Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Onuroobert
HV vaatleja
|
06.03.2012 21:25:35
Kõlari remont |
|
|
Lugu siis selline et Logitech Z506 bassikõlar katki. Otseses mõttes katki, elemendil auk sees, pläriseb ja ragiseb kohutavalt.Teab keegi öelda kes asja lõuna-eests korda teeks või kust tellida uut, vahetusega saaks ise ka hakkama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
10.03.2012 20:54:38
|
|
|
kuvi woofer küljest ära ja uuri kas on kirju magnetil, nende kirjade järgi leiab uue, google avitab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Onuroobert
HV vaatleja
|
11.03.2012 17:18:34
|
|
|
Magnetil kirjas 6oomi 25W ja muud ei midagi. Praegu kohe on võtta läbimõõdilt sobov 8oomi 75W, on selle panek väga vale? Mis tagajärgi see mulle toob kui ajutiselt selle panen. Täpselt praeguse pakkujat ei leidnud netist esialgu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
11.03.2012 20:43:11
|
|
|
see on eritellimuse valjuhääldi kui midagi muud kirjas ei ole.
tsitaat: |
Praegu kohe on võtta läbimõõdilt sobov 8oomi 75W, on selle panek väga vale?
|
Ei ole väga vale. Sellega ei juhtu muud midagi, kui on natukene vaiksem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
11.03.2012 21:13:51
|
|
|
Võid katkisest elemendist ka pildi teha, siis targemad oskavad öelda, kas on üldse mõtet parandada või mitte
|
|
Kommentaarid: 332 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
26.04.2012 22:50:44
|
|
|
Kas meil keegi siin foorumis leidub, kes parandab valjukaid?
Ei hakanud uut teemat tegema, kuna siin sama mure.
_________________ TehnikaUudised - VirtuaalRuum |
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
26.04.2012 23:10:38
|
|
|
Mis valjukal viga on? Ise kunagi pool prostalt tegin vana Estonia bassielemendi korda (et lihtsalt häält teeks, lõpptulemus sai vägagi hea ning ei anna kuskilt tunda küll, et remonditud on), mähis oli katki ning tinasukast sai ka uued vuntsid tehtud. Hakkaja vend ning kõlari ehitust tunnete, siis ei ole sugugi raske asi ise korda teha, kui just õhupüssiga auguliseks lastud pole
|
|
Kommentaarid: 332 loe/lisa |
   |
285 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
27.04.2012 00:50:17
|
|
|
väiksemaid auke saab liimiga parandada. suuremate rebendite paikamine mõjutab kindlasti tsentreeringu täpsust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
27.04.2012 10:48:28
|
|
|
Mulle jääb mulje, et viga on mähises.
Kui vaikselt kuulata siis on selline kõrisev/kahisev hääl sees.
Ja kui valjukat ise liigutada (peale surudes) siis ka nagu metall kriibiks metalli.
Aga, kui valjemini kuulata kaob see kahin, sahin ära.
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.04.2012 19:03:51
|
|
|
Amperloom, sellisel juhul on magneti pilus prügi. olenevalt valjuhääldi ehitusest saab selle sealt suruõhuga eemaldada. Valjuhääldid armastavad enesekülge õhus lenduvat rauapuru tõmmata.
viimati muutis olavsu1 14.05.2012 20:12:20, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.05.2012 01:55:26
|
|
|
mis pügi see seal on, prügi???
võin omast, üsna suurest kogemusest kusjuures öelda, et see suruõhuga eemaldamine tavaliselt mingit eriti head ja pikemat tulemust ei anna. ja ega sinna valjuka magnetpilusse see õhus lenduv rauapuru ikka nii lihtsalt ei saa midagi, kui just tegu ei ole lahtise mähisega elemendiga...aga sellised vist ainult autos mitmeriba peakõlaritena kasutusel.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
14.05.2012 11:09:07
|
|
|
Ega ilma süsteemi avamata tõesti suruõhk eriti seda puru ei eemalda. Selleks peaks olema magnetsüsteem tagant avatud, kuid selliseid ei tehta minuteada enam peale 70'ndaid. See prügi saab tekkida ka väga lihtsalt - see sama magnetmaterjal ise mureneb sest on halva (=odav) kvaliteediga. Mõnedel valjuhäälditel millel puudub tolmukuppel, saab suruda magnetpilusse näiteks fotokaamera filmist lõigatud ribad, nendega surutakse puru lihtsalt taha välja kus ta siis lihtsalt "koguneb", samamoodi saab lisaks niisutades parandada ka valjuhääldi süsteemi tsentreeringut.
Kui aga osutub et lahti on läinud mõned keerud mähisest, siis on vajalik süsteem avada ning võnkepool uuesti kerida. Avamine tähendab siin terve membraani eemaldamist valjuhääldi korvist.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.05.2012 17:43:00
|
|
|
just, selline tulemus võib vabalt olla!
ühesõnaga, igat nõuannet puhta kullana võtta paraku ei saa.
on sul kinnine või lahtine valjukas?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Amperloom
Kreisi kasutaja

|
16.05.2012 22:07:31
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
just, selline tulemus võib vabalt olla!
ühesõnaga, igat nõuannet puhta kullana võtta paraku ei saa.
on sul kinnine või lahtine valjukas? |
kinnise kastiga, kui sada mõtled.
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
17.05.2012 20:35:31
|
|
|
ei mõelnud seda. et element ise on kinnine...aga no kui kinnine kast siis päris kindlasti on ka element suletud. sellisel juhul küll ma ei tea kuidas sa seda suruõhuga üldse puhastasid
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
17.05.2012 21:06:02
|
|
|
Kui on väärtuslik elemet, siis saab asja lahti võtta ja vaadata mis viga. Tihtipeale on kahjuks mähis kannatada saanud, või magnet paigast ära.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.05.2012 01:21:44
|
|
|
magnetid paigast ära ei lähe sisuliselt mitte kunagi, küll aga on üsna reaalne siin enne kirjeldatud variant magneti pudenemist.
mähise jutt on aga ka paraku tõsi. samas, see logitechi element ei ole sisuliselt mitte midagi väärt, nii et ma isegi ei raatsiks oma aega raisata proovimisele. kõige mõistlikum on panna uus element.
antud juhul raske prognoosida, mis täpselt muret võiks põhjustada. esmalt ma võtaks kupli maha valjukal ja uuriks, mis sealt paistab või teha saab.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
18.05.2012 06:53:21
|
|
|
Magnetid siiski lähevad vahel paigast, aga harva tõesti.
Mul kunagi olid vene kino kõlarid mille bassi elemendid(2x15") käisid ainult kruvika abil lahti. Hea lahendus minu meelest. Enamus on paraku liimitud ja tuleb lahti lõigata.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.05.2012 14:31:52
|
|
|
kirjelda seda olukorda, kuidas need magnetid paigast ära saavad minna, eriti kõigi tänapäevaste elementide puhul millel magnet on jäigalt liimitud nii nagu isegi kinnitasid?
ainuke mitte-nii-jäigalt fikseeritud osa süsteemist on ikkagi helipool ise, mis membraani küljes. seda ma kujutaksin enne ette, et helipool magnetpilus paigast ära läheb...kui, et magnet kuskile sõidab.
muidu, liimitud magnetit ei ole vaja lahti lõigata, sellega rikud elemendi lõplikult ära. saab lihtsalt anda paraja paugu ja loota, et liim murdub lahti. või siis proovida kuumutada...kuigi eks see liim on üsna kuumakindel ka.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
18.05.2012 19:27:39
|
|
|
Ma ei oska seletada kuidas need lahti tulevad, kuid paraku tulevad. Isegi kruvi + liim tuleb lahti. See juhtus siiski kukkumise tulemusena.
Liim annab järgi temperatuuri muutuste tulemusel. Korduvad kogemused... Alles hiljuti oli üks vene suure kõlari elemendi magnet paigast nihkunud mingil põhjusel.
Kõige sagedamini lähevad vuntsid, siis mähised segamini, siis viltused membraanid ja kõige harvemini lahtine magent.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
18.05.2012 22:56:37
|
|
|
jah, kukkumise tagajärgel võib seda ehk juhtuda küll. aga muid variante mina nagu ei näe. väga ebakvaliteetsel elemendil võibolla julmalt kuuma andes muutub liim pehmeks, aga no see peab siis tõesti ikka täissaast toodang olema.
aga selle järjekorraga olen nõus jah, nii need asjad on. vuntse muidugi tihtipeale inimesed ei oska kahtlustada probleemides...
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
away112
Kreisi kasutaja
|
31.07.2013 23:21:15
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema kuna mure sarnane. Juhtus selline asi, et kass tõmbas väikse täki kõlari elemendi ühte äärde ~3mm pikkuse. Peaks saama korda, kui liimi peale panna sellele kohale. Küsimus ongi, et mis liimi kasutama peaks?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
5 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.08.2013 17:44:35
|
|
|
tsitaat: |
kirjelda seda olukorda, kuidas need magnetid paigast ära saavad minna, eriti kõigi tänapäevaste elementide puhul millel magnet on jäigalt liimitud nii nagu isegi kinnitasid?
|
saavad, mul on ühed public accessid, nende magnet on külge monteeritud kruvidega. tagumine tsenterseib on 1 mm getinaksist ja korvikülge kinnitatud 4 mm poltidega.
away112, olen neid asju prandanud tavalise kummiliimiga ja seni on aidanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
01.08.2013 17:57:08
|
|
|
Suures tuubis moment liim on mõnusalt jäik ja samas piisavalt kummjas.
|
   |
95 |
|
tagasi üles |
|