Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kumb on parem? |
Windows 7 |
|
68% |
[ 202 ] |
Windows 8 |
|
31% |
[ 94 ] |
|
hääli kokku : 296 |
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
21.02.2014 19:57:11
|
|
|
Mina kasutan win 8.1-e läpakas pigem selleks, et ajaga kaasas käia ja ei vaataks seda nagu vasikas uut aiaväravat kui kätte peaks sattuma. Kasutatav ta on kuigi ilma puutetundliku ekraanita on metro mõttetu, aga arvan siiani, et XP-s saab asjad kiiremini ja mugavamalt tehtud. Eelkõige pean silmas igasuguseid seadistusi, mis iga versiooniga rohkem "nurga taha" peidetakse ja korralikku alternatiivi käsurea näol ka pole(ja ärge rääkige mulle powershellist, kui linuxi shelliga võrreldes on see ikka väga <piiks>).
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
21.02.2014 20:08:05
|
|
|
W8.1 on üsna okei ja kiire. Kasutan W7 ainult edasi sellepärast, et pole W8 võtit.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
26.02.2014 11:18:05
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Panin just ühe lauaarvuti kokku ning omaniku soovil lasin Windows 7 peale. Võrreldes 8(.1)'ga hakkas kohe häirima ülipiiratud Task Manager, sest see, mis 8ga kaasa tuleb on lihtsalt superhea. Samuti on naljakas vaadata, kuidas inimesed Start-menüüst mingeid programme otsida üritavad selle asemel, et kasutada Win+esitähed kombinatsiooni. 8 puhul suruti seda shortcut'i päris tugevalt peale ning seetõttu harjusin ise ka oluliselt rohkem klaviatuurikombinatsioone kasutama, sest need lihtsalt on kiiremad.
Ja pean tahanteadaga nõustuma, juba Win8 sai vanemate läpparitega ülihästi hakkama, 8.1 on aga veelgi parem. |
Mäletamatutest aegadest peale igas wini versioonis kasutanud built-in manageri asemel Process Explorerit. 8.1 pole ka erand.
Ja korralik leghtweight Linux on kordi kiirem ja vanarauasõbralikum kui miskine Win, aga see on juba OT.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
KaarelK
HV kasutaja

|
02.03.2014 21:23:30
|
|
|
nende klaveri shortcuttide kohapealt ytleks seda, et k6ik mina sealhulgas ei viitsi pidevalt midagi kirjutada et yhte proget lahti saada. startmenyy hiireliigutamine seal paar nn rida minujaoks lihtsam kui hakata kirjutama kohati. nin kui kiirusest r22kida siis windowsis v6ib kui netisk2imine ja kaustadega majandamine v2lja j2tta, yldse hiire minema visata ning kasutada AINULT shortcutte, vast k6igekiirem moodus, a kes seda tahaks ?
_________________ life is a bitch with 12inch strapon |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
20.04.2014 00:43:10
|
|
|
W 8 asi ikka haiseb, see juba sealt näha, et kibekähku oli vaja 8.1 teha siis, selleks, et saaks asja klaveri ja hiirega kasutada, ilmusid kohe mingid täiendused ... shellid jms
Ütleks nii:
- kui sul on tablet v puutetundlik ekraan, siis vb jah w 8
- tavaarvuti v läpakas - kindel w7
ja see Metro on ikka jäleda väljanägemisega, kel vähegi esteetilist meelt ... oksele ajab
Lihtküsimus: kui ma ostan asja, siis tahan seda kohe kasutama, mitte tweak'ima hakata ... milleks
Hääl W7 poolt
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.04.2014 10:58:12
|
|
|
sakunne kirjutas: |
Ütleks nii:
- kui sul on tablet v puutetundlik ekraan, siis vb jah w 8
- tavaarvuti v läpakas - kindel w7 |
Või siis sa lihtsalt tõmbad Classic Shelli ning sul on läbi aegade kiireim Windows koos parima võimaliku UIga.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
20.04.2014 11:02:51
|
|
|
W8 igal juhul. Metro ei ole kohustuslik ja seda saad enda järgi seadistada kuidas soovid
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.04.2014 13:27:59
|
|
|
Scart kirjutas: |
Või siis sa lihtsalt tõmbad Classic Shelli ning sul on läbi aegade kiireim Windows koos parima võimaliku UIga. |
Windows 8 , 8.1 küll kiireim Windows ei ole, ainult arvutivõhikud võivad sellist lolli jura suust välja ajada.
Viimase aja tähele panekud on, et mida vähem inimene arvutit - Windowsi käsitleda oskab seda paremini ta uut Windows 8.1 vastu võtab, kuigi pole ju vahet mis OS on kasutusel, et pildiraamatut vaadata saaks, tähtsaim element on siiski brauser, et see seda külastavat lehekülge külastada, lugeda võimaldaks.
Küsitlus on ka püstitatud stiilis, kumb on parem "kas pea maha raiumine või pea maha saagimine" jättes küsitlusest välja pea alles jätmise võimaluse.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.04.2014 14:01:01
|
|
|
Marie, miks sa arvad, et 8.x ei ole kiireim windows? w7-st edasi on käinud tõsine optimeerimine, ma usun, et see väide ei olegi nii vale.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.04.2014 14:05:10
|
|
|
Marie kirjutas: |
Scart kirjutas: |
Või siis sa lihtsalt tõmbad Classic Shelli ning sul on läbi aegade kiireim Windows koos parima võimaliku UIga. |
Windows 8 , 8.1 küll kiireim Windows ei ole, ainult arvutivõhikud võivad sellist lolli jura suust välja ajada.
Viimase aja tähele panekud on, et mida vähem inimene arvutit - Windowsi käsitleda oskab seda paremini ta uut Windows 8.1 vastu võtab, kuigi pole ju vahet mis OS on kasutusel, et pildiraamatut vaadata saaks, tähtsaim element on siiski brauser, et see seda külastavat lehekülge külastada, lugeda võimaldaks.
Küsitlus on ka püstitatud stiilis, kumb on parem "kas pea maha raiumine või pea maha saagimine" jättes küsitlusest välja pea alles jätmise võimaluse.  |
Ühe olulise asja unustad - kui tootja toodab oma arvuti rauale juba Windows 8.1 draiverid ja mitte enam Windows 7 ja Windows 8 draiverit, siis igal juhul töötab see arvuti kõige paremini Windows 8.1-ga.
Olen juba täiesti oma silmaga näinud läpparit, millel olid eraldi saadaval Windows 8.1 ja Windows 8 draiverid ning Windows 7-le pole enam mingeid draivereid olemas. Ning kui sai järgi katsetatud mõlemite draiveritega, siis võid ise arvata kumma draiveriga, kas W8 või W8.1 draiveriga oli kasutajakogemus kõige parem.
Selles suhtes tuleb ikka reaalselt järgi katsetada, milline arvuti millise op.süsteemiga paremini, kiiremalt ja stabiilsemalt töötab. Ainult see on siis tema jaoks see õige valik.
Ise kirjutan praegu Delli läpparilt mille draiverid on ainult Windows 7 omad ning Windows 8 nendega ei tööta ja Dell ei kavatse sellele mudelile Windows 8 draivereid kirjutada. See on selgelt kirjas Delli kodulehel.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
20.04.2014 14:06:44
|
|
|
Mina olen siiamaani W8 ja 8.1 puhul ilusti W7 draiveritega hakkama saanud. Tegu igivana 2009a HP Elitebookiga...
