Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Six
HV veteran
Six

sõnum 06.01.2014 23:30:10 vasta tsitaadiga

Tundub, et Inteno kasutajaid juba on - kas kellelgi pole sarnast probleemi, et sisevõrgust ei saa oma välisele staatilisele IP-le ligi?
Nt brauseriga proovides annab errorit: Rejected request from RFC1918 IP to public server address

-parun- kirjutas:
Näib et võrreldes vana TG784-ga on see Inteno tunduvalt jahedam icon_smile.gif
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2014 23:40:43 vasta tsitaadiga

Need, kes nüüd varakult endale seadme ära ostnud:
1) kas root accessi puudumise tõttu millestki elementaarsest või mitte niivõrd elementaarsest puudust ka tunnete?
2) Kas VPN Endpointi tugi on siis lõpuks olemas või mitte?

Ise ootan ka endiselt, et e-poodi tuleks...
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 06.01.2014 23:47:40 vasta tsitaadiga

olafsand, kas Sa oled veel 1 mega peal või miks ma pean kaasa tundma? Üldiselt ma tunnen kõigile vasemeestele kaasa, kaasaarvatud endale icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 07.01.2014 00:04:43 vasta tsitaadiga

eltso, ma olen 100 mega peal ja pilt ruudutab. Seetõttu ootaks ka reaalset testi ja mõju telepildile kui ruuter koormuse all on icon_smile.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
eltso
HV veteran
eltso

sõnum 07.01.2014 00:10:17 vasta tsitaadiga

olafsand, no seljuhul ei tunne kindlasti kaasa, loodan, et ikka ruudutab Sul terviseks icon_biggrin.gif Tegelikult ei ole nii pahatahtlik icon_smile.gif Ehk nädala lõpus viitsib minna ja endal ka ruuteri välja vahetada ja siis näeb kas see renditud ruuteri vahetus on nii lihtne nagu siiani rääägitud on.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 07.01.2014 00:54:39 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Kaua võtab Elioni tehnikul eKodu seadistamine tüüpiliselt umbes aega, eeldusel et ei mingeid kaablitöid, ainult juhtmete ühendamise vaev.
Tegemist siis uue installatsiooniga.

Tund? Kaks? Kolm?

Või siis tuleb üldse järgmisel päeval tagasi. Kõik sõltub sellest, millise keberniidi otsa võib sattuda.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Kingissepp
HV kasutaja

sõnum 07.01.2014 01:03:59 vasta tsitaadiga

jälgin
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
wiinanina
HV kasutaja

sõnum 07.01.2014 01:23:41 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
bladerunner kirjutas:
Kaua võtab Elioni tehnikul eKodu seadistamine tüüpiliselt umbes aega, eeldusel et ei mingeid kaablitöid, ainult juhtmete ühendamise vaev.
Tegemist siis uue installatsiooniga.
Tund? Kaks? Kolm?

Kui ukse taga koridoris signaal olemas siis toas peaks umbes 25 minutiga hakkama saama, kui ainult kaablid külge pista.

Viimane kogemus ärikliendina oli, et 25 minutit ühenduste tegemiseks ja asja töökorda viimiseks oli piisav.
See kõik kokku, mis toimus nii asukohas (vahetati pesa rj-11 -> rj45), koridoris (ühendati telefoniühendustelt juba veetud cat-5 pesadesse) ja keldris (ei viitsinud kaasa minna, et vaadata mida seal tehti). Ning lisaks veel hunnik restarte nende antud ruuterile.

Aga pärast kõike läks veel 10..15 minutit olemasoleva olukorra kirjeldamiseks.
Ma ei saanud aru, miks seda vaja, aga mul ükskõik.
Miks peab Elion teadma, mis seade on peale nende oma? Niikuinii nad sinna tuge ei paku.
Seda, et nende antud 789 wifi ei tööta, ning seal nat-i ei tehta, ning kusagil eemal seade, mis tarbib eraldatud avalikke aadresse nähakse ju niikuinii.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 07.01.2014 01:38:07 vasta tsitaadiga

Mõtlen et mis seal valesti võib minna? icon_rolleyes.gif
Ruuter millele hetkel jookseb sisse Wimax ots tuleb uuega asendada, optika ots on sealsamas ruuteri kõrval ja ootab konverterit.
Toimiv kaabel jookseb ruuteri ja teleka vahel ka kuhusaab digiboksi ühendada.

