praegune kellaaeg 23.02.2026 14:20:26
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 10:41:04
|
|
|
| Vylx kirjutas: |
| Muidugi kõige lihtsam ja lollikindlam oleks kahe kõvakettaga lahendus ehk ühendad Win7 ketta järelt, kuniks Linuxis tegutsed/paigaldad. |
Kas ma saan sellest nii aru, et kui ma panen enda Windows Vista Home Premiumi taha 1TB välisekõvaketta, siis võin püsti panna hoopis väliselkõvakettal Suse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
12.04.2012 11:00:59
|
|
|
brixxx, ma soovitasin gentoo, suset ja slackwaret selleks, t sa näeksid erinevaid lähenemisi probeemidele ja erinevaid võimalusi/lahendusi, mis on kasutajale antud.Suse on mul isiklik lemmik ka, aga jah, pigem soovitasin, et ku tahad linuxi tööpõhimõtetest üht-teist teada saada, siis proovi erinevaid distroid ja hoia eemale dumbuser distrotest, mis pakuvad windowsilaadseid hüüumärk-ok-klikk-klikk-install-finish-korras lahendusi. Välsle kõvakettale ei ole mõtet bootivat süsteemi ehitada imho (vähemalt mitte igapäevaseks kasutamiseks) v.a. juhul kui sul on väline ketas eSATA liidese taga. USB pulgalt livecd-sse bootides saad aimu, mis kiirused üle usb kätte tulevad, sisene hdd on ikka kiirem.
BTW, ma soovitan sul alguses distrohoppingut teha virtuaalmasinas (googleda kui teada tahad, mida see tähendab). Minul oli laguses nii, et põhiopsüsina kasutades kui ma tumba olin, siis oli kord nädalas X katki.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
| Kommentaarid: 220 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 11:24:00
|
|
|
| kusti85 kirjutas: |
brixxx, ma soovitasin gentoo, suset ja slackwaret selleks, t sa näeksid erinevaid lähenemisi probeemidele ja erinevaid võimalusi/lahendusi, mis on kasutajale antud.Suse on mul isiklik lemmik ka, aga jah, pigem soovitasin, et ku tahad linuxi tööpõhimõtetest üht-teist teada saada, siis proovi erinevaid distroid ja hoia eemale dumbuser distrotest, mis pakuvad windowsilaadseid hüüumärk-ok-klikk-klikk-install-finish-korras lahendusi. Välsle kõvakettale ei ole mõtet bootivat süsteemi ehitada imho (vähemalt mitte igapäevaseks kasutamiseks) v.a. juhul kui sul on väline ketas eSATA liidese taga. USB pulgalt livecd-sse bootides saad aimu, mis kiirused üle usb kätte tulevad, sisene hdd on ikka kiirem.
BTW, ma soovitan sul alguses distrohoppingut teha virtuaalmasinas (googleda kui teada tahad, mida see tähendab). Minul oli laguses nii, et põhiopsüsina kasutades kui ma tumba olin, siis oli kord nädalas X katki. |
Ilmselt teen esialgu jah virtuaalmasinas, kui mulle hakkab Linux meeldima ja seda palju kasutama, siis teen dual boodi.
Lugesin seda artiklit dual boodi kohta http://www.tweakhound.com/linux/suse/113/dualboot/1.html, tekkis küsimus, kas mälupulga, kõvaketta või mälukaardile (kas need infokandjad peavad tühjad olema) on võimalik ka installimiseks kasutada või ainult DVD või CD. Dual Boodi tegemine tundus päris keeruline ja pikk töö, eriti teise op.süst ruumi tegemine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.04.2012 11:38:45
|
|
|
USB pealt annab bootida küll linuxit, pole seal mingit erilist vahet plaadilt bootimisega.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
12.04.2012 12:08:51
|
|
|
| brixxx kirjutas: |
Mul ei ole käsureahirmu, pigem ma tahaks käsuridu rohkem selgeks saada, sellepärast pühendun jälle Linuxile, aga seekord keskendun Susele kuna mulle soovitati Linuxiga tutvumiseks Gentoo, Suse või Slackwaret.
Küsimus tekkis. Tuli idee, et ei teeks Suse virtuaalmasina, vaid paneks Windows Vista Home Premiumi kõrvale üles Linux Suse. Aga, kuidas seda on võimalik teha, hetkel on Suse iso fail arvutis?
Kindlasti hakkan neid soovitatud materjale lugema, hetkel alustan eesti keelsetest materjalidest.
Nüüd uuesti lugedes sain erinevatest Linuxitest rohkem aru, ma ajasin distrood ja op.süst segi. |
Slacki ja gentood ära esialgu kohe võta, need natuke hardcore...
Esialgseks tutvuseks sobib tegelikult kõigeparemini selline distro, millel on palju õpetusi ja abitekste netis (debian/ubuntu). Sina õpidki läbi nende abitekstide- mõtled, mida mingi käsk või asi teeb ja miks ta vajalik on.
Gentoo kallale soovitan sul minna alles siis kui sa tunned ennast juba koduselt, sest see on totaalselt teistsugune kui tavalinuxiline.
|
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 12:14:39
|
|
|
| illukas kirjutas: |
Mul ei ole käsureahirmu, pigem ma tahaks käsuridu rohkem selgeks saada, sellepärast pühendun jälle Linuxile, aga seekord keskendun Susele kuna mulle soovitati Linuxiga tutvumiseks Gentoo, Suse või Slackwaret.
Küsimus tekkis. Tuli idee, et ei teeks Suse virtuaalmasina, vaid paneks Windows Vista Home Premiumi kõrvale üles Linux Suse. Aga, kuidas seda on võimalik teha, hetkel on Suse iso fail arvutis?
Kindlasti hakkan neid soovitatud materjale lugema, hetkel alustan eesti keelsetest materjalidest.
Nüüd uuesti lugedes sain erinevatest Linuxitest rohkem aru, ma ajasin distrood ja op.süst segi. |
Slacki ja gentood ära esialgu kohe võta, need natuke hardcore...
Esialgseks tutvuseks sobib tegelikult kõigeparemini selline distro, millel on palju õpetusi ja abitekste netis (debian/ubuntu). Sina õpidki läbi nende abitekstide- mõtled, mida mingi käsk või asi teeb ja miks ta vajalik on.
Gentoo kallale soovitan sul minna alles siis kui sa tunned ennast juba koduselt, sest see on totaalselt teistsugune kui tavalinuxiline. |
Kas algajale on SUSE ka keeruline? Kas mõtlete abitekstide all selliseid juhendeid http://www.debian.org/doc/manuals/debian-tutorial/.
viimati muutis brixxx 12.04.2012 12:19:10, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.04.2012 12:16:17
|
|
|
Kuda võtta hardcore. Kui aega-viitsimist on siis miks mitte. Ise võtsin ka omal ajal Gentoo esimeseks linuxiliseks mida üldse torkisin (polnud isegi livecd'dega tegelenud ). Läks küll paar nädalat õhtupoolikuti nokitsemist kuid lõpuks sain kenasti tööle. Muidugi tol ajal oli peamiseks piduriks suht närune P4 prose (ajaks oli 2003 lõpp), tänapäeval läheks Gentooga katsetamine kordades kiiremini kuna prosed on vahepeal kõvasti kiiremaks muutunud.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 12:21:34
|
|
|
| Esialgseks tutvuseks sobib tegelikult kõigeparemini selline distro, millel on palju õpetusi ja abitekste netis (debian/ubuntu) |
Mõnda aega sai kunagi Ubuntut kasutatud, aga pean tunnistama, et uus graafiline kujundus ei meeldinud enam, tean, et graafikat saab muuta, aga hetkel ei ole sellega veel linuxis tegelenud, olen ainult natuke käsurea käske katsetanud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
12.04.2012 12:22:12
|
|
|
Suse kärab küll
Vaat, gentoo eeldab, et sa saad aru, millega sa tegeled ja mida sateed. Kui sa teed seal vea siis saad valusalt vastu näppe. Ja algajal ei ole vist sellist frustratsiooni vaja, et ta järjekindlalt vastu näppe saab (seda ta paraku saab kuna ta lihtsalt ei tea mida ta teeb)
Teisestküljest on su jällegi suurepäraselt õigus. Ei ole mina ka ühegi teise linuxiga niipalju õppinud kui gentooga. Suurepärane õppimisvahend, kuid nagu ma juba ennist ütlesin- eeldab arusaama oma tegevustest.
Ja ega minu jutt ei keela kellelgi seda kasutamast
_________________ https://inlink.ee |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 12:28:48
|
|
|
Suse kärab küll
Vaat, gentoo eeldab, et sa saad aru, millega sa tegeled ja mida sateed. Kui sa teed seal vea siis saad valusalt vastu näppe. Ja algajal ei ole vist sellist frustratsiooni vaja, et ta järjekindlalt vastu näppe saab (seda ta paraku saab kuna ta lihtsalt ei tea mida ta teeb)
Teisestküljest on su jällegi suurepäraselt õigus. Ei ole mina ka ühegi teise linuxiga niipalju õppinud kui gentooga. Suurepärane õppimisvahend, kuid nagu ma juba ennist ütlesin- eeldab arusaama oma tegevustest.
Ja ega minu jutt ei keela kellelgi seda kasutamast  |
Eile õhtul vaatasin Gentoo, SUSE ja Slackware kohta youtubist tutvustavat videot, siis tundus SUSE kõige kergemini kasutatav, et isegi oli kergesti leitav rakendus, kus saab programme laadida, nt. kui ma kasutasin Ubuntut, siis ma ei leidnudki seda kohta üles. Gentoo tundus siiski SUSE kõrval keerulisem ning Slackwarel oli ilmselt vilets video, seal avati ainult käsurea aknaid ning tundus ka veidi vanaaegne välimuselt (seda saab küll muuta), välimuse poolest tundus SUSE kõige kaasaegsem.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.04.2012 13:29:59
|
|
|
Välimuses on ainus vahe defauldis käima lükatavas aknahalduris ning millised efektid seal by default sisse lülitatud on. Ainult selle järgi distro valik on suht mõttetu, eriti kui plaanis nii ehk naa omale asi selgemaks teha mis automaatselt tähendaks, et ka välimuse muutmine saab olema lihtne.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
12.04.2012 14:49:53
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
| Välimuses on ainus vahe defauldis käima lükatavas aknahalduris ning millised efektid seal by default sisse lülitatud on. Ainult selle järgi distro valik on suht mõttetu, eriti kui plaanis nii ehk naa omale asi selgemaks teha mis automaatselt tähendaks, et ka välimuse muutmine saab olema lihtne. |
Esimesi asju, mis ma kavatsen teha suse-s on laadida google chrome ja siis hakata kujundama suse-t.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
12.04.2012 15:05:22
|
|
|
Tõmba siis ka kõiksugu erinevad aknahaldurid-desktop environmendid alla ning katseta ka noid
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
12.04.2012 19:20:08
|
|
|
| Välimuses on ainus vahe defauldis käima lükatavas aknahalduris ning millised efektid seal by default sisse lülitatud on. Ainult selle järgi distro valik on suht mõttetu, eriti kui plaanis nii ehk naa omale asi selgemaks teha mis automaatselt tähendaks, et ka välimuse muutmine saab olema lihtne. |
Esimesi asju, mis ma kavatsen teha suse-s on laadida google chrome ja siis hakata kujundama suse-t. |
Tõmba ikka Opera ka, siis veel lihtsam Suse'i kujundada
Parajalt koom teema
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
illukas
HV kasutaja
|
12.04.2012 19:28:20
|
|
|
vaidlen vastu
mina olen läbi käinud enamus distroid mis omalajal olid ja kodusem tundus tollal RH, missiis et ta nägi välja sarnane teistega aga olid pisikesed vahed- paketihaldur, asjade asukohad, default kujundus, default kaustad jms... Tõsi küll pisiasjad aga pisiasjad olid olulised valiku tegemisel.
Katseta ja õpi kasutama ühte distrot mis sulle meeldib ja hingelähedane tundub, ning mis on sinu loogikaga sarnane.
Suse puhul näiteks mina vihkan seda menüüd, no ei istu see mulle ei ole miskit teha
Ubuntu/debiani tugevus on meeletu valmis pakettide hulk ning suures hulgas abimaterjalide olemasolu. See on oluliselt ruurem
Jõudu katsetamisel
_________________ https://inlink.ee |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
13.04.2012 02:59:50
|
|
|
| tsitaat: |
| Suse puhul näiteks mina vihkan seda menüüd, no ei istu see mulle ei ole miskit teha |
Vanasti oli võimalik paremklikk ja classic menu. Enam ei ole ? ise olen hetkel windose taga ja testida ei saa, Suses käivitab nagunii <alt>F2 mul enamasti
Mina alguseks soovitan ikkagi distrohoppingut. Saab pildi selgemaks ja veidi aimu ka. Ja jälllegi toonitan, esialgne distrohopping virtuaalmasinas
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
   |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 09:38:45
|
|
|
Tõmba siis ka kõiksugu erinevad aknahaldurid-desktop environmendid alla ning katseta ka noid  |
Kindlasti laen ja katsetan kujundamist.
| krist2an kirjutas: |
Tõmba ikka Opera ka, siis veel lihtsam Suse'i kujundada  |
Kuidas opera aitab SUSEt kujundada? Endale opera üldse ei meeldis, kõige parem on Google Chrome.
Eile ma natuke katsetasin SUSEt, kahjuks eriti aega seal ei olnud olla, et ma jõudsin kellaajaga jamada ja disainida, aga tööle ikka õigesti ei saanud, ikka on AM ajamõõtmissüsteem mitte PM ning dektopi kujutamis viisi ja taustapildi muutsin. Kui ma jälle lähen, siis kõige pealt üritan panna ajamõõtmissüsteemi panna ikka PM peale ja klaviatuuri eesti keelseks muuta, hetkel märgid ei vasta üldse klavituuri klahvidele. Võrreldes Windowsiga oli SUSE kuidagi aeglane.
Huvitav on see, et Windows Vista Home Premium ei tööta mul Firefox, aga SUSEs töötab hästi.
openSUSE installimise kohta küsimus, mille peaks valima installiation või Boot from Hard Disk, esialgu installisin, kui oli installitud, kujundus oli imelik, teine desktop oli poolikult näha esimesel desktopil, siis tegin shut downi, uuesti sisse minnes tuli sama valik, siis valisin Boot from Hard Disk ning siis oli desktop normaalse kujundusega, seal tegin kõik kujunduse ja digitaalkella seadetega jamasin.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
13.04.2012 09:50:39
|
|
|
Kui ma jälle lähen, siis kõige pealt üritan panna ajamõõtmissüsteemi panna ikka PM peale
|
Et kell oleks konstantselt pärastlõuna? Normaalsed inimesed maarjamaal sätivad kella ikka 24h režiimi ..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 10:32:09
|
|
|
| Fukiku kirjutas: |
Kui ma jälle lähen, siis kõige pealt üritan panna ajamõõtmissüsteemi panna ikka PM peale
|
Et kell oleks konstantselt pärastlõuna? Normaalsed inimesed maarjamaal sätivad kella ikka 24h režiimi ..  |
Ma tahangi seda muuta 24 h peale, huvitav on see kui avada see koht kus saab kellaaega ja kuupäeva muuta, seal on 24 h režiimil, aga desktopil paremas nurgas kuvab 12 h režiimis.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
13.04.2012 12:16:26
|
|
|
Ju on see setting siis seal widgeti põhine ning ei kasuta üldisi seadeid.
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 14:27:32
|
|
|
| Ju on see setting siis seal widgeti põhine ning ei kasuta üldisi seadeid. |
OKEI, aga mul on tunne, et mul on mingi viga op.süst installiseerimisega ka, ma intalliseerisin, tegin shut down ning lülitasin uuesti sisse, siis küsis jälle kas soovite installiseerida, seekord valisin Boot from Hard Disk.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
13.04.2012 14:29:40
|
|
|
OKEI, aga mul on tunne, et mul on mingi viga op.süst installiseerimisega ka, ma intalliseerisin, tegin shut down ning lülitasin uuesti sisse, siis küsis jälle kas soovite installiseerida, seekord valisin Boot from Hard Disk. |
Sa niikuinii jätsid CD/mälupulga külge ning boot priority's on HDD teiseks valikuks. INSTALLISEERI (tegelikult installeeri)
|
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
brixxx
Lõuapoolik

|
13.04.2012 15:15:29
|
|
|
| krist2an kirjutas: |
OKEI, aga mul on tunne, et mul on mingi viga op.süst installiseerimisega ka, ma intalliseerisin, tegin shut down ning lülitasin uuesti sisse, siis küsis jälle kas soovite installiseerida, seekord valisin Boot from Hard Disk. |
Sa niikuinii jätsid CD/mälupulga külge ning boot priority's on HDD teiseks valikuks. INSTALLISEERI (tegelikult installeeri) |
Mul pole openSUSE 12.1 mälupulga ega CD peal, mul on iso fail arvutis.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
13.04.2012 15:53:57
|
|
|
Mul pole openSUSE 12.1 mälupulga ega CD peal, mul on iso fail arvutis. |
Kuhu sa installisid? Virtuaalmasinasse või kõvakettale dual-bootina? Kuna kui sa iso pealt virtuaalmasinasse installisid, siis pidid iso virtuaalmasinale külge haakima.(mountima).Peale installi pead ka sätete alt iso lahti haakima (unmountima). Samas kohast kust sa mountisid. Muidu ta jääbki alguses DVD tõmmise pealt bootima.Või said lõppue lõpuks Dual bootiga hakkama? Kunasellisel juhul on sul kõige huvitavam bug, mida ma kohanud olen.
EDIT2: Kuri iroonia eemaldet. Eksisin. Vabandan.
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
viimati muutis kusti85 13.04.2012 17:21:43, muudetud 6 korda |
|
   |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
maazik
HV vaatleja
|
13.04.2012 16:08:44
|
|
|
| ärge ajage nii keeruliseks, kõvaketas kulub. pulgale ikka.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|