Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jägaja
HV Guru

|
03.07.2013 17:45:14
|
|
|
ot: |
mikk36 kirjutas: |
MaitK kirjutas: |
Telekas on HD ready ehk 720p, ühendus on HDMI kaabliga. |
HDready ei ole 720p. |
Lubage huvi tunda, mis see termin siis tähendab?
HD Ready on mu arusaama järgi seadmetootjate kokkuleppeline termin, mida kleebitakse ekraanile, mis on võimeline ka HD 1080i pilti nätama samuti 720p resoga teleris.
HD Ready kleebist ei pandud kunagi FHD ekraani külge, sinna käis HD ready 1080p/FullHD 1080 logo.
HD Ready sildike tähendas, et ekraan on vähemalt 720p võimeline.
Muidugi pidi ka muu osa telerist olema vastav, et võtta vastu ja edastada 720p või 1080i pilti ekraanile.
Seega, mida tähendab HD Ready? |
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.07.2013 18:07:17
|
|
|
jägaja, HDReady tähendabki just seda, et ta on suuteline sööma HD signaali, kuid HDReady ei võrdu 720p'ga.
Üldjuhul on HDReady telerid kõrgema eraldusvõimega, kui 720p, levinuimaks siis 1366x768 paneelid, erinevalt 720p eraldusvõimest 1280x720.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 19:47:37
|
|
|
Kas teistel sama häda et peale täna hommikust WIN 7(või Firefoxi) update läks Firefox segi ehk kuvab pilti ülisuurelt?Nagu zoom oleks sees.
Kuidas asja korda seada?
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.07.2013 19:53:43
|
|
|
enigma, loe seda teemat.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.07.2013 20:21:46
|
|
|
jägaja, HDReady tähendabki just seda, et ta on suuteline sööma HD signaali, kuid HDReady ei võrdu 720p'ga.
Üldjuhul on HDReady telerid kõrgema eraldusvõimega, kui 720p, levinuimaks siis 1366x768 paneelid, erinevalt 720p eraldusvõimest 1280x720. |
Lisaks eelkirjeldatud resodele on veel 1280x800, vahe on suht väike neil kolmel, mõnikümmend pikslit rea kohta, küll aga segadust oi kui palju.
Aga tänud meenutamast, et telerid ikka 1366x768 meil on, mitte harveminiesinev 1280x720 resoga paneel. |
enigma kirjutas: |
Kas teistel sama häda et peale täna hommikust WIN 7(või Firefoxi) update läks Firefox segi ehk kuvab pilti ülisuurelt?Nagu zoom oleks sees.
Kuidas asja korda seada? |
Huvitav nähtus, mõnel on selline probleem, enamusel õnneks mitte. Siinkirjutajal samuti mitte. Mitte üheski neljas kasutatavas arvutis.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 20:29:08
|
|
|
enigma, loe seda teemat.  |
Sinu soovitatud "firefox disable dpi scaling" ei aidanud.
Probleem tekkis peale WIN7 uuendust kus tõmmati eriti jälk uuendus alla.
viimati muutis enigma 03.07.2013 20:30:34, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
03.07.2013 20:30:04
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Üldjuhul on HDReady telerid kõrgema eraldusvõimega, kui 720p, levinuimaks siis 1366x768 paneelid, erinevalt 720p eraldusvõimest 1280x720. |
Lisaks eelkirjeldatud resodele on veel 1280x800, vahe on suht väike neil kolmel, mõnikümmend pikslit rea kohta, küll aga segadust oi kui palju.
Aga tänud meenutamast, et telerid ikka 1366x768 meil on, mitte harveminiesinev 1280x720 resoga paneel. |
Huvitav nähtus, mõnel on selline probleem, enamusel õnneks mitte. Siinkirjutajal samuti mitte. Mitte üheski neljas kasutatavas arvutis. |
Probleem on nendel, kes enda DPI sätet muutnud on.
