Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
sakinaga
HV Guru
|
18.09.2012 16:30:49
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
Minu teada on kõnesüntees juba ammu kasutusel suuremates lennu- ja rongijaamades. Mis te arvate, et teadustaja on inimene, kes mitmes keeles läbi megafoni lobiseb?
Kipun arvama, et M$ meeste suund on sinna, et kodudest tavaline PC ära võtta. Kodudesse ilmuvad "õhukesed kliendid". |
Terminalide ajastut mina ei usu, see hurraa-aeg on pigem möödas, pigem muutuvad igasugused NAS jms lahendused üha populaarsemaks. Teiseks ei ole mõistlik arvutamist kusagil kaugel teha sest tänapäeva protsessorid on piisavalt odavad, säästlikud ja suutlikud, et kasutaja vajadusi lokaalselt rahuldada.
Seega on minu arvates "õige" Apple (ja üha enam ka teiste tootjate) suund AIO monitor-arvuti poole, mis on küllalt väike ja võimas.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.09.2012 16:32:38
|
|
|
Ma pigem arvan, et tekib üsnagi suur lõhe sisu tootvate ning sisu tarbimiseks ette nähtud aparaatide vahele nii välimuse kui funktsionaalsuse koha pealt. Tootmine jätkub suht-koht PC laadsel platformil kuid tarbimine liigub kõikvõimalikele muudele aparaatidele koos oma igasugu erinevate sisendseadmetega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
18.09.2012 16:34:15
|
|
|
maatriks kirjutas: |
Minu teada on kõnesüntees juba ammu kasutusel suuremates lennu- ja rongijaamades. Mis te arvate, et teadustaja on inimene, kes mitmes keeles läbi megafoni lobiseb?
Kipun arvama, et M$ meeste suund on sinna, et kodudest tavaline PC ära võtta. Kodudesse ilmuvad "õhukesed kliendid". |
Terminalide ajastut mina ei usu, see hurraa-aeg on pigem möödas, pigem muutuvad igasugused NAS jms lahendused üha populaarsemaks. Teiseks ei ole mõistlik arvutamist kusagil kaugel teha sest tänapäeva protsessorid on piisavalt odavad, säästlikud ja suutlikud, et kasutaja vajadusi lokaalselt rahuldada.
Seega on minu arvates "õige" Apple (ja üha enam ka teiste tootjate) suund AIO monitor-arvuti poole, mis on küllalt väike ja võimas. |
Selles valdkonnas pole küll Apple sugusele patente vaja toppida Kompaktseadmeid oli juba personaalsedmete algpäevil, tõsi küll tookord eelistati klaverisse asjad kokku toppida ja väline monitor ja näiteks printer tulid lisaks........
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.09.2012 16:40:07
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kui täpselt oskad sa kindlale 2x2px alale sõrmega vajutada? Hiirega pole mul mingit probleemi, sõrm on lihtsalt liiga jäme et säärast täpsust võimaldada.
Kiiruse koha pealt jõuan ma hiire ühest ekraani servast teise oluliselt kiiremini ja väiksema vaevaga, kui sõrme. Samuti eelistan kasutada korraga vähemalt kaht ekraani, seal servast-serva käega vehkimine on juba korralik treening  |
oo mai joo.... hiir on kindlasti oma suuruselt näpust väiksem? on raske kujutada endale ette, et mingi tuleva põlvkonna tahvli ekraan suudab skaneerida Su jäsemete täpset paiknemist ning kasvõi näoilmet ja seda siis ekraanil kasvõi nii möödapääsmatu kursori liigutamisena ekraanil kuvada. näpu ja randme liikumisvõime on oluliselt suurem, kui üks rotipadi ning kui tõsta käsi juba mõned cm-d ekraanipinnast kõrgemale, saad sellise punktitiheduse nagu ise soovid. Kindlasti on silma või närvide otse kasutamine efektiivsem, kuid kui juba puhtalt hiirekursorist loobumine tundub kodanikele ilmvõimatu ulme, pole mõtet hetkel kaugemale minna.
