Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pwn13
HV veteran

|
26.04.2013 14:27:49
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Conaxi mooduliga DVB-C kaardid on täitsa olemas, kuid need on kallivõitu (näide - http://www.digi-shop.ee/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=10559CO ). Mul endal on asi lahendatud nii, et Starmani tavalisest digiboksist tuleb SCARTi kaudu s-video signaal telekakaardi s-video sisendisse. Pilt on väga korralik, väga-väga palju parem kui kunagine Starmani analoogantennikaabel samasse kaarti. |
Päris hea idee, mul ka s-video olemas. Aga mis ots sulle siis telekaase läheb, või 2 scarti ning kuidas kanaleid vahetad?
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
26.04.2013 14:34:06
|
|
|
pwn13 kirjutas: |
Päris hea idee, mul ka s-video olemas. Aga mis ots sulle siis telekaase läheb, või 2 scarti ning kuidas kanaleid vahetad? |
Sellel digiboksil, mis mulle Starmanist anti, on tõesti kaks SCART väljundit. Aga ma ise olen selline imelik, et mul polegi telekat, arvutist ainult vaatangi, seega polegi vajadust telekale külge ühendada.
EDIT: ma lisaks siiski seda, et mul sellist räiget moonutust pildil kunagi ei olnud. Ei julge garanteerida, et s-video sisendit kasutades see täielikult ära kaob.
viimati muutis ihvike 26.04.2013 14:35:21, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
26.04.2013 14:34:47
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Päris hea idee, mul ka s-video olemas. Aga mis ots sulle siis telekaase läheb, või 2 scarti ning kuidas kanaleid vahetad? |
Sellel digiboksil, mis mulle Starmanist anti, on tõesti kaks SCART väljundit. Aga ma ise olen selline imelik, et mul polegi telekat, arvutist ainult vaatangi, seega polegi vajadust telekale külge ühendada. |
Põhimõtteliselt saab ainult sama kanalit vaadata mis telekas tuleb?
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
26.04.2013 14:36:53
|
|
|
Põhimõtteliselt saab ainult sama kanalit vaadata mis telekas tuleb? |
Vaadata saab seda kanalit, millele digiboks lülitatud on, kui digiboksi külge on mitu seadet ühendatud, siis iseenesestmõistetavalt tuleb neist sama kanal.
Põhimõtteliselt on Starmanist võimalik teine digiboks ka lisaks võtta, see ei tohiks väga kallis olla.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
01.05.2013 09:41:30
|
|
|
DVB-C (kaabel TV) tavalised arvutikaardid on olemas ja edukalt ka id kaardi lugejaga tööle saadud (conax). ei pea ostma kalli Conax mooduliga.
Arvutikaardiga võid ka kogu muxi vaadata, kui kõik soovitud kanalid on samas muksis. Aga alati ei ole. Olen ka kasutanud seda võimalust, et arvutil oli mitu monitori ja muxi üks kanal läkss ühte ja teine kanal teise monitori. Kui on mitu arvutikaarti, saab võrgus edukalt kaarti jagada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Timukas0
HV kasutaja

|
01.05.2013 22:01:30
|
|
|
Tänud kõikidele vastajatele. Kuna telekat vaatan harva ja eesti saateid saab enamasti netist ka (järel)vaadata, siis hetkel rohkem ei viitsi jännata sellega (antennivõimendit hankida vms). Lihtsalt lootsin kerge vaevaga asja tööle panna. Aga kui kunagi tekib vajadus/tahtmine, siis on vähemalt ideid
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
02.05.2013 10:41:09
|
|
|
kalvis kirjutas: |
DVB-C (kaabel TV) tavalised arvutikaardid on olemas ja edukalt ka id kaardi lugejaga tööle saadud (conax). ei pea ostma kalli Conax mooduliga.
Arvutikaardiga võid ka kogu muxi vaadata, kui kõik soovitud kanalid on samas muksis. Aga alati ei ole. Olen ka kasutanud seda võimalust, et arvutil oli mitu monitori ja muxi üks kanal läkss ühte ja teine kanal teise monitori. Kui on mitu arvutikaarti, saab võrgus edukalt kaarti jagada. |
Soovita mõnda konkreetset kaarti, mis id-kaardilugejaga töötaks, endal on ka veidi selline mõte, et viskaks selle digiboksi hea meelega üle parda.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
02.05.2013 14:37:28
|
|
|
Sobib iga BDA driverit omav DVB kaart vastavalt alamtüübi liigile. Seni on tööle saadud nii SAT maailmas kui kaabelTV võrgus.
DVB-C valik on eestis väga nigel, hea kui üldse midagi kätte saad. Poodidest vaata ehk ATF (õismäel, neil on hea hinna/kvaliteediga DVB kaartide valik) ja liidesest PCI või PCI ekspress (USB on omad kiiksud, mistõttu võid halbu üllatusi saada sealt kus ei soovi). Soovitan lisana vaadata, kas kaardil on linux driver olemas, sest uusimad tehnilised lisad tulevad vaid Linux maailma ja kui su kaart Linuxis ei tööta siis oled neist ilma (tavainimesel neid täna vaja ei lähe, kõik saab tööle windowsis). Aga vaatamissoftiga on just vastupidi - Windows maailmas on valikut üksjagu. Seega ongi naljakas kooslus - osa softi töötab windowsis üle Linuxi emulaatorite... Täna saab õnneks linuxi emulaator + windows kõik ühes hakkama.
Abi on tööleajamisel võimalik saada, väga lihtne see pole ja üks õpetus on kuskil HV foorumis olemas aga juba vananenud (siiski loogikat kasutades on seda võimalik tööle saada, nii sain minagi). Samas kui õpetuse järgi näpuga vead ja kellelgi töötab siis on viga vaid klaviatuuri ja tooli vahel. Võiksin ka mingi õpetuse teha aga ülespanemise kohta ei oska sõna võtta. Igal juhul oleks see õpetus vaja teha omaette teemaks.
Justnimelt suuremate kaabelTV firmade vaid koodiga digitaalkanalite pakkumise pärast ongi seda lisavõimalust DVB kaartide kohta vaja, kuna tuunerte valik, hinnad ja võimalused on ausaltöeldes alla arvestuse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
02.05.2013 17:45:19
|
|
|
Muretse WinTV-CI, elu nagu lill, ei pea õnne peale minema.
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
02.05.2013 20:55:00
|
|
|
Odavama hinnaga oli vaid USB pulkasi saada (sigaodavad), kallimaid PCI-st mitmelpool (su toodud hind oli üks odavamaid). Kahjuks ei taha keegi singlet - ilma CI moodulita pakkuda, viimane teeb hinna kalliks. (ilma CI moodulita taheti ikka ca 70-80 euri saada)
Väljapool eestit oli ühtteist küll aga nende ostuvõimalustest info puudub. Igatahes on eestis valik veelgi kokku kuivanud ja odavad tooted on kallimaks läinud, mitte odavamaks. Kurb.
Siit on vihjeid mudelite kohta
http://linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-C_PCI_Cards
NB! mitmel pool on kaardil toodud ära DVB-T olemasolu, DVB-C tugi tuleb tagatoa spetsist otsida.
Tuttav, kes küsis sama, et mis siis saab kui tööle ei saa vastan samamoodi - 95% on tõenäosus, et saab tööle. Minu poolt on tehniline tugi, mis tuleks teha ja kuidas käib. Aga kui tööle ei saa, mütsi pole nõus ära sööma ega kaarti omast taskust välja köhima. Aga samas saime kaardi tööle Conaxiga kaabelTV-s. Pusimist jätkus terveks päevaks (ega ikka matsust tööle ei läinud, kuskil maailmas polnud ühtegi vihjet kah, et mis sätted olema peaksid). samas tema riskis, ostis ehku peale kaardi ära ja saimegi tööle. Julge hundi rind on rasvane, samas võib ka haavleid täis olla. Ise kardan kõige rohkem QAM 256 tuge (eestis kasutavad paljud seda modulatsiooni) - jälgi, et see oleks olemas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|