Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 218, 219, 220 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Pailaps
HV Guru

sõnum 14.02.2014 21:49:24 vasta tsitaadiga

blue72 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Mida arvata? Kas minu WRT54G ongi nüüd "tehnoloogiliselt aegunud" ning KIIRE ja KVALITEETSE ühenduse saamiseks ei jää muud üle, kui "uue põlvkonna" ruuter hankida?

https://www.elion.ee/eraklient/leht/linksys;jsessionid=alY2bGq28Uha0RbavQV5J2ov.web_node3 --> Sulle!

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Squeese
HV vaatleja
Squeese

sõnum 14.02.2014 22:44:53 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Squeese kirjutas:
Kui uus või vana 8.2.7.7 soft on? 784 ruuter
Oleneb, millest jutt. On kindlasti uuemaid softe aga kas selle järgi on vajadust?

Ei oska öelda, aga üks viga on. Kui pordid ära suunan, hakkab teleka pilt hakkima kui torrent tirib piiramatult.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 14.02.2014 22:57:08 vasta tsitaadiga

Squeese kirjutas:

Ei oska öelda, aga üks viga on. Kui pordid ära suunan, hakkab teleka pilt hakkima kui torrent tirib piiramatult.
Torrenti ja suure koormusega on piiratud ressurssiga karbiga kõik hädad võimalikud. Ma ei ole kindel, et uuem soft midagi tingimata muudab (kuigi üheaegsete ühenduste arv tõuseb 2048 pealt 4096 peale, riistvara on aga ju sama). Eks peab omal nahal järgi proovima.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.02.2014 03:56:19 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Clover kirjutas:
Fukiku kirjutas:
..ähvardatakse kohe teenuse katkestamise ja märkimisväärse uue investeeringu tegemise kohustusega..

Ei ei, sa ikka said valesti aru. Ega keegi su teenust katkestama ei hakka. Maksad edasi, lihtsalt kasutada ei saa icon_biggrin.gif

ära valeta, saab küll kasutada, paar pisikest piirangut on ainult icon_biggrin.gif
tsitaat:
võimalus kasutada internetti panganetis ja Elioni iseteeninduses käimiseks

Pmst täpselt sama olukord nagu ka siis kui sul teenus piiratakse seoses võlaga. Töötavad ainult Internetipank ja Iseteenindus. Saad uuesti kasutama hakata siis kui ära maksad arve, samas kuutasu jookseb ka nendel päevadel edasi icon_biggrin.gif

Kust otsast need töötavad? Kui teenus välja lülitakse pole see selektiivne blacklist/whitelist, et osadele lehtedele saad ligi ja osadele mitte. Võetakse ikka kogu nett ära ja siis ei tööta midagi, kuni võlg pole tasutud.

Endal TG784 konfitud sillaks ja tarkvara on 8.2.7.7. Peaks minu parima teadmise koha pealt olema DHCP peal. PPPoE kasutasin kunagi ammu, kui ma ST716 sain, aga seegi karp peaks mul DHCP peal olema nüüd, kuigi see seisab kapis. Loodetavasti ei teki aprillis probleeme, aga kui tekib, siis uusim FW on mõlema jaoks eelnevalt lingitud elioni lehelt alla laetud ja ära varundatud thumbs_up.gif
Muidugi peale FW flashimist peab jälle konf muudatused ilmselt käsitsi sisse viima, et uuesti sillaks muuta ja sellega on tükk aega jahmerdamist.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 15.02.2014 14:08:17 vasta tsitaadiga

Tomorrow, jäta järmgine kord arve maksmata ning kuu aja pärast saad näha.
Kui võlaga piiratud, siis ükskõik mis lehele minnes avaneb brauseris Elioni mingi leht kus kirjas, et teenus piiratud ja palume ära tasuda arve ja bla bla bla. Ning võimalused sisselogida iseteenindusse või panka. Elion on inimestel elu mugavaks teinud thumbs_up.gif
Kommentaarid: 111 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 15.02.2014 22:11:44 vasta tsitaadiga

Nüüd siis selline kala traadita neti ühendusekl " This computer currently has limited connectivity to thomson ja siis tuleb ruuteri nr " kui, aga panen saba taha siis nett toimib icon_sad.gif
On kellelgi kokkupuuteid olnud? Draiverid lasin maha ja panin uuesti kuid ei miskit muutund.

Xstr
HV kasutaja
Xstr

sõnum 15.02.2014 22:41:30 wifi vasta tsitaadiga

Oli sama mure, et wifi kadus ära. Soovitati kanalit vahetada ruuterist ja seda ma ka tegin, peale seda töötab kenasti.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 17.02.2014 13:50:14 Re: wifi vasta tsitaadiga

Xstr kirjutas:
Oli sama mure, et wifi kadus ära. Soovitati kanalit vahetada ruuterist ja seda ma ka tegin, peale seda töötab kenasti.

Päris ära ei kao. Levipulgad rohelised kuid mingi hetk peale sisselogimise katset näitab, limiteeritud juurdepääs. Päeval mul aega rohkem siis katsetan seda kanalite asja.

Olen siis hetkel kõike proovinud ja sai ka Elionist nõu küsitud. Midagi nad seal oma köögitoimkonnas olid ka teinud kuid asi ei muutunud kuigi väideti, et kõik peaks ok olema. Tuleb vist uuesti format teha muud ei aita. Sest varem pole probleemi olnud selliste asjadega.

tlwww
HV kasutaja

sõnum 17.02.2014 18:32:25 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
blue72 kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Mida arvata? Kas minu WRT54G ongi nüüd "tehnoloogiliselt aegunud" ning KIIRE ja KVALITEETSE ühenduse saamiseks ei jää muud üle, kui "uue põlvkonna" ruuter hankida?

https://www.elion.ee/eraklient/leht/linksys;jsessionid=alY2bGq28Uha0RbavQV5J2ov.web_node3 --> Sulle!

Kas Zyxeli mudelid ka peale seda kuupäeva kuidagi netti saaks?
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
Timoha
HV kasutaja
Timoha

sõnum 18.02.2014 16:58:39 vasta tsitaadiga

On kellelgi täna lühiajalist katkestusi ette tulnud? Endal, Mustamäe piirkonnas täna päeva jooksul paar korda katkenud, kuskil paariks-kolmeks sekundiks. Eile veel oli kõik ok ja vahepeal arvutiga midagi pole teinud. Ruuterit vahel pole, kaabel Huaveist otse arvutisse.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 18.02.2014 17:43:28 vasta tsitaadiga

Timoha kirjutas:
On kellelgi täna lühiajalist katkestusi ette tulnud? Endal, Mustamäe piirkonnas täna päeva jooksul paar korda katkenud, kuskil paariks-kolmeks sekundiks. Eile veel oli kõik ok ja vahepeal arvutiga midagi pole teinud. Ruuterit vahel pole, kaabel Huaveist otse arvutisse.

Täna hommikul ajavahemikus 09.00-14.00 võis tõesti olla häireid ühe teatud optika võrgusõlme taga. Praeguseks hetkeks peaks mure lahenenud olema.

Timoha
HV kasutaja
Timoha

sõnum 18.02.2014 22:18:43 vasta tsitaadiga

Pailaps, Selge. Loodame et lahenes. thumbs_up.gif

P.S.
20:36- järjekordne katkestus icon_sad.gif Paistab et ikka asi pole veel korras.

P.P.S. Kuna asi läks täitsa käest ära ja nüüd katkestused on üle minuti siis helistasin klienditeenindusse, sealt automaatvastaja ütles et minu liinil on tehniline rikke. Ehh... icon_confused.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
mryx
HV kasutaja

sõnum 20.02.2014 00:05:16 Nokia M5921 vasta tsitaadiga

Kas keegi oskab juhatada, kuidas seadistada Nokia M5921 PPPoE juurdepääsuprotokollilt DHCP juurdepääsuprotokollile?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
kevku
HV kasutaja

sõnum 20.02.2014 00:56:12 vasta tsitaadiga

Seadista M5921 sillaks ja siis peab arvuti ise dhcp ühenduse looma
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 20.02.2014 10:44:18 vasta tsitaadiga

indrekp: Loodetavasti sa väga ei kurvasta icon_smile.gif , aga Sinu kõrge tööandja TeliaSonera katsetab koos Huaweiga sellist tehnoloogiat , kuidas suuri kiiruseid edastada juba olemasolevate vaskkaablite kaudu.

Kuna teema on pikem, siis on vastav teema ise paigutatud Uudisvihjete alla.
-----------------------
Ehk siis sama keiss, millele ka kunagi varem vihjasin ning mis nüüd siis on ka ametliku kinnituse leidnud.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
mryx
HV kasutaja

sõnum 21.02.2014 09:22:22 vasta tsitaadiga

kevku kirjutas:

M5921-le pääseb ligi ainult telnetiga ja admini parooli vaja teada.
Aga kas põhimõtteliselt on võimalik sillaks muuta? Menu 1 - General Setup: PPPoE Bridge= N/A
DHCP valik menüüdes nagu oleks: Menu 3 - Ethernet TCP/IP & DHCP Setup
On seda keegi praktikas teinud?
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.02.2014 09:44:12 vasta tsitaadiga

mryx kirjutas:
kevku kirjutas:

Aga kas põhimõtteliselt on võimalik sillaks muuta? Menu 1 - General Setup: PPPoE Bridge= N/A

