Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Microlab kõlarid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
virks
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.01.2013 23:50:30 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
tsitaat:
ab79
Aga mis kõlarite power nuppu puutub, siis kas just õieti kusagil lugesin, vist oli nii, et ei maksa seda tihti klõpsutada, rikub toiteplokki vms. Ma siis tekitan vajadusel "elektrikatkestuse" väljstpoolt. Midagi ei juhtu. See vist sama teema nagu teleka power nupuga, targem ikka puldist kui koguaeg esipaneeli powerit tallata...

Vat seepärast. Säästa toiteplokki.
Vahet ei ole kust sa selle toite katkestad, mõjub samamoodi.
Kommentaarid: 525 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 419
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 20.01.2013 23:56:49 vasta tsitaadiga

virks, Täpselttäpselt, sellest ka minu lause, et ei näe ma sellel olulist pointi. thumbs_up.gif
ab79
HV kasutaja

sõnum 21.01.2013 01:43:16 vasta tsitaadiga

kembadesig kirjutas:
virks, Täpselttäpselt, sellest ka minu lause, et ei näe ma sellel olulist pointi. thumbs_up.gif

noh, aga kui see tagapaneeli lüliti jupsima hakkab? Kontaktid kuluvad vms.

Ma pole elektrik ega elektroonik, kuid lähtun ideest umbes sedasi, et väljastpoolt katkestades/lülitades lasen lihtsalt voolu läbi.Peaks efekt olema sama mis teleka power nupuga-vähemalt vanemate CRT telekate puhul peaks olema nii, et targem on mitte toiteplokist sisse-välja...
tagasi üles
Kevvare
Kreisi kasutaja
Kevvare

sõnum 21.01.2013 02:23:40 vasta tsitaadiga

Veel rohkem sa rikud oma kõlareid ja nende kontakte nii, et sa lihtsalt katkestad voolu stepslist mitte ettenähtud nupust. Ja enne sa vahetad need kõlarid ümber kui sul see nupp jupsima hakkab. Ma arvan, et sa lähtud valedest nurkadest.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 28
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 21.01.2013 02:43:05 vasta tsitaadiga

Kevvare kirjutas:
Veel rohkem sa rikud oma kõlareid ja nende kontakte nii, et sa lihtsalt katkestad voolu stepslist mitte ettenähtud nupust. Ja enne sa vahetad need kõlarid ümber kui sul see nupp jupsima hakkab. Ma arvan, et sa lähtud valedest nurkadest.

SOLO kõlaritel on see tagaküljel asuv klahv täpselt samamoodi 220V vooluahelat mehaaniliselt katkestav nagu tavaline lambilüliti. Ühe juhtme peal ka ainult. Vaata üleval vasakus nurgas esimesel skeemil...

SOLO6 skeemid:

LÕPPVÕIMENDI & TOIDE & VALJUHÄÄLDITE FILTER
Spoiler Spoiler Spoiler

EELVÕIMENDI & KOMMUTAATOR & INDIKAATOR
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 21.01.2013 19:11:31 vasta tsitaadiga

Kevvare kirjutas:

Esiteks pidasin silmas tagapaneeli nupu kontakte. Mitte mingeid muid kontakte... Kui ma seda nuppu ei puutu üldse, on koguaeg ON asendis, siis kuidas ma siis kontakte kulutada saan kui ma neid nupu kontakte ei ühenda/lahuta?
Minu loogika on see, et kui ma füüsiliselt tagapaneeli nupust välja ei lülita, siis füüsiliselt on vooluahel katkestamata olekus, ainult voolu ei ole- situatsioon sarnaneb tavalisele elektrikatkestusele, klõpsuta palju tahad, aga kui voolu pole, siis pole ja rikkuda pole võimalik siis ei tavalist lambilülitit, lampi ega ka mitte kõlareid. Mis sa arvad, kui tuleb väline elektrikatkestus, siis kas see ka mõjub kõlari toiteplokile kuidagi? Mul läheb elekter aastas ca 3 korda ära ja kõik seadmed on elektrikatkestuse järel töökorras. Elektri puhul on ohuks vaid üks asi: liigpinge või liiga suur pinge kõikumine. Oleks mul pingekõikumine, siis oleks ma kõlarid ja üldse kogu elektroonika pannud UPS-i taha või hädajuhul kasvõi Pingestabilisaatori taha.Praegu on UPSi kaitse all vaid PC koos printeriga. Ülejäänud elektroonikat kaitsen ülepingekaitsmega pikendusjuhtmega juhuks kui Elektrivõrku peaks tabama mingi lühiajaline aga piisavalt tugev liigpinge mida seadmed ei kannataks- oleksin pauguga tõenäoliselt kõigest ilma. Mõõtmised elektrikulumõõtjaga kinnitavad et mul elektripaigaldis OK: pinge kõigub vahemikus 230-234V, mis on enamasti tühine ja lubatud kõikumine enamiku elektroonika jaoks. Seepärast rohkem elektripaigaldisse ei investeeri.Igaks juhuks siiski RVK majas olemas.
Äikese puhul, loomulikult kõigel saba seinast.

Head ei tee loomulikult voolu all sage sisse/välja lülitamine, aga see pole ka minu lisalüliti ülesanne. Lülitan kõlarid välja enne kodust lahkumist (lähen tööle). Ja siis ongi toide väljas ütleme 10h. Reeglina lülitan välja enne magamaminekut siis veel 6-7h lisaks. Kui mul on valida kas hoida kõlareid jõude olekus 16h, millal tarbib kasutult voolu, vaatamata sellele et kedagi kodus pole ja keegi ei kuula või säästan kõlarite 16 tunni elektrikulu. Üks ööpäev vast ei avaldagi elektriarvele mõju, aga kuu või isegi kvartalilõikes kindlasti mingit mõju juba avaldab. Ära unusta, et uued elektritariifid pole just madalad ja tarbija kellel on kahetariifne peab päevast elektrit kõvasti kokku hoidma (nagu mina näiteks). Teine aspekt on puhtalt ohutustehniline: turvalisus. Mulle ei meeldi jätta oma elektroonikat ega muid seadmeid ilma järelvalveta. Kui kodus pole, lükkan kõik ooterežiimile mis võimalik. Kuna kõlaritel pole ooterežiimi siis tuli mõelda alternatiiv. Ma tean et toiteplokid ei kannata sagedat klõpsutamist. Näiteks arvuti toiteplokk, selle power nuppu ei puutu kunagi, v.a siis kui tõesti, tuleb kast lahti võtta, siis enne lahutan toite powerist, siis kaablid küljest ja siis alles kasti kallale. Telekas samamoodi - Powerit mitte kunagi. Ikka ja ainult puldist standby.Oleks kõlaritel Stand By siis ma ei räägikski sel teemal...
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.01.2013 20:02:38 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Esiteks pidasin silmas tagapaneeli nupu kontakte. Kui ma seda nuppu ei puutu üldse, on koguaeg ON asendis, siis kuidas ma siis kontakte kulutada saan kui ma neid nupu kontakte ei ühenda/lahuta?
[---] klõpsuta palju tahad, aga kui voolu pole, siis pole ja rikkuda pole võimalik siis ei tavalist lambilülitit, lampi ega ka mitte kõlareid.

icon_question.gif
Kui jutt käib kontaktide kulutamisest, siis pole vahet, kas kusagilt vool sisse tuleb või mitte, asi on klõpsimises.
Ja vaevalt need kontaktid nii ära kuluvad, et enam ühendust ei anna. CRT telerit sai aastaid peaaegu iga päev esipaneeli nupust sisse ja välja lülitatid, ei juhtunud midagi hullu.
Uuel telekal polegi väljalülitusnuppu. Toite välja lülitamiseks peab juhtme kallale minema. icon_sad.gif

ab79 kirjutas:

Ülejäänud elektroonikat kaitsen ülepingekaitsmega pikendusjuhtmega

Kas sul on ikka maandatud elektrisüsteem?

ab79 kirjutas:
Teine aspekt on puhtalt ohutustehniline: turvalisus. Mulle ei meeldi jätta oma elektroonikat ega muid seadmeid ilma järelvalveta. Kui kodus pole, lükkan kõik ooterežiimile mis võimalik.

Ohutuse seisukohast pole sellest abi. Juhtmed tuleb seinast välja tõmmata.
Kommentaarid: 888 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 21.01.2013 20:23:41 vasta tsitaadiga

von Wu, vastan lühidalt kahele küsimusele:
1. Ei ole maandatud, aga on rikkevoolukaitse. Pole küll maandus, aga parem kui mitte midagi- halva stsenaariumi korral lükkab tervest majast voolu välja, ükskõik mis juhtub.

2. Päris iga päev ei hakka juhtmeid välja tirima ja tagasi panema. Elektripinge on normis, kaitse 16A, 3 faasi , nii et peaks välja vedama. Enamiku elektriga tehtavatest majapidamistöödest saab ära tehtud ilma, et ülekoormuskaitse rakenduks, ka üheaegselt. Ooterežiimi esimene eesmärk on ju energiasääst. Ma saan aru, et äikese korral saba seinas power Off ei aita, seepärast äikese korral nii teengi, aga lihtsalt ülepinge korral peaks piisama ülepingekaitsmest. Tegelikult peaks liigpingepiirikud ka paigaldama aga need pagan maksavad.

Saba seinast abinõu rakendan vaid äikeseohu korral. Näiteks lähen kauemaks ära ja ennustatakse äikest- lähevad kõik välja.

Eks telekaid igasuguseid sõltub koostekvaliteedist kaua vastu peab...
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 21.01.2013 20:30:31 vasta tsitaadiga

Kui ma asjast õigesti aru olen saanud, siis maandamata elektrisüsteemi puhul pole vahet, kas pikendusjuhtmel on ülepingekaitse või mitte. Sama hästi võiks tavalist pikendusjuhet kasutada.

Microlab Solo seeria kõlaritel võiks selle lüliti esipaneelile tuua. Kas keegi on kasti sisse vaadanud? On ruumi? Teine asi on see, et tulemus peaks ilus jääma, millega seda saavutada? Auk puurida ja ümmargune lüliti sisse?
Kommentaarid: 888 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 21.01.2013 20:50:24 vasta tsitaadiga

ab79, ilma maanduseta rikkevoolukaitse ei rakendu icon_exclaim.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 21.01.2013 20:56:36 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Kui ma asjast õigesti aru olen saanud, siis maandamata elektrisüsteemi puhul pole vahet, kas pikendusjuhtmel on ülepingekaitse või mitte. Sama hästi võiks tavalist pikendusjuhet kasutada.

Microlab Solo seeria kõlaritel võiks selle lüliti esipaneelile tuua. Kas keegi on kasti sisse vaadanud? On ruumi? Teine asi on see, et tulemus peaks ilus jääma, millega seda saavutada? Auk puurida ja ümmargune lüliti sisse?

ülekoormuskaitse peaks siiski rakenduma. Surge Arrester tüüpi ülepingekaitse ei juhi ju liigpinget maandusesse- peaks ahela kiiresti katkestama ja neelab kõik endasse, ehk, kärssab ise läbi, päästes ülejäänud seadmeid, vähemalt nii sain mina aru, võib-olla eksin-

viimati muutis ab79 21.01.2013 21:19:17, muudetud 1 kord
tagasi üles
virks
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2013 20:57:49 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
ab79, ilma maanduseta rikkevoolukaitse ei rakendu icon_exclaim.gif
Rakendub ikka. Kui ahelast piisav kogus voolu kaduma läheb, lülitab rikkevoolukaitse ahela lahti.
Kommentaarid: 525 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 419
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 22.01.2013 05:09:22 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:

Ruumi küll seal. Kuid jah, selle ilusti nikerdamine on parajalt tüütu ja igav töö.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 22.01.2013 22:20:04 vasta tsitaadiga

Tere, üks kiire küsimus, ei hakka uut teemat tegema. Millise ristlõikega on Microlabi originaal interconnect kõlarikaabel? Solo 6/7 näiteks? Plaanis on kõlarite ringipaigutamine ja selleks et leida optimaalne paigutus oleks vaja pikemat, originaali pikkus on 2,5 aga mõtlen et tuleks osta nii 4-5 m pikkust. Või on targem kohe jämedama poole vaadata,osta 4 ruudune? Natuke uurisin eri foorumeid ja jäi silma, mida jämedam, seda parem... Mingit Hi-end tulemust taga ei aja, nii kallid need kõlarid nüüd ka pole.
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.01.2013 22:25:34 vasta tsitaadiga

1,5mm2 (koos isolatsiooniga 3mm2) piisab. Jämedam on juba mõttetult kallis.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 26.01.2013 00:39:12 vasta tsitaadiga

icon_rolleyes.gif Nii, nüüd on asjalood sellised, et kõlarite ringitõstmisel käis näpp vastu tweeterit. . Päris sisse ei vajutanud, 99% ulatuses taastus tagasi. Aga väikesed muljumisjäljed on ikkagi näha. Väga-väga väikesed, aga on... Tweeter tundub et mängib, aga kas on lootust või mõtet seda siluda? Esmalt mõtlesin et helitugevuse tõstmisega "lööb tagasi", aga ei muutunud midagi. Nüüd mõtlen , et tolmuimejaga tõmban väljapoole tagasi, aga, kas on mõtet?Nõelaga kindlasti ei torgi. Või ei tasu, tweeteri kate tundub olevat väga õrn... Postitan veast pildi kah. Nagu näete, on kaks pisikest vaevumärgatavat kriimu ülalpool välklambi peegelduse kõrval. Või on targem jätta nagu on? Peaasi, et elementidest õhk välja ei pääse????
Päeval teen pildid uuesti. Praegu mobiilil välklamp segab defekti pildistamist (liiga hämar). Aga loodan et saate aru.

Loll olin... Valesti hakkasin kätte võtma....

