panin pinge ja katsusin näpuga mistake - hetkega oli kuum pool 90C
Chill - või ka mitte.
Katsetasid ilma jahutuseta?
Peltierit läbi ei kõrvetanud? Kõrget temperatuuri need eriti ei kannata. _________________ Tehinguid ei ole võimalik teha vahemikus 3. - 13. juuli.
Amazon - will not buy!
UrmoZ, ei kõrvetanud - jahutiga proovisin aga ei saanud aru kumb pool kuum on kuna ühtegi märgist peal ei olnud. 110W Peltier (12V peal pigem 80-90W) teeb trikkel - üks serv on soe ja teine külm. 60W Peltier läks konkreetselt külm pool keskelt -8C, soe pool 35C jahutiga.
Siin vahepeal madistati h100-t kõvasti maha... olen ise nüüd h100i peal ja enne selleni jõudmist käisin hunniku hi-end õhkjahuteid läbi ning pean tõdema, et h100i on täiesti teisest puust kui vana h100 ja mingit pooleteise kilost junni, mis terve korpuse sisu enda alla võtab, rääkimata kõrge-radikaga mälude mahutamisest, ei taha enam eales ka näha.
Peale selle korralik õhk maksab pea sama hinda, mis h100i ja jahutab ikkagi kehvemini.
mõtlesin, et suveks võiks mingi custom vedeliku komplekti osta, ilmselt XSPC Rasa komplekti 240mm radikaga. samas, H100i tundub kõvasti odavam.. ei teagi enam muidugi on plaanis ka enne mõni kõrgema otsa õhk ära proovida, Havik 140 või Silver Arrow näiteks (sest Noctua plönn näeb liiga kole välja) _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
mõtlesin, et suveks võiks mingi custom vedeliku komplekti osta, ilmselt XSPC Rasa komplekti 240mm radikaga. samas, H100i tundub kõvasti odavam.. ei teagi enam muidugi on plaanis ka enne mõni kõrgema otsa õhk ära proovida, Havik 140 või Silver Arrow näiteks (sest Noctua plönn näeb liiga kole välja)
mingi X4 phenomi puhul ei ole küll mõtet raha kalliste jahutite peale kulutada, niigi jahe prose ju _________________ Sven Suigussaar Photography
mõtlesin, et suveks võiks mingi custom vedeliku komplekti osta, ilmselt XSPC Rasa komplekti 240mm radikaga. samas, H100i tundub kõvasti odavam.. ei teagi enam muidugi on plaanis ka enne mõni kõrgema otsa õhk ära proovida, Havik 140 või Silver Arrow näiteks (sest Noctua plönn näeb liiga kole välja)
mingi X4 phenomi puhul ei ole küll mõtet raha kalliste jahutite peale kulutada, niigi jahe prose ju
noo, tegelikult on plaanis ikkagi Inteli peale liikuda või kui tõesti õnnestub FX6300/8320 süsteem ära proovida ja kui meeldib, siis hoopis too võtta. aga praeguse Phenomiga see nali, et kõrgetel kelladel tahab ta siiski madalaid temperatuure, tahaks vähemalt süsteemi vaiksemaks saada ja temperatuurist tingitud ebastabiilsuse välistada. tore oleks, kui pärast vaja juba sissesõidetud vedelik olemas, kui tuleb mingi tigedam prose _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
caramis, kui bang for bucki tahad, siis Xigmatek Gaia või Achilles on väga head lahendused. Hindadeks 27€ ja 35€ AK-s. Endal esimene olemas, lisatud üks vent juurde ja jahutab 2500K 4.9ghz peal ära küll, Prime'is 75-77C, muudes aplikatsioonides ~65-67C.
Ainsaks miinuseks pean nende juures paigaldamist, paras lego on ja aega võtab.
Kui mälu ei peta, siis Frostytechi andmetel jääb Gaia näiteks Noctua D14-le alla 5C-ga kui vendikiirused on madalad. Viimase hind on 76€.
Oskab keegi avaldada arvamust kas see H100i on parem (jahutamiselt) kui high end õhk jahutid. netis igast infot aga puudub otsene võrdlus. Kes kasutab see peaks ju ise aru saama. Hetkel Mugen 3B (2x120mm ventiga)mängides kraadid 55-58 kraadi. On mõtet seda H100i muretseda?
riio, see oleneb üsna mitmest asjast. eelkõige - 55-58c pole cpu jaoks üldse paha ja seda allapoole ajada on mõttetu.
closed-loop vesijahutustel on enamasti 2 plussi - nende soojusmahutavus peaks olema parem kui ka suurtel õhkjahutitel ning nendega saab sooja õhu kastist otse välja lükata. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Oskab keegi avaldada arvamust kas see H100i on parem (jahutamiselt) kui high end õhk jahutid. netis igast infot aga puudub otsene võrdlus. Kes kasutab see peaks ju ise aru saama. Hetkel Mugen 3B (2x120mm ventiga)mängides kraadid 55-58 kraadi. On mõtet seda H100i muretseda?
Teste ja asju kunagi uurides siis tundus selline 1-1'le olevat. Mõned kraadid madalamad mõnes testis, aga 2 kraadi jahetama pärast ei riskinud osta.
Aga omanud ei ole.
rmc, closed-loop vesijahutused ei ole vaiksed (pump + vesijahutustele omane tihe radikas). kui just taevasse kellatud ahi all ei ole, siis saab high-end õhkjahutustega vaiksema tulemuse.
"päris" vesijahutus on muidugi teine asi. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
nõnda. hetkel siis kasutan NZXT Havik 140-t enda masinal. 4GHz on ilusti jahe ja stabiilne, arvestades et 57 kraadi kandis hakkab see prose kohati pirtsutama. aga siiski - tahaks väiksemat radikat hetkel siis valik järgmine: 212 Evo vs Gaia vs Achilles vs Dark Knight ja vs Hyper push-pullis ? _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Tundub endalegi, et vist pole mõtet osta. Kui i7 3820 ajada 4.5 GHz peale hoiab max 65 kraadi ja usun, et ma suurt ei võida midagi. Kasutan Nexuse Edge korpust kus siis 5x120 mm ja 1x140mm vent ja õhu ringlus suht hea, arvestades kui suur korpus see on:). Eks peab ootama paremaid lahendusi aga päris vee peale enam minna ei taha. Läbi elatud teema.
rmc, closed-loop vesijahutused ei ole vaiksed (pump + vesijahutustele omane tihe radikas). kui just taevasse kellatud ahi all ei ole, siis saab high-end õhkjahutustega vaiksema tulemuse.
"päris" vesijahutus on muidugi teine asi.
Kuna ma olen absoluutne silent-pc friik, siis vaidleks vastu:
H100i + 2x Noctua NF-P12 venti low-noise-adaptriga, fikseeritud RPM-dega, push mode.
3570K @ 4.5ghz
Ambient 23C
Idle 28C
Load 70C
Arvestades seda, et ma ei tee hääle suhtes absoluutselt mingit vahet, kas PC käib või mitte (kõik vendid on valitud võimalikult vaiksed, korpusel mürasummutusmatid jne), on see väga hea tulemus. Originaalventidega muidugi lärmakam, aga ka olulisel jahedam @ load.
Käisin enne h100i valikut läbi päris mitu head õhkjahutit, aga tulemus ei rahuldanud - et saada norm temp, pidid ka parimad static pressure vendid käima nii kõrgel pöördel, et neid kuulda oli. Rääkimata sellest, et enamike emaplaatide puhul unusta kõrgete radikatega mälud kohe ära + korpuse sisu on hõivatud ventide ja üüratu radika poolt. Noctua NH-D14 annab küll paremad tulemused, aga no way ma sellist jurakat omale tahan + selle hind vs h100i hind on juba üsna väikse vahega. Muidugi ventide vahetus läheb kulukaks, 2xNoctua NF-P12 = 48€-t lisaks h100i hinnale. Rääkimata NF-F12-test. Aga kui nii friik ei ole, siis käivad originaalid kah.
"päris" vesijahutus on muidugi teine asi.
Kuna ma olen absoluutne silent-pc friik, siis vaidleks vastu:
H100i + 2x Noctua NF-P12 venti low-noise-adaptriga, fikseeritud RPM-dega, push mode.
3570K @ 4.5ghz
Ambient 23C
Idle 28C
Load 70C
Arvestades seda, et ma ei tee hääle suhtes absoluutselt mingit vahet, kas PC käib või mitte (kõik vendid on valitud võimalikult vaiksed, korpusel mürasummutusmatid jne), on see väga hea tulemus. Originaalventidega muidugi lärmakam, aga ka olulisel jahedam @ load.
Käisin enne h100i valikut läbi päris mitu head õhkjahutit, aga tulemus ei rahuldanud - et saada norm temp, pidid ka parimad static pressure vendid käima nii kõrgel pöördel, et neid kuulda oli. Rääkimata sellest, et enamike emaplaatide puhul unusta kõrgete radikatega mälud kohe ära + korpuse sisu on hõivatud ventide ja üüratu radika poolt. Noctua NH-D14 annab küll paremad tulemused, aga no way ma sellist jurakat omale tahan + selle hind vs h100i hind on juba üsna väikse vahega. Muidugi ventide vahetus läheb kulukaks, 2xNoctua NF-P12 = 48€-t lisaks h100i hinnale. Aga kui nii friik ei ole, siis käivad originaalid kah.
vaiksus nõuab ohvreid. ma ise olen muidugi selline isik, kes tahab idles hääletut, kuid koormuse all siis jahedat, seega pooldan kontrollereid ja custom mappinguid kahe käega peakski tegelikult pärast homset hakkama otsima mingit viisakat ja minimalistlikumat, kuni 5 kanaliga kontrollerit _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
seega pooldan kontrollereid ja custom mappinguid kahe käega peakski tegelikult pärast homset hakkama otsima mingit viisakat ja minimalistlikumat, kuni 5 kanaliga kontrollerit
Vot selline inimene ma ei ole, kes viitsib loadi all nuppe valima / kruttima hakata ja siis pärast jälle tagasi... fixed-rpm ja optimaalsed temperatuurid on minu jaoks mugavaim ja kõik tempid on täiesti OK-d.
Aga jah, Four Closed-Loop CPU Coolers Take On Noctua's NH-D14 võtab kõik kokku.
seega pooldan kontrollereid ja custom mappinguid kahe käega peakski tegelikult pärast homset hakkama otsima mingit viisakat ja minimalistlikumat, kuni 5 kanaliga kontrollerit
Vot selline inimene ma ei ole, kes viitsib loadi all nuppe valima / kruttima hakata ja siis pärast jälle tagasi... fixed-rpm ja optimaalsed temperatuurid on minu jaoks mugavaim ja kõik tempid on täiesti OK-d.
Aga jah, Four Closed-Loop CPU Coolers Take On Noctua's NH-D14 võtab kõik kokku.
no, saaksin ise vabalt kahe nupuga hakkama, aga pole ühtegi normaalset (funktsionaalsuse ja välimuse mõttes) kontrollerit. kasutan splittereid, et ventilaatoreid grupeerida (nt. intake ja exhaust vendid kahte gruppi). mul arvuti nagunii koguaeg laual, seega kui pelamiseks läheb, siis nupud põhja ja tuld uurisin neid PCI-slottidesse käivaid junne ka, aga nende võimsust jagub vaid ühele-kahele ventilaatorile, enne kui nad keema lähevad _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Kui nupud esipaneelil, siis pole hullu. Minu arvutil on taga, keerasin kiiruse maha ja nii jäigi
Protsessori peal on Thermalright HR-02 koos Nexus DSL-12 vendiga. 2500k@4GHz täiskoormusel 60 ja 70 kraadi vahel ning vendi häält kuulda ei ole. Aga jube kallis oli see jahuti küll. _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
Mainin veel ära, et minu 3570K@4.5ghz tahab offsetiga +0.060V saada, paremate isenditega ilmselgelt tempid paremad.
minu Phenom on üldse +0.225, seega ärme sellest räägi arvutuste kohaselt TDP 170W ümber.. _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.