Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ranel
HV Guru
|
06.12.2013 00:11:28
|
|
|
Rummumootori peamine eelis on, et see on äärmiselt hooldusvaba.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
06.12.2013 12:17:15
|
|
|
Teoreetiliselt peaks rummumootor ka palju vähem ketti kulutama/venitama.
_________________ Pooldan igareedeseid kondoomivastaseid ühiskogunemisi vabaduse väljakul. |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
06.12.2013 12:36:29
|
|
|
Maidor kirjutas: |
Minu silmis on rummumootor parem, kui keskmootor. Sellega saab pidurdada ja töötab ka siis, kui ei vänta. Ja tagumise rummumootoriga toimib käiguvahetus samamoodi hästi nagu ilma mootorita. paigaldamises ei näe ma ka midagi keerulist võrreldes keskmootoriga. |
Pidurdamine on tõesti asi, mida keskmootoriga teha ei saa. Konkreetne Bafang, mida viitasin, on võimalik kuulu järgi häälestada ka ise vedama - ei pea kaasa väntama. Käikudega on sedasi, et kuna potentsiaalsel toorikul on käigud tagarummus, siis seda kuidagi rummumootoriga ei kombineeri.
ranel kirjutas: |
Rummumootori peamine eelis on, et see on äärmiselt hooldusvaba. |
Amatöörlik küsimus - mis hooldust keskmootor oluliselt rohkem vajama peaks?
nunnu kirjutas: |
Teoreetiliselt peaks rummumootor ka palju vähem ketti kulutama/venitama. |
Kett on ju iseenesest kuluvahend niigi, kulub ta siis mootori jõul oluliselt rohkem, kui ise vändates? Suurem jõud on muidugi taga, selles osas vist venib tõesti ehk natuke rohkem.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
06.12.2013 13:42:58
|
|
|
Keskmootoriga on ehk mugavam ja turvalisem sõita. Kui 10kg asi sul koguaeg all keerleb on ikka juhitavus natuke embamugavam küll?
|
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
06.12.2013 14:18:17
|
|
|
Peaks elektrirataste kokkutuleku korraldama. Ei tea palju erinevaid juba igapäevases kasutuses meie väikses riigis on? Isetehtud on muidugi kõik erinevad. Keskmootoriga rattaga ei ole sõita õnnestunud.
_________________ Pooldan igareedeseid kondoomivastaseid ühiskogunemisi vabaduse väljakul. |
|
tagasi üles |
|
 |
Maidor
HV kasutaja
|
06.12.2013 18:01:48
|
|
|
To Fukiku- mina tagumisi käikusi ei vahetagi. Vahel harva ainult esimest linnas liigeldes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
PAUKA
HV veteran

|
08.12.2013 13:33:15
|
|
|
Otseveoga rummumootori 2 miinust - kaal ja veeretakistus, veeretakistus on täiesti korralik(oleneb mudelist jms), niiet tühja akuga sõita on tuntavalt raskem kui tavarattaga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maidor
HV kasutaja
|
13.12.2013 22:55:54
|
|
|
[quote="nunnu"]Peaks elektrirataste kokkutuleku korraldama. Ei tea palju erinevaid juba igapäevases kasutuses meie väikses riigis on?
See oleks üks tore ettevõtmine. Või teha rattamatk?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
13.12.2013 23:09:54
|
|
|
Matk oleks muidugi hea - kellel rohkem akukilosid kaasas on, see sõidab kaugemale? Kuni viimase elektronini!
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
tagasi üles |
|
 |
Maidor
HV kasutaja
|
03.01.2014 19:32:06
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Matk oleks muidugi hea - kellel rohkem akukilosid kaasas on, see sõidab kaugemale? Kuni viimase elektronini!  |
Eks meil kõigil ole sõpru üle eesti, kus saaks pistiku seina torgata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
04.01.2014 10:19:07
|
|
|
Võiks ise teha mingi 220v laadimis elektrivõrgustiku üle Eesti. Võimsusemõõtja vahele ja näiteks küsid hind 30 senti kw/h.
Mitte nagu elektriautolaadija, et 3€ läheb kohe kui püstoli tõstad.
Saaks mööda Eestit Erattaga rännata jne.
Praamis vist saab praegu ka laadida.
Aaaaah miks nad ei teinud elektrautolaadimispunktidele 220v võimalust?
Tulevikus on kindlasti paljku Erattaid, motikaid ja isegi autosi, mida saab ainult 220v-ga laadida.
Laadimine võiks olla kulupõhine, mitte mingi 3€ kord WTF.
See oleks nagu bensiinijaamas - ükskõik kui palju bena võtad alati on 100€
|
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
04.01.2014 12:32:57
|
|
|
DVDRW kirjutas: |
Võiks ise teha mingi 220v laadimis elektrivõrgustiku üle Eesti. Võimsusemõõtja vahele ja näiteks küsid hind 30 senti kw/h.
Mitte nagu elektriautolaadija, et 3€ läheb kohe kui püstoli tõstad.
Saaks mööda Eestit Erattaga rännata jne.
Praamis vist saab praegu ka laadida.
Aaaaah miks nad ei teinud elektrautolaadimispunktidele 220v võimalust?
Tulevikus on kindlasti paljku Erattaid, motikaid ja isegi autosi, mida saab ainult 220v-ga laadida.
Laadimine võiks olla kulupõhine, mitte mingi 3€ kord WTF.
See oleks nagu bensiinijaamas - ükskõik kui palju bena võtad alati on 100€  |
Mõttetu. Igas suuremas kaubanduskeskuses saad 220V seina surata Olen küllalt nii läpakas tööd teinud
Pealegi ma ei tea, mis laadijad teil on, aga minu oma laeb täiesti tühja pakki ~4h. Minu jaoks on see natuke kaua ootamise aeg.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Maidor
HV kasutaja
|
05.01.2014 21:42:42
|
|
|
Tanklates võiks ka pistikud väljas olla. Niikaua istus väljas, sööd burksi ja oled netis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
gj
HV veteran
|
06.01.2014 18:06:20
|
|
|
üks õhtu mul pani bussi sabas suur-sõjamäel e-esirattaveoga kamikadze, 50-60km/h tuli kenasti mulle järgi, algul mõtlesin et mopeed aga peale peatust keeras ümber, siis nägin. ma ise küll ei roniks seal kitsal auklikul teel autode vahele aga no see on igaühe enda asi.
omale sai ostetud õnneliku k-rauta võitja käest minikokukas makita 18v kahe akuga 6ah, täiesti super töölkäiguratas, boonusena mahub auto pagassi ja koridorikappi. 50km/h võib sellega muidugi und näha ja nats peab ikka väntama ka kuna selle mootor töötab ainult väntamise toeks automaatselt.
http://www.makita.ee/tool/15219/BBY180Z.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
eleratas
HV vaatleja
|
08.01.2014 04:27:58
|
|
|
Ilusat uut elektri-aastat kõigile! Leidsin ülevaatliku artikli e-ratta-akude olevikust ja tulevikust, muuseas ka neist uusimatest NMC ja NCA/NCR(TeslaModelS-is kasutatavatest)...Kas Eestis keegi juba nende suunas liigutab või oleme ikka alles LiFePo4-de küljes kinni? Mis selle artikli põhjal tundub juba eilne päev olevat...
http://www.electricbike.com/lithium-cobalt-magnanese/
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
19.01.2014 22:06:27
|
|
|
DVDRW, mis moodi neid ühendada? Punktkeevitusega klemmid külge?
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
19.01.2014 22:26:02
|
|
|
See vast oleks kõige kindlam jah. Aga aparaati on raske saada.
Vaatan 1C testiga tuleb mahutavuseks ~3000mah
Seega kaal ja hind tuleb tsipa kõrgem ikka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Intz33
HV vaatleja
|
21.01.2014 20:23:06
|
|
|
Tere. Tallinnas tondil on üks firma Renovar, nendel on akude keevitamise aparaat olemas.
Tegelevad ka vanade akutrelli akude taastamisega.
Vabandust. Firma on Renovaar OÜ.
Ise sõidan 2009 aastaast. elektriroller. ee st ostetud Hiinlaste rolleriga" Välk "
Ostsin selle Rauno Mõrra käest juba väheke peetuna. 48V 250W aga hea tugev raam , amordid ja muu luksus küljes.