Teine küsimus, kuidas tweeteri korrasolekus veenduda? Kuivõrd suur oht on et ära rikkusin??? Garantiisse sellega juba vist ei jaluta.

millegagi asendada ka saab?
Manus

tagasi üles
kembadesig
HV veteran
kembadesig

sõnum 26.01.2013 05:02:28 vasta tsitaadiga

Tolmukuplid on kõvasti rohkem kannatada saanud ning ei ole helipilt selle tõttu muutunud. Helinivoo taseme tõstmisega ei lähe see kuppel sirgeks, tolmuimeja või teip aitavad hädast välja kenasti, sellise kriimukese puhul tasub tõesti nõelad nähtavasti eemal hoida.
WAV
HV veteran

sõnum 27.01.2013 11:22:48 vasta tsitaadiga

Need väikesed kuplil olevad mõlgid ei tee absoluutselt midagi halba. Peaasi, kui seespoololev võnkepool muljuda ei saanud ja magnetite vastu ei nühi (plärise), siis pole häda midagi.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 27.01.2013 14:03:40 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif Aitäh lohutuse eest! Üritasin tolmuimejaga ja natuke sain kriimud väiksemaks- kortsujälgi enam ei silu ja olematuks ei tee , aga põhilist mõlgikest enam teatud nurga all üldse ei näe, peab pingsalt otsima.

Nii, et kui ei plärise või väga moonutatud ei ole, peaks tweeter elus ja terve olema? Praegu nagu ei plärise midagi. KUigi tolmuimejaga sai ikka kaua proovitud nii vaikselt kui kõvemini, ei midagi, lõpuks võtsin piluotsiku ja hakkasin mõlki vaikselt ajama. Lõpptulemus on see, et praktiliselt enam ei näe... Kuna ma tean kus kohas defekt asub siis loomulikult leian üles kui kotkasilmaga otsida.
Ehmatusega lõppenud õppetund.
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 27.01.2013 15:56:30 vasta tsitaadiga

On keegi proovinud microlabi õudsaid pulte, logitechy harmony seeria puldiga asendada ?
Hetkel andis juba teine microlabi pult saba ja pole erilist soovi selle solgi peale enam raha raisata, vaid mõtlesin, et võtaks ühe korralikuma logitechi ligi näiteks Harmony 300
Kommentaarid: 490 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 398
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.01.2013 08:05:04 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
Hetkel andis juba teine microlabi pult saba

Mismoodi need sabaandmised ilmnevad? Kas seoses liiga tugeva vajutamisega või lihtsalt omapead kustuvad ära? Enda tutvusringkonnas kah neid väikesi (valgeid) Microlab'i pulte päris mitmeid kasutusel, pole veel seni keegi hädakisa tõstnud...
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 28.01.2013 10:31:08 vasta tsitaadiga

Pigem omapäi kustumised patarei vahetusest abi pole aga kui vaadata kuidas need kokku on pandud siis üldse ei imesta, täiesti masendavad junnid thumbs_down.gif Esimene kõlaritega kaasa tulnud oli see pisike valge, teine sai ostetud miski must piltdel nägi korralik välja aga tegelikult oli kordi hullem kui see mis kõlaritega kaasa tuli, täna lähen ostan harmony ära ja vaatab siis mis saab.
tagasi üles
WAV
HV veteran

sõnum 28.01.2013 11:41:55 vasta tsitaadiga

Äkki on probleem patareikoha kontaktides, mis näppude vahel pulti üldiselt pidevalt pressides sirgeks ära vajuvad ja siis enam patarei pindadega korralikult ei kontakteeru?
Lihtsalt üks oletus...
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 28.01.2013 11:47:26 vasta tsitaadiga

Osadel pultidel on viletsast materjalist nupud - näppudelt tulev mustus läheb läbi plasti ja määrib kontaktid. Vanal Quadral telekal pidi iga nädal nühkima, samas NADi universaalpult, peab üle 5aasta vastu.
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 09.02.2013 15:50:48 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
Pigem omapäi kustumised patarei vahetusest abi pole aga kui vaadata kuidas need kokku on pandud siis üldse ei imesta, täiesti masendavad junnid thumbs_down.gif Esimene kõlaritega kaasa tulnud oli see pisike valge, teine sai ostetud miski must piltdel nägi korralik välja aga tegelikult oli kordi hullem kui see mis kõlaritega kaasa tuli, täna lähen ostan harmony ära ja vaatab siis mis saab.

Sain siis oma harmony 300 lõpuks kätte ja töötab ideaalselt saab kõike kontrollida, maksis 25€ something amazonist koos saatmisega thumbs_up.gif ( kohapeal oli lihtsalt igalpool otsas)
Polnud vaja originaalpuldilt midagi õpetada vaid lihtsalt mymarmony lehel mis nupule mis funktsioon ja alla minutiga oli asi töökorras.
Suurus on ka puldil viisakas mitte selline pisike plönn mis koguaeg ära kaob, niiet kellel ka pult vastukarva siis väga viis alternatiiv.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Microlab kõlarid mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.