praegune kellaaeg 14.08.2025 20:53:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
degreal
HV veteran
|
29.04.2013 14:54:47
|
|
|
BTC silti pole küll vaja. Mina näen asja nii, et lähed kassasse. Müüja ütleb "üks euro". Sina ütled "maksan bitcoiniga". Müüja ütleb et eks sa siis maksa ja kuvab sulle QR-koodi. Alles nüüd võetakse reaalaja kurss ja kuvatakse "0.0128573BTC". Kui nüüd 5-10 sekundi jooksul turukurss ei kõigu siis mingit kahjumit/kasumit kursikõikumisest ei ole.
Omaette küsimus on see kui sa seal kassas 10 minutit passid, kas siis tuleb uus arve genereerida? Kuigi ma olen mitu korda BitPay kaudu maksnud, ma ei mäleta kuidas on-lines maksmine käis, kui palju oli arve maksmiseks aega ja kas arvutati uus number kui sa otsustasid paar tundi hiljem maksta...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
29.04.2013 15:01:42
|
|
|
degreal kirjutas: |
BTC silti pole küll vaja. Mina näen asja nii, et lähed kassasse. Müüja ütleb "üks euro". Sina ütled "maksan bitcoiniga". Müüja ütleb et eks sa siis maksa ja kuvab sulle QR-koodi. Alles nüüd võetakse reaalaja kurss ja kuvatakse "0.0128573BTC". Kui nüüd 5-10 sekundi jooksul turukurss ei kõigu siis mingit kahjumit/kasumit kursikõikumisest ei ole.
Omaette küsimus on see kui sa seal kassas 10 minutit passid, kas siis tuleb uus arve genereerida? Kuigi ma olen mitu korda BitPay kaudu maksnud, ma ei mäleta kuidas on-lines maksmine käis, kui palju oli arve maksmiseks aega ja kas arvutati uus number kui sa otsustasid paar tundi hiljem maksta... |
ise pole ostnud ja kasutanud, aga olen kuulnud et mõnes kohas on bitpay kaudu maksmiseks aega 15 minutit. Kui selle aja jooksul ülekannet ei soorita, siis tühistatakse tellimus ja kogu lugu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.04.2013 15:04:42
|
|
|
Omaette küsimus on see kui sa seal kassas 10 minutit passid, kas siis tuleb uus arve genereerida? Kuigi ma olen mitu korda BitPay kaudu maksnud, ma ei mäleta kuidas on-lines maksmine käis, kui palju oli arve maksmiseks aega ja kas arvutati uus number kui sa otsustasid paar tundi hiljem maksta... |
Mõtle nüüd reaalselt, mees - kes kurat tahab osta kaupa, mille tegeliku hinna saab alles kassas teada? Ja hind võib veel kõikuda seinast-seina. Täielik loterii ju. Kui veab, siis sul on piisavalt, et maksta. Kui mitte, siis paned roppkalli piima riiulisse tagasi ja hommikul teed putru veega
|
|
tagasi üles |
|
 |
Go Kane!
HV Guru

|
29.04.2013 15:10:48
|
|
|
Bitcoin pole mõeldud piima ostmiseks.
Pigem põhipoint asja väljamõtlejatel, et saaks tumedaid tehinguid teha! Millest erilisi märke maha ei jää.
Minu meelest on olemas isegi veebipoed kust saab narkootilisi aineid jms Bitcoinide eest osta! Rahapesemine käib ja väga edukalt!
Hetkel jah, enamus kaevandab selleks et lisa teenida tänu hetkel väga kõikuvale kursile.
http://gawker.com/5805928/the-underground-website-where-you-can-buy-any-drug-imaginable
_________________ wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉
viimati muutis Go Kane! 29.04.2013 15:15:17, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
29.04.2013 15:15:53
|
|
|
Andrus Luht kirjutas: |
degreal, bitpay vahendab btc makseid. kord päevas kannab ta müüjale laekunud btc'd päevakursiga pangakontole. Mingit riski bitpay'l seoses kursiga ju pole! Müüja näitab hinda btc'des ostjale ja bitpay korjab vastava koguse btc'sid ostjalt ning paneb müüja kontole. Kogu btc kursirisk on 100% ostja ja müüja kanda. Kuna see maksevahend on ääretult volatiilne siis see ei ole sobilik igapäevaseks arveldamiseks. Liialt palju tööd müüja poolel hindade muutmisel vastavalt btc hetkekursile. |
Kaupmees saab ise valida kas talle makstakse dollarites või BTC-des. Peaaegu kõik valivad 100% dollari variandi. Kaupmehel risk puudub.
