Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kevwar
HV vaatleja
|
25.08.2013 20:35:30
Garena porti avamine Thomson TG784 ruuteriga |
|
|
Tere! Kes ei tea, siis Garena on mänguplatform kus inimesed saavad Local Area Networki kaudu koos mängida(umbes nagu Hamachi). Asi toimib nii et liitud ruumiga kus on tavaliselt 225 inimest ja peaksid mängus olles nende inimeste mänge nägema. Minul on aga asi nii, et enamus inimeste nime kõrval on mul suur X, mis tähendab et ma ei saa nendega ühendust ehk mina ei näe nende mängu ja nemad minu oma. Olen uurinud netist ja sain teada et probleemi lahendaks portide avamine. Garena port on 1513.
Niisiis läksin oma ruuteri lehele ja avasin selle õpetuste järgi, ikka mitte midagi ei aidanud. Avasin ka pordid Elioni iseteeninduse lehelt, kuid ikka näen ainult suuri X-e.
Olen olnud sõbra juures ja kasutanud tema internetti ning kõik on korralikult töötanud, pingib ilusti kõik inimesed ära.
Ruuteri Firewall on välja lülitatud, arvuti firewallis on Garena ja Warcraft3(sellest mängust jutt käiski)lubatud, aga inimeste mänge ikka ei näe.
On kellelgi ehk ideid kuidas saaks seda parandada?
Spoiler 
Spoiler 
viimati muutis Kevwar 25.08.2013 23:34:51, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.08.2013 21:32:28
|
|
|
Mis ühendus sul on? DSL paistab maas olevat igatahes...
Portide defineerimisest üksi on vähe, sa pead need ka oma arvuti IP-aadressile suunama (assign a game or applilcation to a local network device). Selleks aga peaksid arvuti IP staatiliseks muutma, vastasel juhul võib see pärast suvalist restarti olla midagi muud ja pead suunamise uuesti tegema.
+ Garena paistab vajavat vaid UDP porti, TCP pole vajalik.
PS. Pane lahmakad pildid
tag-ide vahele.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
25.08.2013 23:33:03
|
|
|
Vabandust, aga mis mõttes mis ühendus? Kas mõtled et juhtmega või wifiga? Ei tea mis see DSL üldse ongi, aga kõik tundub ilma selleta toimivat.
Aga mul ongi see port enda arvutile suunatud. Arvuti nimi on kevin-PC, valisin listist oma arvuti nime ja suunasin sellele.
Kuidas saaksin ma oma IP staatiliseks teha?
Kui ma seda tegin, ma ei vaadanudki kas UDP või TCP, valisin lihtsalt "any", sest arvasin et see sobib mõlema jaoks. Kas tegin midagi valesti? Ja mis see trigger protocol ja trigger port seal pildil tähendavad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 00:29:31
|
|
|
Kevwar kirjutas: |
Vabandust, aga mis mõttes mis ühendus? Kas mõtled et juhtmega või wifiga? Ei tea mis see DSL üldse ongi, aga kõik tundub ilma selleta toimivat.
|
DSL tuleb tavalisest telefonikaablist, vaskpaarist. Küllap sul on siis mingi kortermajalahendus, kus korterisse sisse tuleb kohe CAT5.
tsitaat: |
Aga mul ongi see port enda arvutile suunatud. Arvuti nimi on kevin-PC, valisin listist oma arvuti nime ja suunasin sellele.
Kuidas saaksin ma oma IP staatiliseks teha? |
Pildil polnud kusagilt näha, et midagi kuhugi suunatud on, sellepärast seda nimetasin.
Põhimõtteliselt peaks sellest piisama, aga pagan seda Thomsoni teab. Mul näitab ta seadmete nimesid suht suvaliselt - mõnda näitab, mõnda mitte, mõnda mitmekordselt jne.
Kindlam on arvutile anda staatiline aadress ja port suunata mitte seadme nimele, vaid sellele aadressile.
http://portforward.com/networking/staticip.htm
tsitaat: |
Kui ma seda tegin, ma ei vaadanudki kas UDP või TCP, valisin lihtsalt "any", sest arvasin et see sobib mõlema jaoks. Kas tegin midagi valesti? Ja mis see trigger protocol ja trigger port seal pildil tähendavad? |
Ei, ei teinud valesti, mitte otseselt. Lihtsalt ei ole vaja suunata porte ja protokolle, mida sul otseselt vaja pole. See on mingil määral turvalisuse küsimus ja võimalik, et mingil määral minu "professionaalne kretinism". Asutuse ruuteris mittevajalikke auke lahti jättes suurendad nendega võimalusi endale mingi häda kaelatõmbamiseks, kodus pole see nii kriitiline küsimus.
Trigger protocol ja port jäta rahule, st jäta tühjaks. Kui neist täpsemalt teada tahad, siis trüki google'isse, seda pole mõtet ümber jutustada.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
26.08.2013 00:49:49
|
|
|
Selge, proovin selle staatilise IP asja ära ja annan teada kas toimus. Muide kui ma valisin mis seadmele suunata seda porti ennem, siis seal mingit aadressi valikut nagu ei olnudki. Seal oli vist 3x kevin-PC seadet, kõik sama nimega. Eks nüüd näeb kas leiab midagi
Spoiler 
EDIT: Vaata seda pilti. Paremas aknas ütleb et see IP juba teises seadmes kasutusel. Mida ma tegema peaksin? Kas võtan selle mida ta mul soovitab? See .150 lõpuga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 19:32:56
|
|
|
Kui ruuteri veebiliideses seadme nime peal klõpsad, siis näitab sulle selle nime taga peituvaid parameetreid - IP aaddress on üks neist.
Ma ei ole kunagi seda portforwardi pakutavat (Java põhist?) jubinat kasutanud - ma ei tea kui hästi see toimib, aga võid ju proovida.
IP valimisel ei ole eriti vahet, aga 150 lõpuga on vähem võimalusi, et mõne uue seadme võrku lisamisel see pooletoobine Thomson talle sama aadressi pakkuma hakkab.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
26.08.2013 21:46:33
|
|
|
Sinu mainitud parameetrit ehk IP-d ma küll mitte kuskil ei näe.
Spoiler 
EDIT: Kuule ma valisin vist õige seadme sealt listist. Vajutasin selle seadme peale et infot saada ja nagu pildilt näha on IP staatiline ja .151 lõpp kattub sellega mis ma selle portforwardiga tegin.
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 21:50:20
|
|
|
Jep, ruuteris on nüüd pordi suunamine olemas. Jääb vaid kontrollida, kas arvutil ka IP staatiliseks seadmine õnnestus. Ruuter ütleb hetkel, et seade pole tema meelest aktiivne.
Kõige lihtsam - käivita cmd ja anna käsk:
ipconfig /all
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
26.08.2013 21:55:16
|
|
|
Ma pole küll kindel mida ma seal ipconfigi alt nüüd vaatama pean, aga arvan et see ipv4 aadress on õige? Seal on mingi .151 lõpuga IP. Kui see nüüd õige on, kas teoreetiliselt peaksin ma nüüd Garenas teistega ühendust saama?
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 22:09:11
|
|
|
Jah, nüüd on etherneti kaardi aadress staatiline (DHCP disabled) ja aadressiks 192.168.1.151 - just see kuhu port on suunatud.
Kui nüüd ikka ei toimi, siis teeme käsitsi Windowsi tulemüüri mulgu UDP port 1513 jaoks.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 26.08.2013 22:30:49, muudetud 2 korda |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
26.08.2013 22:20:45
|
|
|
Proovisin uuesti Garenat, tunnistan et praegu on natuke rohkem inimesi kelle pingi ma näen, kuid arv kelle omasid ma ei ne on ikka väga suur.
Kuidas ma käsitsi selle Windowsi tulemüüri asja ära teen?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 22:44:06
|
|
|
Ei viitsi hästi hunnikut point-n-click pilte teha ega kirjeldusi kirjutada, teeme ühe käsuga selle ära.
(töötab Windows Vista, 7, 8)
Käivitada tuleb nn elevated prompt (Administrator õigustes CMD) - kirjuta start menüü search box-i cmd ja vajuta Ctrl+Shift+Enter. Kui sul UAC on aktiivne, siis küsitakse luba selle käivitamiseks.
Administrator õigustes CMD aknasse kopeeri siit see rida:
netsh advfirewall firewall add rule name="Garena incoming port UDP 1513" dir=in action=allow protocol=UDP localport=1513 |
See lisab vastava reegli nimega "Garena incoming port UDP 1513" sinu tulemüürile (võid pärast tulemüüri advanced seadetest üle vaadata, kui soovid)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
26.08.2013 23:10:03
|
|
|
seda ruutrikest kannatab muude teenusepakkujatega ka tarbida. siis karjub, et deessell ja iipeeteevee on maas aga ruudib mis jaksab. tema tulemüür ja pordisuunamine ongi natuke naiste loogika järgi aga pika pusimise peale on õnnestunud asjad tööle saada. tema loogika käib nii, et suunad arvutinime mitte ip aadressi peale aga ta ise kipub kohati oma arvutinimede tagant ip aadressid unustama ja siis on jama majas. ma olen aadressid masinatel ka staatilsieks keeranud alati kui on vaja, et reegel töötaks kauem kui kuu aega..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
26.08.2013 23:23:52
|
|
|
Tegin selle asja ära, aga kust ma täpsemalt nüüd näen kas see ikka töötas?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.08.2013 23:32:17
|
|
|
Control Panel - Firewall - Advanced - Inbound rules
Sealt leiad lisatud reegli.
Kui ikka abi ei ole, siis on kaks võimalust - kas ei kasuta sinu Garena klient seda porti (veebi sirvides jäi mulje, et seda saab seadistada) või siis ei lase ruuter UDP pakette korralikult läbi (pagan teab mis põhjusel - on siin teistelgi anomaalseid hädasid olnud nende Thomsonitega)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
27.08.2013 00:05:40
|
|
|
Leidsin siis sellise lingi veel: http://boards.portforward.com/viewtopic.php?f=6&t=114
Seal on mingu suurem õpetus kuidas sama probleemiga tegeleda.
Sellepärast andsin selle lingi et äkki on seal midagi kasulikku mida ma veel teinud pole? Ise eriti tehnoloogiast midagi ei jaga ja loodan teie abile
Laurx, sinu jutust on väga raske aru saada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.08.2013 00:15:35
|
|
|
loe omale kõvasti ette. mul on "lilla sõbra" kliendiks olemise ajast samasugune karp olemas. mingil hetkel panin selle starmani modemi külge. peale pikka pusimist sain oma vajalikud ja mittestandartsed pordid tööle. ainuke advans mis sellel seadmel on, on see, et ta toetab no-ip.orgi dünaamillist dns i tarkvaraliselt.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
27.08.2013 00:24:28
|
|
|
On sul siis ehk mõni soovitus mida ma tegema peaksin?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.08.2013 00:37:16
|
|
|
uuri välja, mis port sul täpselt vaja kuhu suunata on. kas arvutis on ka tulemüüris juba vastav exeption olemas või ei. ühendusel on pordid lahti üldse? dogberti kirja lugedes on ta justkui nämm-nämm teinud sellele teemale, mis sul seal konkreetselt on, ei kajastu. mingid standardsed suunamised masinast jõuavad kusagile?
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
27.08.2013 01:20:46
|
|
|
On uuritud, port 1513 on vaja suunata minu arvutile, mis on juba tehtud. Tulemüüris on vastav erand juba olemas. Jah, Elioni ühendusel on pordid avatud, iseteenidnuses tegin seda. Sellest viimasest ma ei saanud aru, mis standardsed suunamised?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.08.2013 11:02:23
|
|
|
need, mida ruuter ise pakub seal game and applications valikutes. küsimus on, kas ruuter suudab ruutida vastavale nimele. kui kõik on tehtud nii, nagu sa väidad, peab asi töötama aga ei tööta ju. küsimus, kust otsida viga. kuna mina seadistan oma arvutisse tavaliselt ka RDP, mis seal valikutes olemas on, enne edasi ei pusi kui remote desktopiga pildi kätte saan. peael seda teen muud suunamised kah ja need siis justkui hakkavad ka tööle. kui masina poolt remote sättida ei oska / viitsi, võib katsetada veel mõne ftp ga. neid tasuta servereid on kah saada.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
27.08.2013 15:36:39
|
|
|
Suunasin selle RDP ära, mis nüüd edasi? Kas pean proovima ühendada pilti teise arvutiga? Kui jah, siis kuidas ma seda teen?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.08.2013 15:42:37
|
|
|
arvuti poolt valid esteks selle, et arvuti oleks üldse kaugelt hallatav. vanadel OS idel winkey + pause või my computer properties sealt valik remote ja linnuke auku " allow other users to connect to this computer, see järel valid parooliga kasutaja, kellele vastav õigus saab.
selle arvuti pootl, millega proovima hakkad, toksid search i mstsc ja enter, või otsid remote desktop connectioni kuskilt accessories i alt. ja proovid esialgu sisevõrgus , kasutades aadressi eral seda ip aadressi, mille sa ilmselt eelnevalt kuskil seadistasid.
http://www.youtube.com/watch?v=CL8NuI9C01M
kui ka see tööle ei hakka, tuleb leida keegi, kes su arvutit ja võrku konfida viitsib. kohale ei pea tulema, teamvieweriga saaks seda ka kaugelt teha.
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevwar
HV vaatleja
|
27.08.2013 15:53:25
|
|
|
laurx kirjutas: |
see järel valid parooliga kasutaja, kellele vastav õigus saab. |
Tegin kõik peale selle ära, ei leia kust saaks sellist asja seadistada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
27.08.2013 16:05:34
|
|
|
Windowsi Home versioonidel seda näiteks polegi.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|