Tallinnas Nõmme tänavatel suurepärane vahend liiklemiseks. Ma juba vanem mees, ja mulle meeldib, kui
sadulas istudes jalad maha ulatuvad. Kiiret mul ju ka enam pole.
Nüüd aga olen sunnitud mõtlema võimsama mootori peale. Nimelt kombineerisin talle talveks suusad külgedele ja lumistel
tänavatel jääb 250w väheseks.
Siit küsimus. Kuna siin foorumis kirjutati, et" maagiline pirukas" MP3 läheb vahest kärsama, siis millist Hiina tootjat võib
usaldada . Alibaba.com pakub 15572 erinevat elektrijalgratta mootorit. Erinevatelt tootjatelt. Milline neist kvaliteetset
kaupa teeb? Kes rämpsu? Asi ei ole ilmselt mootori tüübis vaid valmistamise kvaliteedis. Ka Hollandi poest võid Hiina
logisevate laagritega mootori saada. Minu Hiinlast "Välk" on igatahes hästi vastu pidanud. Muidugi vasakul pedaalil võiks
ikka vastupäeva keeremega kinnitus olla. Aga väikesed Hiina naljad käivad asja juurde.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
21.01.2014 20:26:46
|
|
|
Akudest võiks vist lausa eraldi teema teha. Aga kuidas kõige mõistlikum akusi, millel puuduvad jootmiseks klemmid, käepäraselt ühendada. Ise olen lihtsalt teibiga puhastatud juhtme vastu aku kontakti tõmmanud ja hiljem korralikult tugevalt kinni mässinud. Liitiumakule ei julge väga jootma hakata külge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
21.01.2014 21:53:35
|
|
|
Ise mõtlen praegu just ehitada vastupidist. Et talvel võiks 1000W mootori asemel panna 250W mootor.
MP2 mootor kaalub 12kg. Sellega lumes sõita on tüütu, ohtlik ja ebamugav. Libedaga pole mõtet hullu panna, seega kiirus üle 25km/h ei läheks anyway.
2. asi on et hakkab külm. 250W mootor on mõnusalt kerge ~3,5kg. Väntan niipalju juurde, et külm ei hakkaks (biokonditsioneer ), Ja kui aku tühjaks saab on tegemist nagu tavarattaga lumes (kerge kaal).
Korralikud naelkummid (10€/kumm 384 naelaga) ka kindlasti alla.
Siin on üks testind neid palju kõmu tekitanud uusi Panasonic NCRe
Suht kehvakesed ikkagi. Tesla S omanikud värisege!
Mõtlen veel, et kui tahta 3,6v elemente kasutada, siis 36v või 72v ongi ainult mis täpselt jaguvad. Ja 250W mootor on 36V
Mõned on ka 18650 elemente otse tinutanud ja pole eriti probleeme olnud.
Vaatan 250W mootor maksab ~59€ On siin mingi konks või ongi nii odavad need?
Need meie kohalikud akupoed ei teagi vist, et liitiumelemendid üldse eksisteerivad
|
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
22.01.2014 01:01:37
|
|
|
Akude keevitamisega see mure, et seal vist ei liigu liigapalju voolu läbi, jootmine on parem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
22.01.2014 01:36:41
|
|
|
Ma pean silmas jootmisel tekkivat kuumust. Nimh akusi ja patareisi olen kokku jootnud ja suht suure metallpindala kohta tuleb üsna pikalt kolviga kuuma anda. Erinevad liitiumi akude "õnnetuste" videod ja artiklid ära hirmutanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
22.01.2014 02:55:12
|
|
|
Jootmiseks peab võimas ja jämeda otsaga kolb olema ja ühe kiire liigutusega kokku ära, siis ei jõua suurt midagi peale jootekoha üles soojeneda. Kui esimese korraga ei õnnestu siis lasta pikalt jahtuda. Lahja kolviga kaua sussides läheb päris palju soojust elemendi sisse uitama. Aga keevitus ikka kindlam, siis ainult kaks väikest täppi mis kuuma saavad. Jootmisel veel see häda et kui liiga peenike juhe siis võib suure vooluga (akutrelliga 100A+) ühendus lahti sulada.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
22.01.2014 02:59:15
|
|
|
Hea kolb peab olema siis pole hullu midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|