praegune kellaaeg 18.06.2025 11:38:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.03.2013 14:29:09
|
|
|
Muide, see EMT-i foorumis olev 150-mega teema, on minu poolt tekitatud ja ma poleks ka tekitanud seda teemat, kui mõni EMT-i-kasutaja EMT-i ees ei väriseks ja julgeks kah midagi küsida.
Aga minu küsimustik on sel kindlasti täiesti ühene, et:
1. Kas tuleb reaalne, reaalselt 150 mega kiirust pakkuv LTE-võrk
2. Kui tuleb, siis kas EMT tagab tegeliku LTE-kiiruse oma klientidele, mitte ei müü Fantoom-kiirust LTE-kiiruste pähe.
- Fantoom-kiirus on siis olukord, kus kalli LTE pähe / ja LTE-hinnaga müüakse Kliendile odav 2G või odav 3G.
3. Ja kuna LTE suured kiirused on tagatud masti lähikonnas 2-3km. kaugusel, siis millal toob EMT müüki Yagi- või Parabool-kaugvastuvõtuantennid, et tagada ka, näiteks, 15-20km. kagusel suured kiirused.
4. Ja millal hakkab EMT koolitama oma kliente selles, et moodsa aja LTE on 2xMIMO, ehk siis tööle tuleb panna korraga 2 kaugvastuvõtu-välisantenni.
5. Ja kõige lõpuks sai püstitatud Rollimäng, kus 15-20km. kagusel asuv, hajaasutusega piirkonnas asuv EMT-i klient on tüdinenud 300 kilobitisest 3G-kiirusest ja tahab nüüd selle asemele saada 30-50 megabitise kiirusega LTE-d.
6. Ja osa sellest EMT-i foorumi teemast on lihtsalt paralleel-küsimus, et millal pannakse tööle 84 megase kiirusega, 3,5G DC-HSPA+ võrk, seda enam, et EMT-il on sellise võrgu võimekus juba praegu osades mobiilimastides täiesti olemas. Tõsi, EMT-ist pole osatud vastata, et palju neid maste on.
---------------------------------
PS: Väike näide kah, kuidas kaugvastuvõtuantennidega kiirus on suurem, kui ilma antennideta.
Katsetatakse siis isetehtud Yagi-kaugvastuvõtuantenni:
1. Results with no external antenna
RSSI: -90 to -86 dBm.
SINR: -3 to 2 dB.
Speeds: 2-5 Mbps DL, less than 0.3 Mbps UL.
2. Results with the DIY antenna
RSSI: -77 to -72 dBm.
SINR: 12 to 17 dB.
Speeds: 15-23 Mbps DL, 5-8 Mbps UL.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
23.03.2013 15:18:00
|
|
|
Keegi ei kahelnudki selles, urmps. Ma sain seda lugedes vähkkasvaja.
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
T1000
HV kasutaja

|
23.03.2013 16:14:36
|
|
|
EMT foorumi jutu kohta oskan öelda ainult üht:
Spoiler 
tahanteada kirjutas: |
6. Ja osa sellest EMT-i foorumi teemast on lihtsalt paralleel-küsimus, et millal pannakse tööle 84 megase kiirusega, 3,5G DC-HSPA+ võrk... |
Ei pandagi, sa said juba vastuse sellele küsimusele, loe palun vastused läbi seal mitte ära küsi uuesti.
DCHSPA++-+ on ajalugu, tegin juba ettepanekud ka Tele2'te ning Elisasse, et need võrgud võimalikult kiirelt suletaks ning viimane juba tänas hea idee eest.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.03.2013 17:50:09
|
|
|
Niipalju võib lisada, et kõik 3 Eesti ISP-d on minu suured sõbrad juba pikemat aega, EMT 12 aastat ja Elisa ning Tele2 nii 6 aastat.
Ja igal juhul, kui midagi teada tahan, siis igal juhul ka küsimuste-voor ka toimub. Küll võiks EMT oma EMT-i Foorumi lihtsamini kättesaadavaks teha ja EMT-i kliendid võiksid oluliselt julgemini oma küsimusi esitada küll. Muidu kuuleb ikka siit-sealt, et selline või teistsugune probleem, aga EMT-ist küsida keegi midagi ei julge.
--------------------------
150 mega LTE teemasse veel niipalju, et Huawei, 2xMIMOtoega, 150 mega LTE / 84 mega DC-HSPA+ USB-modem on ootel. Ja tegu on siis sellise modemiga, mis ka reaalselt suudab selle 150 mega kiiruse kätte saada. Seda siis juhul, kui ISP on aus, täidab oma lubadused ja 150 mega kiiruse-kraani ka lahti keerab.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
23.03.2013 18:14:15
|
|
|
Muide, see EMT-i foorumis olev 150-mega teema, on minu poolt tekitatud ja ma poleks ka tekitanud seda teemat, kui mõni EMT-i-kasutaja EMT-i ees ei väriseks ja julgeks kah midagi küsida.
Speeds: 15-23 Mbps DL, 5-8 Mbps UL. |
ei no vaata, enamikel on siiski see päris Internet ja seega tekib küsimus, miks ma PEAN midagi neilt ilmtingimata küsima? seda enam, et 84 megabitine või 150 megabitine kiirus ei ole üldse tähtis, kui kuu kogumaht on vaid 15gb, mis on suurtes võrkudes sekundite küsimus. äkki sa seletad, milleks see nii oluline on? ja siis veel, et MITTE KEDAGI EI HUVITA SU DCHSPAA+++
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
23.03.2013 18:48:23
|
|
|
21-megasest reaalselt piiramata (3,5G/3,75G) netist piisaks mulle täiesti
100 mega 30gb piiranguga 3,9/4G on naljaasi, või noh, kuna mul elukohas pole traadi võimalust ja Radionet on paras röövel, siis...
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
24.03.2013 08:40:11
|
|
|
Aga minu küsimustik on sel kindlasti täiesti ühene, et:
1. Kas tuleb reaalne, reaalselt 150 mega kiirust pakkuv LTE-võrk
2. Kui tuleb, siis kas EMT tagab tegeliku LTE-kiiruse oma klientidele, mitte ei müü Fantoom-kiirust LTE-kiiruste pähe.
- Fantoom-kiirus on siis olukord, kus kalli LTE pähe / ja LTE-hinnaga müüakse Kliendile odav 2G või odav 3G.
3. Ja kuna LTE suured kiirused on tagatud masti lähikonnas 2-3km. kaugusel, siis millal toob EMT müüki Yagi- või Parabool-kaugvastuvõtuantennid, et tagada ka, näiteks, 15-20km. kagusel suured kiirused.
4. Ja millal hakkab EMT koolitama oma kliente selles, et moodsa aja LTE on 2xMIMO, ehk siis tööle tuleb panna korraga 2 kaugvastuvõtu-välisantenni.
5. Ja kõige lõpuks sai püstitatud Rollimäng, kus 15-20km. kagusel asuv, hajaasutusega piirkonnas asuv EMT-i klient on tüdinenud 300 kilobitisest 3G-kiirusest ja tahab nüüd selle asemele saada 30-50 megabitise kiirusega LTE-d.
6. Ja osa sellest EMT-i foorumi teemast on lihtsalt paralleel-küsimus, et millal pannakse tööle 84 megase kiirusega, 3,5G DC-HSPA+ võrk, seda enam, et EMT-il on sellise võrgu võimekus juba praegu osades mobiilimastides täiesti olemas. Tõsi, EMT-ist pole osatud vastata, et palju neid maste on.
---------------------------------
PS: Väike näide kah, kuidas kaugvastuvõtuantennidega kiirus on suurem, kui ilma antennideta.
Katsetatakse siis isetehtud Yagi-kaugvastuvõtuantenni:
1. Results with no external antenna
RSSI: -90 to -86 dBm.
SINR: -3 to 2 dB.
Speeds: 2-5 Mbps DL, less than 0.3 Mbps UL.
2. Results with the DIY antenna
RSSI: -77 to -72 dBm.
SINR: 12 to 17 dB.
Speeds: 15-23 Mbps DL, 5-8 Mbps UL. |
Jah, aga selle jutu kohta öeldakse viisakalt et "lahtisest uksest sissemurdmine" ja jämedamalt öeldes muudmoodi.
Ülikoolis ilmselt öeldakse ilmselt "plagiaat", kui see oleks lõputöös nii kirjas.
St sa kirjutad tuhandeid tähemärke seda, mida teatakse juba aastaid, mida keegi on kirjutanud ammu juba ja uudist kahjuks ei ole.
Muide, see on põhjus miks neid antenne müüakse moblapoodides. juba aastaid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.03.2013 12:10:40
|
|
|
Väike kõrvalteema, aga väga hea väismaine-näide sellest, mis juhtub siis kui ISP on laisk ja ei viitsi oma Klienti koolitada selles, et mida ja kuidas tegelikult lahendada tuleb.
Netist leitud keiss siis:
1. 4G-huviline, siis välismaal.
