Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
.Eestlane.
HV kasutaja

|
02.09.2012 16:27:16
|
|
|
Goon kirjutas: |
Väga õige! Minu meelest tuleks õppekavast ära võtta tööõpetuse tunnid ja asendadagi programmeerimisega.Õppeained tuleks kohendada vastavalt sellele mis tööjõust tööturul puudus on.
21 saj. pole ju mõtet õpetada terve klassi täis poisse hööveldama ja klotse kokku puurima. |
Kodus ikka selliseid oskusi vaja ju.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.09.2012 16:41:51
|
|
|
.Eestlane. kirjutas: |
Väga õige! Minu meelest tuleks õppekavast ära võtta tööõpetuse tunnid ja asendadagi programmeerimisega.Õppeained tuleks kohendada vastavalt sellele mis tööjõust tööturul puudus on.
21 saj. pole ju mõtet õpetada terve klassi täis poisse hööveldama ja klotse kokku puurima. |
Kodus ikka selliseid oskusi vaja ju. |
Paraku on läinud nii, et Eestis soovitas ka peaminister veel 2007 õppida ehitust
Rääkida siis 6-10a plaanist meie poliitika juures
Aaviksoo nüüd midagi teeb, aga ta ka ei tea mida räägib.
St. millise huvigruppiga õhtul istub...
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
02.09.2012 17:23:28
|
|
|
Küsimus pigem selles, kas õpetajad saavad selle õpetamise selgeks, mitte selles, kas õpilased selle selgeks saavad...
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru

|
02.09.2012 17:29:58
|
|
|
guest1902 kirjutas: |
eks algklassidesse tuleb mingine lego mindstormi aretis, lykkad plokke visuaalselt kokku ning oledki dev valmis |
Seda mindstormsi saab miljonis erinevas keeles progreda, kõik sõltub lihtsalt sellest, kes seal tooli peal istub.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
noxton
HV Guru

|
02.09.2012 17:59:01
|
|
|
Valikaine ehk oleks tõesti hea. Milleks siis varsti ülikoole vaja on? teeme kõik keskkoolis selgeks viskame tööõpetuse ja kehalisekasvatuse kooli programmist välja
|
|
   |
169 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
02.09.2012 18:06:38
|
|
|
Ülikooli võiks alles siis lasta inimesi kui nad on 3-4 aastat tööd teinud ja silmaringi laiendanud ning teavad mida nad edaspidi tahavad. Kes kohe märgade kõrvatagustega keskkoolipingist lähevad, saavad vaid riigieelarveväliselt
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
02.09.2012 18:06:40
|
|
|
sigakoer kirjutas: |
Mihkel^^ kirjutas: |
no mingile 7ndikule sa ei tee eriti selgeks programeerimist, eriti kui pole matemaatilist mõtlemist, siis ikka ei mõtle välja küll, kuidas programmi koostada, aga algtasemel võiks ikka midagi õpetada, keskkoolis võib juba vabalt õpetada raskemaid funktsioone isegi. mul näiteks võttis ikka mitu kuud, et saada esimene programeerimis keelest mingit aimu, et enam-vähem oskan programme valmistada, et siis põhimõte just selgeks, ning ega ma seda põhikooliski õppinud, keskkoolis tegin ikka seda, ja teen siiani.. ei teagi keskkooli, kus õpetatakse kohustuslikus korras programeerimist peale NRG, ilmselt on neid üpris vähe |
Mina läksin esimest korda pioneeride palee arvutiringi 11-aastaselt (tegelikult soovitati 13-aastaselt) ning polnud mingit probleemi. Siiamaani mäletan, kuidas onu for-tsüklit õpetas. 13-aastaselt teises huviringis läks juba Turbo Pascal ja objektorienteeritud programmeerimine käiku. Keskkool pakkus ühena esimestest Unixit ja internetti ning mõned entusiastid olid juba gümnaasiumi astumise ajaks kompetentsed C progejad.
Ühesõnaga, ärge alahinnake noori inimesi. Inimese õppimisvõime ning (mõnes mõttes) aju töövõimsus on just teismelisena kõige parem. Programmeerimisega alustamiseks pole vaja teada teab mis ulmelist matemaatikat. Loomulikult tuleb see kasuks, aga seda võib ka hiljem juurde omandada. |
Täiesti nõus! Ise hakkasin programmeerimist õppima ise 8-nda klassi lõpus. Siis läksin polütehnikumisse "Arvutid arvutivõrgud" erialale ja seal pmst ei õppinud programmeerimise valdkonnas midagi rohkem juurde kui erinevate keelte syntaxit.
Minupuhul oli ka see, et põhikoolis ei õppinud matemaatikat kodus üldse sest kõik oli nii lihtne ja arusaadav. Gümnaasiumi matemaatika osas ükshetk ei saanud millestki enam aru sest polnud harjunud kodus õppima. Ma arvan, et ma oleks palju paremini gümnaasiumi matemaatika selgeks saanud kui see oleks 9 klassi sisse mahutatud. Noorem pea võtab kindlasti palju paremini informatsiooni vastu. Mul algasid matemaatika tunnid juba lasteaias võibolla on see ka selles süüdi, et põhikoolis kõik liiga lihtne oli.
Ma ei tea kas mõnes koolis praegu on nii, aga ma arvan, et mõistlik oleks kui juba pärast 4-ndat klassi lahutataks õpilased kas reaalkallakusse või humanitaari.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.09.2012 19:01:34
|
|
|
4 vara...kuskil 5-6 paras.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
02.09.2012 19:06:27
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Me saime tööõpetuses ka 3D modelleerimist õppida Solid Edge abil |
Vedas rsk, me saime 5-9 klass vaid wordi ning siis saime veel wordi
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
viimati muutis salatoimik 02.09.2012 19:09:59, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
02.09.2012 19:08:39
|
|
|
See lahe - 3D modeleerimine polnud ka ülikoolis põhiainetes.
Microstation baasil tegin 1 joonise, aga see oli vabaaine.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
02.09.2012 19:13:17
|
|
|
Alates 6. klassist mängud, mängud, Paint, mängud, masinkirjutamine "hiirega" , Word, mängud, Word, Word, Pascal mingi, Word.
Umbes sellise mahuga.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Unison
HV kasutaja
|
02.09.2012 20:44:18
|
|
|
Positiivne.
Meil ei olnud isegi arvutitunde, kuna õpetajat ei olnud
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
02.09.2012 21:19:39
|
|
|
Meil õpetaja oli, aga arvutitunde põhikoolis ei saanud. Ainult see 3D modelleerimine tööõpetuses.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru

|
03.09.2012 06:26:48
|
|
|
Magic kirjutas: |
See lahe - 3D modeleerimine polnud ka ülikoolis põhiainetes.
Microstation baasil tegin 1 joonise, aga see oli vabaaine. |
Kuidas kellelgi. Tänapäeval igaljuhul on. EMÜ on Solid Edge peal. TÜ SolidWorks.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
03.09.2012 09:19:07
|
|
|
Palju aineid keskkoolis on vajalik andmaks laiapõhist alusharidust, kui sul kunstiajalugu koolis polnud, siis kuidas saab sul ka tekkida huvi selle vastu, et seda tulevikus edasi õppida? Õppekava sisu vajab muidugi reformimist ja mainitud ajalugu ilmselt tõesti ei ole vaja niivõrd detailselt läbi võtta, aga mahtu ei tohiks ka vähendada...
Igasugused lisad, nagu programmeerimine ja ka nt religiooniõpetus (eriti tänasel päeval!!!) oleks teretulnud küll...
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
03.09.2012 09:29:50
|
|
|
Niipalju kui mina tean siis Pärnus osad koolid õpetavad põhikooli-keskooli ajal IT tundides emaili saatmist ja emaili kliendi üles seadmist. Minu ajal täpselt samamoodi, kui ma vastasin, et kasutan isikliku maili serverit ja tean juba kõike seda ja rohkemgi siis öeldi, et õpid veel. Programeerimisest kui sellisest polnud meil haisugi.
Tööõpetust kui sellist ei tohi kindlasti ära kaotada, pigem tuleks need kaks kuidagi omavahel ära jagada, kas siis üle nädala või nädalas 1 tund ühte ja teine tund teist või ma ei tea kuidas õppekava tänapäeval koolides on. Tööõpetus ei ole ainult see, et lähed tundi ja hakkad seal oma pesapalli kurikat treima, kunagi enda kodu on siis tuleb ikka kasuks ka mida seal õpetatakse
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
03.09.2012 10:09:18
|
|
|
Ega siis tööõpetuse tundide mõte ei ole kitsalt hööveldama või puurima õpetada. Pigem on vaja noorel inimesel harmooniliselt areneda, sealhulgas arendada käelist tegevust. Seda eeskätt minumeelest tööõpetus annab. Ja cnc masin ja solidedge on toredad ja võibolla ka vajalikud, aga kahjuks ei arenda käteosavust.
Praegu on juba suht halenaljakas olukord, kui võtad kruvikeeraja välja ja parandad jalgratta ära, keevitad kaks rauatükki kokku või joodad juhtmed kõrvaklapi külge, oled mustkunstnik. Noored ei pea sageli enam normaalseks et katkise asja ise korda teed, selle asemel et "autoriseeritud edasimüüja" poole pöörduda.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.09.2012 10:20:31
|
|
|
Kas neid usutunde on kooli ikka niiväga vaja? Iga lapsevanem võib ju oma lapse iga pühapäev kirikusse viia ja neid kirikuid on iga nurga taga. Nii, et kirikute puudust küll pole, et ka koolid kirikuteks muutma peab.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
03.09.2012 10:25:51
|
|
|
See lollus ka tagasi kooli toodud?
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Miki-Hiir
HV veteran
|
03.09.2012 10:45:01
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Kas neid usutunde on kooli ikka niiväga vaja? Iga lapsevanem võib ju oma lapse iga pühapäev kirikusse viia ja neid kirikuid on iga nurga taga. Nii, et kirikute puudust küll pole, et ka koolid kirikuteks muutma peab. |
Religiooniõpetus pole usutund. Religiooniõpetuse eesmärk on siiski tekitada arusaam maailma erinevatest religioonidest. Väga kasulik teadmine.
Reisimist on tänapäeval palju ja viisakas oleks kursis olla erinevate religioonide ja seal eksisteerivate tavadega. Et ei tekiks olukorda, kus omast arust süütu tegevusega kellegi tundeid sügavalt riivatakse.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
03.09.2012 11:03:44
|
|
|
Täpselt nii. Ise olen ateist, aga gümnaasiumi esimeses klassis võtsin valikainena religiooniõpetuse. See on palju kasulikum kui kunsti- ja muusikaajalugu. Sellest on reaalselt kasu ka.
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
03.09.2012 11:13:45
|
|
|
Ma sain üldse aru, et ta pidas silmas seda mida vanasti kutsuti "usuõpetuseks"
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
03.09.2012 11:42:00
|
|
|
KohviPaus, millal oli vanasti? Religiooniõpetuse idee võttis Miki-Hiir väga hästi kokku. Üldhariv tund, ei tule miski kirikuõpetaja lastele püha vett peale loopima.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
KohviPaus
Kreisi kasutaja
|
03.09.2012 11:44:06
|
|
|
Ala. '94. See oli ikka sellest religiooniõpetusest väga erinev millest Teie praegu räägite.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
03.09.2012 12:11:11
|
|
|
OT, Kõrvalteema küll: Aga on siis mingit vahet, kas usupropagandat teeb kirikuõpetaja koolis või teeb ta seda kirikus.
PS: Pole mõtet olla silmaklappidega, vaid tasub tutvuda otsustega, mida viimatised Kiriku-ümarlauad on vastu võtnud ning kus nõuti järjest suuremat usu rüppe pööratud inimeste arvu ja selle kaudu kirikute rikkuse kasvatamist.
-------------------------------
Seepärast ma ütlengi, et kui mõni lapsevanem kangesti tahab, siis saab ta alati oma lapse lähimasse kirikusse lohistada või annab lapsele niikaua rihma, kuni laps kirikusse vudib.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|