M5921 oligi Elioni vaikeseadistuses sild ja ppoe ühenduse pidi eraldi looma.
Ma annaks Sulle tasuta ühe Speedtouch 780WLi icon_biggrin.gif

tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 21.02.2014 22:46:20 vasta tsitaadiga

Õhtust.
Tunnen huvi Elioni tehnilise toe kontakti vastu (võib ka privaatsõnumina saata), kust ei saadeta enam tehnikuid kes lihtsalt kaablite otsasid puhastaksin ning 784-st logi vaataksid.
Aasta pooleteise jooksul ilmnevad taas ja taas vanad vead ning seletust kas ei taheta, või ei osata anda. Viimase sammuna sügisel muudeti kodune telefon VoIP toruks ning lülitati ühendus (kuskilt jaamast alates) optilise peale, kuid samad DHCC lease logid on taas ummistamas Thomsonit ning kiirused 0,7-2Mbit ja seda ilma Amino boksita, nii traadi, kui ka traadita puhul. Paistab, et 2008 Elionilt ja Eltel Networksilt tellitud siderajatiste investeering ei õigusta ennast. icon_confused.gif

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 106
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.02.2014 23:30:39 vasta tsitaadiga

Cofy kirjutas:
Õhtust.
Tunnen huvi Elioni tehnilise toe kontakti vastu (võib ka privaatsõnumina saata), kust ei saadeta enam tehnikuid kes lihtsalt kaablite otsasid puhastaksin ning 784-st logi vaataksid.
Aasta pooleteise jooksul ilmnevad taas ja taas vanad vead ning seletust kas ei taheta, või ei osata anda. Viimase sammuna sügisel muudeti kodune telefon VoIP toruks ning lülitati ühendus (kuskilt jaamast alates) optilise peale, kuid samad DHCC lease logid on taas ummistamas Thomsonit ning kiirused 0,7-2Mbit ja seda ilma Amino boksita, nii traadi, kui ka traadita puhul. Paistab, et 2008 Elionilt ja Eltel Networksilt tellitud siderajatiste investeering ei õigusta ennast. icon_confused.gif

Spoiler Spoiler Spoiler

Võta esmalt lahti DSL Connection tabel lahti ja näita kõigepealt infot detailselt. Arvatavasti siiski tegu Thomsoni firmware veaga.

Privaatselt asju ajada ei tahaks. Antud asjaks on ikkagi ametlik kanal.

tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 22.02.2014 00:09:41 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Võta esmalt lahti DSL Connection tabel lahti ja näita kõigepealt infot detailselt. Arvatavasti siiski tegu Thomsoni firmware veaga.

Spoiler Spoiler Spoiler

Ma eelmises postituses väga detailidesse ei laskunud, kuna lootsin saada seda kontakti kelle nutma minna, kuid natukene siis lisan detaile lisaks eelnevale.
Tuppa tuleva vasepaari otsa olen proovinud ka Thomsoni 780 mudelit kui ka miskit nimetut DSL modem/ruuterit. Tulemused olid kõik võrdselt kehvad ning atnud tulemustest andsin teada ka käinud tehnikutele.
Viimati käinud tehnik tegi ka miskeid mõõtmisi trassis, kuid anomaalia põhjustajat ei tuvastatud ning, et väljakutsele kiiresti linnukene taha saada pakuti optika otsa lülitamist.

Kuna erinevad seadmed läbi aja on käitunud sarnaselt ning vaikselt hakkab välja joonistuma muster kus probleemid kerkivad esile just nädalavahetustel, sunnib loogika arvama, et keegi kas annab tuliselt koormust SAU172 kastile või on tegu miski müraga, mida nädalapäevadel tehnikute poolt ei tuvastata.

Telefoni tõttu nüüd optika otsas ei saa thomsonit sillana ka kasutada.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.02.2014 00:15:33 vasta tsitaadiga

Cofy kirjutas:
Pailaps kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

Ma eelmises postituses väga detailidesse ei laskunud, kuna lootsin saada seda kontakti kelle nutma minna, kuid natukene siis lisan detaile lisaks eelnevale.
Tuppa tuleva vasepaari otsa olen proovinud ka Thomsoni 780 mudelit kui ka miskit nimetut DSL modem/ruuterit. Tulemused olid kõik võrdselt kehvad ning atnud tulemustest andsin teada ka käinud tehnikutele.
Viimati käinud tehnik tegi ka miskeid mõõtmisi trassis, kuid anomaalia põhjustajat ei tuvastatud ning, et väljakutsele kiiresti linnukene taha saada pakuti optika otsa lülitamist.

Kuna erinevad seadmed läbi aja on käitunud sarnaselt ning vaikselt hakkab välja joonistuma muster kus probleemid kerkivad esile just nädalavahetustel, sunnib loogika arvama, et keegi kas annab tuliselt koormust SAU172 kastile või on tegu miski müraga, mida nädalapäevadel tehnikute poolt ei tuvastata.

Telefoni tõttu nüüd optika otsas ei saa thomsonit sillana ka kasutada.

Ma saan aru, et optika lahendus on paralleelselt olemas? Miks siis enam DSL ühendusega vaeva näha, kuna eriti veel toimub segunemine telefonipaaride vahel. Füüsilise liiniühenduse näitajatel ei ole midagi häda ja optika taga asuval jaamal ei teki ülekoormust.
SAU172 on kõigest jaotuskoht.

tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 22.02.2014 00:25:48 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:

Ma saan aru, et optika lahendus on paralleelselt olemas? Miks siis enam DSL ühendusega vaeva näha, kuna eriti veel toimub segunemine telefonipaaride vahel. Füüsilise liiniühenduse näitajatel ei ole midagi häda ja optika taga asuval jaamal ei teki ülekoormust.
SAU172 on kõigest jaotuskoht.

Minuni tuleb jaotuskohast 2 joont nagu aktist loen. RPG11CU/PE koaks ning VMOHBU millest esimene siis vasepaar ning teine ilmselt kanal, see optiline osa algab alates jaotuskohast.
Selge on, et pakutud lüke (osaliselt optikale) pole lahendust toonud.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.02.2014 11:16:22 vasta tsitaadiga

Cofy kirjutas:
Õhtust.

Spoiler Spoiler Spoiler

Antud postituse kella ajal käis sinu ühendusel tihe rebimine umbes kuni 8Mbit/s kiirusega, digiboks mingi aeg töötas siis lülitasid ilmselt välja. Samal ajal kiirusetesti tehes tundub olevat üsna õige "jääkkiirus" mis pildil näha.
Liinil veateateid ruuterisse ega ka digiboksi ei esine, sinu ühendus on antud kappide kaudu praktiliselt parima signaaliga ning ilmselt ka tänu sellele, et oled tõesti paari kapi (300m) kauguselt uuest optikaga ühendatud DSL sõlmest signaali saanud.

Minu soovitus on minna esindusse ja uurida mis võimalused on VDSL2 30/10 saamiseks (tehniliselt võimalik) ning mis tähtsam, kuidas saada uus Inteno ruuter sest praegune seade sul VDSL kiiruseid ei võimalda. Esindus pakub variandid välja.

Rääkisin pisut ümber nurga sest täpsema info vahetamiseks on ametlikud kanalid.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
tiirP
HV Guru
tiirP

sõnum 22.02.2014 13:45:06 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Antud postituse kella ajal käis sinu ühendusel tihe rebimine umbes kuni 8Mbit/s kiirusega, digiboks mingi aeg töötas siis lülitasid ilmselt välja. Samal ajal kiirusetesti tehes tundub olevat üsna õige "jääkkiirus" mis pildil näha.
Liinil veateateid ruuterisse ega ka digiboksi ei esine, sinu ühendus on antud kappide kaudu praktiliselt parima signaaliga ning ilmselt ka tänu sellele, et oled tõesti paari kapi (300m) kauguselt uuest optikaga ühendatud DSL sõlmest signaali saanud.

Minu soovitus on minna esindusse ja uurida mis võimalused on VDSL2 30/10 saamiseks (tehniliselt võimalik) ning mis tähtsam, kuidas saada uus Inteno ruuter sest praegune seade sul VDSL kiiruseid ei võimalda. Esindus pakub variandid välja.

Rääkisin pisut ümber nurga sest täpsema info vahetamiseks on ametlikud kanalid.

Ma küll ei tea, kelle ühendust sa indrekp nüüd jälgisid, kuid tihe rebimine (peale korduvaid restarte nii pikemaid kui ka lühemaid) toimus tõesti ning seda 0,8Mbit sekundis.
Täna on olukord parem ~6Mbit/sec
Seda uut Inteno seadet kaalun kindlasti.
tagasi üles
mryx
HV kasutaja

sõnum 23.02.2014 22:36:52 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
mryx kirjutas:
kevku kirjutas:

M5921 oligi Elioni vaikeseadistuses sild ja ppoe ühenduse pidi eraldi looma.
Ma annaks Sulle tasuta ühe Speedtouch 780WLi icon_biggrin.gif

Sain oma interneti M5921-ga käima. Lõpuks ei olnudki vaja muud teha, kui M5921 tehaseseaded taastada (15 sek. reset nuppu all hoida).
Võib-olla ma ei olegi viimane mohikaanlane ja keegi kasutab veel Nokia M5921?
Siis ei ole uue ruuteri ost 10.aprilliks möödapääsmatu.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 218, 219, 220 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.