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2012 16:40:50
|
|
|
mõelgem sellele mida tähendab it-maailmas selline sõna nagu "pilv" ja miks on vaja seal olevate teenuste kasutamiseks "google kontot" või "M$ LiveID" asju.
See ikka kõige otsesem klient-server süsteem, mille tarbijapoolel ei ole vaja võimast PC arvutit.
Ho Ho, midagi sellist jah.
|
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
18.09.2012 16:42:36
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... ma julgen arvata, et osutusseadmete tulevik sihib pigem silma, kui sõrme ... |
Ega seegi eriti hea variant pole. Näiteks joonistades või muul otstarbel kursorit lohistades liigub fookus pidevalt ringi, et fikseerida kursori asukohta ümbirtseva suhtes ning vastavalt vajadusele korrektuure sisse viia. Sealt õiget positsiooni välja lugeda on pehmelt öeldes keerukas, praktikas julgen väita, et hiirega võrdelist täpsust ei ole võimalik saavutada.
Uitmõtete eristamist vajalikust pole eriti lihtne kui teoksil näiteks raamatu kirjutamine  |
... spetsiifilisemate tegevuste jaoks jäävad alati omad tööriistad n. joonistamise jaoks digilaud jne. aga üldises plaanis annab palju erinevaid alternatiive välja käia ja see, et neist ükski pole hetkel veel perfektselt rakendunud ja massidesse jõudnud, ei tähenda üldsegi mitte, et seda kunagi ei juhtu. Tehnika areneb ja täiustub pidevalt, kui ei usu mind, siis vaata minevikku, mida on 50-20 või isegi veel 10 aastat tagasi ebareaalseks peetud ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.09.2012 16:47:59
|
|
|
... ma julgen arvata, et osutusseadmete tulevik sihib pigem silma, kui sõrme ... |
Ega seegi eriti hea variant pole. Näiteks joonistades või muul otstarbel kursorit lohistades liigub fookus pidevalt ringi, et fikseerida kursori asukohta ümbirtseva suhtes ning vastavalt vajadusele korrektuure sisse viia. Sealt õiget positsiooni välja lugeda on pehmelt öeldes keerukas, praktikas julgen väita, et hiirega võrdelist täpsust ei ole võimalik saavutada.
Uitmõtete eristamist vajalikust pole eriti lihtne kui teoksil näiteks raamatu kirjutamine  |
... spetsiifilisemate tegevuste jaoks jäävad alati omad tööriistad n. joonistamise jaoks digilaud jne. aga üldises plaanis annab palju erinevaid alternatiive välja käia ja see, et neist ükski pole hetkel veel perfektselt rakendunud ja massidesse jõudnud, ei tähenda üldsegi mitte, et seda kunagi ei juhtu. Tehnika areneb ja täiustub pidevalt, kui ei usu mind, siis vaata minevikku, mida on 50-20 või isegi veel 10 aastat tagasi ebareaalseks peetud ... |
Juba oma 20-30 aastat tagasi lubati hiire asemele igasugu ime-alternatiive. Aga ei midagi, kõik tollased leiutamised kukkusid kolinal läbi ja tänaseks ei mäleta neid enam mitte keegi. Sisuliselt ainul täiustus on tulnud see, et moodne hiir ei pea enam tingimata juhtme abil arvutiga laulatatud olema.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
18.09.2012 16:57:23
|
|
|
Igasugune segadus siin jälle ja tunnen vajadust sõna võtta korra! (Alljärgnev on minu arvamus asjast ja ei toetu reaalsetele faktidele)
Esiteks on juba puuteekraanidel taandareng täpsuses toimunud, kui mindi üle täpsest pliiatsi kasutamisest kohmaka sõrme kasutamiseni.
Teiseks, kui siin juba mainiti, et terminalid on eilne päev ja enam ei taha keegi neid. "Pilveraalinduses" on palju raha liikumas ja tuleb lihtsalt piisav argument müügiks leiutada, näiteks siin juba mainitud gmail, google docs ja isegi mängida saab juba pilves, viimane küll väga toores aga areneb ja neid tuleb juurde!
