed tõelist aeglust nagu kõikidel eelnevatelgi Windows versioonidel see oli, programmid ja kõik muu töötab sama kiiresti kui vanematel Windows versioonidel. Loomulikult on võimalik Windows SSD kettale panna, aga ka siis pole erilist eelist W8.1, näiteks vana unustatud XP 64bit laksutab 2x kiiremini kui see uus W8.1 samas pooled programmid ei lähe selle vanakese peal tööle, nii-et pole selle vana XP 64bitisega tänapäeval midagi teha peale testimise ja kiiruste võrdlemise, samas aga ei saa ka W8.1 endale kiireima Windowsi tiitlit.

blink.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
krist2an
HV veteran
krist2an

sõnum 20.04.2014 15:23:51 vasta tsitaadiga

Seega parim op.süsteem on ametliku suppordita, ilma korralike draiveriteta ning 13 aastat vana 64bit XP icon_lol.gif

Installisin 8.1 just ühe HP 6910p peale, mis on 7 aastat vana läpakas. Ja minu üllatuseks pidin ma ise vaid HD Driveguardi draiveri tõmbama, kõik muud asjad leidis Windows ise üles ning mingit käsitsi draiveritega n*ssimist nagu varem, Win8.1'ga polnud. Ja mis kõige parem, arvuti on kiirem ning särtsakam kui ta oli XP'ga.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 20.04.2014 18:28:13 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:

Kas just kiirem, kui 8.0, aga kindlasti on vähendatud süsteeminõudeid 8.1 U1 peal:
8.0 = Miinimum 2GB RAM
8.1 + U1 = Miinimum 1GB RAM

Seega mälukasutust on vähendatud, et asi jookseks ka vanemal raual.

Marie kirjutas:

Ma olen seda juba varem põhjendanud, et lisavariante küsitlusse ei tule: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7160032#7160032
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.04.2014 19:01:16 vasta tsitaadiga

Sai Asuse Transformer Pad ehk netbook ja tahvel 2 in 1 ostetud. Noh jah - puutetundlik ekraan on. Win 8.1 on. Aga pole see win 8(.1) liha ega kala, kui enne arvasin, et puutetundliku ekraani jaoks mõeldud, siis isegi puutetundliku ekraaniga lõpatan desktopil, kuna metro kaudu ei saa kaugeltki kõike teha.... või siis on see nii nurga taha peidetud, et peaks enne paar tundi manuali lugema. Võrdluseks, et Androdiga pole nagu viitsinud manuali lugeda ja on kõik tehtud saanud. Nüüd ei saa enam tõesti aru, kelle jaoks see metro tehtud on.
PS. igaks juhuks olgu öeldud, et jutt ei ole win 8.1 RT versioonist, seda pole veel ise näppida saanud ja kes teab kas väga tahakski.
tagasi üles
erik111
HV Guru

sõnum 20.04.2014 19:05:52 vasta tsitaadiga

Mõlemad mulle meeldivad.Hetkel kasutan Windows 7.Windows 8 pole häda midagi.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 157
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 20.04.2014 19:24:35 vasta tsitaadiga

krist2an kirjutas:

Installisin 8.1 just ühe HP 6910p peale, mis on 7 aastat vana läpakas. Ja minu üllatuseks pidin ma ise vaid HD Driveguardi draiveri tõmbama, kõik muud asjad leidis Windows ise üles ning mingit käsitsi draiveritega n*ssimist nagu varem, Win8.1'ga polnud. Ja mis kõige parem, arvuti on kiirem ning särtsakam kui ta oli XP'ga.

Üritan kah siin ühe vana HP Compaq nc6220 läpakale 8.1 U1 suruda. Hetkel ei saa raibet USB mälupulgalt bootima. Tuleb vist üle aastate esimene plaat kirjutada thumbs_down.gif
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 20.04.2014 19:28:39 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Üritan kah siin ühe vana HP Compaq nc6220 läpakale 8.1 U1 suruda. Hetkel ei saa raibet USB mälupulgalt bootima. Tuleb vist üle aastate esimene plaat kirjutada thumbs_down.gif

AFAIK, oskab see utiil bootida vaid Optilistelt seadmetelt... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.04.2014 19:33:21 vasta tsitaadiga

On ka teine lahendus http://arvutitark.ee/est/TOOTEKATALOOG/zalman/Zalman-HDD-SATA-25-Enclosure-USB-30-hobe-ZM-VE300-95003
sobib suvalise ISO pealt bootimiseks
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 20.04.2014 21:28:47 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

AFAIK, oskab see utiil bootida vaid Optilistelt seadmetelt... icon_rolleyes.gif

Juba sain USB-lt bootima. Alguses üritasin üldse 64bit peale lasta, aga Inteli lehelt kontrollides paistab, et antud prose toetab ainult 32bit, seega sai 32bit ISO võetud.
Järgmine komistuskivi on nüüd see, et kiibistiku drivereid ei taha omaks võtta. Vähemalt ma arvan, et ta tahab kiibistiku drivereid, et kettaid ära tunda. Hetkel igatahes ei õnnestunud, kuna ei aksepteerinud ühtegi hardware ühilduvat .inf faili lahtipakitud kaustast USB mälupulgalt. Vaatan homme teen kõik BIOS jms uuendused kah ära. Saab vähemalt Vista ühilduvaks ja siis hakkab ehk Win 8.1 U1 kah sööma...
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 20.04.2014 21:34:30 vasta tsitaadiga

Teab kas see sind aitab, aga hiljuti olin ühele vanakesele win7 installiga hädas. Selgus, et kuigi BIOS bootis igast USB pordist, oli installimiseks sobiv vaid üks, konkreetselt juhul see, kuhu jäi pinge peale ka siis, kui toiteplokk küljes masin välja lülitada.
tagasi üles
sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 22.04.2014 18:04:19 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
Teab kas see sind aitab, aga hiljuti olin ühele vanakesele win7 installiga hädas. Selgus, et kuigi BIOS bootis igast USB pordist, oli installimiseks sobiv vaid üks, konkreetselt juhul see, kuhu jäi pinge peale ka siis, kui toiteplokk küljes masin välja lülitada.

Kuidas seda porti ära tunda icon_eek.gif

Teemasse:
Jutt lauaarvutite kadumisest on muidugi loll jutt icon_cry.gif igaks asjaks olgu oma tööriist, ei hakka ju kirvega kartuleid koorima, ehkki, tõele au andes, on ka seda tehtud.
W8 W8.1 võib olla küll hea mootor (hakkan seda juba siinsete w8+ fännide jutu põhjal isegi uskuma) kuid UI on tal selline, mis töötegemiseks ikka ei sobi küll
Pakuks:
- meelelahutus(filmid, mängud, brausimine) - vb w8+
- töötegemine(DW, PH, FW, RAD-mingi - 2+ ekraani) - kindlalt w7

Oleks aknavennad vähegi järele mõelnud, oleks W8 tulnud UI valikuga:
- entertainment, tablet
- working environment, desktop, laptop
--- vms.

Ma arvan, et kui vana Bill oleks pukis olnud poleks sellist jama juhtunud icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 22.04.2014 18:20:16 vasta tsitaadiga

sakunne, dw, ph, fw, rad? icon_smile.gif
2+ ekraani osas on w8-l väärt uuendusi. alguses seal üht-teist küll ikaldas aga 8.1 paistab juba okei olema.

igapäevase desktopil töötamise osas pole vahet, metro saab üsna edukalt pikalt saata.
küll aga muidugi konfi, charmide jms ikaldus jääb.

tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 22.04.2014 18:21:01 vasta tsitaadiga

Inimeste kohanemisvõime on ikka kiviaja tasemel.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Windows 7 vs Windows 8 mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.