Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Ardo
HV Guru

|
05.12.2012 02:10:19
|
|
|
Mis on tänapäeval hea mootor fotoblogi jooksutamiseks? Pixelpostis pettusin ja Wordpress ei tundu olevat parim optsioon.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
05.12.2012 09:53:30
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Mis on tänapäeval hea mootor fotoblogi jooksutamiseks? Pixelpostis pettusin ja Wordpress ei tundu olevat parim optsioon. |
Kui teada, mis Wordpressil puudu jääb siis on kergem midagi soovitada.
Joomla on ka variant - stiilinäide.
viimati muutis Dirty Harry 05.12.2012 12:32:22, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
05.12.2012 12:06:00
|
|
|
Kui stock Wordpress + olemasolev photoblogi theme ei sobi siis on sul kaks varianti - nullist isetegemine (mitte siis ise ise vaid tellituna osavalt veebisepalt) või nullist tehtud Wordpress'i theme. Esimene on tõenäoliselt palju kallim nii algse investeeringu kui hilisema (turva)uuenduste haldamise seisukohalt.
Mina olen senini jäänud pixelpost'i peale kuid selle arendus on juba kaks aastat tagasi lõppenud. Täna on isegi nende veebileht maha võetud. Mul hetkel lihtsalt pole energiat, et tegeleda blogi üleviimisega muule platvormile. Hobitajana ei tahaks selle eest olulisi summasid maksta ka.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
0 :: |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.12.2012 15:05:45
|
|
|
Asi pole Wordpressi disainis ega toimivuses, vaid väheses spämmikindluses.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
05.12.2012 15:25:54
|
|
|
Kas sa kommenteerimist kinni ei taha panna?
Ma ise pole spämmiga väga võitlema pidanud, sest huvitaval kombel mul kunagi blogisse installitud Akismet on algusest peale veatult töötanud. Praegu ei julge enam väga torkida
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
05.12.2012 15:41:27
|
|
|
Akismeti abil tõesti sai ca 2-aastase perioodi jooksul üks spämm-postitus avaldatud, ülejäänu püüdis kenasti kinni. Soovitan uurida.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
05.12.2012 17:01:21
|
|
|
Akismetiga tõepoolest ei tohiks probleemi olla. Väga hea asi
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
05.12.2012 19:46:52
|
|
|
Need spämmid kas lähevad nutikamaks või on selle saasta hulk selline, et lõpuks on kõik võimalikud variandid läbi proovitud ja spämmina tagasi raporteeritud.
Akismet on hea, Pixelpostiga oli algusest peale üldse võimatu seda installimata toimetada. Lehele pääseb nädalas ehk 10-20 aga märksa tõsisem probleem minu arust on see, et nende 200-300 karantiini tõstetud postituse hulgas mis paari päevaga tekivad on ka reaalsete kasutajate kommentaare. Kui see ei ole just elutähtis väljund ja erablogi reeglina ei ole siis viitsid sa kogu sellest 20-30 lehest mõttega läbi hekseldada. Pluss näpukad tülpinud rutiinis, mitu korda reaalseid kommentaare "Mass Select->Report Spam" klikiga eetrisse tajutanud. Teistpidi väga nagla ja vastutustundetu nende vastu kes viitsisid oma mõtteid blogis jagada, seleta siis pärast, et kogemata...
Mul on tunne, et enamus on siirdunud suhtlusvõrgustikesse mis kommenteerimisse puutub. Pildiblogides on see jagamise ja tagasiside saamise rõõm asendumas pigem tüdimusega järjekordsest Augeiase talli puhastamisest. Kes varem või hiljem loobub mis on tegelikult kurb ja jabur, et lõpuks me peame ikka kasutama mingit "kolhoosi" võimata kontrollida mis kontekstis või õigustega sellise keskkonna kasutamine käib. Fotokalas oli just arutlus FB ja sinna postitatud foto õiguste üle (no ja jagamise õiguse üle peegeldamiste/linkimiste teel). Et kui mõni sulle kuuluv materjal peaks kellegi läbi vähe väärakasse konteksti sattuma siis sellises keskkonnas ei ole muud õigust kui kustutada või jagamine tühistada. Et ma ei oleks paranoiline nende küünekeste autoriõiguste üle pigem häiriks mind millegi välja rebimine seda ümbritsevast kontekstist.
