Ma olen teistelt ka küsinud sedasi, aga keegi pole seni vahet tunnetanud. Ma lihtsalt mõtlen, et kogu see D vitamiini asi võib ka üks suur kampaania olla.
Mina näiteks ei tunne vahet kreatiini tarbimise ja mitte tarbimise ajal. Pole see ei jõunäitajates ega ka kaalus mingit mõju avaldanud. Ainus, mille reaalset mõju tajun on AAKG, kui seda enne trenni võtta.
Kui just vaga paks pole, peaks AAKG moju igayks lausa nagema, kuna veresooned lahevad margatavalt laiemaks.
Muide, kas citrulline malate voi agmatine sulfate pole proovinud? Palju vingem efekt kui arginiinil. Arginiin on mu arust eilne paev juba - paremad alternatiivid valjas.
Paks ei ole, kuid visuaalset erinevust väga ei märka, sest treeningu ajal tulevad veresooned niigi välja, eriti on seda biitsepsitel märgata. Küll aga on jõus vahet tunda. Citrulline malate ja agmatine sulfate pole veel proovinud. On neid Eestis kusagil müügil üldse?
SKG, tänud linkide eest. Mõni neist tundub küll natuke kahtlane minu jaoks. Peab veel uurima, kas Fasti või Olimpi tootevalikus ka selliseid lisandeid eksisteerib.
SKG, tänud linkide eest. Mõni neist tundub küll natuke kahtlane minu jaoks. Peab veel uurima, kas Fasti või Olimpi tootevalikus ka selliseid lisandeid eksisteerib.
Sportshop.ee'd julgen küll soovitada. Ise olen sealt tellinud ja probleemideta kõik kätte saanud. Olen ka ladu oma silmaga näinud, niiet kõik on tip-top _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/ www.danceophones.eu
Mõtlesin, et viskaks ka pilgu peale kuidas HV tegelinskitel jõusaaliga läheb. Kuna veedan HV-s niigi enamuse päevast siis vbl on aega kedagi siit-sealt näpunäidetega aidata. Küsige mida iganes.
Enda hetke vorm on nagu ta on. Suvi on käes ning taipohh, kui korra nädalas õues hullu grilli ja õllepidu ei tee.
Mõtlesin, et viskaks ka pilgu peale kuidas HV tegelinskitel jõusaaliga läheb. Kuna veedan HV-s niigi enamuse päevast siis vbl on aega kedagi siit-sealt näpunäidetega aidata. Küsige mida iganes.
Enda hetke vorm on nagu ta on. Suvi on käes ning taipohh, kui korra nädalas õues hullu grilli ja õllepidu ei tee.
Spoiler
Mõtlesingi, et kas oled sama Archangel, kes fitness.ee's
Eks ma olen kõikjale nina pistnud mingil ajal. Aegamööda satub kõikjale, aga HV'd refreshin mängude ja tehnika rubriikides niivõinaa päev otsa meelelahutuseks, seega võib sama hästi ka trenni-asju teinekord arutada
Olen mitu aastat baasharjutustega tegelenud (EKR 5x5, 5x5:madcow), tahaks miskit vaheldust (4x nädalas upper/lower split nt. + hiit/cardio). Eesmärk oleks 80kg peale jõuda ja seal stabiilselt pekki sulatada/jõudu kasvatada. Tips? Kriitikat?
Kas kellelgi on häid nõuandeid hommikusöögiks? Suvisel ajal ei ole absoluutselt tahtmist igapäevaselt putru süüa - palaval ajal on puder viimane asi, mida sööks. Enamus müslisid on saatanast. Kui keegi vaevub sellele vastama, siis võiks kirjutada lahti ka koostisosad ja valmistuskäigu. Ma pole köögis just kõige teravam.
Olen mitu aastat baasharjutustega tegelenud (EKR 5x5, 5x5:madcow), tahaks miskit vaheldust (4x nädalas upper/lower split nt. + hiit/cardio). Eesmärk oleks 80kg peale jõuda ja seal stabiilselt pekki sulatada/jõudu kasvatada. Tips? Kriitikat?
Kas kaal touseb praegu stabiilselt 1-2kg kuus? Kui ei, siis on vaja rohkem syya.
Ma ei tea küll, mis oli su stardipositsioon, kuid peale mitut aastat baasharjutuste tegemist peaks "pilt" oluliselt teistsugune olema. Vahemalt vorreldes, kuidas enda keha on arenenud... ja ma pole enam esimeses nooruses, kus testo tase ideaalne oleks (16-20).
viimati muutis SKG 24.05.2013 12:52:54, muudetud 1 kord
Eks treening ole üks asi, toitumine teine. Kui sul on soov olla suhteliselt tugev ja samas ka massi kasvatada siis oled trenni suhtes häid valikuid teinud, sest 5x5 kavad ongi üldiselt päris head selleks eesmärgiks. Aga muidugi peab toitumine vastav olema. Ega lihas niisama ei kasva.
Mis treeningkavadesse puutub siis olen põhimõtteliselt kogu elu treeninud endale sobivatel meetoditel. Selles suhtes ma ei näe väga mõtet äärmiselt spetsiifilisi kavasid soovitada. Kui eesmärk on lihtsalt üldine lihaskasv/jõud siis peakski peamiselt keskenduma piisava sagedusega baasharjutuste tegemisele. See kuidas trennid täpsemalt üles ehitada võiks olla juba sõltuvuses inimese enda eelistustest ning võimalustest. Nagu sa ise mainisid võid proovida näiteks Upper/lower või push/pull kavasid. Keha kaheks jagada ning kokkuvõttes 4 trenni nädalas teha. Samuti rõhk baasharjutustele. Võid ka vahelduseks kordused näiteks 10 peale lükata ja rohkem lihaskasvule seega panustada, tehnikat kergema raskusega viimistleda jms.
Näiteks ma ise treenin ainult kodus ja seega olen trennid üles ehitanud rohkem mahu ja sageduse peale, treenides peamiselt suuri lihasgruppe. Samas, kui käiksin jõusaalis siis arvatavasti tõstaksin raskusi ja vähendaksin mahtu veidi. Lisaksin vbl erinevaid harjutusi jms.
Mis on peamine, on see, et toimuks areng. Ehk raskused/kordused/seeriad/puhkepausid vms - kuskil peab toimuma pidev areng. Mitte päris iga trenn ei pea, aga no üle trenni võiks kuskilt midagi muuta, et koormus suureneks kasvõi hästi, hästi natukene. Niipea, kui tekib stagnatsioon koormuses, kaob ära ka areng.
Aga kui mingit kava soovitada siis üldjuhul väga lihtne full-body treening on raudkindel valik. Ise-asi, kas jah sulle see istub või mitte. http://www.weightrainer.net/training/beginners.html - sobib kõigile tasemetele tegelikult.
HIIT/Cardio't veidi võiks üldise tervise ja võhma jaoks teha aga kui eesmärk on kaalu tõstmine siis pole mõtet liiale minna. Põletad vaid liigselt kaloreid. Ma piirduksin näiteks jõusaalivabadel päevadel tavalise low-intensity cardioga. Pikk kõnnak, kerge sörk, ratas jms. Mingi 30-60 minti näiteks.
Aga jah, peamine oleks toitumine paigas hoida, ilma selleta treeni kuidas tahad - arengut eriti olla ei saa.
Lihtsad numbrid:
Valku minimaalselt 2g kehakilo kohta
Rasvu minimaalselt 1g kehakilo kohta
Süskareid - niipalju kui soovi/vaja kaloraazi piires.
Kaloraaži pead siis ise paika kruttima. Kaalutõus võiks olla mingi 1-2kg kuus, nii ei lähe üleliia pekki. Muidu teed endal pärast rasvapõletuse mõttetult raskeks.
Kas kellelgi on häid nõuandeid hommikusöögiks? Suvisel ajal ei ole absoluutselt tahtmist igapäevaselt putru süüa - palaval ajal on puder viimane asi, mida sööks. Enamus müslisid on saatanast. Kui keegi vaevub sellele vastama, siis võiks kirjutada lahti ka koostisosad ja valmistuskäigu. Ma pole köögis just kõige teravam.
Vajalikud riistad: blender, saumikser või muu analoog
Kohustuslikud koostisosad: rõstitud kaerahelbed, piim/keefir/jogurt/muu vedelik
Valikulised koostisosad: valgupuber, puuviljad, marjad, mesi, pähklid, moos, kummikommid - siin palju katsetamisruumi.
SKG, Archangel, tänud!
Eks pause ole ka sees olnud (mõni kuu-kahene ja mõned nädala-kahesed).
Suurim viga vast ongi mul toitumine - valed ratiod ja liiga vähe kaloreid.
Edasine tegevuskava: Teen paar kuud kõrgemas rep-ranges harjutusi ,login kaalu ja õgin rohkem.
viimati muutis z@ke 24.05.2013 13:27:51, muudetud 2 korda
Aga soo seda, mis maitseb? Ma naiteks alustasin tanast hommikut 100g maasikamysli ja 0,5l liitri choc-brownie jaatisega.
Kui sa tahad lihast juurde kasvatada, siis peabki ihtsalt rohkem sööma. Ega muud ei saagi öelda siin, sest olen ise ka madcow 5x5 teinud 2x ning mass ja kaal tõusid ikka korralikult. Kuuspakist peab küll loobuma mõneks ajaks,aga hiljem tagasi vaadates,kui rasva maha ajad, on seda väärt imo . Kas sa teed ettekallutatult kangi tõmbamisi vastu kõhtu väga puhta tehnikaga? Sest kui sa suudad jõutõmmet teha 135kgx5, siis korrelatsiooni mõistes on sinus seda jaksu ka 80kg+ x5 tõmmeteks seljale.
Hommikusöögi teemal, siis kui sa tead oma makrotoitainete hulka, on väga lihtne teha vormi jäätise ning pitsadega . Isegi kui eelistad ebatraditsioonilisi maisihelbeid hommikuks, ei pea sa hiljem põdema, et lähed paksuks.
Küsimus ka targematele. Sügisest alustan oma elu esimese massiperioodiga, mis kestab kokku 6 kuud ning pärast 3 kuud kuivatamist. Praegune kaal 187 cm juures on 72.5kg. Mis oleks see number, mida võiks kaal peale seda 9-kuulist (ehk koos kuivatamisega) perioodi olla, kas 80kg on reaalne? _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Küsimus ka targematele. Sügisest alustan oma elu esimese massiperioodiga, mis kestab kokku 6 kuud ning pärast 3 kuud kuivatamist. Praegune kaal 187 cm juures on 72.5kg. Mis oleks see number, mida võiks kaal peale seda 9-kuulist (ehk koos kuivatamisega) perioodi olla, kas 80kg on reaalne?
Marts 2012 olin 82kg. Mai 2013 olen 91kg. Veel ehk kilo maha ja umbes sama kuivus, mis eelmise aasta martsis ehk siis silmaga umbes lisandunud 8kg puhast aktiivkude. Ei ytle, et koik optimaalselt tegin selle ajaga ja tagasivaadates tunnistan, et jargmine aasta olen targem ja teen moningad asjad teisiti (just toitumise arvelt, kuna oppisin oma keha veel enam tundma selle aja jooksul), aga annab ehk ettekujutuse. Loomulikult oleneb kaua oled juba trenni teinud, kuna mida aeg edasi, seda vaiksemad on gainid. Ma ei seaks endale mingeid numbreid eesmargiks, kuna nende pyydmine selle aja jooksul voib osutuda ebareaalseks ja siis toibub pettumine, mis ei pruugi olla oigustatud. Jah, tore oleks olla 95kg lean as fuck aga ma ei vota seda kinnisideena. Pole kindel palju mu 183cm raam yldse naturaalsel teel peale votab.
lihtsalt tee kindlaks mis suurus ja mis tüüpi keere ja osta 2 polti - hiljem keevita mingid pidemed poldi peadele - kõige odavam variant ilmselt. _________________ joodan ja mõõdan
Archangel, oskad ehk viidata sarnastele teaduslikele paberitele rasvade vajaduse kohta, mis on valkude vajaduse kohta tehtud? Nagu teada, siis valkude kohta mitmeid uuringuid, kus on leitud, et isegi kuni 2,6-2,8g/kg kohta voib olla teatud tingimustel oigustatud.
Jah, 1g/kg rasva on no. teada-tuntud lollikindel valik, aga on sul mingeid viiteid uuringutele? Ise olen otsinud, kuid pole leidnud.
Archangel, oskad ehk viidata sarnastele teaduslikele paberitele rasvade vajaduse kohta, mis on valkude vajaduse kohta tehtud? Nagu teada, siis valkude kohta mitmeid uuringuid, kus on leitud, et isegi kuni 2,6-2,8g/kg kohta voib olla teatud tingimustel oigustatud.
Jah, 1g/kg rasva on no. teada-tuntud lollikindel valik, aga on sul mingeid viiteid uuringutele? Ise olen otsinud, kuid pole leidnud.
Mine fitness.ee foorumisse, seal uus kasutaja, kes väidab, et lihaseid pole olemas. Samuti pole ka oluline toitumine treeningu juures ning valku pole hoopiski vaja. Temal on kindlasti häid uuringuid välja tuua _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Mine fitness.ee foorumisse, seal uus kasutaja, kes väidab, et lihaseid pole olemas. Samuti pole ka oluline toitumine treeningu juures ning valku pole hoopiski vaja. Temal on kindlasti häid uuringuid välja tuua
Valkude kohta on mul omajagu (http://forum.nostressnutrition.net/index.php/topic,17.0.html), rasvade kohta vähem. Mul mõned uuringud on, mis vaatavad rasvakoguste mõju testo tasemele aga see vaatab rohkem küllastunud rasvu. Ma nüüd eriti kursis pole ühegi uuringuga, mis otseselt per gramm rasvavajadusi mõõdaks. Selles suhtes on selle 1g/per kg näol tegemist nagu sa ütlesid "lollikindla" valikuga, kus kaetakse ära kõik võimalikud puudused. Kuna rasvade alatüüpe on palju siis võime rääkida pigem erinevate alatüüpide vajadustest. Kuna tihti on toitudes mitme rasvatüübi segud siis on ainult ühe tüübi lisamine või vähendamine teinekord päris tüütu ja piiraks liialt toiduvalikut. Seega jällegi on see 1g per kilo mitmest allikast selline hea üldine soovitus, et kõik vajadused katta.
Ma arvan, et kui otsida spetsiifiliste rasvatüübide vajaduste kohta uuringuid siis peaks ühte ja teist vast leidma. Peakski vbl ükspäev uurima.
Valkude kohta on mul omajagu (http://forum.nostressnutrition.net/index.php/topic,17.0.html), rasvade kohta vähem. Mul mõned uuringud on, mis vaatavad rasvakoguste mõju testo tasemele aga see vaatab rohkem küllastunud rasvu. Ma nüüd eriti kursis pole ühegi uuringuga, mis otseselt per gramm rasvavajadusi mõõdaks. Selles suhtes on selle 1g/per kg näol tegemist nagu sa ütlesid "lollikindla" valikuga, kus kaetakse ära kõik võimalikud puudused. Kuna rasvade alatüüpe on palju siis võime rääkida pigem erinevate alatüüpide vajadustest. Kuna tihti on toitudes mitme rasvatüübi segud siis on ainult ühe tüübi lisamine või vähendamine teinekord päris tüütu ja piiraks liialt toiduvalikut. Seega jällegi on see 1g per kilo mitmest allikast selline hea üldine soovitus, et kõik vajadused katta.
Ma arvan, et kui otsida spetsiifiliste rasvatüübide vajaduste kohta uuringuid siis peaks ühte ja teist vast leidma. Peakski vbl ükspäev uurima.
Kui sul on küllastunud vs küllastamata ja loomne vs taimne optimaalseimate suhete kohta midagi, siis need pakuks ka huvi.
edit:
Keegi otsis eelnevalt motivatsiooni?
Mõni end käest ära lasknud hinnavaatleja ehk võtab end kokku selle peale:
Puhkus tulemas ja töö juures olev jõusaal jääb liiga kaugeks, et seal puhkuse ajal käia.
On mingi normaalne koht Mustamäe piirkonnas, kus saab ilma siduva lepinguta jõukas käia? Viskad korra eest klotsi ja annad lihastele valu. _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
Puhkus tulemas ja töö juures olev jõusaal jääb liiga kaugeks, et seal puhkuse ajal käia.
On mingi normaalne koht Mustamäe piirkonnas, kus saab ilma siduva lepinguta jõukas käia? Viskad korra eest klotsi ja annad lihastele valu.
On mingi normaalne koht Mustamäe piirkonnas, kus saab ilma siduva lepinguta jõukas käia? Viskad korra eest klotsi ja annad lihastele valu.
Audenteses suvel pakkumine, 49€ kuu ja käi selle kuu jooksul millal tahad, palju tahad. Mingit lepingut tegema ei pea, suvepass kehtib lihtsalt alates ostmisest 1 kuu... _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Audenteses suvel pakkumine, 49€ kuu ja käi selle kuu jooksul millal tahad, palju tahad. Mingit lepingut tegema ei pea, suvepass kehtib lihtsalt alates ostmisest 1 kuu...
Hinnad on päris soolased.
Ma maksan €250 aastas. Kõikide lisadega.
pacho, mul oleks sisuliselt juuni lõpust üheks kuuks vaja. Nädalas ca 4 korda käiks.
See GymLeco paistab enam vähem olevat, vähemalt sealsete kirjade järgi. _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
Audenteses suvel pakkumine, 49€ kuu ja käi selle kuu jooksul millal tahad, palju tahad. Mingit lepingut tegema ei pea, suvepass kehtib lihtsalt alates ostmisest 1 kuu...
Pärnus vähe teised hinnad küll jah Samas ma ei kurda - olemas on saun, aurusaun, suur bassein, lastebassein, 2 mullivanni ja väga hästi varustatud ning suurte akendega (mis minu jaoks on tähtis, teeb ruumi mõnusalt valgeks) jõusaal, squashiväljakud ja rühmatreeningstuudiod.... _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Ma alustasin kunagi pudru söömist nii, et lisasin tavalisele pudrule ühe paki lahustatavat Nordic'u maitsestatud putru, mis andis pudrule hea maitse. Lemmikuks oli õuna-kaneeli. Pudrule lisan veel rosinaid juba enne keetmist. Piima panen vaid 1/3, maitselt meeldib sedasi rohkem. Pudrud panen ka pooleks neljavilja ja kaerahelbe. Mõlemad jällegi Nordic'u tooted. Müslidest maitses kunagi Start firma šokolaadi oma, mida Prismadest sai, kuid nüüd meeldib Rimis müügil olev Awake. Mõlemad on ühed kõige odavamad müslid, kuid maitselt päris head. Ise söön müslit siiski üliharva. Need on rohkem selleks puhuks kui hommikul peaksin tööle sisse magama ja putru ei jõua keeta.
Küsimus ka targematele. Sügisest alustan oma elu esimese massiperioodiga, mis kestab kokku 6 kuud ning pärast 3 kuud kuivatamist. Praegune kaal 187 cm juures on 72.5kg. Mis oleks see number, mida võiks kaal peale seda 9-kuulist (ehk koos kuivatamisega) perioodi olla, kas 80kg on reaalne?
Marts 2012 olin 82kg. Mai 2013 olen 91kg. Veel ehk kilo maha ja umbes sama kuivus, mis eelmise aasta martsis ehk siis silmaga umbes lisandunud 8kg puhast aktiivkude. Ei ytle, et koik optimaalselt tegin selle ajaga ja tagasivaadates tunnistan, et jargmine aasta olen targem ja teen moningad asjad teisiti (just toitumise arvelt, kuna oppisin oma keha veel enam tundma selle aja jooksul), aga annab ehk ettekujutuse. Loomulikult oleneb kaua oled juba trenni teinud, kuna mida aeg edasi, seda vaiksemad on gainid. Ma ei seaks endale mingeid numbreid eesmargiks, kuna nende pyydmine selle aja jooksul voib osutuda ebareaalseks ja siis toibub pettumine, mis ei pruugi olla oigustatud. Jah, tore oleks olla 95kg lean as <b>piix</b> aga ma ei vota seda kinnisideena. Pole kindel palju mu 183cm raam yldse naturaalsel teel peale votab.
Mul on eesmärkidega näiteks just vastupidi, mul ei ole motivatsiooni trenni teha, kui puudub eesmärk. Samas ma tahan need hoida reaalsena ja ei pettu, kui ei suuda neid täita. Praegunegi eesmärk jääb vist napilt saavutamata - saada juuni lõpuks rasva% 10 kanti. A samas pole hullu, järgmine hooaeg parandan kõik vead Iseenesest mõtlen, et 80kg oleks väga reaalne, pingutaks ehk 85 poole, kuid see on ehk natuke utoopiline. _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
Pärnus vähe teised hinnad küll jah Samas ma ei kurda - olemas on saun, aurusaun, suur bassein, lastebassein, 2 mullivanni ja väga hästi varustatud ning suurte akendega (mis minu jaoks on tähtis, teeb ruumi mõnusalt valgeks) jõusaal, squashiväljakud ja rühmatreeningstuudiod....
pacho kas pole mitte kusagil iirimaal või sealkandis.
pärnus parimaid ja "keskmise hinnaga saale" on ca 350-400 aastamaksuga.
Pärnus vähe teised hinnad küll jah Samas ma ei kurda - olemas on saun, aurusaun, suur bassein, lastebassein, 2 mullivanni ja väga hästi varustatud ning suurte akendega (mis minu jaoks on tähtis, teeb ruumi mõnusalt valgeks) jõusaal, squashiväljakud ja rühmatreeningstuudiod....
pacho kas pole mitte kusagil iirimaal või sealkandis.
pärnus parimaid ja "keskmise hinnaga saale" on ca 350-400 aastamaksuga.
Endal oli ka meeles, nagu ta oleks välismaas, samas asukoht märgitud Pärnu _________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.