2. Kaugus 4G-mastist 50km.
---------------------
Ja nüüd:
3. Läks poodi, ostis välisantenni
4. Pani antenni paika ja avastas, et värk ei tööta.
-------------------
Finaal:
5. Hakkas asja uurima ning tuli välja, et talle müüdud antenn sobib kasutamiseks kuni 10km. kaugusel mobiilimastist.
Loodetavasti on siis hea sõber EMT siis korralik ISP. kes oma kliente koolitab selles, et:
a) kui suurt ja võimast YAGI või Parabool-kaugvastuvõtuantenni või ülikaugvastuvõtuantenni tuleb kasutada.
b) ja kui kõrge masti otsa selline antenn tööle tuleb panna.
c) Ja tulemusena siis rõõmus EMT, et tal on rahulolev klient ja on rõõmus klient, kellele ISP suudab tagada vajaliku ühenduse.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
24.03.2013 12:11:06
|
|
|
Väike kõrvalteema, aga väga hea väismaine-näide sellest, mis juhtub siis kui ISP on laisk ja ei viitsi oma Klienti koolitada selles, et mida ja kuidas tegelikult lahendada tuleb.
---------------------
Ja nüüd:
-------------------
Finaal:
5. Hakkas asja uurima ning tuli välja, et talle müüdud antenn sobib kasutamiseks kuni 10km. kaugusel mobiilimastist.
Loodetavasti on siis hea süber EMT siis korralik ISP. kes oma kliente koolitab selles, et:
a) kui suurt ja võimast YAGI või Parabool-kaugvastuvõtuantenni või ülikaugvastuvõtuantenni tuleb kasutada.
b) ja kui kõrge masti otsa selline antenn tööle tuleb panna.
c) Ja tulemusena siis rõõmus EMT, et tal on rahulolev klient ja on rõõmus klient, kellele ISP suudab tagada vajaliku ühenduse.  |
Oh issand, sa näed ja ei mürista.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.03.2013 12:28:38
|
|
|
Aga ega EMT-il oma klientide koolitamisest pääsu samuti pole, samuti nagu pole pääsu moodsa aja MIMO-antennidest.
EMT tahab olla aus firma ja tahab pakkuda 150 megase kiirusega LTE-d, ehk siis moodsat kiirusevärki, mis on garanteeritud 2-3km. kaugusel mobiilimastist. Ja kes sellest tsoonist kaugemal on, peab suurte kiiruste saamiseks lisaantenni kasutama ja mida kaugemal mastist ollakse, seda võimsam ka see välisantenn peab olema.
PS: ma tean küll, et et mastide lähikondsed elanikud sellest midagi kuulda ei taha, et kusagilt kilomeetrite või kümnete kilomeetrite kauguselt nende uhke moblamasti singaali kinni püüdma hakatakse.
Aga midagi pole teha, maailma mõistes väike pisiriik Eesti peab muu maailmaga ühte IT-sammu astuma, mitte ei hakka muu maailm tegema nii nagu mingi pisiriik Eesti arvab heaks olevat.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
24.03.2013 12:33:10
|
|
|
Aga ega EMT-il oma klientide koolitamisest pääsu samuti pole, samuti nagu pole pääsu moodsa aja MIMO-antennidest.
EMT tahab olla aus firma ja tahab pakkuda 150 megase kiirusega LTE-d, ehk siis moodsat kiirusevärki, mis on garanteeritud 2-3km. kaugusel mobiilimastist. Ja kes sellest tsoonist kaugemal on, peab suurte kiiruste saamiseks lisaantenni kasutama ja mida kaugemal mastist ollakse, seda võimsam ka see välisantenn peab olema.
PS: ma tean küll, et et mastide lähikondsed elanikud sellest midagi kuulda ei taha, et kusagilt kilomeetrite või kümnete kilomeetrite kauguselt nende uhke moblamasti singaali kinni püüdma hakatakse.
Aga midagi pole teha, maailma mõistes väike pisiriik Eesti peab muu maailmaga ühte IT-sammu astuma, mitte ei hakka muu maailm tegema nii nagu mingi pisiriik Eesti arvab heaks olevat.  |
Rohud võetud? Miks sa siis arvad, miks opekad müüvad antenne juba aastaid? KAs nad täna müüvad neid seepärast et "jube ilusad seinale või katusele panna, tõstab teie kinnisvara väärtust".
P.S.
ma küll tean et sa naudid täiega et su BS'le vastatakse ja sa ise ei pea midagi ütlema põhjenduseks, sest siis sa
oled tähelepanu keskpunktis.
Ma oletan, et mõne käitumiseksperdiga vestlemisest võiks sul olla siiski enam abi. Varsti saab ka rohelist põllult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
24.03.2013 14:19:57
|
|
|
PS: ma tean küll, et et mastide lähikondsed elanikud sellest midagi kuulda ei taha, et kusagilt kilomeetrite või kümnete kilomeetrite kauguselt nende uhke moblamasti singaali kinni püüdma hakatakse. |
Appi, jeesus küll! Sa ei saa ju päriselt olla nii veider. Kuidas sa "PS: tead küll", et need elanikud ei taha? Tegid nende seas küsimuste-vastuste vooru või?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
24.03.2013 14:59:06
|
|
|
tähtis on see, kas sõbrad on need kes masti all elavad või need kes 10 km kauguselt nagi antenniga levi püüavad. siis saame edasi minna!
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
24.03.2013 20:21:20
|
|
|
tsitaat: |
EMT tahab olla aus firma ja tahab pakkuda 150 megase kiirusega LTE-d, ehk siis moodsat kiirusevärki, mis on garanteeritud 2-3km. kaugusel mobiilimastist.
|
Siin võib eitahateadal õigus olla, kui võtsin prooviks tele2 4g netipaketi, siis klienditeenindaja uuris, kus elan ja sai arvutist kaardilt teada, et 4g mast on mu kodust 3,09 vms km kaugusel. Kodus sain levi kätte vaid teisel korrusel lae all, kuid ära paraku ikka ei ühendanud
_________________ O: Low-profile pci bracket |
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
24.03.2013 22:13:58
|
|
|
---------------------
Ja nüüd:
-------------------
 |
aga miks sa ise EMT sse end tööle ei paku ja kliente koolitama ei asu? miks ma peaks olema 4g huviline välismaal, kui mul on geant kodumaal, kaugusega sidesõlmest 100m, ei lähe poodi ja ei osta antenni.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.03.2013 22:58:43
|
|
|
Harjutage, harjutage seda 150-se kiirusega netijooksmist. Maailm lubab, et mõne aasta pärast jookstakse juba 300 megabitti kiirusega LTE / 168 megabitti kiirusega DC-HSPA+ netijooksu.
Meenutasin, et aasta tagasi ei uskunud mitte keegi ka, et 30-megase kiirusega DC-HSPA+ netijooksmine võimalik on. Kuigi, sel aastal saaks juba joosta kiirusega 60-70 mega, seda DC-HSPA+ netijooksu. Seda siis juhul, kui EMT-i konkurendid piirangud maha võtaks ja vabalt täie kiirusega joosta lubaks.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
24.03.2013 23:13:38
|
|
|
jookse metsa Urmas
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
25.03.2013 17:16:13
|
|
|
ei taha netijoosta õhus, maapeal kaabli sees on palju vingem.
_________________ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
25.03.2013 18:23:44
|
|
|
1976 endal arpanetis ei uskunud ka meie, et kunagi võiks terased võrgud olla, aga näe on
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
25.03.2013 18:28:50
|
|
|
ot: |
Ülimalt koomiline on lugeda siin ja seal misiganes muu jutu vahel tahanteada postitusi stiilis
tsitaat: |
"... Aga DC-HSPA+ ...", "... Vot DC-HSPA+ ...", "... Kui oleks DC-HSPA+ ..." |
|
|
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
26.03.2013 02:20:54
|
|
|
Küsimus tahanteada'le: kui ma panen Yagi ja MIMO antennid kokku, siis kas ma saan YaMO antenni, millega ma saan absoluutselt igal pool igasugust netti kasutada maksimumkiirusega?
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
26.03.2013 03:12:39
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Küsimus tahanteada'le: kui ma panen Yagi ja MIMO antennid kokku, siis kas ma saan YaMO antenni, millega ma saan absoluutselt igal pool igasugust netti kasutada maksimumkiirusega? |
Ei, kuna ülimoodne, 350 megase kiirusega 3,897G DC-HSPA+++++ nõuab juba tervet vastuvõtusatelliiti.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiki
Kreisi kasutaja
|
26.03.2013 07:37:40
|
|
|
1dumbpcuser kirjutas: |
Triple-channel (carrier )
Quad-Channel (carrier )
...
 |
Odavam tuleb mastile lähemale kolimine, kui antennidest jõulupuu ehitamine.
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
26.03.2013 08:15:46
|
|
|
Wiki kirjutas: |
1dumbpcuser kirjutas: |
Triple-channel (carrier )
Quad-Channel (carrier )
...
 |
Odavam tuleb mastile lähemale kolimine, kui antennidest jõulupuu ehitamine. |
Ja tegelikult tähendab see ja üleval olevad repliigid tegelikult seda, et tahanteada sai soovitud tähelepanu
oma egole, andmata vastu midagi sisulist.
Aga nii see elus läheb, ka siinkirjutaja abil tihti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|