Ja mitte üks teler ei ole sul 1280x800, see on puhtalt arvutite-nutiseadmete pärusmaa.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 21:00:50
|
|
|
Jah minu WIN7´e DPI on 125% Kuna monitori reso on 1920x1200
Ehk siis Firefox suurendab ka nüüd automaatselt 125%(enne oli algseadega 100%)
Sellest ka probleem.Keegi ei tea kuidas zoomi algseadel 100% panna.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
03.07.2013 21:45:41
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Äkki sellest on abi:
Spoiler 
tsitaat: |
hello, firefox 22 is now respecting the pixel density you've set on a system level in the windows control panel > appearance > display. more information about that is availbale at
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/make-the-text-on-your-screen-larger-or-smaller
if you want to set the text size/pixel density in firefox different from that of your system's settings like it was handled in prior versions, enter about:config into the firefox address bar (confirm the info message in case it shows up) & search for the preference named layout.css.devPixelsPerPx. double-click it and change its value to 1.0 (or any other zoom factor that fits your purpose; -1.0 is the default value and will adhere to the system settings). |
|
tänud, kuid juba proovisin seda varem ning 100% rahule ei jäänud, kuna mingid elemendid jäävad ikkagi "proportsioonist" välja. Mõtlen siis ülemist riba - mul see üherealine, mille peal nii aadressiaken, tabid, vajalikud ikoonid (otsinguaken puudub). Ehk siis põhjalik "tviik" ning kogu kupatus ka mõõtudelt põhjalikult kunagi paika sätitud. Nüüd aga on kõik "zoomina" ja kui kasutan eelmainitud meetodit/soovitust, siis osa elemente saab paika, osa mitte (sellisel määral siis, et visuaalne pool mind rahuldaks).
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 22:31:22
|
|
|
ewur kirjutas: |
sukelduja kirjutas: |
Äkki sellest on abi:
Spoiler 
hello, firefox 22 is now respecting the pixel density you've set on a system level in the windows control panel > appearance > display. more information about that is availbale at
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/make-the-text-on-your-screen-larger-or-smaller
if you want to set the text size/pixel density in firefox different from that of your system's settings like it was handled in prior versions, enter about:config into the firefox address bar (confirm the info message in case it shows up) & search for the preference named layout.css.devPixelsPerPx. double-click it and change its value to 1.0 (or any other zoom factor that fits your purpose; -1.0 is the default value and will adhere to the system settings). |
|
tänud, kuid juba proovisin seda varem ning 100% rahule ei jäänud, kuna mingid elemendid jäävad ikkagi "proportsioonist" välja. Mõtlen siis ülemist riba - mul see üherealine, mille peal nii aadressiaken, tabid, vajalikud ikoonid (otsinguaken puudub). Ehk siis põhjalik "tviik" ning kogu kupatus ka mõõtudelt põhjalikult kunagi paika sätitud. Nüüd aga on kõik "zoomina" ja kui kasutan eelmainitud meetodit/soovitust, siis osa elemente saab paika, osa mitte (sellisel määral siis, et visuaalne pool mind rahuldaks). |
Suur tänu ! Minul see nipp aitas !
Kuid Firefoxi menüü läks kribuks jälle.
viimati muutis enigma 03.07.2013 22:33:51, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
03.07.2013 22:32:00
|
|
|
Mul hakkas neljal arvutil pärast 22. versioonile uuendamist teistsugune jama. Iga kord, kui X kaudu brauser kinni panna, viskab Windows teate "Program has stopped working... Check bla-bla või Close program". Pole ülejäänud arvutitel seetõttu uuendust installinud. Katsetades selgus, et File > Exit valides seda jama pole.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
03.07.2013 23:08:28
|
|
|
Hea, et mul igal pool auto-update kinni pandud on. Versioon 20 on mulle hetkel hea küll. Pikka aega olin 10 peal. Asi, mis mulle FF puhul Chrome'iga võrreldes meeldib - pole sunduslikku uuendamist.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
peab meeldima.
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 23:10:40
|
|
|
Betamax, huvitav, kodus 3 arvutit ja ühelgi pole sellist tõrget
_________________ Arbeit macht frei. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.07.2013 23:13:32
|
|
|
rex kirjutas: |
Hea, et mul igal pool auto-update kinni pandud on. Versioon 20 on mulle hetkel hea küll. Pikka aega olin 10 peal. Asi, mis mulle FF puhul Chrome'iga võrreldes meeldib - pole sunduslikku uuendamist. |
Mehh, mu arvates see FF on lihtsalt tüütu oma uuendustega.
Chrome aga pole mind kordagi tüüdanud. Vaikeseadeid kasutan enamasti.
Ja mitte üks teler ei ole sul 1280x800, see on puhtalt arvutite-nutiseadmete pärusmaa. |
Lihtsalt näide, kuidas paari numbriga saab palju segadust tekitada, paar pikslit ainult ühes ja teises reas vähem või rohkem. Lihtsalt näide. |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
enigma
Kreisi kasutaja

|
03.07.2013 23:15:22
|
|
|
Hetkel on ikkagi nii et firefox on omadega jumala piixus.Täielik prohmakas.
|
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
04.07.2013 00:02:33
|
|
|
rex kirjutas: |
Hea, et mul igal pool auto-update kinni pandud on. Versioon 20 on mulle hetkel hea küll. Pikka aega olin 10 peal. Asi, mis mulle FF puhul Chrome'iga võrreldes meeldib - pole sunduslikku uuendamist. |
Mehh, mu arvates see FF on lihtsalt tüütu oma uuendustega.
Chrome aga pole mind kordagi tüüdanud. Vaikeseadeid kasutan enamasti. |
Ega ta tüütagi enne, kui ühel hetkel avastad, et uuendus keeras midagi persse ja tagasi enam ei saa. Oota järgmist uuendust või kui tegu on mingi sinu-spetsiifilisema asjaga (mõni addon näiteks enam ei toimi / ei toimi korralikult), siis ela sellega. Minul viskas kopa ette, kui ühel hetkel avastasin, et adblock Chrome'i all enam google'i reklaame ära ei söö. Midagi oli veel. Unpin taskbarilt, kus ta mul alternatiivsena Opera ja FF kõrval oli.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
s4nder
Kreisi kasutaja
|
04.07.2013 21:50:54
|
|
|
FF22-ga on google streetview hakkima hakanud, enne oli puhas kui siid.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.07.2013 00:13:06
|
|
|
Streetview on flashil töötav rakendus => hakkimise põhjus on kusagil mujal kui sinu brauseris.