EDIT: Siin kohal pean uurima, äkki ajan mingit möga. Kas kaupmees saab ikka dollareid valida või mitte. Hakkasin mõtlema, et seda 15 minutilist akent saab ju ajamasinana kasutada. Kui on oodata crashi, siis teed mingi suure ostu ja hoiad akent lahti. Kui crashi ei tule siis vajutad cancel. Kui crash tuleb siis saab BitPay kulul suure ostu teha.
Betamax kirjutas: |
Mõtle nüüd reaalselt, mees - kes kurat tahab osta kaupa, mille tegeliku hinna saab alles kassas teada? Ja hind võib veel kõikuda seinast-seina. Täielik loterii ju. Kui veab, siis sul on piisavalt, et maksta. Kui mitte, siis paned roppkalli piima riiulisse tagasi ja hommikul teed putru veega  |
Pea nüüd hoogu. Piim on alati 1€, vahet pole kas üks päev tuleb maksta 1BTC ja teine päev 2BTC. Piim on alati 1€ ja kaupmees saab alati 1€, vaatamata kursile.
viimati muutis degreal 29.04.2013 15:18:20, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
29.04.2013 15:24:53
|
|
|
Mõtle nüüd reaalselt, mees - kes kurat tahab osta kaupa, mille tegeliku hinna saab alles kassas teada? Ja hind võib veel kõikuda seinast-seina. Täielik loterii ju. Kui veab, siis sul on piisavalt, et maksta. Kui mitte, siis paned roppkalli piima riiulisse tagasi ja hommikul teed putru veega  |
Täpselt minu mõtted - samuti kui BTC tootmine läheb täielikult mingite ASIC sjuuperkompuutrite peale, mis on mingite suurfirmade käes, siis BTC-sid saab omandada vaid ostmise kaudu ja ma tõesti ei näe asjal pointi tavakasutuses.
Pea nüüd hoogu. Piim on alati 1€, vahet pole kas üks päev tuleb maksta 1BTC ja teine päev 2BTC. Piim on alati 1€ ja kaupmees saab alati 1€, vaatamata kursile. |
Jah kui võetakse kasutusele see variant: "Tere, ma sooviks maksta bitcoinides", aga see ei muuda seda tarbija jaoks asjaolu, et kui tal on rahakotis 10 BTC ja eile oleks saanud selle eest
10 piima ja täna saab selle eest 5 piima - siis maksevahendina on see väga riskantne.
Ja mis siis saab kui kassas öeldakse, et toimus suur BTC müük ja väärtus kukkus ajutiselt 25%? lähed kõnnid poes oma korviga 30 minutit ringi ja loodad, et uuel ringil on väärtus taastunud?
Või eeldad, et igaühel on koguaeg nii BTC kui EUR olemas ja valivad kahest parima? Pealegi poest ostmisel ei saa ju lõpptarbija mingit kasu BTC eest maksmisel - see paar protsenti kaarditerminali
tasu on ju hinnal otsas vaatamata mis maksevahendit sa kasutad. Ainult netiülekannete puhul võib ta kasulik olla, et ei peaks panga ülekandetasusid maksma.
viimati muutis Chidori 29.04.2013 15:28:23, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
29.04.2013 15:26:13
|
|
|
Pea nüüd hoogu. Piim on alati 1€, vahet pole kas üks päev tuleb maksta 1BTC ja teine päev 2BTC. Piim on alati 1€ ja kaupmees saab alati 1€, vaatamata kursile. |
Ee... mismõttes? Kas sa ikka saad õigupoolest aru, mis eristab reaalset raha bitikopikast???
