Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MMatsu
HV vaatleja
|
17.10.2013 00:23:03
|
|
|
Tervitus! Olen nüüdseks oma 4-5 aastat kasutanud ühte kere, milleks on olnud D40. Nüüd aga tahaks liikuda millegi uuema poole. Miks? Peamine põhjus on see, et on tekkinud vajadus ka videoklippide tegemisele. Samuti jääb kohati jalgu D40 aeglus. Seega milliseid keresi soovitate Teie? Hinnaklass võiks olla mitte väga kallis ning pigem vaataks kasutatud tehnika poole.
Samas palju kasutatud ning suts üle 14k läbisõiduga D40 kere eest üldse müügis küsida? Ega see vist suurt midagi maksa. Aga kere ise on korralik, töötab nii nagu peab.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
17.10.2013 00:51:21
|
|
|
MMatsu kirjutas: |
Tervitus! Olen nüüdseks oma 4-5 aastat kasutanud ühte kere, milleks on olnud D40. Nüüd aga tahaks liikuda millegi uuema poole. Miks? Peamine põhjus on see, et on tekkinud vajadus ka videoklippide tegemisele. Samuti jääb kohati jalgu D40 aeglus. Seega milliseid keresi soovitate Teie? Hinnaklass võiks olla mitte väga kallis ning pigem vaataks kasutatud tehnika poole.
Samas palju kasutatud ning suts üle 14k läbisõiduga D40 kere eest üldse müügis küsida? Ega see vist suurt midagi maksa. Aga kere ise on korralik, töötab nii nagu peab. |
Panasonic GX7 ja sulle sobiv valik objektiive. Soovitavalt stabikaga objektiivid, keresisene stabikas videorezhiimis GX7-l ei rakendu.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
17.10.2013 01:41:26
|
|
|
Nikoni teemas pakkuda Nikoni peegli asemele Panasonicu peeglita asja tundub suht radikaalne samm.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.10.2013 01:48:03
|
|
|
Milleks punnitada... Kui Nikonil midagi asjalikku mõistliku hinnaga selles valdkonnas pakkuda pole siis alternatiivid (vähemalt arutelu nende üle) ei tohiks keelatud olla? Nikoni teemasse postitas uus kasutaja ilmselt teadmatusest , et HV-s on ka ostuabi teema.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
17.10.2013 01:55:22
|
|
|
Mis seal D40 puhul aeglaseks jääb? Kaamera käivitumise kiirus? AF kiirus? Sarivõtte kiirus?
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
17.10.2013 08:30:32
|
|
|
jaank kirjutas: |
Nikoni teemas pakkuda Nikoni peegli asemele Panasonicu peeglita asja tundub suht radikaalne samm. |
Kui inimene räägib vajadusest video teha siis pole Nikoni leerist midagi normaalset pakkuda. Kõik teised on suhteliselt paremad.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
17.10.2013 10:26:22
|
|
|
Samas palju kasutatud ning suts üle 14k läbisõiduga D40 kere eest üldse müügis küsida? Ega see vist suurt midagi maksa. Aga kere ise on korralik, töötab nii nagu peab. |
Ole hea anna ka palun teada millised objektiivid sul soetatud on.
Samuti täpsusta kas soovid videoklippe teha nö. hobi korras (youtube, pere, sõbrad, pealtvaataja võistlusel) või rohkem professionaalsemalt (töö, tõsine hobi, film jne)
Selle järgi vast tekib veits parem ette kujutus kas sulle piisab Nikoni filmiomadustest või tasuks hakata teiste poole vaatama.
Nikonite peamine probleem on see, et kõik vähegi mõistliku hinnaga kaamerad ei lase apertuuri filmimise käigus muuta. (pikk seletus)
Samuti on liveview siiani suht aeglane.
Video kvaliteedi osas samas probleemi ei näe ning kui vahepeal pilte ka soovid ikka teha siis pole sel Nikoni videol häda midagi.
Too Panasonic GX7 paistab muidu oäris hea riist ainult, et HV otsingust ei leidnud teda üles. Tea kuida neil objede valikuga on? (kipub olema sedasi et kui CaNikoni leeri ei kuulu on valikuid kohe hulga vähem)
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
17.10.2013 10:57:41
|
|
|
Ei vasta tõele, et Nikoni odavama otsa kaameratel ei saa video võtte ajal ava muuta. See sõltub ikka objektiivist.
Panasonic GX7 on rohkem kui 2x kallim kui Nikon D3200. Soovitada GX7 inimesele, kes rõhutab oma hinnatundlikkust, on üsna veider. Eriti, kui Nikoni videole pole sisulisi etteheiteid, mis rohkem kui kahekordset hinnavahet kuidagi õigustaksid.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
1 :: |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.10.2013 11:56:06
|
|
|
Hübriidide (ja ka kompaktide) ülemise otsa hinnad on haiged. Ma ei saa aru mille eest seal sellist raha küsitakse...
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
MMatsu
HV vaatleja
|
17.10.2013 13:00:13
|
|
|
Kruvi kirjutas: |
Ole hea anna ka palun teada millised objektiivid sul soetatud on.
Samuti täpsusta kas soovid videoklippe teha nö. hobi korras (youtube, pere, sõbrad, pealtvaataja võistlusel) või rohkem professionaalsemalt (töö, tõsine hobi, film jne)
Selle järgi vast tekib veits parem ette kujutus kas sulle piisab Nikoni filmiomadustest või tasuks hakata teiste poole vaatama.
Nikonite peamine probleem on see, et kõik vähegi mõistliku hinnaga kaamerad ei lase apertuuri filmimise käigus muuta. (pikk seletus)
Samuti on liveview siiani suht aeglane.
Video kvaliteedi osas samas probleemi ei näe ning kui vahepeal pilte ka soovid ikka teha siis pole sel Nikoni videol häda midagi.
Too Panasonic GX7 paistab muidu oäris hea riist ainult, et HV otsingust ei leidnud teda üles. Tea kuida neil objede valikuga on? (kipub olema sedasi et kui CaNikoni leeri ei kuulu on valikuid kohe hulga vähem) |
Tere taas, jätsin ennist mainimata, et siiski tahaks edasi jätkata Nikoni tehnikaga, kuna lisaks KIT objele oman veel üht objet (50mm 1.8). Vahepeal sai omatud ka Sigma toru 70-300, kuid see polnud suurem asi. Aga videote tegemise kohapealt niipalju, et eks alguses tahaks lihtsalt kätt harjutada selles vallas ja miks mitte ka tulevikus tsipa tõsisemalt tegelema hakata.
Küsiti ka veel, et mis ma D40 aegluse all mõtlen. Kuna teen üpris palju öövõtteid, mis toovad endaga kaasa pika säriaja, siis eriti praeguste külmade ilmadega on see pildi ekraanile kuvamise aeg ebameeldiv. 30-sekundilise säriajaga näiteks tuleb pilt erkaanile alles miski 32 sekundi jooksul. Või oleneb see kõik hoopis mälukaardist?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
17.10.2013 13:50:24
|
|
|
Sul on müraeemaldus sees. Kui teed 30sek pilti siis teeb ta teise 30sek pildi veel kinnise katikuga, et elimineerida sensori kuumenemisest jms tekkinud müra.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
17.10.2013 13:51:45
|
|
|
Sults kirjutas: |
Ei vasta tõele, et Nikoni odavama otsa kaameratel ei saa video võtte ajal ava muuta. See sõltub ikka objektiivist. |
Õigus, kuid see on pigem "workaround" kuna tänapäeva objedel siiski ava rõngast väga ei esine.
Probleem tuleneb sellest, et Nikon, Pentax ja Minolta/Sony kasutavad mehaanilist süsteemi ava muutmiseks. Canon ja Olympus (ning mirrorlessid) elektroonilist.
Nikoniga saab tänu sellele igasugu vana toru ette keerata, Canon'i vanatoru tugi lõppes antud muudatusega ära.
Väiksemate Nikoni kerede puhul lihtsalt ei saa seda mehaanilist süsteemi sedasi teha, et pidevalt muuta saaks. Nagu aru olen saanud läheks selleks eraldi mootorit vaja mis alles D3, D800 suguste kerede sisse mahub.
Näiteks LiveView's võid küll ava muuta kuid muutust ekraanil näed alles kui pilt on tehtud (või käid vahepeal liveview'st sisse-välja)
Tegin veits lisa tõlgelt sellest teemast: http://www.dpreview.com/forums/thread/2994813#forum-post-38319497
Seega ta jah otseselt möödapääsmatu probleem pole, kuid limiteerib valikut. Näiteks MMatsu mainitud objedel ei ole ühelgi minu meelest eraldi ava rõngast.
MMatsu:
Ülalolev jutt on siis võibolla veidike infoks - üldiselt mulle kui mitte video kogemust omavale isikule too väga suur probleem ei tundu.
Paned oma ava paika ja filmid. F2.8 pealt ja F11 peale video keskel keerata ei saa, kuid kõik muud võimalused olemas (kui ava rõngaga objet pole), kuid eks video inimesed teavad täpsemalt rääkida kui palju selle võimaluse puudumine häirib.
Sigma 70-300 on jah minu meelest 70-300 seeriatest kõige kehvem obje. Tamron 70-300 ja Nikon 70-300 on palju paremad. 50mm 1.8 on hea valik.
Kitikas on sul 18-105? (väga hea kit obje)
D40 aeglus tuleneb osaliselt nii pildi protsessorist endast kui ka mälukaardi kiirusest. Praegu on viimane versioon Expeed 3 (väidetavalt uuel Nikon D5300 juba Expeed 4)
Eks ta praeguseks ole üldiselt veits iganenud oma võimekuse poolest. Samas läbisõit on ikka päris väike (mul Mai 2013 ostetud D7100'l on pea 7K juba täis)
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
MMatsu
HV vaatleja
|
17.10.2013 14:04:58
|
|
|
KIT objeks on 18-55.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.10.2013 14:11:47
|
|
|
KIT objeks on 18-55. |
Neid oli vist vr-ga (enamus) ja ilma (vanemad ja/või säästukad). Kindlalt ei raiu aga justkui meenub, et on liikunud D40 eid kit objedega mis on ilma VR-ita (mu D40-l on vr-ga vers).