PS. näiteks selle teksti kirjutamise ajal tekkis 3 kirjet karantiini saadetud rämpsust, omamoodi nukker näib see tendents kõigist filtritest hoolimata
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
05.12.2012 21:06:04
|
|
|
Mul vist vähe kommenteerijaid või siis ei ole nad valesid sõnu kasutanud, sest neid valepostiivseid kommentaare pole praktiliselt olnudki. Ma ikka korra nädadalas püüan karantiini- ja spämmilogi läbi vaadata, piirdun peamiselt saatja nime ja emaili pealt silmadega ülelaskmisest, seni olen võibolla ühe käe sõrmedel loetava koguse reaalseid kommentaare pidanud lahti päästma.
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
05.12.2012 21:15:19
|
|
|
Hm, sul oli vahepeal üks lisaleht ees klõpsata, mõtlesin mõni aeg tagasi just küsida kas ka spämmi pärast ja kas on ka abi?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
06.12.2012 17:25:46
|
|
|
erko kirjutas: |
Ma ise pole spämmiga väga võitlema pidanud, sest huvitaval kombel mul kunagi blogisse installitud Akismet on algusest peale veatult töötanud. Praegu ei julge enam väga torkida  |
Kommenteerimine oli kinni ja mingid anti-spam asjad ka peale installitud, kuid ikkagi tuli meeletus koguses.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
06.12.2012 17:27:40
|
|
|
Joomla on siis ideaalne lahendus, seal vaikimisi puudub kommenteerimise võimalus üldse. Selle peab eraldi installeerima.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
11.12.2012 01:36:06
|
|
|
Oleks vaja enda kujundusega paar seinakalendrit teha - oskab keegi kvaliteetset kohta soovitada (soovitavalt Tallinnas)
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
11.12.2012 16:42:38
|
|
|
Ardo kirjutas: |
erko kirjutas: |
Ma ise pole spämmiga väga võitlema pidanud, sest huvitaval kombel mul kunagi blogisse installitud Akismet on algusest peale veatult töötanud. Praegu ei julge enam väga torkida  |
Kommenteerimine oli kinni ja mingid anti-spam asjad ka peale installitud, kuid ikkagi tuli meeletus koguses. |
Mis spämmi sulle siis tuli? Minu koduleht ka wordpressi baasil, Akismet peal, ning pole vist ühtki spämmi läbi tulnud...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
19Mart94
HV kasutaja
|
14.12.2012 15:21:45
|
|
|
Kas kellegilt oleks võimalik Tartus laenutada/laenata üheks ööpäevaks (20. detsemberi lõunal tuleks järgi, järgmisel päeval tagasi) stuudiovälku? Tarvis kooli jõuluballil pilte teha, kuid koolil ei ole stuudiovälku ning tahaks hea kvaliteediga pildid teha sellel aastal - varasemalt on kvaliteet alla igasugust arvestust olnud...
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
15.12.2012 20:36:55
|
|
|
Studiovälk üksi pilti ei tee.
Kui Sa ringi liikudes pilti teed, siis pole stuudiovälguga ka midagi teha, vajad hoopis kaamerapealset välku + hajutit.
Kui aga tegu nö pildistamisnurgaga, siis saab ka tavalise aparaadi peale käiva välguga, raadiopäästiku, valgustatiivi ja vihmavarjuga, parem isegi kui välke rohkem kui 1, ag siis pead natuke eelnevalt harjutama välkude sedistamist.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
18.12.2012 00:31:57
|
|
|
Photopoint laenutab ka ju kraami
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Araablane
Kreisi kasutaja
|
23.12.2012 18:01:24
|
|
|
Mis hinnaga liigub Sigma 30 mm F 1.4 ja Canon EOS 550D (pilte kuskil 4000 tehtud), mõlemal kehtivad garantiid.
E: Kuidas teada saada palju kaamera pilte teinud on, 550D siis.
|
|
Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ollaz
HV veteran

|
24.12.2012 22:01:27
|
|
|
Araablane, http://eoscount.com/ või Magic Lanterni firmware. Kere eest saad ehk kuskil 350 EUR? Pole kursis väga viimasel ajal. Palju Sigma eest küsid, äkki on endal huvi?
