Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
16.05.2012 18:50:22
|
|
|
Kui mingil põhjusel siiski TU'sse ei saa või rahakott ei luba, siis TTU peaks sind ikka tasuta vastu võtma. Informaatikud ei lähe ilmselt niipea veel moest ära ja sinna suunda eraldatakse rohkelt raha. 5 aastat tagasi sain vaid 65 mata punktiga RE kohale. Ma pole päris kindel kui pingeline see seis praegu või 2 aasta pärast on. Kusjuures proovisin ka Tartu Ülikooli ja sinna mind ei võetud.
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.05.2012 19:22:56
|
|
|
Flavius kirjutas: |
Kui hinded enamasti 4-5, siis pole vaja sissesaamise ja punktide pärast muretseda.  |
Sõltub koolist. Ennegi nähtud kullaga lõpetajad teevad eksamid <70 peale
Muidugi kui eksamid 80+, siis sisse saamine suht garanteeritud
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
badtouch
HV kasutaja

|
16.05.2012 22:24:47
|
|
|
Kas keegi oskab juhuslikult öelda, palju nt TTÜs või ITKs on aastane õppemaks?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
16.05.2012 22:33:55
|
|
|
badtouch kirjutas: |
Kas keegi oskab juhuslikult öelda, palju nt TTÜs või ITKs on aastane õppemaks? |
Ma olen nüüd viimase aasta maksnud ja läks vist täpselt 2000€ (TTÜ)
_________________ "Believe you can, believe you can't; either way, you're right." - Henry Ford |
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
badtouch
HV kasutaja

|
16.05.2012 23:33:05
|
|
|
Sõbra jaoks küsiks majandusteaduskonna maksumust kah. Vist sama?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
17.05.2012 07:00:05
|
|
|
Jeever küll .. on siis raske minna kooli kodulehe, otsida üles õppeteenustasud ja ise näppude peal kokku lüüa? Vihjeks võin kohe öelda, et tõenäoliselt küsitakse majanduse eest rohkem.
ot: |
õpitud abitus, tramaivõi |
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
17.05.2012 09:00:12
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Jeever küll .. on siis raske minna kooli kodulehe, otsida üles õppeteenustasud ja ise näppude peal kokku lüüa? Vihjeks võin kohe öelda, et tõenäoliselt küsitakse majanduse eest rohkem.
õpitud abitus, tramaivõi |
|
Kurb on see, et nad tõenäoliselt pole peale lõpetamist(kui üldse lõpetavad) karvavõrdki paremad......... |
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
17.05.2012 09:21:53
|
|
|
Mnator tõstatab tegelikult olulise pointi ..
Kas need tulevased IT-st huvitujad kujutavad ette, et neil on koguaeg keegi infot süle ja seljaga ette kandmas? Minu paar aastat reaalset programmeerijana töötamist hõlmas ikka väga palju guugeldamist ja ise info otsimist, et oma tööülesannetega toime tulla. Samuti peaks kõrgkooli tasemel ükskõik mida õppides iseseisev info leidmise ja läbitöötamise oskus olema üks olulisimatest. Kui seda eelnevalt pole, siis kindlasti peaks see välja arenema stuudiumi jooksul. Samas praegune praktika vist näitab, et baka saavad ikkagi juurviljad ka kätte.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Deadlock
Kreisi kasutaja
|
17.05.2012 11:08:53
|
|
|
No asi pole vast nii hull. Küll nad ülikooli jooksul õpivadki ise infot otsima või siis kukuvad välja. Keskkoolis ja põhikoolis pole ju praktiliselt õppida vaja, eks sellest ka vastav laiskus.
|
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
17.05.2012 11:30:11
|
|
|
Mõelda vaid, et mina pidin omal ajal suure osa kirjandusest välja ajama kartoteegis sobrades.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andium
HV veteran
|
20.05.2012 22:06:55
|
|
|
2korda2 kirjutas: |
Mõelda vaid, et mina pidin omal ajal suure osa kirjandusest välja ajama kartoteegis sobrades. |
Aga need ajad olid lobusad ning oppisin rohkem. Praegu olen laisk. ei viitsigi eriti vaeva naha, lihtsalt google ja valmis.
_________________ Olen alati ühel arvamusel inimestega, kes minuga nõustuvad. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.05.2012 09:31:08
|
|
|
Andium kirjutas: |
oppisin rohkem |
Kuda võtta, netis kolades ja mingit infot otsides on üsna harilik nähtus, et mõne hetkega on brauseris mitukümmend tabi avatud infoga, mis originaalprobleemi eriti ei puutu
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
KT
HV vaatleja

|
30.05.2012 14:09:43
|
|
|
Tere!
Kas IT alade tööandjad küsivad õpingutulemuste koopiat näha kandideerimisel? Kas hinded või keskmine hinne on üldse mingid näitajad IT tööturul?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
30.05.2012 14:10:35
|
|
|
Loeb ainult paberi olemasolu, kedagi ei huvita mis hindeid seal said. Eks kui Cum Laude lõpetad siis veel võid mõne lisapunkti saada.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko27
HV veteran

|
30.05.2012 14:12:14
|
|
|
Ho Ho võõramaal siiski küsitakse ka keskmist hinnet. USAs on see päris kõva teema.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
30.05.2012 15:04:07
|
|
|
Kui on kool värskelt seljataga, siis tahan hinnete ja üldise jutu põhjal otsustada. Kogemustega töötaja puhul ei huvita tunnistus enam eriti kedagi. Räägime rohkem erialast juttu ja räägime varemtehtust.
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Erik S
HV vaatleja
|
06.06.2012 16:41:56
|
|
|
Oleks vaja väikest nõuannet. Hetkel gümnaasium käsil, kuid pärast lõpetamist on plaan TTÜsse infotehnoloogiat (arvutisüsteemid) õppima minna. Erialavalikust lähtuvalt tegelen juba praegu arvutite jm IT-suunalise materjali omandamise ning kurssiviimisega. Valdkond, mida ma veel käsitlenud pole, on programmeerimine. Kuna olen enam-vähem kindel, et ülikoolis tulevad ka vastavad teadmised kasuks (EI OLE soovi spetsialiseeritult jätkata õpinguid programmeerimisalal), siis tahaks teada, millist keelt oleks hea algatuseks õppida (või oleks targem tutvuda mitme eri keelega (nagu HTML, C++ jne) korraga ja omandada vaid baasteadmised?).
Endal on silmapiirile jäänud keel Java (millele olen leidnud ka häid õppematerjale). Muidugi ei õpiks ma ainult vajalikkusest, vaid ka huvist programmeerimise vastu. Kas Java oleks hea, millega alustada või oleks mõni muu keel (nt HTML) parem (ilma et omandatu mööda külgi maha ei jookseks).
Tänan ette.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Q.
HV kasutaja

|
06.06.2012 16:55:56
|
|
|
Niipalju kui kursis olen, siis soovitatakse esimese keelena pigem pythonit või C'd. Java on alustamiseks võrdlemisi raske keel.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valdars
HV veteran

|
06.06.2012 17:10:56
|
|
|
HTML ei ole programmeerimiskeel. Python on üsna lihtne keel ja seetõttu hea sellest alustada. C annab hea põhja, samas kuna ta on nii madal on ta raskem ning lisaks ei sisalda see OOP, mille teadmine on minu hinnangul tänapäeval üsna elementaarne. Java on väga levinud ja sisaldab kõike, mida tänapäeval programmeerimisest teada oleks vaja.
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
lehm2
Kreisi kasutaja

|
06.06.2012 17:26:37
|
|
|
Peab nõustuma eelmise väitega, et esimeseks keeleks sobiks täitsa Python. Kallid ülikoolid ja kõrgkoolid, kes alustavad progremise tutvustamist Scratchi või BASIC-ga, siis tehke ained selliselt et need välja jääks. Hiljuti avastasin Tartu Ülikoolis sellise toreda aine kus on suurepärane eesti keelne materjal alustamiseks: http://courses.cs.ut.ee/2011/programmeerimine/uploads/Arvutipraksid/index.html.
_________________ Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust ! |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
06.06.2012 19:28:15
|
|
|
Kui HTML asendada PHPga siis on see täitsa asjalik mõte. Mööda külgi see kindlasti maha ei jookse, samuti saad sealt juba esimese MVC ja OOP kogemuse kätte.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
06.06.2012 19:41:15
|
|
|
MVC kogemust saab php-st ainult juhul, kui mingeid raamistikke kasutada. Toores php on selline jube spagett, et programmeerimise õppimiseks ma seda küll kellelegi ei soovitaks. Pythoniga teeb põhimõtted selgeks, siis on uute keelte õppimine juba enamasti süntaksi õppimine, mitte progemise õppimine.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andykas
HV veteran

|
06.06.2012 19:56:22
|
|
|
Õppimiseks on Python tore, kuid PHP koos mõne asjaliku frameworkiga (Yii, Symfony jt) on palju praktilisem. Lihtsalt minu 2 senti.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
06.06.2012 20:44:13
|
|
|
Kui koodi pole varem kirjutanud, siis html/javascript hea alustuseks: http://www.w3schools.com/html/default.asp
Editoriks võid Notepad++ tirida, tulemust näed brauseris (või siis kasutada w3c kodukal olevat editori).
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|