Vast ikka 3h ei lähe nagu algselt kirja pandi, pole mahti niikaua kodus passida tööajast.
Wimax-i võin senikaua ise katuselt alla kruvida.

brutality
HV vaatleja
brutality

sõnum 07.01.2014 01:40:47 vasta tsitaadiga

andke rumalale andeks, aga kus seal Inteno ruuteris dyndns osa on. et provider ja kasutaja jne?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 07.01.2014 02:25:05 vasta tsitaadiga

Six kirjutas:
Tundub, et Inteno kasutajaid juba on - kas kellelgi pole sarnast probleemi, et sisevõrgust ei saa oma välisele staatilisele IP-le ligi?
Nt brauseriga proovides annab errorit: Rejected request from RFC1918 IP to public server address

-parun- kirjutas:
Näib et võrreldes vana TG784-ga on see Inteno tunduvalt jahedam icon_smile.gif

Loe mu eelmist posti. Vaikimisi ei saagi. Iptables snat prerouting reegel tuleb luua.

merz
HV kasutaja

sõnum 07.01.2014 08:22:47 vasta tsitaadiga

Selline mure. Hetkel on kodus ADSL 5/1 netiga ning DIGI-TV ja sooviks kiiremat netti saada aga VDSL-i jaoks jääb vask liiga pikaks st. ~900m. Kuna fiibrit külavahele lähiajal ei ole plaanis kellelgi vedada, siis seis nutune. Samas seisab seal 900m kaugusel elionil endine raadiolingi mast jõude, mille ülemine ots mulle kenasti koju paistab. Kui reaalne oleks elionilt parem ühendus saada kui ma näiteks oma Ubiquiti seadmetega lingi tekitaks? Ühe purgi paneks sinna masti tippu ja teise koju. Mingi 50/50 ühendus ei tohiks siis probleem olla, sest elioni kapp seal masti all on fiibri otsas. (Iseasi mis seal kapis sees on ja mida sinna üldse ühendada saab). Ja sellest äikespüüdjast vasest saaks ka lahti. Kas Indrekp äkki oskab öelda kui reaalne selline projekt on?
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 07.01.2014 08:40:04 vasta tsitaadiga

merz kirjutas:
Selline mure. Hetkel on kodus ADSL 5/1 netiga ning DIGI-TV ja sooviks kiiremat netti saada aga VDSL-i jaoks jääb vask liiga pikaks st. ~900m. Kuna fiibrit külavahele lähiajal ei ole plaanis kellelgi vedada, siis seis nutune. Samas seisab seal 900m kaugusel elionil endine raadiolingi mast jõude, mille ülemine ots mulle kenasti koju paistab. Kui reaalne oleks elionilt parem ühendus saada kui ma näiteks oma Ubiquiti seadmetega lingi tekitaks? Ühe purgi paneks sinna masti tippu ja teise koju. Mingi 50/50 ühendus ei tohiks siis probleem olla, sest elioni kapp seal masti all on fiibri otsas. (Iseasi mis seal kapis sees on ja mida sinna üldse ühendada saab). Ja sellest äikespüüdjast vasest saaks ka lahti. Kas Indrekp äkki oskab öelda kui reaalne selline projekt on?

Ma tean vaid seda, et saab kõike kui lepingud ja summad paika panna. Kõik operaatorid rendivad üksteisele mastipinda, ja mitte just odavalt. Vaevalt nüüd südame järgi tavainimesele seda tasuta antakse. Masti alt saad kindlasti elektrit ning antenni ja kaabli paigaldamiseks peab paberitega spetsialisti palkama.
PS. mõtlesin ka ise oma külas pisikese lingi teostada EMT masti külge aga matsin selle plaani sama kiirelt maha.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 07.01.2014 09:13:58 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
merz kirjutas:

Ma tean vaid seda, et saab kõike kui lepingud ja summad paika panna. Kõik operaatorid rendivad üksteisele mastipinda, ja mitte just odavalt. Vaevalt nüüd südame järgi tavainimesele seda tasuta antakse. Masti alt saad kindlasti elektrit ning antenni ja kaabli paigaldamiseks peab paberitega spetsialisti palkama.
PS. mõtlesin ka ise oma külas pisikese lingi teostada EMT masti külge aga matsin selle plaani sama kiirelt maha.

Igatahes pole kuulda olnud, vähemalt, EMT-i maailmast, et EMT-i masti külge pandud "külasaatjate" eest mingit suuremat rendiraha küsitud on. Samas on neid EMT-i maste piisavalt, kus siis ka "külaantennid" küljes on.
Nii, et alati tasub järgi uurida. beer_yum.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 07.01.2014 09:29:06 vasta tsitaadiga

brutality kirjutas:
andke rumalale andeks, aga kus seal Inteno ruuteris dyndns osa on. et provider ja kasutaja jne?

