Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 167, 168, 169  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.06.2012 15:48:06 vasta tsitaadiga

pacho kirjutas:
Andykas kirjutas:
pacho, Neil adapteritel on klaas vahel mis vähendab üsna kõvasti pildikvaliteeti.
Masendav vaadata kuidas kõik mis on vana või jumal hoidku, odav - on mõne arvates ajaraisk. Eks maitseid ole igasuguseid, jah... icon_neutral.gif

Suuremal osal ebay's liikuvatel M42 objektiividel on juba tehases klaas vahel, mis oluliselt pildikvaliteeti vähendab.

Ee... Mis asja?
pacho kirjutas:

Miks siis mitte M43, NX või NEX? Nendele on veel parem adapteeritavaid objektiive.

micro 4/3 kaamerad on natuke nagu teine teema. Kui sa nüüd natuke uuesti lugeda viitsid siis näed, et küsimus oli konkreetselt Canoni ja Nikoni vahel.
Üldsegi, ma ei saa aru mida sa siin mulle tõestada üritad? Tahad lihtsalt vaielda või on sul midagi arukat ka öelda? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2012 15:55:43 vasta tsitaadiga

Andykas kirjutas:
pacho kirjutas:
Andykas kirjutas:
pacho, Neil adapteritel on klaas vahel mis vähendab üsna kõvasti pildikvaliteeti.
Masendav vaadata kuidas kõik mis on vana või jumal hoidku, odav - on mõne arvates ajaraisk. Eks maitseid ole igasuguseid, jah... icon_neutral.gif

Suuremal osal ebay's liikuvatel M42 objektiividel on juba tehases klaas vahel, mis oluliselt pildikvaliteeti vähendab.

Ee... Mis asja?
pacho kirjutas:

Miks siis mitte M43, NX või NEX? Nendele on veel parem adapteeritavaid objektiive.

micro 4/3 kaamerad on natuke nagu teine teema. Kui sa nüüd natuke uuesti lugeda viitsid siis näed, et küsimus oli konkreetselt Canoni ja Nikoni vahel.
Üldsegi, ma ei saa aru mida sa siin mulle tõestada üritad? Tahad lihtsalt vaielda või on sul midagi arukat ka öelda? icon_rolleyes.gif

Objektiivide adapteerimisega on sama lugu mis filmifotograafiaga. See on nendele kes tahavad sellega tegeleda. Mõlemad on umbteed.
Aeg liigub ainult ühes suunas ja pole mõtet vana taga nutta.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Heineken
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.06.2012 16:01:09 vasta tsitaadiga

andree, sellest et üks kere on poes odavam kui teine. Need on erinevad kered ja erinevalt hinnatatud.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.06.2012 16:02:02 vasta tsitaadiga

pacho, Loll jutt... Kui endal kätt ja silma ei ole siis ei maksa tehnika kaela oma subjektiivseid eelistusi ajada. IS ja AF on toredad asjad kui pulmapilte või muud kommertsi pildistada.
Kui on soovi fotograafiast ka natuke rõõmu tunda ja ka ise areneda siis pole algajale midagi paremat kui manual fookus objektiiv kust sätitada käsitsi ava ja fookust. Otsi mulle ebayst EOS mountile 50mm 1.4 objektiiv mis on võrreldav SMC 50mm 1.4-ga ja siis räägime edasi hinnavahest ja pildikvaliteedist.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2012 16:14:43 vasta tsitaadiga

Noormees, teie sõnavara jätab pisut soovida. Ma ei hakka samaga vastama. Pole lihtsalt mõtet. Sinu arust on nüüd kommerts ka halb?
Mõned kõige uuenduslikumad fotograafid on ainult kommertsiga tegelenud. Brian Duffy...

Mulle teeb rõõmu kui ma pildistada saan. Ma oskan ava käsitsi sättida, oskan ka hädapärast välku kasutada ja valgust mõõta. See ei tähenda, et ma tahaksin sellega kogu aeg tegeleda.

EOS objektiivid teevad midagi mida su Takumar kunagi ei tee. Nad fokuseerivad ja sätivad ava. Seega poleks hinnavõrdlus päris kohane.
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.06.2012 16:30:50 vasta tsitaadiga

pacho, Nagu juba eelpool ütlesin siis enda puudujääke või laiskust ei tasu siin mängu tuua. Algajale on see väga hea kool. Vanale koerale muidugi uusi trikke enam ei õpeta kes on harjunud P modes laskma, et ikka objektiivi ava sätitamist täies mahus nautida saaks.

Sinu loogika järgi võiks siis kohe kogu L seeria vahemiku endale osta. Kui raha ei ole mingi argument.

Ja kes keelab tal osta EOS mountile disainitud objektiive? Üks ei välista teist ju. Milleks on selline mõttetu kisa ja ving enda subjektiivsete harjumuste pärast? Kas sellepärast, et keegi teine viitsib sellega tegeleda ja tõesti ka naudib seda? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Ollaz
HV veteran
Ollaz

sõnum 03.06.2012 16:31:53 vasta tsitaadiga

Ma saan väga hästi Andykas mõttest aru ning pacho jutus leidub samuti mingi mõte. Eks reaalne tõde ole seal kuskil vahepeal, sest amatöörile on M42 tunduvalt odavam lahendus kui uued EOS objed. Muidugi pildikvaliteedi poolest on tänapäevased saanud head korrektuuri ning aberratsioonid ja moonutus on väikeseks jäänud, aga hind on see mis piirangud seab. Eks iga ühe oma asi, millega pildistab, aga M42 maha matta pole ka mõtet - ka sellele on sihtgrupp.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Sheffnaste
HV vaatleja

sõnum 03.06.2012 16:38:17 vasta tsitaadiga

Kui sa hetkel valid Canoni ja Nikoni suhteliselt sama klassi kaamerate vahel, siis su mõttesuund on selles osas õige, et vaatad seda kaamerat, mis sul paremini kätte istub ning mis on sinu jaoks mugavam. Kui nüüd vaadata erinevaid kampaaniaid kauplustel, siis võib tekkida olukord, kus üks või teine kaamera on too hetk odavam, aga kindlasti arvesta ka tulevikuperspektiiviga.

Minu jaoks tundub alati järgmine loogiline samm osta valgusjõuline 50mm, mis on mõlemal süsteemil täiesti olemas. Mõlemad on ka sellised, mille hinna ja kvaliteedi suhe on suurepärane (väikse raha eest saad korralikku optikat). Vahe on muidugi see, et näiteks suvalise fotopoe hinda vaadates on Canoni 50 1.8 odavam kui Nikkoni oma, mis võib seda nö. algset hinnavõitu veidike süüa.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2012 16:48:20 vasta tsitaadiga

Andykas kirjutas:
pacho, Nagu juba eelpool ütlesin siis enda puudujääke või laiskust ei tasu siin mängu tuua. Algajale on see väga hea kool. Vanale koerale muidugi uusi trikke enam ei õpeta kes on harjunud P modes laskma, et ikka objektiivi ava sätitamist täies mahus nautida saaks.

Sinu loogika järgi võiks siis kohe kogu L seeria vahemiku endale osta. Kui raha ei ole mingi argument.

Ja kes keelab tal osta EOS mountile disainitud objektiive? Üks ei välista teist ju. Milleks on selline mõttetu kisa ja ving enda subjektiivsete harjumuste pärast? Kas sellepärast, et keegi teine viitsib sellega tegeleda ja tõesti ka naudib seda? icon_rolleyes.gif

Ava sättimine on fotografeerimise juures üks lihtsamaid tegevusi. Selle võib algalajale mõne tunniga selgeks teha. See oskus ei tee kedagi kõvaks fotograafiks. Pealegi on manuaalfookuse kasutamine selle klassi kaamerate juures üsna kahtlane tegevus. Pildiotisija on pime ja väike. nii, et kooli osa on ka üsna kahtlane.
Kisa ja vingu ei põhjustanud ju mina. Vihjasin vaid, et kaamera valik funktsionaalsuse pärast mis on vajalik vaid marginaalsele osale kasutajaist, pole ehk õige viis seda teha. Sina võtsid seda millegipärast isikliku rünnakuna.
EDIT: Sul on õigus oma isiklikule arvamusele, täpselt sama palju kui mul või igal teisel inimesel siin maailmas. Kuna tegu pole faktipõhilise vaidlusega, siis ei saa ma aru kuidas minu arvamusel on vähem kaalu või vastupidi.

viimati muutis pacho 03.06.2012 17:00:00, muudetud 1 kord
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 03.06.2012 16:57:56 vasta tsitaadiga

Sheffnaste, pigem 30...35mm toru. 50mm on kerge teletoru juba poolkaadri ees. Endast kogemusest esimeseks fiksiks ei soovitaks. icon_smile.gif
Näiteks kasutatult leiad Sigma 30mm F1.4 või Nikon 35mm F1.8 või Canon 35mm F2 mingi 200-250 euroga vast. Võibolla vähemgi.
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.06.2012 17:04:25 vasta tsitaadiga

pacho, Marginaalne, või mitte... See ei tähenda, et võib kohe eos selle mõtte maha matta. M42 peal on väga korralikke objektiive väga hea hinnaga. Algajale erinevate fookusvahemike katsetamiseks on see palju parem, kui mõni zoom endale osta ja sellega siis tulistada, mis ei sunnigi mingil moel õppima. Samuti nõuab zoom teatud distsipliini, et zoomirõnga keerutamise asemel jalgu liigutada.
1.6 cropil on tõepoolest väike viewfinder, aga sellega pole võimatu fokusseerida. Makro või maastiku puhul saab LV kasutada selleks ja väga täpselt on võimalik paika ajada. Samuti on selline tore asi nagu hyperfocusing mis on kiirem kui ükskõik milline AF.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2012 17:12:46 vasta tsitaadiga

Suum ei sega õppimist ja on palju mugavam. Õppima pole vaja sundida. Kui inimesel huvi siis õpib nii kui nii. Olenemata mis klaas on tal ees.
Ma kasutan fikse parema kvaliteedi ja DOF kontrolli pärast. Aga see tähenda, et mu fotokott kaalub tavaliselt üle 6 kilogrammi. Seda ma küll ühelegi inimesele soovitada ei julgeks.
tagasi üles
Heineken
HV Guru

sõnum 03.06.2012 17:30:19 vasta tsitaadiga

Zoom teeb selles mõttes laisaks (eriti uute fotograafide puhul), et lihtsam on ringi kõndida ja zuumirõngast keerata kui ise ennast liigutada, et lähemale jõuda jms, mis omakorda paneks mõtlema kadreeringu jms üle, mida tüüpiliselt ei tehta. Selles mõttes on fiksid head, et sunnivad end liigutama ja seeläbi kadreeringu jms üle mõtlema. Reaalsus muidugi on see, et nii või teisiti esimeste otseselt huvitavate piltide tegemiseni on kõvasti aega, st. enne tuleb otseselt kunstilisemast poolest aru saama hakata kui enamvähem järjepidevalt huvitava kompositsiooniga fotosid tegema hakata. Sisuliselt nõuab see teadlikult sellest üle olemist, mis tuleb alles harjutuse käigus, st. harjutades ja teada saades mida mingisugune fookuskaugus endaga kaasa toob ja kus selle puhul peab seisma jms. icon_smile.gif
Otsene optiline kvaliteet on ka enamike zuumide puhul enam kui piisav. DoF omaette teema muidugi.
tagasi üles
Andykas
HV veteran
Andykas

sõnum 03.06.2012 17:30:46 vasta tsitaadiga

Keegi ei sunnigi kedagi õppima, see on rohkem nagu enda huvides. Nagu näha ei lähe see vaidlus siin eriti kusagile, ükskõik milliseid argumente välja tuua on ikka põhivastuväide, et tänapäevaste objektiividega on kergem, mugavam, whatever... No kui ta tahab mugavust, eks ostku kompakt endale, sellega saab ka pilti teha - mugavalt.
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 03.06.2012 17:55:49 vasta tsitaadiga

Tee lunastuseni on vaevane...
tagasi üles
andree
HV kasutaja

sõnum 03.06.2012 22:26:36 vasta tsitaadiga

Canoni kere tundus küll käes kuidagi kindlam kuid väiksem, kuid kas kere materjalil on mingit vahet ka?
Nikon ja Canon minuteada kaamera kerre pildistabilisaatorit ei ehita, see on torus, kui on. Kui hästi need töötavad, algajana käsi ikka väriseb, aga välguta tahaks pilti ikka teha.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Invention
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2012 22:28:52 vasta tsitaadiga

andree kirjutas:
Canoni kere tundus küll käes kuidagi kindlam kuid väiksem, kuid kas kere materjalil on mingit vahet ka?
Nikon ja Canon minuteada kaamera kerre pildistabilisaatorit ei ehita, see on torus, kui on. Kui hästi need töötavad, algajana käsi ikka väriseb, aga välguta tahaks pilti ikka teha.

Stabikas on väga hea, aga ta on siiski piiratud kasuteguriga. Stabikaga sai vist natuke üle ühe stopi (kui õigesti mäletan) säri lühemaks keerata. Pimedas ei ole temast suurt tolku, selleks statiivi ikkagi vaja.

Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rocket
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2012 22:29:27 vasta tsitaadiga

http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_550D-vs-Nikon_D3100
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 03.06.2012 23:38:13 vasta tsitaadiga

Sain nädalavahetusel 550D'ga pildistatud ja selle aja sees häiris vaid üks asi:

Nimelt valimisketas on minu jaoks imelikus kohas, mu enda kaameral on see otse pöidla all ja on väga mugav ning kiire sellega valikuid teha, Canonil aga on see "päästikusõrme" juures ja minul oli vähemalt ISOt tülikas muuta. (ISO nupp ja valikuketas on ühe sõrme juures). Kui see sind ei häri, siis mulle tundus 550D küll väga kena ja hea kaamera thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
Anton Lemb
HV vaatleja
Anton Lemb

sõnum 04.06.2012 09:47:03 vasta tsitaadiga

Invention kirjutas:
Kuidas teha pilti säriga 30 minutit või rohkem? Kas hoolimata sellest, kui keeran ISO 100 peale ja ava võimalikult kinni ei teki sellise säriajaga ohtu, et pilt ära põleb? (Näiteks ööpildid, kus jäävad tähejutid maakera liikumisest). Ja kuidas mõõta õiget ava pika säriga?

iga kaamera ei ole tegelikult nii tark, et saaks esimsese vajutusega bulbis katiku lahti ja teisega kinni. vaikimisi peab päästikut all hoidma kogu särituse aja ja 30 minutit säriga on see mõeldamatu. kahe vajutusega reziim tuleb kuskilt menüüst eraldi sisse lülitada. kui sellist funktsiooni ei ole siis on ainus variant lukustusega distantspäästik, mis on tegelikult ööfotograafide standardvarustus.

soovitused hea pildi jaoks - võimalikult kaugele tehisvalgusest - tänavavalgustusest, linnakumast. järgmiseks pildistada siis kui päike on võimalikult kaugel teisel pool maakera. kuuvalgel on kah 30 minutit päris raske saavutada. hea on teada, kus asub põhjanael - kõik teised tähed keerutavad visuaalselt tema ümber, seega saab ennustada, millise trajektoori tähed taevasse jätavad. kindlasti peab olema sisse lülitatud pika säriaja müravähendus. see on küll üsna tüütu, kuna peale 30 minutilist säritust teeb kaamera kinnise katikuga teise 30 minutilise "musta pildi" ehk siis kokku peab ootama tund aega, aga 30 minutiga läheb sensor päris kuumaks ja hakkab valesignaale genereerima, pimekaadriga mõõdetakse need signaalid üles ja arvutatakse maha.

Ava ei saa liiga kinni keerata,sest siis ei jõua tähed oma hetkeasendis piisavalt jäädvustuda ja jutid jäävad nõrgad. pikkade säriaegade juures ei ole säriaja täpsus enam nii oluline. 25min ja 30 min säritused ei pruugi üksteisest üldse väga palju erineda. pildistama peaks toorfaili, kuna see annab järeltöötluses särituse korrigeerimiseks ruumi.

Jaanos
HV kasutaja

sõnum 04.06.2012 11:54:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Objektiivide adapteerimisega on sama lugu mis filmifotograafiaga. See on nendele kes tahavad sellega tegeleda. Mõlemad on umbteed.
Aeg liigub ainult ühes suunas ja pole mõtet vana taga nutta.

ÕRR, sellise ütlemise peale ei saa küll mainimata jätta, et siis on valitud väga vale hobi ja peegelkaamera(digiga eriti, tegu selge kulumaterjaliga) ostuga hulka raha maha visatud icon_biggrin.gif

Telefoni kasutajate hulka arvestades (ja omakorda sellest tekkivat jäädvustuse hulka) on pigem üldiselt fotograafia peegelkaameraga selge umbtee. Magnituudi võrra mõtetum ja rõõmutum kui selleks kasutada iseloomutuid objektiive. Sarnaselt fototarkvara võimalusele on telefonidele olemas Instagram et ei ole põhjust mängu tuua ka seda justkui muutmise võimalust mida sageli digipeeglite puhul v telefonid/kompaktid rõhutatakse. Seda enam kui sellist võimalust ei kasutata. Märksa kiirem/kuivem/puhtam viis sarnaselt filmifoto v digifoto võrdlusele, veebi saab ka laadida kohe ilma telefonist lahkumata icon_smile.gif Too on see ilmne suund kuhu liikumine toimub.

Ei kehti alati kusjuures väide, et zoom on kehvem kui fiks. Fiksidel on pigem mingid omadused mida puht teoreetiliselt "mõistlikel ja keskmistel" torudel ei leia. Samamoodi nagu ei ole sageli ühe Brändi valikus just selliselt joonistavat toru. Ei kasuta kunstnikud ka alati ühte tüüpi pinslit ja kui see kunstniku viide liiga ülevoolavalt väär tundub siis ka maalritel on erinevad töövahendid kasutusel icon_wink.gif
Harrastusmaalritel ka...
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 04.06.2012 12:52:02 vasta tsitaadiga

Ma tegelen nii filmi- kui ka digifotograafiaga. Vimastel aastatel on filmide valik kokku tõmbunud. Tootjad lõpetavad väga head tooted nõudluse puudumise tõttu. Ilmselt see trend jätkub ka edaspidi. Erinevalt paljudest, ei igatse ma filmi taga. Nikon D70 ajal oli suur vahe kas pilt teha digiga või filmiga. NPS160 oli resolutsioonilt lähedal, dünaamikalt ja võimelt värve edadi anda kaugel ees.
Tänapäevaste kaamerate sensorid on piisavalt võimekad, et mina isiklikult, enam filmi taga ei peaks nutma. Kui kellelgi hädasti filmi välimust vaja, siis saab selle järeltöötluses lisada. Samamoodi nagu igasuguse cross-prossesing'u.
Teine aspekt on hind. Filmifotograafia on olemuselt kulukas. Jah, kaamera keresi ei pea vahetama, kuid kõrgekvaliteedilise ilmutamise hind on üsna kõrge. Ise ilmutamisest pole mõtet rääkima hakata.
Selletõttu ei sooviagi ma kellelegi ei filmi ega adaptereid. Hoidke asjad lihtsad, õppige ja kui huvi tekib selliste asjade vasu, siis tehke. Aga ärge jumala eest inimesi segadusse ajage. Postitaja tahtis ainult osta lihtsat digikaamerat.
tagasi üles
Jaanos
HV kasutaja

sõnum 04.06.2012 13:59:57 vasta tsitaadiga

Sama palve. "Aga ärge jumala eest inimesi segadusse ajage" kui nüüd tähele panid icon_wink.gif
Et mõne kuu pärast ei tekiks üllatust ning kibelust keret vahetada mingite täitumatute soovide põhjal. Need esimesed nihverdamised kipuvad kõige mõtetumad ja kulukamad olema, vahetatakse välja asju mis palju tulemuses ei muuda. Sageli on too 100-150 eur kulutus märksa harivam kui anybränd 500 superzoom ja 200+ õpiraha mis hilisemal järelturu müügil makstud. Kui tahad ise silmad kinni läbi fotohobi sammuda siis ära seda vähemalt teistele soovi...
PS. Too eelpool viidatud Takumar näiteks oma 8 elemendises esmaversioonis oli nii hea objektiiv, et toodeti seda hambad ristis, arvatavasti olid tootmiskulud kõrgemad kui müügihind. Nii hea toru oli oma aja kohta ja lisaks kallis oli sellist disaini toota... ja kui nüüd keegi julgeb pähh öelda ja nimetada mõtetuseks igasugused adapteerimised ja seda alustaja hinnaklassiga zoomidega võrreldes...

Alustajale on teema võõras ja ei suudeta süveneda ning kui keegi soovmõtlemist kaasa õhutab on otsused kerged tulema. Vahest paneb too laiema pildi teadvustamine teisiti mõtlema. Vähe rohkem on neid aspekte kui "mine poodi ja vali see mis kätte istub"; "vahet pole mille esimeseks kaameraks valid"; "peegel kindlasti"; "autofookus peab kindlasti olema, et teravat pilti saada" etc. etc. müütide lisaks icon_smile.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 04.06.2012 14:09:10 vasta tsitaadiga

Jaanos kirjutas:
"mine poodi ja vali see mis kätte istub"; "vahet pole mille esimeseks kaameraks valid";
Muude punktidega olen päri aga nende kahe puhul poeb kahtlus hinge. Sest kuidas midagi soovitada inimesele ilma süvaanalüüsi tegemata? Muidugi võiks ju paar A4 pikkuse valikvastustega testi teha, et määrata sobiv fototehnika aga kui seda varianti pole...? :)
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
pacho
HV veteran
pacho

sõnum 04.06.2012 14:23:34 vasta tsitaadiga

Jaanos, ma pole midagi halba öelnud manuaalse fokuseerime ega käsitsi ava sättimise kohta. Ma kahtlen selle hariduslikus küljes. Eriti nende kaamerate lukuaugu suuruste pildiotsijatega.
Supersuum teeb ühte asja palju paremini kui eBay fiks. Ta pakub erinevaid pikkusi. Jalutamine ei ole lahendus. 50mm ei muutu 18 millimeetriks kui kaugemale kõndida. Perspektiiv on teistsugune.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Erinevad fotograafia teemalised küsimused mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 133, 134, 135 ... 167, 168, 169  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.