Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Dirty Harry
HV Guru

|
16.07.2013 15:16:58
|
|
|
jeesus188, küsimus on vast midagi muud.
heikis, 100/20 või üldse eKodu ühenduse puhul antakse üks avalik IP. Enamasti /24 võrgust üks ettejuhtuv IP aga ma olen ka suuremaid vahemikke kohanud. Kui on TG ruuter siis "ip rtlist" käsuga näeb vastava võrguinterface puhul, mis vahemikuga on tegu. Aga kui on ka midagi muud kui /24 siis ikkagi saab ühe avaliku IP.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
16.07.2013 15:37:56
|
|
|
heikis kirjutas: |
100/10 puhul saan elionilt /30 vahemiku ja kogu teema? |
Minu teada saab erakliendi ühendusega ainult /32, kui juurde tellitavast staatilisest IPst rääkida. Vaikimisi tulevad dünaamilised /24 võrgust.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
16.07.2013 20:50:39
|
|
|
Mis teema on sellega, et üks telefoni port annab kinnist ruuteri taga, aga teine töötab korrektselt?
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
16.07.2013 21:31:21
|
|
|
ricom2ger kirjutas: |
Mis teema on sellega, et üks telefoni port annab kinnist ruuteri taga, aga teine töötab korrektselt? |
1 number on aktiviseeritud pesas üks, teist telefoninumbrit sul ei ole ja teine pesa on seadistamata ehk kinnise tooniga. Paraleeltelefoni saad kasutada T lüliga, teise porti sama numbrit seadistada ei soovita.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.07.2013 00:45:31
|
|
|
Sa võid teisele pesale samad parameetrid (kasutajatunnus, parool jm) seadistuses panna ja hakkab seal telefon tööle sama numbriga. Nagu paralleel, aga pealt ei saa kuulata teise telefoni pealt. Vähemalt peaks sedasi tööle hakkama, kui selles ruuteris miski seda ei piira...
Lisaks võid samu parameetreid kasutada oma mobiili SIP seadistuses ja üldse igal pool, kus SIP-i kasutamise võimalus on.
indrekp, milles probleem sel juhul on? Miks ei soovita? Natuke täpsustada ei saaks?
Linksys'i ATA (SPA2102) töötab küll nii, et ühes pordis on telefon ja teises sama numbri ja ämbriga valvesüsteem, Elioni tehnik ise nii ta paigaldas ja on siiani töötanud (ma ise küll käisin seadistuse hiljem ise üle, väike näpukas oli sees)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.07.2013 09:55:05
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
indrekp, milles probleem sel juhul on? Miks ei soovita? Natuke täpsustada ei saaks?
Linksys'i ATA (SPA2102) töötab küll nii, et ühes pordis on telefon ja teises sama numbri ja ämbriga valvesüsteem, Elioni tehnik ise nii ta paigaldas ja on siiani töötanud (ma ise küll käisin seadistuse hiljem ise üle, väike näpukas oli sees) |
Jah, töötab, jah tehnikud on ka klientide palvel nii tööle pannud, eriti just ettevõtetes NUMBER üks port valve jaoks ja teine telefoni/faxi jaoks. Esimene valvele alati sellepärast, et kui mingil tehnilisel põhjusel automaat seadet häälestab, jääb tummaks telefon , mitte valve.
1. Probleeme võib esineda kuna seadmetel on kaughaldus ja seadme reseti korral taastatakse 1 number vaid porti 1.
2. Paraleeltelefoni kasutades kui telefon heliseb ja kõnele vastatakse, siis teise siseneva kõne korral heliseb teine telefon ja helistaja kuuleb kutsuvat tooni, mitte hõivatud tooni, nii võib vajalik kõne kaotsi minna.
3. Võib esineda probleeme ka erinevate seadistustega, Elionil on mitu voip proxyt ja igasse porti saab määrata erineva proxy. Kui tehakse kaugelt konfiguratsiooni korrektuure, tehakse need vaid pordis 1.
Mõned pisemad probleemid veel aga eelmainitud on piisavad.
Kodukasutaja, miks mitte, kui ise veel oskad häälestada ja tead mis teed, võib ju kahte pesa kasutada, ükspäev võib lihtsalt iseenesest üks pesa tummaks jääda ja tuleb uuesti seadistada. Lihtsam on paraleeltelefoni kasutada T-lüliga või miks mitte ka vana Speedtouchi filtriga:
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.07.2013 12:57:58
|
|
|
Aitäh!