Seni kuni tootjalt ei ole 2.0 soft tulnud kasuta klientseadmes dyndns klienti. Minu näitena Synology kastis.
Sama soovitus kasutajale kes tahab sisevõrgus välisaadressi kaudu ligi pääseda, tee domeen (kasvõi dyndns) ja kirjelda hostnames alla ära, siis toimib kenasti.
Mainiti juba ära, et IPga ei saagi.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
merz
HV kasutaja

sõnum 07.01.2014 09:36:08 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
indrekp kirjutas:
merz kirjutas:

Igatahes pole kuulda olnud, vähemalt, EMT-i maailmast, et EMT-i masti külge pandud "külasaatjate" eest mingit suuremat rendiraha küsitud on. Samas on neid EMT-i maste piisavalt, kus siis ka "külaantennid" küljes on.
Nii, et alati tasub järgi uurida. beer_yum.gif

Ok. Uurib siis seda asja, näis mida öeldakse/pakutakse.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
Six
HV veteran
Six

sõnum 07.01.2014 09:47:12 vasta tsitaadiga

Sorry, ei pannud su eelmist vastust tähele.
Huvitav, miks on selline asi, mis enne TG789-ga by default ilusti toimis, nüüd tehtud endal võimatuks seadistada?
Et maksa, siis teeme... nojah.
Eks siis helistame Elioni.

Pailaps kirjutas:

Six kirjutas:

Loe mu eelmist posti. Vaikimisi ei saagi. Iptables snat prerouting reegel tuleb luua.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 07.01.2014 10:41:09 vasta tsitaadiga

Nüüd ka e-poes: https://pood.elion.ee/productInfo/48/ruuter-inteno-dg301/DG301A

Kirjeldus ainult vale, pole märgitud, et LAN pesad ka 10/100/1000 Mbps võimekusega on.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 07.01.2014 11:07:29 vasta tsitaadiga

On keegi optika taga siis ka uut ruuterit proovinud? Saab täies mahus netti tarbida ja pilt ei hakka ruudutama? Ei julgeks enne rentima hakata kui asi selge pole tv pildi koha pealt icon_smile.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
brutality
HV vaatleja
brutality

sõnum 07.01.2014 13:11:45 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
brutality kirjutas:

Seni kuni tootjalt ei ole 2.0 soft tulnud kasuta klientseadmes dyndns klienti. Minu näitena Synology kastis.
Sama soovitus kasutajale kes tahab sisevõrgus välisaadressi kaudu ligi pääseda, tee domeen (kasvõi dyndns) ja kirjelda hostnames alla ära, siis toimib kenasti.
Mainiti juba ära, et IPga ei saagi.

Kas on mingi estimate, millal see 2.0 tulemas on?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 07.01.2014 13:25:54 vasta tsitaadiga

wiinanina kirjutas:

Aga pärast kõike läks veel 10..15 minutit olemasoleva olukorra kirjeldamiseks.
Ma ei saanud aru, miks seda vaja, aga mul ükskõik.
Miks peab Elion teadma, mis seade on peale nende oma? Niikuinii nad sinna tuge ei paku.
Seda, et nende antud 789 wifi ei tööta, ning seal nat-i ei tehta, ning kusagil eemal seade, mis tarbib eraldatud avalikke aadresse nähakse ju niikuinii.
Selleks pannakse võimalikult palju ka Elionis kliendi sisevõrgu kohta kirja, et kui tulevikus on kliendipoolne pöördumine siis oleks rohkem infot. A la "kaablid kontoris seina sees, digiboks ruuteri juures ning edasi jookseb signaal üle elektrivõrgu PLC'dega" või midagi muud sarnast.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
wicked
HV Guru
wicked

sõnum 07.01.2014 13:38:52 vasta tsitaadiga

Kuna kohalik esindus läheb remonti, siis uut kaupa ei saabu enne kuu lõppu. Tänu sellele ei saa ka rendilepingut sõlmida uuele ruuterile. E-poest ei saa ka renti sõlmida thumbs_up.gif
icon_neutral.gif

harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 07.01.2014 14:24:48 vasta tsitaadiga

wicked kirjutas:
Kuna kohalik esindus läheb remonti, siis uut kaupa ei saabu enne kuu lõppu. Tänu sellele ei saa ka rendilepingut sõlmida uuele ruuterile. E-poest ei saa ka renti sõlmida thumbs_up.gif
icon_neutral.gif

Pidid jah sealt seina maha lõhkuma kus telekad on ja EMT poega kokku kolima. Mis ajast ta kinni pannakse?
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 07.01.2014 14:56:16 vasta tsitaadiga

Kas keegi on Thmsoni TG784 edukalt asendanud OpenWRT'd jooksutava TP-Link TL-MR3420:ga? Endal hetkel Huawei <-> Thomson (konfitud sillaks Huawei ja TP-Linki vahele, lisaks edastab IPTV'd Motorola digiboksile) <-> TP-Link. St. kas IPTV edastamine õnnestuks ka TP-Lingiga? Tänud. icon_smile.gif
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 07.01.2014 15:22:35 vasta tsitaadiga

harakas kirjutas:
wicked kirjutas:
icon_neutral.gif

Pidid jah sealt seina maha lõhkuma kus telekad on ja EMT poega kokku kolima. Mis ajast ta kinni pannakse?

esmaspäevast (13.jaan) pidid ehituse mehed kohalolema kui ma nüüd õigesti mäletan ehk siis 11 vist viimast päeva lahti ja 12 pakkimine/kolimine, et müügi tööd enam ei toimuvat
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.