Kirujate kirumistele tasakaaluks:
Uuendus oli seekord minule märkamatu (toimus automaatselt), midagi mulle märgatavat lihtsalt peale vaadates ka ei muutunud seekord (sest kasutan standardset dpi-d). Kes siin kiruvad (välja arvatud dpi muutjad) - nagu alati, vaadake oma laiendused üle. Ei ole minul ka iga uuendus libedalt läinud, aga alati on probleemide põhjustajaks mõni laiendus. Kohati on tulnud vigast laiendust käsitsi uuendada (mingil põhjusel vahel mõnele laiendusele uuendust ei pakuta, kuigi ta võib olla ammu välja antud), kohati vanast ja ajast maha jäänud laiendusest loobuda ning alternatiivi otsida. Vahel on piisanud sellest, et mõneks ajaks - paranduse ilmumiseni, vastav laiendus välja lülitada.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.07.2013 00:37:00
|
|
|
Dogbert, Mul tegelikult üks asi läks metsa uuendusega. Nimelt head aega järjehoidjate ikoonide muutmine. Vähemalt praeguseks. Tegelikult üsna tehniline jutt, aga asja tuum selles, et muudeti mõningaid API-sid mis on nüüd asünkroonsed vs sünkroonsed (võin kirjapildis eksida - südaöö ikkagi). Ja see tegi päris mitu laiendust katki k.a nt Bookmark Favicon Changer ja muljete põhjal ka IdentFavicons. Põhjendus muutuse taga oli, et nende 1-2KB ikoonide laadimine teiste asjadega samal ajal kulutavat liiga palju ketast. Kuigi mul on järjehoidjad kaustadesse jaotatud ja organiseeritud, siis ikoonid on ikkagi olulised, et kiiresti leida vajalik asi. Parim kommentaar seoses muudatustega lisade autoritele on ilmselt see:
"Microsoft Mentality" (It's not a bug, it's a feature.) I.e. - we know Bookmark Favicon Changer doesn't work, we put the changes to the code in that broke it. It is not a bug, it was a designed change. If YOU want it to work again, YOU figure out what the author's original code did, and then YOU figure out what we changed that broke it, and then YOU figure out how to make it work with the new code (until we change something else and break YOUR modified code, and then YOU'LL have to fix that). |
Paistab, et ma pean beta versioonis tihedamini testima oma kasutatavaid lisasi, et edaspidi selliseid üllatusi vältida. See-eest lisati Social Addons vahekaart mis on väga oluline
Ausalt see pole esimene kord. Vahel ajab mozilla devide ülbus mul kopsu üle maksa, aga ega paremat kah pole suurt võtta (lugedes siin nt chrome kohta - kasutaja rex postitus.).
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
05.07.2013 09:14:18
|
|
|
Tomorrow, vähemasti on vaba lähtekoodiga ja kui piisavalt viitsimist on, siis leiad ka bug reporti selle muutuse kohta ülesse, kus on ka siis näha täpselt mis koodis muudeti, et see enam ei tööta.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.07.2013 10:26:52
|
|
|
mikk36, Lugesin konkreetse bug raporti juba varem läbi. Ühesõnaga on võimalik, aga vähemalt addon enda arendaja jutu järgi pole vaeva väärt. Alselt isegi ütles, et võimatu, kuna async API-d ei toeta vajalikku funktsionaalsust.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
05.07.2013 11:14:57
|
|
|
Huvitav nähtus, mõnel on selline probleem, enamusel õnneks mitte. Siinkirjutajal samuti mitte. Mitte üheski neljas kasutatavas arvutis. |
Probleem on nendel, kes enda DPI sätet muutnud on.
Ja mitte üks teler ei ole sul 1280x800, see on puhtalt arvutite-nutiseadmete pärusmaa. |
Et siis kasutan sellist reso televiisoril, mis ei tohiks olla võimalik? Teooria vs praktika.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
05.07.2013 11:35:17
|
|
|
MaitK, ei, see ei ole võimatu, sa kasutad tõenäoliselt madalamat reso, kui paneel ise füüsiliselt on. See, kui ühendusliides näitab madalamat, kui paneel ise on, on teleka puudus lihtsalt ja paratamatus on see, et siis toimub paneeli jaoks üles suurendamine.
Mis teleka mudel on?
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
05.07.2013 12:08:12
|
|
|
mikk36, televiisoriks, nagu ma siin varem kirja panin on mingi firma nimega Altus. Mudelit ei tea, pole huvi ka otsida. Pilti ta näitab. Odav käkk tundmatu firma poolt.
Windowsi võimalikud sätted ka.
Spoiler 
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
fic
HV kasutaja

|
05.07.2013 21:50:37
|
|
|
Kindlasti juttu olnud, kuid kuidas saab esilehel neid aknaid (9tk) manuaalselt muuta? Pakub ainult, et kustuta või kinnita, kuid mingi aeg mu meelest sain ma neid sinna lisada ka.
_________________ PhotograFICal |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|