|
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
29.04.2013 15:43:42
|
|
|
Chidori kirjutas: |
Pealegi poest ostmisel ei saa ju lõpptarbija mingit kasu BTC eest maksmisel - see paar protsenti kaarditerminali
tasu on ju hinnal otsas vaatamata mis maksevahendit sa kasutad. Ainult netiülekannete puhul võib ta kasulik olla, et ei peaks panga ülekandetasusid maksma. |
See ei pea ju nii olema. Kui just seadus ei keela soodustust teha odavamatele makseviisidele. Piimapoes võibolla tõesti see 2% kasumit ei tasu jebimist ära.
Ee... mismõttes? Kas sa ikka saad õigupoolest aru, mis eristab reaalset raha bitikopikast??? |
Sry lugesin valesti. Jah, tarbija seisukohas on võib see üsna närvesööv olla küll kui lähed Fordi ostma. Päeval vaatad et tuleb Leksus ära aga kui poodi jõuad siis saad hoopis Opeli. Eks ta pikaks ajaks entusiastide kohtutäituritega võitlejate pärusmaaks jääb. Mina kui entusiast ostaksin küll iga päev BTC-dega piima. Saan üks päev 2 piima, teine päev ei saagi piima, tühja kah, siis võtan sularaha välja.
viimati muutis degreal 29.04.2013 16:21:10, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
GreenHorn
HV vaatleja
|
29.04.2013 15:43:43
|
|
|
Bitcoini kasutamist saavad lubada endale ainult narkoärikad ja eesti riidepoed, kel kasumimarginaal katab mistahes kursikõikumise iga kord ära =)
Bitcoini tegelik väärtus hetkel on see, milline energiahulk + riistvaraline kulu (jagatud umbes 3-4 aasta peale) selle tootmiseks läheb. Niikaua, kui keegi oma kaupa $ või € asemel BTC-s ei väärtusta, niikaua on kõik lisaväärtus BTC-l hüpoteetiline ning spekulatiivne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
29.04.2013 16:18:21
|
|
|
See ei pea ju nii olema. Kui just seadus ei keela soodustust teha odavamatele makseviisidele. Piimapoes võibolla tõesti see 2% kasumit ei tasu jebimist ära. |
Oleks see nii, siis saaksime igas poes sularahas makstes maksusoodustust - reaalsuses ei ole see nii.
Ja ma jään oma väite juurde - KUI SA EI SAA VÕI EI TOODA bitcoine, siis on see süsteem kallim kui tavaraha eest maksmine.
Tarbijale tähendab see, et kõigepealt peaks ta Eurod BTC'deks vahetama sellel on samuti paar aspekti:
1) BTC stabiliseerub ja ei toimu BTC-de massilist kaubitseminst
- see tähendab, et Euro saab vahetada BTC vastu suht stabiilse kursiga, aga tuleb mingi 1% teenustasu (mis kohati juba nullib ära BTC kasutamise kasumlikkuse)
2) BTC kõigub ja tarbija jälgib ja ostab madala hinnaga
- see on ainuke võimalus kus tarbija saab BTC kasutamisel kasumit, aga eeldab pidevalt jälgimist mida enamus inimesi ei teeks
3) BTC kõigub ja tarbija vahetab valimatult
- selle tulemusel saaks pea pooled kasutajad ikka korralikult vastu pükse ja BTC süsteem saaks metsikult negatiivset tagasisidet
Samuti ei ole firmad nagu BitPay jne. jätkusuutlikud oma 1% teenustasudega kui BTC hind peaks stabiliseeruma ~1% kõikumiseni, sest neil ei ole võimalik enam BTC'de ostmise/müümisega kasumit teenida ja see 1% teenustasu
ei võimalda teenindada pidevalt suurenevad kasutajaskonda (mis omakorda nõuab suuremat töötajaskonda ja servereid jne.).
Samuti kui asi hakkab levinumaks minema, siis tekivad konkurendid kes pakuvad teenust 0.5% eest ja samuti hakkavad kaarditerminalide tasud vaikselt alla minema, et konkurentsivõimelisemad olla ja ma üldse ei imestaks, kui
pangad looksid oma ühtse süsteemi, et vastu panna BTC'de kasutusele.
Igatahes midagi väga suurt BTC'st oodata ei tasu - pigem ühineb see teema ühe nö. lipu alla ja tekib uus makseportaal nagu paypal, aga kus on kõik BTC kasutajad koos ja saab oma raha hoida nii BTC kui teistes valuutades ja
ülekanded toimuksid lihtsalt BTC'des
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
30.04.2013 12:55:47
|
|
|
Chidori kirjutas: |
See ei pea ju nii olema. Kui just seadus ei keela soodustust teha odavamatele makseviisidele. Piimapoes võibolla tõesti see 2% kasumit ei tasu jebimist ära. |
Oleks see nii, siis saaksime igas poes sularahas makstes maksusoodustust - reaalsuses ei ole see nii.
|
peaksid ju teadma, et kui on kaardimakse võimalus, siis seal on lepingus kirjas, et kaardiga makstes peab olema hind sama mis sularahas makstes, ehk ei tohi panna näiteks kaardimakse eest 2,5% summale otsa või siis teisel puhul nö vähemaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.04.2013 13:08:58
|
|
|
LKits kirjutas: |
Aga püsikliendi soodustus sularahaga maksjale? |
Kõlab juba selliselt, et peaks MTA-le huvi pakkuma
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
30.04.2013 13:09:56
|
|
|
On samuti vastuolus lepingutega, kui kaardiga maksev püsiklient peab rohkem maksma. Kuidas sa seda veel küsima pead???
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
30.04.2013 13:30:21
|
|
|
Mnator kirjutas: |
On samuti vastuolus lepingutega, kui kaardiga maksev püsiklient peab rohkem maksma. Kuidas sa seda veel küsima pead??? |
Tehnilistel asjaoludel ei ole võimalik püsikliendikaarti ja pangakaarti samal ajal seadmes hoida ehk siis, kui on soov püsikliendikaardiga soodushinnaga osta, siis ei saa pangakaardiga maksta.
Eks see üks "huiamine" ole, aga siiski võimalik. |
Oi üllatust. Pole veel kohanudki nii lolli kohta, kus kogu maksmise ajal peab mingi kliendikaart kaardilugejas sees olema (või ükskõik mil muul moel pidevalt sees olema)...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
30.04.2013 13:45:45
|
|
|
tsitaat: |
Tehnilistel asjaoludel ei ole võimalik püsikliendikaarti ja pangakaarti samal ajal seadmes hoida
|
Miks neid samal ajal samas seadmes vaja hoida?
kliendikaart tõmmatakse tavaliselt poes läbi lugeja enne kaupade registreerimist, vahepeal või pärast kaupade registreerimist... pole kordagi sattunud sellisesse poodi kus kogu operatsiooni käigus peab kaart lugejas olema.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
30.04.2013 15:14:13
|
|
|
Aga, kui kliendikaart on üles ehitatud pideva andmeside vajadusel mingil ajahetkel? Arve kinnitamise hetkel? |
Räägi lähemalt miks see vajalik on? Ning too mõni näide kus sa näed, et seda kasutama peaks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Jman
Kreisi kasutaja

|
30.04.2013 16:50:18
|
|
|
Bitcoini eest süüa osta on sama hea nagu kulla eest piima osta.
Mõelge kui Rimi on täis rahvast ja kõik tahaksid maksta bitcoinides.
Enne aegub toit korvis kui kassasse jõuad.
_________________ Its just a plant! It grows like that, but if you happen to set it on fire... there are some effects  |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Jman
Kreisi kasutaja

|
30.04.2013 17:24:07
|
|
|
Ega keegi tea kust saaks tellida MSI Big Bang Marshal ?
win7 64 + 8x hd7970
_________________ Its just a plant! It grows like that, but if you happen to set it on fire... there are some effects  |
|
tagasi üles |
|
 |
Chidori
HV Guru

|
30.04.2013 17:48:32
|
|
|
Jman, Küsi AK'st - tavaliselt paari nädalase tarnega saab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|