Microsofti poolelt on tõesti viimane aeg näpurongile hüpata aga viis kuidas seda tehakse ei ole normaalne. Kuna Google/Apple jõudsid mitu aastat Microsoftist ette ja kasutajad kes siiani windowsi hindavad hindavad seda pigem töötegemise pärast, mitte selle pärast et ootavad näpuOSi MS poolt!
Normaalne strateegia oleks need kaks asja ikka lahus hoida ja mitte kasutajatele pähe astuda <- Kuna ise ka just eriline näpuOS pooldaja pole (lauaarvutil siis) siis ongi plaanis vähemalt see väikegi samm ära teha ja 26.10.12 Windowsi kasutamine lõpetada ja kui ringi vaadata, siis ma pole õnneks ainuke
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Clone^
HV kasutaja
|
18.09.2012 16:59:52
|
|
|
Hiire võlu seisneb selles, et tema kasutamiseks ei pea inimene ülemäära vaeva nägema, signaal on selge ja üheselt mõistetav (sama ka klaviatuuri puhul). Ma ei kujuta ette, kui peaks kätega päev otsa vehkima, touchscreeni näppima või silmade-/häälkäskluste abil midagi kontrollima. Kõik seadmed, kus veamarginaal kasvab, sobivad vaid lühiajalisteks toiminguteks.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.09.2012 17:02:00
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
hiir on kindlasti oma suuruselt näpust väiksem? |
Kursori tipp on 1x1 pikslit. Ilma laiaks litsumata katab nimetissõrm mu praegu ees oleva 24" 1200p ekraani peal umbes-täpselt 30x30px ala.
on raske kujutada endale ette, et mingi tuleva põlvkonna tahvli ekraan suudab skaneerida Su jäsemete täpset paiknemist ning kasvõi näoilmet ja seda siis ekraanil kasvõi nii möödapääsmatu kursori liigutamisena ekraanil kuvada. |
Mobla ekraanil on näiteks HV foorumi teemasid vaadates üksteisest millimeetri murdosa kaugusel teema peamine link ning viimase lugemata postituse juurde viiv. Mis valemi järgi suudab suvaline soft ära arvata kumba ma soovin avada? "Muudame UI'd" ei ole lahendus, see lihtsalt eemaldab featureid et ühilduda viletsamate sisendseadmetega.
näpu ja randme liikumisvõime on oluliselt suurem, kui üks rotipadi |
3d ruumis jah, 2d's pole erilist vahet.
kui tõsta käsi juba mõned cm-d ekraanipinnast kõrgemale, saad sellise punktitiheduse nagu ise soovid |
Ja kui kaua sa jõuad vähegi asisema suurusega ekraani kohal oma kätt hoida sääraselt?
kui juba puhtalt hiirekursorist loobumine tundub kodanikele ilmvõimatu ulme, pole mõtet hetkel kaugemale minna. |
Ma ei ütle, et loobumine on ilmvõimatu, lihtsalt ma pole näinud ühtki reaalselt või kasvõi teoorias töötavat alternatiivi mis ei tähendaks, et tuleb selle nimel ohverdada mugavust ja täpsust.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
18.09.2012 17:29:48
|
|
|
Puuteekraani suur miinus on veel see, et sõrmega näppides on puuteala on täpselt sama suur kui ekraan ise ja nagu siin juba mainiti, suht parim täpsus 30x30 pikslit (jätame ülimadala resolutsiooniga ekraanid välja) Hiire puhul saad tundlikkust reguleerida ja mul näiteks saab hiirega 6x3cm (Ärge vaielge, joonlauaga mõõtsin ) alal kogu 22 tollise ekraani ära "puudutatud" ja seda halvimal juhul 4x4 täpsusega (alati ühele pikslile ikka pihta ei saa)
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
dud66
HV veteran

|
18.09.2012 18:02:17
|
|
|
Seda usun ka mina - kunagi oli ka näiteks peegelkaameratel võimalus silmaga valida fookuspunkt ning jube mufav ja kiire oli
_________________ Kommenteerige kasutajaid, siis teavad teised ka mida oodata! |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
18.09.2012 20:00:45
|
|
|
Põhimõtteliselt saab ka näpu teha peaaegu piksliteravuseks. Pikema tibi-sõrmeküüne selle otsast ärateritamisega näiteks. Küll suudetakse ka siis puutetundlik ekraan teha selline, mis suudab just küüneotsa puudutusele reageerida.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
18.09.2012 20:08:14
|
|
|
..Ma ei ütle, et loobumine on ilmvõimatu, lihtsalt ma pole näinud ühtki reaalselt või kasvõi teoorias töötavat alternatiivi mis ei tähendaks, et tuleb selle nimel ohverdada mugavust ja täpsust. |
keegi polegi rääkinud sellest, mida Sa näinud oled, vaid toodud mõningaid visioone, kuhu võiks tahveldus edasi areneda ning seega PC-le koht kätte näidata.
Muuseas, kujuta nüüd ette, kuidas laserhiir töötab ja pane see asi nüüd tagurpidi tööle- ehk siis sensor tuvastab Su näpu asukoha, võtab selle keskpunkti (näpu keskpunkti arvuamine laserkiirte abil võiks jääda sinna mikromeetritesse) ning kannab selle edasi kursoriks moblaekraanil?
esimesed "puuteekraanid" vajasid ekraanil märkimisväärset survet, praegused vaevumärgatavat puudet.. aeg edasi ja võib ainult näppu ekraani kohal vibutada.
Kui keegi tuleb rääkima, et hiire liigutamine on mugav, on minu nägemuse järgi füsioloogiliselt moondunud. Kuna hiire liigutamine on käe jaoks siiski pingutus, on sellega saavutatav täpsus puhtalt treeningu asi. Aeg oleks täiesti ergonoomilste seadmete turuletulekuks juba piisavalt küps?
Kui laserkiirte peegeldused ei sobi, siis suudab ju ka kaamera koos softiga suhteliselt lihtsalt tuvastada kontrastse eseme ning selle järgi asukoha kekspunkti arvutada.
Iirise järgi fokusseerimine EOS-kaamerates oli jah juba 90-te lõpu teema.
mitte ammu arvati, et see idioot, kes törtsuva ja tossava agregaadiga uulitsale hobuseid hirmutama ronis, ikka päris endale ette ei kujutanud, mida ta valmis oli meisterdanud- suvaline nagaman astus sellest monstrumist kiiremini, suvaline eesel suutis suuremat kandamit oluliselt kaugemale vedida.. oli ju ulme? paarkümmend aastat hiljem ei kujutatudträni vedamist enam ilma automobiilita ettegi. Loomulikult muutus asja olemus märksa, kuid ikakgi oli pöördumatu käik tehnika arengule antud ja palju praeguseks hobuseid transporti on jäänud?
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
18.09.2012 20:59:32
|
|
|
Puuteekraanid on leiutatud ja uuesti leiutatud juba päris mitu korda ja mitmekümne aasta vältel. Vahepeal oli isegi täpne ja odav lahendus olemas, (Takistuslik puuteekraan) mida sai isegi teravaks lõigatud sõrmeküünega edukalt kasutada! Aga miskipärast ei ole need kuidagi vedu võtnud ja töömasinates ikka eelistatakse hiire ja klaviatuuri kombinatsiooni. <- jutt ei ole mobiilsetest seadetest ja ei hakkagi olema minu postitustes, jutt siiski MicroSofti otsusest suruda puutesüsteem töömasinatesse! Ma ei vaidle vastu, et varsti tuleb midagi head, mis vahetab hiire ja klaviatuuri välja... lihtsalt praegune puuteekraan selleks ei ole!
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
18.09.2012 21:02:49
|
|
|
WAV kirjutas: |
Põhimõtteliselt saab ka näpu teha peaaegu piksliteravuseks. Pikema tibi-sõrmeküüne selle otsast ärateritamisega näiteks. Küll suudetakse ka siis puutetundlik ekraan teha selline, mis suudab just küüneotsa puudutusele reageerida. |
Sel juhul tuleb välja mõelda ka täiesti uus puutetundlikkuse tehnoloogia ning seegi oleks ainult osaline "parandus" kuna käsi-sõrm kataks endiselt suure osa pildist.
keegi polegi rääkinud sellest, mida Sa näinud oled, vaid toodud mõningaid visioone, kuhu võiks tahveldus edasi areneda ning seega PC-le koht kätte näidata. |
... ning ma olen lihtsalt rääkinud millised on puhtfüüsilised takistused miks asjad ei saa nii töötada
Muuseas, kujuta nüüd ette, kuidas laserhiir töötab ja pane see asi nüüd tagurpidi tööle- ehk siis sensor tuvastab Su näpu asukoha, võtab selle keskpunkti (näpu keskpunkti arvuamine laserkiirte abil võiks jääda sinna mikromeetritesse) ning kannab selle edasi kursoriks moblaekraanil? |
Teoorias hea, praktikas ma küll ei suuda oma sõrme nii täpselt liigutada kui hiirekursorit kuna ma ei tunneta oma sõrme keskpunkti kaugeltki nii hästi kui tunnetan ja näen kursorit.
Kui keegi tuleb rääkima, et hiire liigutamine on mugav, on minu nägemuse järgi füsioloogiliselt moondunud |
Hiir liigub mul umbes 10x5cm alal ning katab kaht 24" ekraani. Millise loogika järgi on sarnase ekraanipindala peal käega vehkimine mugavam ja lihtsam?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
18.09.2012 21:35:29
|
|
|
Ma arvan, et traditsiooniline pc ei kao kuhugile, lihtsalt windows lõhestub kaheks, touch ja classic pc.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
henri17
HV kasutaja

|
18.09.2012 21:39:47
|
|
|
Minu arvamus puutetundliku ekraani osas:
mind häirib just see, et kui näpuga mööda ekraani ringi liikuda siis käsi varjab üsna suure osa ekraanist ära. Peale igat vajutust pean käe ekraani kõrvale viima ja siis tagasi tooma. Ei ole just vägamugav kui vaja tihti millegi peale klikkida.
Teine asi on parem klikk, hiirega parema ja vasaku kliki tegemisel ei ole kiiruse osas mingit vahet. Puuteekraanidel peab kas näppu ühe kohapeal paigal hoidma vms lahendused, mis ei ole kiire.
Igapäeva töös eelistaksin 1*1px täpsust käega vehkimisele.
Puutetundlike ekraanide eelis on jällegi multitouch, väga mugav on midagi zoomida või pöörata. Leidub palju asju midagi puutetundlike ekraanidega on mugavam teha kui hiirega, sõltub eelkõige mida tahetakse arvutis teha.
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2012 22:33:31
|
|
|
tahanteada, noh loomulikult, tuleviku klient-server süsteemi jaoks tuleb ju teha omad kliendi seadmed.. Seda teevad nii M$ kui Google
oli kunagi uudis, et tulemas on arvuti või opsüsteem mis on laulatatud M$ LiveID kontoga. selle rakendused olevat enamuses veebipõhised ja juudepääsetavad eelmainitud LiveID kontoga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.09.2012 22:59:22
|
|
|
tahanteada, noh loomulikult, tuleviku klient-server süsteemi jaoks tuleb ju teha omad kliendi seadmed.. Seda teevad nii M$ kui Google
oli kunagi uudis, et tulemas on arvuti või opsüsteem mis on laulatatud M$ LiveID kontoga. selle rakendused olevat enamuses veebipõhised ja juudepääsetavad eelmainitud LiveID kontoga. |
Kui "sahinaid" uskuda siis ei ole tegemist tarkvaralise Klient-serversüsteemiga, vaid arvutiomaniku füüsiline kast koosneb siis konkreetsetest "rauajuppidest", mis on spetsiaalselt toodetud Microsoft PC-le ja ei sobi kokku mitte ühegi teise masinaga.
A la emaplaat, videokaart jne. on siis sobilikud ainult sellele masinale ja kui videokaart läbi läheb, siis saab kasutad ainult sobilikku Windows-PC-le toodetud videokaarti.
Aga loodetavasti seletab Ballmer millalgi selgemalt värgi lahti, et mida ta ikkagi silmas peab selle Hardware Microsoft PC all.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2012 23:25:34
|
|
|
tahanteada, lugedes mikisofti uusi kasutuseeskirju jääb mulje, et kavatsetakse sikud lammastest eraldada.
ma olen kindel, et M$ arvuti saab olema ainuke M$ veebiteenustele ligipääsemise vahend ja kõiksugu "teised" (Linux PC, Pidgin, amsn) blokeeritakse ära.
Võibolla mul on paranoia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
18.09.2012 23:30:17
|
|
|
olavsu1, Microsofti track record näitab pigem vastupidist, üritatakse enda teenused võimalikult paljudele kättesaadavaks teha. Küll võidakse MS toodete kasutajatele pakkuda mingeid eeliseid, kasvõi näiteks suurema veebiruumi jms näol.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
18.09.2012 23:41:19
|
|
|
maatriks, aga ometi kirjutatakse, et ma ei või kolmanda osapoole tarkvaraga M$ teenusele läheneda.
tsitaat: |
7.3. Kas tarkvara või teenuste kasutamisel on ka kindlaid keelde? On küll. Lisaks muudele lepingus toodud piirangutele ei tohi te teha järgmist: kõrvale hoiduda tarkvara või teenuste tehnilistest kaitsemeetmetest, teenustes sisalduvat või nende kaudu juurdepääsetavate tarkvara või teenuse osi osadeks lahutada, dekompileerida ega konkurentsi eesmärgil analüüsida, välja arvatud ainult sel määral, kuivõrd selline tegevus on seadusega selgesõnaliselt lubatud; tarkvara või teenuse osi eri seadmetes kasutamise eesmärgil eraldada; tarkvara või teenuseid avaldada, paljundada, rentida, üürida või laenata; tarkvara, selle litsentse või teenustega seotud õigusi edasi anda, välja arvatud siis, kui see on selles lepingus selgesõnaliselt lubatud. Te ei tohi teenuseid kasutada ühelgi volitamata viisil, mis võib häirida teiste kasutust, või mis tahes teenusele, andmetele, kontole või võrgule juurdepääsu saamiseks. Te ei tohi volitamata kolmanda osapoole rakendustel võimaldada teenustele juurdepääsu. |
Kuidas see jutt soosib messengeri kasutamise puhul Linuxit ja Pidgini? Mõlemad Linux ja Pidgin on kolmanda osapoole tarkvarad. Ma eelistan windowsi allgi pidgini.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
19.09.2012 06:38:57
|
|
|
Hiir liigub mul umbes 10x5cm alal ning katab kaht 24" ekraani. Millise loogika järgi on sarnase ekraanipindala peal käega vehkimine mugavam ja lihtsam? |
hiir on lihtsalt seadeldis mis muudab käe liigutused arvuttöödeldavaks. On nüüd raske ette kujutada, et kasutada saab ka lahendust, kus kasvõi näpuots kujutab endast sama kursori liigutamiseks vajalikku elektroonikat, mis praegu kolakasse rotti on paigutatud ja sellega annab hoida oma kätt märksa loomulikumas asendis? Kusjuures ei pea ju näpuga sonkima ekraani- sama saaks teostada ka distantsilt (umbes nagu hiina näpuhiired, kuid tänapäevasemas võtmes). Tegelikkuses oled Sa lihtsalt kinni kursori olemasolus ning vaatled kogu probleemi selle mätta otsast. Samas kui võtta tulevikutahvel 3d projektsiooniga, kaob kursori mõte nagunii ära .
|
|
   |
205 |
|
tagasi üles |
|