Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Kuivati
HV kasutaja
|
22.03.2012 20:24:45
|
|
|
Anton Lemb kirjutas: |
Kuivati kirjutas: |
Lugesin, et mul kaameral maks kiirus 1/500. Kas see on võimalik kõikide välkudega? Vaatasin, et osadel välkudel on välgu talla jaoks üks ja osadel rohkem ühendusi. Näiteks kui mul on mingi suvaline välk millel pole võimalik välgu pealt seadeid muuta ja on ainult 1 ühendus, et kas siis toimub kõik ainult manuaalselt? |
1/500 säriaeg väib pisut probleeme tekitada küll, kuna sageli kestab maksimumvõimsusel välgusähvatus kauem, ehk välguivalgustus jääb nürgemaks kui arvutatud. kui aga välk toimib üks aste madalamal võimsusel (automaatselt paneb välk maksimumlaksu harva, kui töesti muud üle ei jää), peaks enamvähem ok olema. kui välgu all on ainult üks kontakt, siis ta vötab jah ainult keskontakti käsu - "nüüd!" ja kõik muud seadistused tuleb teha käsitsi. kui välgu pealt saab käsitsi muuta välgu võimsust siis on hästi, kui ei, siis peab kaamera seadistustega suruma särituse välgule sobivasse vahemikku. olgu ka öeldud et mitme kontaktiga välkudel toimib ttl mõõtmine vaid selle tootja kaamera peal, mille jaoks ta loodud on.
Kui tohib huvi tunda, siis mis kaameraga tegemist on? ei meenu hetkel kaameraid, mil oleks 1/500 välgusünkro kiirus. |
Kasutan Nikon d40. Võibolla lugesin vähe mööda kuskilt.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lindman
HV kasutaja
|
22.03.2012 20:35:38
|
|
|
Vast oli mõeldud, et kiireim välgu sync speed on 1/500s. Ei tohiks üldiselt mingeid probleeme tekitada.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rajareits
HV Guru

|
22.03.2012 22:12:11
|
|
|
Oleks vaja paar pilti ühesuguseks kroppida. Kas keegi oskab aidata?
Tehtud on mitu pilti, statiivilt, aga miskipärast on üks tulnud teisest natuke laiem. Kuidas seda nüüd aga teisega täpselt samaks kroppida?
Kui veel päris hästi aimu ei saanud, siis siin on selle jaoks GIF: http://fs.keretood.ee/raam.gif
Kui keegi tahab ise proovida, siis pildid on ka siin: http://fs.keretood.ee/pildid.zip
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
1 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
22.03.2012 23:58:02
|
|
|
Küsimus telekonverteri kohta:
Plaan osta oma EOS600D-le telekonverter (et panna Tamron 70-300mm ette). Alguses olin juba planeerinud osta Tokina 3x, aga tuleb välja, et see ei ühildu EF-S bajonetiga. Ja Tokina konverter on vist ainuke 3x? Mis konverteri poole peaksin ma siis vaatama, mis oleks ühilduv EF-S'ga ning omaks võimalikult suurt suurendust?
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kuivati
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valvejoodik
HV veteran

|
23.03.2012 00:24:41
|
|
|
Puhusin selle pumbaga veidi sensorit, kuid paar täppi jäävad ikka pildile. Siinkohal siis küsimus, et kus oleks Tartus parim koht (hinna/kvaliteedi suhtes), lasta sensorit puhastada?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
23.03.2012 00:49:53
|
|
|
Invention kirjutas: |
Plaan osta oma EOS600D-le telekonverter (et panna Tamron 70-300mm ette). Alguses olin juba planeerinud osta Tokina 3x, aga tuleb välja, et see ei ühildu EF-S bajonetiga. Ja Tokina konverter on vist ainuke 3x? Mis konverteri poole peaksin ma siis vaatama, mis oleks ühilduv EF-S'ga ning omaks võimalikult suurt suurendust? |
Mida pildistada plaanis sellega? 3x telekonverteriga muidugi mingit erilist kvaliteeti ei tasu loota. Sellel torul 5,6 ava niikuinii pehmevõitu. Otse loomulikult kaob ära autofookus ning lisaks on pilt nii tume, et ka manuaalselt on raske teravustada. Pealegi ülipika fookuskauguse tõttu on teravuse ulatus ülimalt väike, teed ju 300 mm-st "crop factor"-it ka arvestades 1440 mm. Säriaeg peaks olema kusagil 1/2000 kanti käest pildistades, selle saavutamiseks vist vähemalt F16 avaga (vähemalt 2x konverteriga oleks F11, arvan, et 3x u. F16) peab vist isegi päise päeva ajal päikese paistel olevat objekti pildistades ISO lakke lükkama.
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
23.03.2012 00:55:44
|
|
|
Kindlasti ei ole plaanis käest pildistada, selleks ikka statiiv. Esialgne mõte oli kuust mõned ilusad kaadrid saada näiteks. Või on see võimalik ka juba 2x konverteriga?
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
23.03.2012 01:26:01
|
|
|
2x konverteriga 300 mm toruga "poolkaadrise" Canoni ees katab kuu u. 38% pildi kõrgusest ja 25% laiusest, see pilt mul "Tair-3"-ga tehtud, 2x vene telekonverter vahel:
http://img837.imageshack.us/img837/9814/kuu1.jpg
100% suuruses vaadatuna see sama pilt (sel juhul Kuu suurus oleneb ka pikslite arvust, 600D-l rohkem pikselid kui mu 40D-l, seega Kuu paistab suurem): http://img823.imageshack.us/img823/9125/kuu2.jpg
3x konverteriga saab üle poole kaadri kõrgusest ära täita.
Ega mingit ülipikka säriaega ei saa ka kasutada, sest suurelt kaadrisse võetuna kihutab ta ka päris kiirelt edasi, aga no arvatavasti nii pikka säri ei pea kasutama, et see probleemiks saaks.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lindman
HV kasutaja
|
23.03.2012 01:31:33
|
|
|
Võib-olla on lihtsam mingi Tamron adaptall 500mm F8 55B või 3M-5A 500mm F8 sinna M42-EOS ja 2x konverter vahele hankida?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mobileman
Kreisi kasutaja
|
23.03.2012 01:50:00
|
|
|
Pikem toru ja vähema suurendusega konverter arvatavasti annaks jah veidi parema pildi. Võib ju ka MTO-1000 ette panna, see annab juba ilma konverterita selle Canoni ees 1600 mm. Igale kaamerale need suured peegelobjektiivid ei lähe ka oma füüsilise suuruse tõttu, peab konkreetse kaamera kohta uurima või järgi proovima.
|
|
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
23.03.2012 09:19:40
|
|
|
Plaan osta oma EOS600D-le telekonverter (et panna Tamron 70-300mm ette). Alguses olin juba planeerinud osta Tokina 3x, aga tuleb välja, et see ei ühildu EF-S bajonetiga. Ja Tokina konverter on vist ainuke 3x? Mis konverteri poole peaksin ma siis vaatama, mis oleks ühilduv EF-S'ga ning omaks võimalikult suurt suurendust? |
Mõistlikum on kasvõi üritada üürida/laenata mõni pikem objektiiv või telekonverter sellise asja jaoks. Isegi tootja enda kvaliteetsed ja uued telekonverterid (1,4x ja 2x) on mõteldud kasutamiseks tõesti tippklassi objektiividega (reeglina fiksidega, mõni üksik püsiavaga 70-200 ka). Pannes kokku odava ja pimeda zoomi ning lausa 3x odava telekonverteri - tulemus on kohutav.
1000mm MTO oleks ilmselt mõeldav variant (kui kerele ette läheb). Igaljuhul kuu saab üsna ruttu ära pildistatud ning siis on sul mingi kogus kasutut tehnikat, millega pole enam midagi peale hakata.
Kolmas variant on teha pilt lühema kuid kvaliteetse optikaga ning crop'ida pilti.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anton Lemb
HV vaatleja

|
23.03.2012 10:22:18
|
|
|
eks on selle telekonverteri kohta kõik öeldud, sa saaksid kuu küll suuremalt kaadrisse, aga peent detaili kuu pinnal vaevalt paremini näha oleks sellise komplektiga. kasutades algselt pikemat objektiivi, nt http://www.photopoint.ee/et/toode/4284/tamron-af-200-500mm-f5-6-3-objektiiv-canonile ja croppides saaksid kindalasti parema tulemuse
üls vihje kuu pildistamise kohta - teda on hea pildistada siis kui ta on madalal, ja eriti hea kui üle vee - sest sageli atmosfääri madalamad kihid suurendavad kuud optiliselt. atmosfääri moonutusi on küll rohkem, nii et astronoome selline pilt ei rahuldaks, aga hobifotograafiaks hää küll.
_________________ www.photopoint.ee
http://blog.photopoint.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
23.03.2012 17:39:25
|
|
|
Anton Lemb kirjutas: |
Kui tohib huvi tunda, siis mis kaameraga tegemist on? ei meenu hetkel kaameraid, mil oleks 1/500 välgusünkro kiirus. |
D70, D70S, D1X.
Päikesepaistelises valguses marukasulik kiirus.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jaanos
HV kasutaja
|
23.03.2012 20:32:58
|
|
|
OT. Fuji X100 keskkatikuga "seebikal" näiteks välgu sünkro 1/4000- ni. Tõenäoliselt keskkontakti kasutades ka suvalise välise välguga...
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
27.03.2012 11:04:20
|
|
|
Pildistades 360 kraadist panoraamfotot, mille järgi peaks säri paika sättima? Oletame, et ühelpool päikeseloojang ja teisel pool must öö. Kui sättida loojangu järgi, siis see öine pool jääb tugevalt alasärisse ja vastupidi.
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.03.2012 11:09:01
|
|
|
Siis sätid mõlema järgi ja leiad sellise hdr kahvli kuhu mõlemad särid sisse mahuvad. Ja saadki hdr panoraami.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Invention
Kreisi kasutaja
|
27.03.2012 11:12:06
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Siis sätid mõlema järgi ja leiad sellise hdr kahvli kuhu mõlemad särid sisse mahuvad. Ja saadki hdr panoraami. |
Selge. Seda ma arvasin. Lootsin, et kuidagi saab ilma HDRita ka
www.danceophones.eu |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.03.2012 11:15:32
|
|
|
Saab ikka, siis muudad iga pildi jaoks säri ja teed pärast kiilfiltri moodi töötluse et õmbluses hüppeid ei oleks.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
27.03.2012 11:18:24
|
|
|
Pildistades 360 kraadist panoraamfotot, mille järgi peaks säri paika sättima? Oletame, et ühelpool päikeseloojang ja teisel pool must öö. Kui sättida loojangu järgi, siis see öine pool jääb tugevalt alasärisse ja vastupidi. |
või siis teed laisa inimese kombel Av-režiimis ja jätad säride ühtlustamise hiljem tarkvara hooleks. Reeglina tähendab see muidugi seda, et ka varem detaile omanud taevas läheb lõpptulemusel rohkem ülesärisse.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
27.03.2012 16:30:57
|
|
|
360 panoraam toimib hästi ainult täis-manual modes. Enne pilti tee live viewiga ring peale ja leia keskmine. Ptgui üle 1Ev erinevust ei salli, läheb sigri migriks. Kui on keerulised varjud, siis särita üle, kui on väga õrn taevas, siis alasärita
Kui vaja rohkem, siis vaja hdri poole minna. Eraldi per pilt on keeruline muuta, palju mugavam on ühe kindla parameetriga kõikide piltide sünkimine (sama wb, kontrast, sharpening, müraeemaldus jms). ma ise teen ainult manualiga ja hiljem lasen raw-idele sama profiili pähe, baaspildiks võtan keskmiselt säritatud pildi.
Paratamatus.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
iceVice
HV kasutaja

|
02.04.2012 22:02:55
|
|
|
ostin omale Elinchrom D
Lite stuudio varustuse aga huvitab kuidas saaks ilma vooluvõrguta seda kasutada, mingi aku teema? Mis täpsemalt? ise mõtlesin korra UPSi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
02.04.2012 22:21:16
|
|
|
iceVice kirjutas: |
ostin omale Elinchrom D
Lite stuudio varustuse aga huvitab kuidas saaks ilma vooluvõrguta seda kasutada, mingi aku teema? Mis täpsemalt? ise mõtlesin korra UPSi. |
UPS saab modelleerimislampide ja kahe välguga väga kiiresti tühjaks.
Pigem 12V aku ja see jubin mis maagiliselt 230 volti sellest teeb. Spetsiaalsed portatiivsed akukomplektid on selleks otstarbeks saadaval.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
02.04.2012 22:39:01
|
|
|
High-Q kirjutas: |
360 panoraam toimib hästi ainult täis-manual modes. Enne pilti tee live viewiga ring peale ja leia keskmine. Ptgui üle 1Ev erinevust ei salli, läheb sigri migriks. Kui on keerulised varjud, siis särita üle, kui on väga õrn taevas, siis alasärita
Kui vaja rohkem, siis vaja hdri poole minna. Eraldi per pilt on keeruline muuta, palju mugavam on ühe kindla parameetriga kõikide piltide sünkimine (sama wb, kontrast, sharpening, müraeemaldus jms). ma ise teen ainult manualiga ja hiljem lasen raw-idele sama profiili pähe, baaspildiks võtan keskmiselt säritatud pildi.
Paratamatus. |
Ära kasuta siis sellist programmi, mis ei salli. Kõik need 360 panoraamid, mis ma viimasel ajal siin teemas näidanud olen, on tehtud Av režiimis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=277446&highlight=
no näiteks see. Ma ei usu, et manuaalrežiimis oleks midagi _väga oluliselt_ juurde andnud.
Spoiler 
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |