Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bladerunner
HV Guru
|
14.08.2013 12:17:02
|
|
|
Järgmiseks võiks mõni friik nüüd välja arvutada plasma suuremast elektritarbimisest tekkiva soojahulga suvise jahutamise kulu ning teisipidi, et kuna talvel tuba köetakse elektriga (plasma), siis palju teeb see küttekuludeks rohkem kui tuba köetaks ainult keskküttega ja omataks LED-LCD telekat.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
14.08.2013 12:51:59
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Järgmiseks võiks mõni friik nüüd välja arvutada plasma suuremast elektritarbimisest tekkiva soojahulga suvise jahutamise kulu ning teisipidi, et kuna talvel tuba köetakse elektriga (plasma), siis palju teeb see küttekuludeks rohkem kui tuba köetaks ainult keskküttega ja omataks LED-LCD telekat.  |
Arvestades sama suure plasma ja pildi kvaliteedilt samaväärse LCD hinnavahet tuleb oodata üle kümne aasta enne kui kogukulu võrdseks saab. Väga ei tähelda, et uuem plasma soojust toodaks (vaja oli jah mul paras küttekeha).
Suurimaks Pana plasma plussiks pean mina külje pealt vaatamise kvaliteeti. Pole kohanud mitte ühtegi led-lcd-d mis seda sarnaselt kuvada suudaks (Ok hinnaklassis üle 2000 € pole vaatama sattunud ka).
Ketas mille pealt mu Pana faile hästi mängida ei taha on Silicon Power DIAMOND D05 1TB
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
14.08.2013 13:42:29
|
|
|
Ise ka plasma omaja ja pooldaja, kuid uut telerit hetkel noolimas pigem LED-i. Miks? Ainuke põhjus ja täiesti ainuke argument on voolutarbivus. Näiteks olemasolev 42" plasma tarbib kuni 261W. Ostes 55" LED-i, siis on tarbivus 90-110W. Kui aga soovin 55" Pana tippmudelit, siis on tarbivus kuni 350W ja see on ikka üle 3x vahe. Kõige rohkem tahaks näha 55" LED ja plasmat kõrvuti, samat Elioni signaali ja mõnd 1080p jooksutamas, et kas see vahe tõesti on nii suur plasma kasuks, et LED-i osta ei kannata. Olemasoleva Pana plasmaga olen siiani väga rahul, mis siis, et 2007.a mudel ja HD Ready 1360x768 + kütab hästi
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
marti837
HV vaatleja
|
14.08.2013 14:04:52
|
|
|
Ega see pildikvaliteedi vahe nüüd nii suur ka ei ole, et kindlasti peaks plasma ostma. Kellele on elektritarbine argument, siis midagi teha ei ole, ikka lcd. Kui kaks paneeli on kõrvuti(eriti ühest hinnaklassist) siis on vahe silmnähtav aga kellel need kaks telekat kodus ikka kõrvuti on:) Ütlen veel, mulle meeldib kvaliteet ja sellepärast otsustan ikkagi plasma kasuks, see elektritarbimise vahe ei ole nii jube. 5 aasta pärast on kindlasti OLED paneelid plasma koha üle võtnud ja hinnad ka mõistlikud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
14.08.2013 20:57:07
|
|
|
Sai kaubanduskeskuses käidud ja jäi silma Panasonic plasma TX-P55VT60. Jooksutas Avatari blu-ray'd ja pilt oli bueno nagu HD puhul ikka. Pigem otsisin voolutarbivust, mis antud tippteleri puhul kuni 238W
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
14.08.2013 21:02:46
|
|
|
Kas 1024x768 või 1360x768 resolutsiooniga plasmaekraanil ikka on FullHD pilt väga hea?
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
14.08.2013 21:20:45
|
|
|
Ma nägin ka mingit pana plasma telekat poes mängimas, hinna sildiks oli umbes 700€ 55". Mulle tundus ikka täielik käkk, pilt oli nii udune ja ähmane. Tuttaval ka plasma, ei näe ka seal midagi ilusat, peale hinna. (LG oma)
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
14.08.2013 21:52:39
|
|
|
SilQ, poes LCD-de kõrval milledel kontrast ja heledus põhjas näebki plasma tuhm välja. Eriti veel selline mida 700€ 55" pakutakse. Jumal teab mis HD Ready't sa nägid (jah tehakse ka endiselt neid).
LG plasmadest ei arva ma midagi, Samsungi omad olid isegi enam vähem.
Tõeliselt korralikke teeb ainukesena praeguseks Panasonic. Turukonkurents kahjuks suretas Pioneeri välja.
Mulle lihtsalt tundub, et 50"+ suuruses pean ma Pana plasmaga võrdväärse kvaliteedi jaoks LCD eest tunduvalt rohkem välja käima.
25€ kuus kogudes saab 5a jooksul 1500€ kokku, arvan et telekas ei peaks rohkem maksma.
5a on tehnika arengus ikka pikk aeg ja vägapalju kauemaks ma oma telku aktiivset eluiga seega ei plaani, st. looden et ikka töötab kauem aga elutoast kolib ta mujale nö. "teiseks" telekaks.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkel7
Kreisi kasutaja
|
14.08.2013 22:15:38
|
|
|
Siin loetakse plasma põhipuuduseks ainult enamat voolutarbimist ja see summa on kuskil aastas 30-50€ . Ma mõtlen kas see on ikka liiga suur kulu parema pildi eest . Kas need arvestajad ongi kokkuhoidlikud inimesed või on siin tegemist rohkem vigade otsimisega. Eks elu ongi valikud.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.08.2013 22:19:57
|
|
|
mihkel7 kirjutas: |
Siin loetakse plasma põhipuuduseks ainult enamat voolutarbimist ja see summa on kuskil aastas 30-50€ . Ma mõtlen kas see on ikka liiga suur kulu parema pildi eest . Kas need arvestajad ongi kokkuhoidlikud inimesed või on siin tegemist rohkem vigade otsimisega. Eks elu ongi valikud.  |
palju sa seda sitast sd pilti ikka vaatad?
Hd puhul on asi vaevalt märgatav
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkel7
Kreisi kasutaja
|
14.08.2013 22:22:58
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Siin loetakse plasma põhipuuduseks ainult enamat voolutarbimist ja see summa on kuskil aastas 30-50€ . Ma mõtlen kas see on ikka liiga suur kulu parema pildi eest . Kas need arvestajad ongi kokkuhoidlikud inimesed või on siin tegemist rohkem vigade otsimisega. Eks elu ongi valikud.  |
Hd puhul on asi vaevalt märgatav |
Ju ma olen liiga vana aga seda sitast Sd ma põhiliselt vaatangi . Mind on alati huvitanud mida Te vaatate Hd-s.
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.08.2013 22:37:43
|
|
|
Ju ma olen liiga vana aga seda sitast Sd ma põhiliselt vaatangi . Mind on alati huvitanud mida Te vaatate Hd-s. |
Uudiseid ja osasid eesti saateid, sporti (kui võimalust muud pole) sd-s, ylejäänud hd:roll:
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
14.08.2013 22:41:20
|
|
|
Ju ma olen liiga vana aga seda sitast Sd ma põhiliselt vaatangi . Mind on alati huvitanud mida Te vaatate Hd-s. |
Uudiseid ja osasid eesti saateid, sporti (kui võimalust muud pole) sd-s, ylejäänud hd:roll: |
Mina vaatan ka 90% telekat HD's. Eesti kanalitest ei tule ju midagi!
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
ready
HV kasutaja
|
14.08.2013 22:58:04
|
|
|
Sry, aga teleka eest üle 800 maksta on ikka hullumeelsus!!! Ma ei hakka siin ahastama mis summa see kroonides oleks olnud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
14.08.2013 23:03:46
|
|
|
ready kirjutas: |
Sry, aga teleka eest üle 800 maksta on ikka hullumeelsus!!! Ma ei hakka siin ahastama mis summa see kroonides oleks olnud...  |
telekal ja telekal on vahe ja vaata palun mõõte. Me ei räägi siin 32-42"
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.08.2013 08:21:09
|
|
|
Spoiler 
Ju ma olen liiga vana aga seda sitast Sd ma põhiliselt vaatangi
. Mind on alati huvitanud mida Te vaatate Hd-s. |
+1
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
15.08.2013 09:59:18
|
|
|
Sry, aga teleka eest üle 800 maksta on ikka hullumeelsus!!! Ma ei hakka siin ahastama mis summa see kroonides oleks olnud...  |
ma ostsin 1000€ teleka ja viisin järgmisel hommikul poodi tagasi. Alla 1000€ ei ole ikka mitte midagi saada (minu maitsele).