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.04.2014 14:17:34
|
|
|
londiste kirjutas: |
Marie, miks sa arvad, et 8.x ei ole kiireim windows? w7-st edasi on käinud tõsine optimeerimine, ma usun, et see väide ei olegi nii vale. |
Ma olen igate pidi seda W8, 8.1 testinud, mis osas ta sinu arust kõige kiirem on, uneasendist tuleb suvaline Windows versioon sama kiiresti tööle ja kui teed taaskäivituse W8.1 siis näed tõelist aeglust nagu kõikidel eelnevatelgi Windows versioonidel see oli, programmid ja kõik muu töötab sama kiiresti kui vanematel Windows versioonidel. Loomulikult on võimalik Windows SSD kettale panna, aga ka siis pole erilist eelist W8.1, näiteks vana unustatud XP 64bit laksutab 2x kiiremini kui see uus W8.1 samas pooled programmid ei lähe selle vanakese peal tööle, nii-et pole selle vana XP 64bitisega tänapäeval midagi teha peale testimise ja kiiruste võrdlemise, samas aga ei saa ka W8.1 endale kiireima Windowsi tiitlit.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.04.2014 14:36:36
|
|
|
londiste kirjutas: |
Marie, miks sa arvad, et 8.x ei ole kiireim windows? w7-st edasi on käinud tõsine optimeerimine, ma usun, et see väide ei olegi nii vale. |
Ma olen igate pidi seda W8, 8.1 testinud, mis osas ta sinu arust kõige kiirem on, uneasendist tuleb suvaline Windows versioon sama kiiresti tööle ja kui teed taaskäivituse W8.1 siis näed tõelist aeglust nagu kõikidel eelnevatelgi Windows versioonidel see oli, programmid ja kõik muu töötab sama kiiresti kui vanematel Windows versioonidel. Loomulikult on võimalik Windows SSD kettale panna, aga ka siis pole erilist eelist W8.1, näiteks vana unustatud XP 64bit laksutab 2x kiiremini kui see uus W8.1 samas pooled programmid ei lähe selle vanakese peal tööle, nii-et pole selle vana XP 64bitisega tänapäeval midagi teha peale testimise ja kiiruste võrdlemise, samas aga ei saa ka W8.1 endale kiireima Windowsi tiitlit. |
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
20.04.2014 15:23:51
|
|
|
Seega parim op.süsteem on ametliku suppordita, ilma korralike draiveriteta ning 13 aastat vana 64bit XP
Installisin 8.1 just ühe HP 6910p peale, mis on 7 aastat vana läpakas. Ja minu üllatuseks pidin ma ise vaid HD Driveguardi draiveri tõmbama, kõik muud asjad leidis Windows ise üles ning mingit käsitsi draiveritega n*ssimist nagu varem, Win8.1'ga polnud. Ja mis kõige parem, arvuti on kiirem ning särtsakam kui ta oli XP'ga.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.04.2014 18:28:13
|
|
|
Windows 8 , 8.1 küll kiireim Windows ei ole, ainult arvutivõhikud võivad sellist lolli jura suust välja ajada. |
Kas just kiirem, kui 8.0, aga kindlasti on vähendatud süsteeminõudeid 8.1 U1 peal:
8.0 = Miinimum 2GB RAM
8.1 + U1 = Miinimum 1GB RAM
Seega mälukasutust on vähendatud, et asi jookseks ka vanemal raual.
Küsitlus on ka püstitatud stiilis, kumb on parem "kas pea maha raiumine või pea maha saagimine" jättes küsitlusest välja pea alles jätmise võimaluse. |
Ma olen seda juba varem põhjendanud, et lisavariante küsitlusse ei tule: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=7160032#7160032
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.04.2014 19:01:16
|
|
|
Sai Asuse Transformer Pad ehk netbook ja tahvel 2 in 1 ostetud. Noh jah - puutetundlik ekraan on. Win 8.1 on. Aga pole see win 8(.1) liha ega kala, kui enne arvasin, et puutetundliku ekraani jaoks mõeldud, siis isegi puutetundliku ekraaniga lõpatan desktopil, kuna metro kaudu ei saa kaugeltki kõike teha.... või siis on see nii nurga taha peidetud, et peaks enne paar tundi manuali lugema. Võrdluseks, et Androdiga pole nagu viitsinud manuali lugeda ja on kõik tehtud saanud. Nüüd ei saa enam tõesti aru, kelle jaoks see metro tehtud on.
PS. igaks juhuks olgu öeldud, et jutt ei ole win 8.1 RT versioonist, seda pole veel ise näppida saanud ja kes teab kas väga tahakski.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
erik111
HV Guru
|
20.04.2014 19:05:52
|
|
|
Mõlemad mulle meeldivad.Hetkel kasutan Windows 7.Windows 8 pole häda midagi.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.04.2014 19:24:35
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Installisin 8.1 just ühe HP 6910p peale, mis on 7 aastat vana läpakas. Ja minu üllatuseks pidin ma ise vaid HD Driveguardi draiveri tõmbama, kõik muud asjad leidis Windows ise üles ning mingit käsitsi draiveritega n*ssimist nagu varem, Win8.1'ga polnud. Ja mis kõige parem, arvuti on kiirem ning särtsakam kui ta oli XP'ga. |
Üritan kah siin ühe vana HP Compaq nc6220 läpakale 8.1 U1 suruda. Hetkel ei saa raibet USB mälupulgalt bootima. Tuleb vist üle aastate esimene plaat kirjutada
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.04.2014 19:28:39
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Üritan kah siin ühe vana HP Compaq nc6220 läpakale 8.1 U1 suruda. Hetkel ei saa raibet USB mälupulgalt bootima. Tuleb vist üle aastate esimene plaat kirjutada  |
AFAIK, oskab see utiil bootida vaid Optilistelt seadmetelt...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.04.2014 21:28:47
|
|
|
Etz kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Üritan kah siin ühe vana HP Compaq nc6220 läpakale 8.1 U1 suruda. Hetkel ei saa raibet USB mälupulgalt bootima. Tuleb vist üle aastate esimene plaat kirjutada  |
AFAIK, oskab see utiil bootida vaid Optilistelt seadmetelt...  |
Juba sain USB-lt bootima. Alguses üritasin üldse 64bit peale lasta, aga Inteli lehelt kontrollides paistab, et antud prose toetab ainult 32bit, seega sai 32bit ISO võetud.
Järgmine komistuskivi on nüüd see, et kiibistiku drivereid ei taha omaks võtta. Vähemalt ma arvan, et ta tahab kiibistiku drivereid, et kettaid ära tunda. Hetkel igatahes ei õnnestunud, kuna ei aksepteerinud ühtegi hardware ühilduvat .inf faili lahtipakitud kaustast USB mälupulgalt. Vaatan homme teen kõik BIOS jms uuendused kah ära. Saab vähemalt Vista ühilduvaks ja siis hakkab ehk Win 8.1 U1 kah sööma...
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.04.2014 21:34:30
|
|
|
Teab kas see sind aitab, aga hiljuti olin ühele vanakesele win7 installiga hädas. Selgus, et kuigi BIOS bootis igast USB pordist, oli installimiseks sobiv vaid üks, konkreetselt juhul see, kuhu jäi pinge peale ka siis, kui toiteplokk küljes masin välja lülitada.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakunne
HV veteran

|
22.04.2014 18:04:19
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Teab kas see sind aitab, aga hiljuti olin ühele vanakesele win7 installiga hädas. Selgus, et kuigi BIOS bootis igast USB pordist, oli installimiseks sobiv vaid üks, konkreetselt juhul see, kuhu jäi pinge peale ka siis, kui toiteplokk küljes masin välja lülitada. |
Kuidas seda porti ära tunda
Teemasse:
Jutt lauaarvutite kadumisest on muidugi loll jutt igaks asjaks olgu oma tööriist, ei hakka ju kirvega kartuleid koorima, ehkki, tõele au andes, on ka seda tehtud.
W8 W8.1 võib olla küll hea mootor (hakkan seda juba siinsete w8+ fännide jutu põhjal isegi uskuma) kuid UI on tal selline, mis töötegemiseks ikka ei sobi küll
Pakuks:
- meelelahutus(filmid, mängud, brausimine) - vb w8+
- töötegemine(DW, PH, FW, RAD-mingi - 2+ ekraani) - kindlalt w7
Oleks aknavennad vähegi järele mõelnud, oleks W8 tulnud UI valikuga:
- entertainment, tablet
- working environment, desktop, laptop
--- vms.
Ma arvan, et kui vana Bill oleks pukis olnud poleks sellist jama juhtunud
|
|
   |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.04.2014 18:20:16
|
|
|
sakunne, dw, ph, fw, rad?
2+ ekraani osas on w8-l väärt uuendusi. alguses seal üht-teist küll ikaldas aga 8.1 paistab juba okei olema.
igapäevase desktopil töötamise osas pole vahet, metro saab üsna edukalt pikalt saata.
küll aga muidugi konfi, charmide jms ikaldus jääb.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
22.04.2014 18:21:01
|
|
|
Inimeste kohanemisvõime on ikka kiviaja tasemel.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|