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
25.12.2012 00:25:27
|
|
|
3-4 nädalat tagasi sai oma 550D maha müüdud ja siis läks mõni väikse läbisõiduga kere isegi 400 euroga müügiks.Nii et 350 on jah suht reaalne.
Ja Magic Lantern näitas ilusti kere läbisõidu ära
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
tanel98
HV kasutaja

|
25.12.2012 13:56:08
|
|
|
Kas külm ka aparaadile liiga teeb? Või soojst külma ja vastupidi liikumine? Miskine kodents vms?
Kui jah, siis kuidas sellele vastu töötate?
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
25.12.2012 14:27:22
|
|
|
Kondents jah põhiliselt, soe-külm, akud tühjenevad ka kiiremini.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mukii
HV kasutaja

|
25.12.2012 15:46:59
|
|
|
Olen kuulnud, et mõni paneb oma aparaadi kilekotti, et kondenseerumist vältida. Pole endal vaja sellist trikki teha olnud. Loomulikult külmast kiiresti sooja minnes hakkavad asjad paisuma, mõni kardab sel puhul klaasi pärast. Eelmine talv tegin lihtsalt temperatuurikõikumise võimalikult pikaajaliseks, st. õuest tulles panin kaamera külma seljakotti, mida hoidsin kinnisena, et soe nii kiiresti sisse ei tuleks.
_________________ You're programmed to die when a 180-second countdown ends. The countdown resets every time you take a breath. |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
|
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
26.12.2012 19:27:28
|
|
|
Suvel ning soojadel perioodidel ei ole erilist vahet, kuid tähelepanelik tuleb olla just külmadel aegadel. Näiteks talvel, kui temperatuur võib langeda isegi -20 või -30 juurde. Ma olen omal nahal kogenud seda lollust, kui tehnika oli pagassis paar päeva ning sünnipäevale minnes oli esiteks aku parajalt tühi ning teiseks külma aparaadiga sooja tuppa minnes tekib vana hea probleem, et objektiiv ning pildiotsija ning kõik muud klaasist pinnad tõmbavad uduseks. ja selline jama võib kuskil tund või paar kesta kuni nad piisavalt soojad on ning udusus ära kaob. Objektiivi ning pildiotsijat võib igasuguste vahenditega vahepeal puhastada, aga suurt kasu sellest ei ole.
Ehk, minnes talvel kuhugile tuppa pildistama, siis mõistlik on tehnikat hoida toas kuni väljumiseni (mõistagi vajalik, et veenduda, kas akud on täis, vana materjal arvutisse tõmmatud ning kõik vajalik kaasas ning laetud) ning transportimisel hoida seda salongis (kui autoga minna). Või siis arvestada sisse mingi aeg, et tehnika saab üles soojeneda, kui peab jalgsi või pikemalt külmas tammuma. Näiteks talvel loodust või loomi pildistades on mõistlik võtta kaasa 2 või 3 akut ning neid hoida kas jope/mantli sisetaskus või üldse kuskil keha läheduses. Profikered taluvad karme olusid muidugi paremini kui odavamad kered.
Talvel on üldse sant pildistada, sest külm ning tuul külmetavad näpud vägagi kiiresti ära. Hiljuti just pildistasin kuskil pool tundi õues ja ikka oli sama jama. Ühte kätte saab panna korraliku talvekinda ning sellega ei ole probleemi, kuid teises käes peab olema selline kinnas, mis hoiab sooja, kuid laseb näppudel piisavalt liikuda. Näitek nahkkinnas ei olnud selleks otstarbeks hea. Sõrmed said küll liikuda ja käel oli soojem, kui ilma kindata, kuid peale poolt tundi olid sõrmed piisavalt külmunud, et nendega oli raske seadeid muuta.
Kas keegi oskab soovitada mingisugust kinnast, mis hoiab meeletult hästi sooja ka kõva tuulega, kuid samas võimaldab näppudel liikuda. Olen üritanud suhelda erinevate matkapoodidega, kuid ei ole neilt vastust saanud veel.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|