Mis loom see 50 mm on?
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kruvi
HV kasutaja
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
MMatsu
HV vaatleja
|
17.10.2013 14:37:06
|
|
|
korsten kirjutas: |
KIT objeks on 18-55. |
Neid oli vist vr-ga (enamus) ja ilma (vanemad ja/või säästukad). Kindlalt ei raiu aga justkui meenub, et on liikunud D40 eid kit objedega mis on ilma VR-ita (mu D40-l on vr-ga vers).
Mis loom see 50 mm on? |
Minul näiteks ei ole VR variant. Ja see "viiekümnene loom" on täpselt see, mis kasutaja Kruvi lingil.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
17.10.2013 17:45:33
|
|
|
Mul tekkis ka küsimus, et miks peaks keset videoklipi võtet ava kruttima? Kui natuke ette planeerida, siis seda vaja pole.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.10.2013 18:06:43
|
|
|
tsitaat: |
Tere taas, jätsin ennist mainimata, et siiski tahaks edasi jätkata Nikoni tehnikaga, kuna lisaks KIT objele oman veel üht objet (50mm 1.8)
|
Ma sellepärast küsisin. 18-55 ilma vr-ta obje pole küll midagi sellist mille pärast Nikoni brändi taga nutta. 50mm saab ju järelturul maha müüa. Niiet vaata rahulikult laiemalt ringi.
Pole viga jah aga liikuvate asjade filmile saamiseks jääb amatöörioskustest väheseks. Klippe saab teha aga kui sellest edasi minna siis fotokaamera pole selle jaoks mõeldud. Klippide tegemise võimalus võib olla meeldiv lisa (jah, mida parem seda parem ) aga ainuüksi selle järgi Nikoni fotokaamerat valima hakata on pehmelt öeldes silly.
D3000 seeriat ei valiks mina isiklikult sest sellel pole keresisest fookusmootorit (objede valik on kesisem ja kallim).
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
17.10.2013 21:05:58
|
|
|
Kui juba nii kõvaks video tegemiseks läheb, et on vaja keset võtet ava käsitsi reguleerida, siis tuleks soetada spetsiaalsed videovõtte objektiivid. Nt suht soodsate hindadega Samyangi Cine seeria torud: http://www.samyang-lens.co.uk/samyang-lenses.html (all). Siis saab juurde soetada ka servod jms.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.10.2013 21:22:26
|
|
|
Ja mis pagana põhjusel see küll halb võiks olla, kui sama asja ka iga teise objektiiviga teha saab. Et kui Nikon on rongist maha jäänud ja ei võimalda, siis on kohe põhimõtteliselt paha asi või? Mingi bashimine käib kergelt
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
viimati muutis namstoop 17.10.2013 22:21:10, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
17.10.2013 22:14:17
|
|
|
Tervitus! Olen nüüdseks oma 4-5 aastat kasutanud ühte kere, milleks on olnud D40. Nüüd aga tahaks liikuda millegi uuema poole. Miks? Peamine põhjus on see, et on tekkinud vajadus ka videoklippide tegemisele. Samuti jääb kohati jalgu D40 aeglus. Seega milliseid keresi soovitate Teie? Hinnaklass võiks olla mitte väga kallis ning pigem vaataks kasutatud tehnika poole. |
D3200/D5200, kasutatuna ka D5100.
tsitaat: |
Mitte üle 100.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
17.10.2013 22:24:03
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Ja mis pagana põhjusel ei see küll halb võiks olla, kui sama asja ka iga teise objektiiviga teha saab. Et kui Nikon on rongist maha jäänud ja ei võimalda, siis on kohe põhimõtteliselt paha asi või? Mingi bashimine käib kergelt  |
Sa väidad, et kurgumandlite operatsiooni läbi perseaugu peab tegema ainult sellepärast nii, et taguotsal brändinimi peal on? Nikon on väga hea niikaua kuni asi piirdub pildistamisega ja lihtklippide tegemisega. Filmimise jaoks on teised pillid aga kahjuks on uue kasutaja eelarve piiratud.
God Hates Us All |
|
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.10.2013 22:30:54
|
|
|
korsten kirjutas: |
namstoop kirjutas: |
Ja mis pagana põhjusel ei see küll halb võiks olla, kui sama asja ka iga teise objektiiviga teha saab. Et kui Nikon on rongist maha jäänud ja ei võimalda, siis on kohe põhimõtteliselt paha asi või? Mingi bashimine käib kergelt  |
Sa väidad, et kurgumandlite operatsiooni läbi perseaugu peab tegema ainult sellepärast nii, et taguotsal brändinimi peal on? Nikon on väga hea niikaua kuni asi piirdub pildistamisega ja lihtklippide tegemisega. Filmimise jaoks on teised pillid aga kahjuks on uue kasutaja eelarve piiratud. |
meh? Mida täpselt sa nüüd öelda tahtsid?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |