Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.03.2012 23:14:17
|
|
|
RCC, aga lase siis rahulikult kõige mõnusamalt edasi ning oma repliikide jaoks otsi vastav teema, mitte ära uhkusta siin. Ainus, kes siin müügimees on, tundud olema sina.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
netmaster
HV kasutaja

|
17.03.2012 23:19:36
|
|
|
tsitaat: |
IT-foorumis käiv inimene võiks siiski võrgukoormuse mõistliku jagamise osas ise ka missioonitundlik olla, mitte iga hinna eest egoistlikku tõbrast mängida. |
kui nii jätkata, siis vanaks jäädes hakkad sa käima ukselt uksele, inimesi tülitamas, et miks nad on egoistlikud tõprad ja ei sure õigeaegselt, koormates niimoodi sotsiaalsüsteemi! Kui riik üldiselt ei saa oma kodanike iivet suurtes piirides reguleerida ja raha ei tule kuskilt juurde, siis Elisa saab oma klientide arvu suurepäraselt reguleerida ja ka võrgu üldine läbilaskevõime on täiesti nende endi teha. Selle asemel, et siin kaaskannatajaid siunata, mine löö Elisa uks vaibaks ja küsi - mida nad endast õige mõtlevad. Samuti võiksid lisada, et sinu jaoks on Internet facebook, torrent ja paljad naised, ning et sa oled täiesti terve mees ja tahad seda kõike saada, ja soovitavalt enne, kui isu üle läheb. Kui keegi su hädades süüdi on, siis on see teenusepakkuja, kes on end totaalselt lõhki müünud, aga ei taha seda tunnistada.
lugedes ükspäev seda uudist
tsitaat: |
Analüüsist selgus, et 2011. aastal suurenes mobiilse andmeside maht kolm korda, jõudes 1 miljoni GB kuus. Mobiilse interneti kasutajate arv kasvas mullu kaks korda - jõudes 300 tuhande kasutajani. |
kui ajakirjanik midagi sassi ei ajanud, siis on see küll masendav. Isegi tillukesete (traadita) ISP'ide "käibed" on 3-5TB päevas, ja 300000 kasutajaga võrgus, 1TB/kuus, siis on seda netti seal ikka küll väga vähe.
viimati muutis netmaster 17.03.2012 23:27:48, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.03.2012 23:20:47
|
|
|
liivane see kui sul viinamarjad hapud on ei ole mina süüdi jah mina olengi turvamees, aga aitäh soovituse eest, võid omale teise foorumi otsida.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
17.03.2012 23:48:08
|
|
|
RCC, mina ei vaja teist foorumit, sina vajad teist teemat, kus saad mõõtu võtta endasugustega. Sa oled mõõtmetelt suur, kes üritab isekalt oma mingit haiget vajadust väiksemate peal rahuldada.
Ma ei leia muud põhjust, miks sa ikka veel siin oled ja oma kaabli koos terase kiirusega ära unustad.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.03.2012 00:05:22
|
|
|
no aga sind peab ju kuidagi lohutama, ise kurdad et teenus vilets aga alternatiivid ei meeldi. - jälle äda, siis tuleb olla rahul sellega mis on, ehk konstanteerida fakti, et ei olegi nagu midagi. ja pole sa nii väike midagi, vaatamata sellele et ma olen mõõtmatu, mitte suur.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
18.03.2012 00:10:07
|
|
|
LiivaneLord kirjutas: |
3,5G osas on kellelgi mingeid ideid? Tahaks pidevat liini.  |
Sellest on siin teemas "lugematuid" kordi kirjutatud , kus sa olnud oled?
Aga kaks ideed on. Esiteks pingimine käsklusega "ping neti.ee -t" (ilma sulgudeta ja ei pea just neti.ee olema).
Või siis firefoxi lisa: http://reloadevery.mozdev.org/
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.03.2012 00:15:36
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Panin täna siis tarkvaraliselt lukku Huawei E1752 ja see istub siis HSPA-s kinni.
Ja ping, mis on nii 35-50 näitab taas selgelt, et ka HSPA-s pole eriti tarbijaid olemas.
------------------------------------
Nii, et vandenõu-teooria või mitte, aga jääb mulje, et nendesamade, kasutamata HSPA ja HDSPA ressurrsidel kurikuulus, viimasel ajal reklaamitav "kogu maa katmine kiire 3,5G internetiga" ellu viiakse.
Aga ootan ikka põnevusega, et Elisa tehnika-juhid tulevad ja ausalt ära räägivad, et mis toimub.
Juhul kui julgevad ja veel kõrgemad ülemused seda omakorda ära ei keela. |
Sinult küsiti vist mingi kümmekond korda, et kuidas sa seda tegid, aga mitte kordagi ei andnud vastust. Kas sa hoiad firmasaladust?
ewur, pingimine ei aita. Kui tuli on sinine ehk 3G ja panen pingi siis ei ühenda 3,5G-sse ehk HSPA peale. Lisaks, ei jaksa neid lehti läbi lapata, ammugi mitte tahanteada pikki habemejutte.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.03.2012 01:04:50
|
|
|
LiivaneLord: Järgmine tapeet-teema oli siis see, mida sa vist silmas pead. Ning kus lammutatakse MIMO-toega USB-modemit ja siis üritatakse, et kas saadakse topelt-kiirusele lähedane kiirus kätte.
Thread: E1820 External Antenna Connector
http://mybroadband.co.za/vb/showthread.php/276198-E1820-External-Antenna-Connector
PS: Olen seda ka varem kuulnud, et taolisi katseid tehakse, aga netist näppu jäänutest on see siis selline põhjalikum teemakäsitlus.
Nii, et edu uurimisel.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.03.2012 09:06:45
|
|
|
tahanteada, misasja? Mul pole vaja antenni, mul on see juba olemas ja ühendatud. Sa rääkisid mingist tarkvaralisest lahendusest, mis hoiab sind 3,5G-s. Sa proovisid seda küll teistsuguse pulgaga, aga äkki toimib minu omaga ka.
Tahaks teada, mis see lahendus oli. Äkki saab sealt edasi arendada.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.03.2012 09:47:16
|
|
|
LiivaneLord: Aga seda olen ju poole aasta jooksul kirjutanud mitmeid kordi, et püsivalt hoiab tarkvaraliselt 3,5G-s selline asi nagu netiraadio. Aga ma olen nagunii suur raadiokuulaja, siis on ka loogiline, et raadio taustaks olemas on.
Aga mitme antenniga möllamine annab selle, et kui ISP võrgus on olemas 3,75G, siis saab ka MIMO-modemi ajada samuti 3,75G-sse tööle ja väidetavalt püsibki siis modem ise ka kogu aeg 3,75G-s, mitte ei loobita 3G ja 3,75G vahel.
See ongi see, mida tahaks kunagi proovida, et kas Elisal on 3,75G olemas ja kas selle ka kätte saab ja kuidas värk sel juhul toimib.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
18.03.2012 10:09:31
|
|
|
pseudoprobleem, pulgaga kaasa tulev programm võimaldab seadistada kas ainult 3g või soovitavatavlt 3g. aga kui kõik kuulavad mingeid netiraadioid, siis on selge, et võrk ülekoormatud ja ei tööta
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
18.03.2012 14:57:09
|
|
|
Sinult küsiti vist mingi kümmekond korda, et kuidas sa seda tegid, aga mitte kordagi ei andnud vastust. Kas sa hoiad firmasaladust?
ewur, pingimine ei aita. Kui tuli on sinine ehk 3G ja panen pingi siis ei ühenda 3,5G-sse ehk HSPA peale. Lisaks, ei jaksa neid lehti läbi lapata, ammugi mitte tahanteada pikki habemejutte.  |
Mul lükkab küll pingimine üsna kiirelt pingi sadade ms-de pealt 30-50 kanti, mis peaks HSPA-d tähendama. Tulukese kohta ei oska öelda, kuna kasutan telefoni.
Samas ajaks, kui netti mõnda aega ei kasuta, pole jälle suurt pointi HSPA ressurssi endale kahmata. Me võime ju soovida, et ISP rajaks võrgu valemi järgi klientide arv korda igaühele lubatud max kiirus, kuid kas me oleks ka valmis selle eest kordades rohkem maksma? Vaevalt...
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.03.2012 16:10:53
|
|
|
Ikka ei saa aru, mis siin nii keerulist on - ühes mingi suvalise brouseri aknas jookseb interneti-raadio pidevalt ja siis mingis teises aknas või browseris surfan jms.
Momendil jookseb netiraadio Firefoxis ja ise surfan Operaga. Aga võin suvaliselt ka ümber muuta.
Ning sellest lihtviiisilisest ja alati töötavast võttest kirjutasin juba kusagil aasta 2011 veebruaris või isegi jaanuaris.
--------------------
Seda lihtsalt asja, kas värk püsib või ei püsi, näeb ju ka sajast kohast:
- tulukese värv
- igasuguste dial-up programmide teade, et kas on (näiteks) HSPA (+) (HSPA+ minu modemi korral näiteks) või on WCDMA.
jne...
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
18.03.2012 18:30:58
|
|
|
rex kirjutas: |
ewur, pingimine ei aita. Kui tuli on sinine ehk 3G ja panen pingi siis ei ühenda 3,5G-sse ehk HSPA peale. Lisaks, ei jaksa neid lehti läbi lapata, ammugi mitte tahanteada pikki habemejutte.  |
Mul lükkab küll pingimine üsna kiirelt pingi sadade ms-de pealt 30-50 kanti, mis peaks HSPA-d tähendama. Tulukese kohta ei oska öelda, kuna kasutan telefoni.
Samas ajaks, kui netti mõnda aega ei kasuta, pole jälle suurt pointi HSPA ressurssi endale kahmata. Me võime ju soovida, et ISP rajaks võrgu valemi järgi klientide arv korda igaühele lubatud max kiirus, kuid kas me oleks ka valmis selle eest kordades rohkem maksma? Vaevalt... |
ISP valmidus on seda teha on väiksem osa võrrandist. Raadioresurss ongi üle müümise peale ehitatud, seda lihtsalt pole nii palju.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
18.03.2012 21:52:23
|
|
|
Raadio on mõttetu asi minu jaoks. Ja ühes kuus moodustaks see meeletu mahu. 3,5G pole nüüd nii oluline.
Eks uurin vaikselt edasi ...
EDIT: Üks mõte oli, et võiks iga 3 sekundi tagant ühendada mingi veebiaadressiga. Sellisel juhul peaks see programm olema väike ning seda peaks saama minimeerida süsteemisalve vms.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
18.03.2012 23:02:49
|
|
|
miks vana hea pingimine enam ei sobi?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
19.03.2012 00:25:23
|
|
|
Hiid, sest see lihtsalt ei toimi.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
19.03.2012 00:50:00
|
|
|
ei toimi milleks?
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
19.03.2012 01:03:17
|
|
|
Hiid kirjutas: |
ei toimi milleks?  |
Selleks, et hoida ühendus pidevalt HSPA+ peal.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
masterGTX
HV vaatleja
|
19.03.2012 01:08:33
|
|
|
ma pole aru saanud milleks se peab kogu aeg üldse olema HSPA?eriti kui netti ei kasuta ja tegeled millegi muuga
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
LiivaneLord
Sõpradele "Olavi"
|
19.03.2012 01:26:55
|
|
|
Hiid, milleks? Netipulk ei püsi 3,5G võrgus, ongi kogu mure.
Anyway - sattusin ühe programmi otsa, mis teoreetiliselt kasutab 0,1 KB/sek, praktikas näitab mobile partner üles- ja allalaadimiskiirust 1-1,5 KB/sek ning ühendus on pidevalt HSPA. Kuna programm on tasuta ning mingi itaallase tehtud, siis ei tea usaldada seda avalikult foorumis postitada, aga kes on huvitatud proovima, võib küsida.
Nüüd on ainult mure, et programmil puudub see seadistus, et see käivitumisel automaatselt alustaks töötamist. Praegu tuleb eraldi nuppu vajutada. Vaatab, äkki on võimalik programmi kuidagiviisi kräkkida.
|
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
19.03.2012 08:18:24
|
|
|
mul on pandud pingima, et ühendus ei katkeks, aga HSPAs on ta mul niigi, sest on sätestatud olema ainult selles.
Kui ülekoormus mastis läheb meeletuks, siis hakkavad paketid kaduma ja neti kasutamine muutub võimatuks. Mõne videoklipi vaatamisest ma ei räägigi...
Nii kõigi kolme operaatoriga-korduvalt proovitud.
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.03.2012 09:08:31
|
|
|
Ei oska öelda, mis teil toimub, et pidev neti-tegevus teil modemeid pidevalt HSPA-s (HSPA+) ei hoia.
Mul pole mitte ühegi enda Huawei modemiga (3tk neid momendil) seda probleemi, et kui näiteks Vikerraadio tööle panen, et siis kuulatava saate ajal loobitaks ühendust WCDMA ja HSPA vahel. Kogu aeg püsib ühtmoodi HSPA-s.
-------------------------
Kordan siis veel kord üle põhitingimuse, see netitegevus peab olema pidev ja vahe tegevuste vahel ei tohi olla pikem kui "ooteaeg", sest kui on pikem, siis viskab Elisa ühenduse ringi WCDMA-sse. Silma järgi vaadatna on see ooteaeg mingid mõned sekundid.
Aga see on muidu huvitav küll, kuidas Elisa kohe ise väga tahab, et tema WCDMA oleks silmini ülekoormatud, hoides HSPA-modemeid WCDMA-s ja sundides liiklust läbi selle koormatud WCDMA. Selle asemel, et teha serverite tarkvarades mõned pisimuudatused ja hoida HSPA-modemid kogu aeg HSPA-s ning vähendades sellega WCDMA-koormust.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|