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.07.2013 13:21:54
|
|
|
indrekp kirjutas: |
2. Paraleeltelefoni kasutades kui telefon heliseb ja kõnele vastatakse, siis teise siseneva kõne korral heliseb teine telefon ja helistaja kuuleb kutsuvat tooni, mitte hõivatud tooni, nii võib vajalik kõne kaotsi minna. |
Ja teises pesas olev telefon reaalselt ei helise?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.07.2013 13:54:57
|
|
|
A.S. kirjutas: |
2. Paraleeltelefoni kasutades kui telefon heliseb ja kõnele vastatakse, siis teise siseneva kõne korral heliseb teine telefon ja helistaja kuuleb kutsuvat tooni, mitte hõivatud tooni, nii võib vajalik kõne kaotsi minna. |
Ja teises pesas olev telefon reaalselt ei helise?
|
Kui proxy sätted on mõlemas pordis samad siis heliseb ikka, paraleel asub majas tavaliselt aga teises kohas, kui see esimene telefon, seega räägid ühe telefoniga köögis ja teine telefon heliseb magamistoas vms.
Pigem on see probleem ettevõttes, kodus vaevalt kõnekeskus töötab mille telefon vahetpidamata heliseb.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
17.07.2013 14:08:02
|
|
|
Pidin taaskord tõdema, et Eestis ikka kohe osatakse haigeid kampaaniaid korraldada. See Elioni-EMT interneti ühispakkumine tundus kohe algselt väga kahtlane. Väga keeruline oli aru saada, et kellelt siis lõpuks midagi saab ja kuidas. Kuna niikuinii pidin EMT pulga võtma, siis pikalt ei viitsinud süveneda algul ka. EMTga sain sotid selgeks. Lepingusse sai kirja, et tegu Elioni-EMT ühispakkumisega ja tänu sellele on EMT interneti kuutasu odavama paketi hinnaga. Hakkasin nüüd täpsemalt uurima, et mida ma siis Elionilt ka saan. Õige vastus on, et mitte midagi. Kuna fiiberoptikat mul majas pole, siis kiiremat netiühendust ei saa. Ei saa ka 4€ kuutasu soodustust ega VDSL ühendust. No milles siin see ühispakkumine siis seisnes, ma ei saa aru? Haige värk täiesti...
|
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
17.07.2013 14:32:27
|
|
|
No see on ju seal jutus siililegi selgelt kirjas: kui sul on elioni ekodu internet, siis saad EMT neti odavamalt kõrvale.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
17.07.2013 14:48:31
|
|
|
Sellega on selge muidugi jah aga koju ma ju kiiremat netti ei saa. Kellele on suvatsetud tehniline võimalus välja ehitada need saavad mõlemalt teenusepakkujalt soodustused, ülejäänud kliendid aga ainult EMT-lt.
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.07.2013 14:50:55
|
|
|
ivar80 kirjutas: |
Sellega on selge muidugi jah aga koju ma ju kiiremat netti ei saa. Kellele on suvatsetud tehniline võimalus välja ehitada need saavad mõlemalt teenusepakkujalt soodustused, ülejäänud kliendid aga ainult EMT-lt. |
Jah, täpselt see ongi ju kampaaniatingimustes kirjas.
"2. Ühispakkumise Elioni soodustus
Võimaldatakse eraisikust kliendile, kes kasutab samaaegselt:
* EMT kliendina EMT internetti teenuspaketis „EMT-Elion ühispakkumine“
makseviisiga EMT Internet M-XL, mille kasutamiseks on klient võtnud tähtajalise
kohustuse;
* Elioni kliendina kas 100/20M ühenduskiirusega eKodu lahendust või Stardipaketi
ühenduskiirusega 1 Mbit/s, mille klient migreerib eKodu lahenduseks
ühenduskiirusega 1 Mbit/s tõstes ühenduskiiruse 5 Mbit/s-ni."
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
17.07.2013 14:57:16
|
|
|
Just. Nagu ma aru saan, siis te peategi seda normaalseks kampaaniaks. Ma usun, et hetkel on ikka enamus klientidest veel ilma optikavalmiduseta. Oleks olnud raske neile siis vähemalt kuutasu osas soodustust pakkuda vms?
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.07.2013 15:23:25
|
|
|
Kampaania on suunatud kindlale sihtgrupile. Ma ei ole suurem asi turundaja kuid tehakse ju nii suuremaid kui väikseid kampaaniaid, olenevalt eesmärgist. Ega kogu aeg ei saagi ju kogu kliendimassi kaasa haarata, mõnikord suunatakse rõhk ühte või teise kohta. Kõigil EMT klientidel pole näiteks nutitelefonide huvi kuid ometi on suurem osa telefonipakkumisi nutitelefonide vallas. Mul pole mingit huvi uue läpaka vastu kuid ülal paremal HV foorumi nurgas pakub Bitboard mulle enneolematult soodsat sülearvutit. Tahaks sõita linnade vahel bussiga odavamalt kuid pole ei õpilane ega seenior, meditsiiniliselt diagnoositud sügavat puuet kah ei oma.
Või saan ma millestki valesti aru?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ivar80
HV kasutaja

|
17.07.2013 15:34:43
|
|
|
Mhmh aga näiteks see Bitboard pakub sulle seda arvutit sama hinnaga olenemata sellest, et kus sa elad. Kuidas üks ja sama kampaania saab ühe piirkonna klientidele anda suuremad soodustused, kui teistele? Kas need nn "maakad" on ise selles süüdi, et see fiiberoptika pole nendeni jõudnud? Kampaania eesmärgiks on see, et kõik kliendid koliks "asustatud" piirkonda? Sry, aga ma ei saa sellest aru...
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
17.07.2013 15:51:11
|
|
|
Nojah, ma ei oska ka rohkem kuidagi seletada . Eks alati on nii, et iga kampaania ei jõua igale kliendile - EMT 95% leviulatusega 4G ei sobi neile, kes kuuluvad 5% hulka. Vanaemale Muhus ei ulatu ei Starman ega STV kuigi telekast reklaamib, et näe mis võimalused neil on. Ja nii edasi...
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.07.2013 20:55:51
|
|
|
Mhmh aga näiteks see Bitboard pakub sulle seda arvutit sama hinnaga olenemata sellest, et kus sa elad. Kuidas üks ja sama kampaania saab ühe piirkonna klientidele anda suuremad soodustused, kui teistele? Kas need nn "maakad" on ise selles süüdi, et see fiiberoptika pole nendeni jõudnud? Kampaania eesmärgiks on see, et kõik kliendid koliks "asustatud" piirkonda? Sry, aga ma ei saa sellest aru... |
Elioni sooduskampaaniad (kasvõi näiteks ka see tasuta wifi kampaania mõni aasta tagasi) on ikka olnud suunatud neile klientidele, kellel on niigi hea ühendus, kuid on võimalus ka mõnd muud teenusepakkujat valida. Kellel valikut pole, see saab vaid arveid.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
17.07.2013 21:56:50
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Mhmh aga näiteks see Bitboard pakub sulle seda arvutit sama hinnaga olenemata sellest, et kus sa elad. Kuidas üks ja sama kampaania saab ühe piirkonna klientidele anda suuremad soodustused, kui teistele? Kas need nn "maakad" on ise selles süüdi, et see fiiberoptika pole nendeni jõudnud? Kampaania eesmärgiks on see, et kõik kliendid koliks "asustatud" piirkonda? Sry, aga ma ei saa sellest aru... |
Elioni sooduskampaaniad (kasvõi näiteks ka see tasuta wifi kampaania mõni aasta tagasi) on ikka olnud suunatud neile klientidele, kellel on niigi hea ühendus, kuid on võimalus ka mõnd muud teenusepakkujat valida. Kellel valikut pole, see saab vaid arveid.  |
See on täpselt nagu pangas. Kui inimesel on kontol suurem summa, saab ta pidevalt suuri lanupakkumisi, niipea kui konto tühjeneb, kaovad ka laenupakkumised. No milleks on sellisel inimesel vaja laenu võtta, kel nagunii raha.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
thy
HV vaatleja
|
18.07.2013 19:49:40
|
|
|
..
Muide mingi aeg sai räägitud USB NTFS toest ning see on uusimatel tarkvaradel täiesti olemas. Ketas järgi ning koheselt on nutiseadmetes/telerites kõvaketta kaust näha ning saab filme,pilte,muusikat kuulata/vaadata. FTP avamiseks administraatori kontoga tuleb ruuteris menüüs linnukesega luba anda. Kiirused pole küll ulmelised (nagu usb2.0 ikka) aga kui kodust NAS seadet pole, siis ajab asja ära. |
Kuidas seda ketast teleris näha saab?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
18.07.2013 20:55:27
|
|
|
thy kirjutas: |
..
Muide mingi aeg sai räägitud USB NTFS toest ning see on uusimatel tarkvaradel täiesti olemas. Ketas järgi ning koheselt on nutiseadmetes/telerites kõvaketta kaust näha ning saab filme,pilte,muusikat kuulata/vaadata. FTP avamiseks administraatori kontoga tuleb ruuteris menüüs linnukesega luba anda. Kiirused pole küll ulmelised (nagu usb2.0 ikka) aga kui kodust NAS seadet pole, siis ajab asja ära. |
Kuidas seda ketast teleris näha saab? |
teleri enda content browseriga. Telekas ikka võrku yhendatud?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
LongHorn
HV kasutaja

|
25.07.2013 15:51:09
|
|
|
Täna siis kaks meest maja ees mõõtsid Elioni kaabli asukohta ning tähistasid seda siniste ristikestega.
Huvitav kas on varsti lootust VDSLile või valguskaablile?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
25.07.2013 15:58:20
|
|
|
Lootust ei võta keegi Sult ära.
Teinekord astu juurde, ütle tere ja küsi, mis on teoksil.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
LongHorn
HV kasutaja

|
25.07.2013 16:19:19
|
|
|
Nad oskasidki nii palju öelda, et peavad mõõtma ning tähistama Elioni kaabli asukohta.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|