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
15.08.2013 10:15:24
|
|
|
Panasonic plasma TX-P42ST50 42" hetketarbimine mõõtja järgi on 155-160 W. See teeb minu puhul umbes 400 kWh aastas mis on ca 55 euri. See on 2-3 korda suurem kulu kui sama suurtel led-lcd-del. Aga Led-lcd hinnavahe oli meeletu ja suurem elektrikulu on täiesti aktsepteeritav.
_________________ Pooldan igareedeseid kondoomivastaseid ühiskogunemisi vabaduse väljakul. |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
15.08.2013 11:26:07
|
|
|
Sügavalt individuaalne. Pealegi, kui rahakott lubab, siis miks mitte. Hullumeelsus mõne arvates maja eest 100K maksta, koopa kaevamiseks on vaja ainult labidas osta
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amphor
Kreisi kasutaja

|
15.08.2013 12:50:20
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Spoiler 
Ju ma olen liiga vana aga seda sitast Sd ma põhiliselt vaatangi
. Mind on alati huvitanud mida Te vaatate Hd-s. |
+1 |
HD-kanaleid, HDMI kaudu või võrgust strimides korralikus kvaliteedis filme/sarju
Need tulevad kohe pealae pealt meelde
_________________ Kui postitus on sisulage, siis loetakse signatuuri |
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.08.2013 15:12:48
|
|
|
Ja need kanalid sisaldavad väidete järgi midagi sellist, mida nood kahalike teenusepakkujate ~100 ja rohkem kanalit ei näita?
See, et sattellidilt saab vaadata pilti, millega kaasnev helivoog meenutab enamikule hiina keelt, pole enamusele argument eestindatud kanalite vastu.
SD pilt võiks olla parem, kuid vaadata lihtsalt HD paremat pilti, sisust midagi taipamata on ka totter.
Keelteoskus tuleb siin abiks, iseasi, kui kui head taset keegi omab, et ei peaks mõtlema, mida nüüd seal öelda taheti.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
15.08.2013 15:50:33
|
|
|
Kohalikud näitavad sita kvaliteediga 2-3 hooaega vanu saateid/sarju. Ok, fox näitab osasi asju päevase nihkega. Aga milleks vaadata kehva pilti, kui on võimalus vaadata head pilti?
Ja et asjast aru saada, piisab inglise keelest.
Chaina jms keeli minu saatekavad ei eksisteeri
Teemasse ka
Enmus telekad näitavad head HD pilti, sellepärast iga aasta mingeid mõttetuid lisasid (kaamera, skype, käega juhtimine jne) juurde punnitatakse, vastasel juhul kukuks myyk kolinal.
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
15.08.2013 16:11:36
|
|
|
... või on siin tegemist rohkem vigade otsimisega...  |
Tõenäoliselt.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
17.08.2013 20:02:45
|
|
|
Kas Samsung PS64D8000FS (täpne tüübikood PS64D8000, mudeli number PS64D8000FSXXH) televiisorile, mille ostsin Eestist on võimalik kuidagi kas väiksema ümberehitusega teeninduses või tarkvara-uuendamisega võimaldada DVB-T2? Eeldusel, et SW update või service menu-s on miskit trikki võimalik teha või siis on tüüner emaplaadil näiteks vahetatava moodulina.
Vaatan, et osades regioonides (n. UK) on sama teleka puhul tehnilistes andmetes kirjas „DTV Reception DVB-T2 / C / S2”, minu telekal aga “DTV Reception DVB-T / C / S2”. Soov oleks vaadata lisaks DVB-T –le ka DVB-T2 programme ilma lisatüünerita.
Google väga ei aita.
|
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
17.08.2013 21:25:38
|
|
|
SD võib ka väga hea kvaliteediga olla, aga Eesti kanalites on kahjuks halba SD-d rohkem kui head.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |