praegune kellaaeg 09.08.2025 07:52:29
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
Üleskutse: Ei ACTA'le!
|
märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 65, 66, 67 järgmine
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
09.02.2012 16:45:38
|
|
|
Väike lobi-näide aastast 2011:
Lobistamisest siisACTA läbisurumise teemal:
Väljalekkinud dokumendile on alla kirjutanud järgmised tegelased nagu:
The Anti-Counterfeiting Group Campaigning against the Trade in Fakes (ACG)
Asociación Nacional para la Defensa de la Marca (ANDEMA)
Association of Commercial Television in Europe (ACT)
Bureau des Sociétés gérant les Droits d'Enregistrement et de Reproduction Mécanique (BIEM)
Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy (BASCAP)
Business Software Alliance (BSA)
Confederation of Tanners and Dressers of the European Community (COTANCE)
Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales (EGEDA)
Eurochambres
European Brands Association (AIM)
European Communities Trade Mark Association (ECTA)
European Apparel and Textile Confederation (EURATEX)
Federation of European Publishers (FEP)
Federation of the European Sporting Goods Industry (FESI)
Interactive Software Federation of Europe (ISFE)
International Federation of the Phonographic Industry (IFPI)
International Trademark Association (INTA)
Istituto di Centromarca per la lotta alla contraffazione (INDICAM)
Motion Picture Association (MPA)
Toy Industries of Europe (TIE)
Union des Fabricants (UNIFAB)
Lekkinud dokumendist juttu siis:
Leaked “ACTA” Lobby Letter Reveals Hollywood Pressure On EU
http://torrentfreak.com/leaked-acta-lobby-letter-reveals-hollywood-pressure-on-eu-110506/
|
|
tagasi üles |
|
 |
XATM092
HV veteran

|
09.02.2012 16:48:38
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Jah, ACTA seda otseselt ei sunni, aga ACTA loob ISP-idele motivatsiooni hakata jälgima, kui ISP ei taha hakata trahve kinni maksta (vastutavaks tehakse just ISP).
Praktikas see tähendabki seda, et ISP palkab endale abivägesid ja hakkab liiklust jälgima. |
ACTA ei too ISP'dele ka mitte mingisugust motivatsiooni jälgimiseks. ISP'd ei ole need kes seda tõlgendama peavad. ISP'd lähtuvad riigi seadustest kus nad opereerivad mitte selle riigi lepingutest.
tsitaat: |
In terms of our four-level analysis, we accept that the revised, final text no longer requires States to adopt the kind of draconian measures - excessive ISP liability, “three strike” rules, etc. - that were clearly originally in the minds of the drafters. To that extent, Article 27.1 – 3. is not in breach of the ECHR and the CFR per se. |
Allikas: http://www.greens-efa.eu/fileadmin/dam/Documents/Studies/ACTA_fundamental_rights_assessment.pdf
See analüüs, mida ACTA vastased aeg ajalt tsiteerivad/lingivad, nõustub ka, et Euroopas on vastavad vastutust piiravad seadused olemas ning neid arvesse võttes ei ole võimalik neid punkte valesti tõlgendada. Teenusepakkujad on vastutavad ainult teadlikult piraatlusele kaasa aitamises. Meie praegune Infoühiskonna teenuse seadus paneb paika millistel juhtudel ollakse teadlik ning vastutatav ja millistel mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
09.02.2012 17:18:33
|
|
|
Sults kirjutas: |
Kuidas on võimalik minu ühendust kinni panna, kui mul lisaks traadiga ühendusele on moblanett ja võimalus kasutada naabrite wifisid? |
Kaua su naabrid WiFisid jooksutavad, kui neile selgeks saab, et mõne kasutaja sigaduse peale võib WiFi jooksutaja vangi minna ("kaasaaitamine")? Või ISP lõpetab lepingu, kuna neid informeeriti tõsiasjast, et nende klient tegeleb seaduse rikkumisega ning kui nad asjaga ei tegele siis saab neid endit kuriteos süüdistada?
Olen nõus, et kohus on kulukas ja sageli jääb rahakamale õigus. Aga miks te seda kohut oma argumentides taga nutate, kui seda esiteks ei võeta ära, ja teiseks te ei jaksakski kohut käia? |
Mulle meeldiks, kui oleks sõltumatu osapool kes asja enne läbi vaataks, kui ISP mu andmeid suvalistele tüüpidele jagama hakkab. Mulle meeldiks, et mu kraami mahavõtmise põhjenduseks ütleks teenusepakkuja "kohtu korraldus" ja mitte "Ameerikast tuli e-mail, mis viitas rahvusvahelise leppe 'firmad peavad autoritega koostööd tegema' ja 'kaasaaitajaid võib oodata vanglakaristus' punktidele, ja nõudis teie materjali kustutamist... kuna me ise teie materjale ei uuri siis lähtusime sellest, et mahavõtja seda tegi". Ja mulle meeldiks, et kui keegi leiab vajaliku olevat mind mu võrgutegemiste pärast kohtusse kaevata, siis mõtleb ta esmalt korralikult järele, kas kogu see mässamine on üldse asja väärt.
Ehk teisisõnu: kohus on kaitseliin. Jah, ACTA seda ära ei võta, aga näeb ette, et kohtusse minek, või kohtu kogu asjast väljajätmine, oleksid üksjagu lihtsamad.
_________________ IMO & GPLed |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
09.02.2012 17:23:47
|
|
|
Nali?
Ma ei leidnud seal põgusal lugemisel miskit lugemisväärset. Sama argumentideta hala, mis igalpool.
HacaX kirjutas: |
Kaua su naabrid WiFisid jooksutavad, kui neile selgeks saab, et mõne kasutaja sigaduse peale võib WiFi jooksutaja vangi minna ("kaasaaitamine")? Või ISP lõpetab lepingu, kuna neid informeeriti tõsiasjast, et nende klient tegeleb seaduse rikkumisega ning kui nad asjaga ei tegele siis saab neid endit kuriteos süüdistada? |
Minu ühenduste kinni panemise jutt käis päris sõnavabaduse kohta, mitte piraatlussõnavabaduse kohta. Ma ei piraaditse. Näide oli selle kohta, et isegi kui piraatluse (või ka ainult kahtlustuse) tõttu ISP sinu ühe ühenduse kinni paneb, on hulga muid võimalusi selleks, et sõnavabadus edasi püsiks. Nii loll ju ka ei saa olla, et kui oma nett kinni keeratakse, siis hakkad naabri wifi kaudu piraati panema? Või saab?
viimati muutis Sults 09.02.2012 17:37:17, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
XATM092
HV veteran

|
09.02.2012 17:29:43
|
|
|
Mulle meeldiks, kui oleks sõltumatu osapool kes asja enne läbi vaataks, kui ISP mu andmeid suvalistele tüüpidele jagama hakkab. |
11. Ilma et see piiraks privileege, teabeallika konfidentsiaalsuse kaitset või isikuandmete töötlemist käsitlevate õigusaktide kohaldamist, tagab iga lepinguosaline, et intellektuaalomandi õiguskaitsega seotud tsiviilkohtumenetluses on tema kohtuorganitel õigus kohustada rikkujat või oletatavat rikkujat, et ta esitaks õiguste omaniku põhjendatud taotluse korral õiguste omanikule või kohtuorganitele vastavalt kohaldatavatele õigusaktidele vähemalt tõendite kogumise eesmärgil asjakohase teabe, mida rikkuja või eeldatav rikkuja valdab või kontrollib. Kõnealune teave võib hõlmata teavet isikute kohta, kes on seotud rikkumise või oletatava rikkumise mis tahes aspektiga, ning teavet õigust rikkuvate või eeldatavalt rikkuvate kaupade ja teenuste tootmisvahendite või turustuskanalite kohta, sh kolmandate isikute kohta, kes on oletatavasti kaasatud selliste kaupade või teenuste tootmisse või turustamisse.
27.4. Kooskõlas oma õigusaktidega võib lepinguosaline anda oma pädevatele ametiasutustele õiguse nõuda internetiteenuste pakkujalt, et ta avaldaks õiguste omanikule kiiresti teabe, mis on vajalik tuvastamaks tellijat, kelle kontot rikkumise toimepanekuks väidetavalt kasutati, kui kõnealune õiguste omanik on esitanud õiguslikult piisava kaebuse kaubamärgi võltsimise või autoriõiguse või sellega kaasnevate õiguste rikkumise kohta ning kui sellist teavet kogutakse kõnealuste õiguste kaitsmiseks või jõustamiseks. Kõnealuste menetluste kohaldamisel tuleb vältida tõkete loomist seaduslikule tegevusele, sealhulgas e-kaubandusele, ning tagada kõnealuse lepinguosalise õigusaktidele tuginevad põhiõigused, nagu sõnavabadus, õigus õiglasele kohtumõistmisele ja eraelu puutumatusele.
pädevad ametiasutused – asjakohased kohtud ning haldus- ja õiguskaitseasutused vastavalt lepinguosalise õigusaktidele |
Kohut asjast välja jätma ei pea. Praegust süsteemi, kus õiguste omanik peab kohtu kaudu rikkuja andmeid nõudma, ära kaotama ei pea.
viimati muutis XATM092 09.02.2012 17:38:08, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
09.02.2012 17:30:31
|
|
|
kõik, kes te arvate, et ACTA vastased võiksid ikkagi need fooliumid pähe panna. sel juhul käib ka vähemalt üks reformierakonna riigikogulane mütsiga istungitel
http://uudised.err.ee/index.php?06245534
_________________ Hinnavaatlus ei ole koht arvamuse avaldamiseks! |
|
tagasi üles |
|
 |
-=Px=-
Kreisi kasutaja
|
09.02.2012 17:55:39
|
|
|
Kui kedagi peaks huvitama mõne juriti (üks on küll Justiitsministeeriumist.. aga ehk suudab kaine mõistus korraks kõrvale vaadata arusaamast, et kõik seal on kinni makstud ja lollid kommunistid) seisukoht acta'st siis siin asub võimalus selle kuulamiseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
okas5
Lõuapoolik

|
09.02.2012 18:03:54
|
|
|
Ma kasutan netipulka ja prepaid simi. Palju õnne neile mu leidmisel
_________________ Võtan suurtes kogustes tagastamata laenu ja muid vidinaid. Kõik pakkumised PSi  |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
09.02.2012 18:05:23
|
|
|
Aga enne prepaid sim'i kasutasid netipulga sees oma SIM'i... kahju nendest, kes ostavad stardipaketi, panevad selle oma telefoni ja peale ähvarduskõnet viskavad sim'i ära ning jätkavad telefoni kasutamist oma vana sim'iga
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
viimati muutis Sold OUT 09.02.2012 18:07:09, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
09.02.2012 18:05:35
|
|
|
Väga lihtsalt saab lokaliseerida ju.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
tagasi üles |
|
 |
klf
HV vaatleja
|
09.02.2012 18:26:46
|
|
|
Andmete säilitamise direktiiv on juba olemas. Piisab, kui lisandub üks "omanikujälgimise" võimaldamist sätestav pehme direktiiv (õigusruumi harmoniseerimise nimel ikka), ja ülejäänud konarused on kah sirgeks aetud. Igati loomulik ju, näiteks tähitud posti liikumise kohta saab omanik ikka uurida. Missest, et interneti torude puhul asi kuidagi absurdimaiguline või tehniliselt teostamatu, oluline vaid, et saaks liiklust legaalselt monitoorida. Torust filtreeritakse illegaalne praht välja, ja üks skriptike teavitab teist skriptikest, et terminal x tuleb blokeerida, jne.
Saage aru, inimesed on siin out of the loop, nagu öeldakse, rääkimata kohtutest. Peedistama hakkab teid täisautomaatne lahendus.
Veel üks oluline asi, millest tuleks aru saada. Tegemist on nn konna keetmisega. Uued seadused ja reeglite karmistamine saavad toimuma vaikselt, tasakesi, hiilival kombel. Et ei ületaks uudiste künnist ega rahva valuläve. Motivatsioon on olemas. Mürgid on kokku segatud. Viimane aeg, sest lammas rabeleb vastu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
number
külaline
|
09.02.2012 19:06:40
|
|
|
...
viimati muutis number 28.05.2013 10:56:57, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
09.02.2012 19:12:23
|
|
|
Kaua su naabrid WiFisid jooksutavad, kui neile selgeks saab, et mõne kasutaja sigaduse peale võib WiFi jooksutaja vangi minna ("kaasaaitamine")? Või ISP lõpetab lepingu, kuna neid informeeriti tõsiasjast, et nende klient tegeleb seaduse rikkumisega ning kui nad asjaga ei tegele siis saab neid endit kuriteos süüdistada? |
Minu ühenduste kinni panemise jutt käis päris sõnavabaduse kohta, mitte piraatlussõnavabaduse kohta. Ma ei piraaditse. Näide oli selle kohta, et isegi kui piraatluse (või ka ainult kahtlustuse) tõttu ISP sinu ühe ühenduse kinni paneb, on hulga muid võimalusi selleks, et sõnavabadus edasi püsiks. Nii loll ju ka ei saa olla, et kui oma nett kinni keeratakse, siis hakkad naabri wifi kaudu piraati panema? Või saab? |
Ühesõnaga aktsepteerid võimalust, et tulevikus on (alusetu) kahtlustuse tõttu (mille ümber lükkamine võib olla üheaegselt nii keerukas, kulukas kui ka aeganõudev) võimalik kinni keerata sinu enda netiühendus, aga sinu naabri (avatud) netiühendus on kindel kui kalju, kuigi sellisel juhul on tõenäoline, et võimalikud tema vastu esitatavad kahtlustused ei pruugigi olla alusetud, isegi kui ei sina ega tema ega teie lapsed millegi kahtlasega ei tegele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
09.02.2012 19:16:09
|
|
|
fallout3 kirjutas: |
Ühesõnaga aktsepteerid võimalust, et tulevikus on (alusetu) kahtlustuse tõttu (mille ümber lükkamine võib olla üheaegselt nii keerukas, kulukas kui ka aeganõudev) võimalik kinni keerata sinu enda netiühendus, aga sinu naabri (avatud) netiühendus on kindel kui kalju, kuigi sellisel juhul on tõenäoline, et võimalikud tema vastu esitatavad kahtlustused ei pruugigi olla alusetud, isegi kui ei sina ega tema ega teie lapsed millegi kahtlasega ei tegele. |
Ma ei näe siin vähimatki erinevust võrreldes praeguse olukorraga. Ka praegu võib alusetu süüdistusega isegi Soome vangi sattuda 9 kuuks.
lkits kirjutas: |
Iga ühendus võidakse "igaks juhuks" ajutiselt (uurimise või süüdimõistmise/kohtuotsuse ajaks) sulgeda.
Loomulikult ei keela keegi sul mingit teist ühendust kasutada, kui sul on selleks võimalus. |
Kui vaja, las siis uurivad. Kui on alusetu, siis esitan pärast kahjunõude.
viimati muutis Sults 09.02.2012 19:21:58, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
fallout3
Kreisi kasutaja
|
09.02.2012 19:18:13
|
|
|
Ühesõnaga aktsepteerid võimalust, et tulevikus on (alusetu) kahtlustuse tõttu (mille ümber lükkamine võib olla üheaegselt nii keerukas, kulukas kui ka aeganõudev) võimalik kinni keerata sinu enda netiühendus, aga sinu naabri (avatud) netiühendus on kindel kui kalju, kuigi sellisel juhul on tõenäoline, et võimalikud tema vastu esitatavad kahtlustused ei pruugigi olla alusetud, isegi kui ei sina ega tema ega teie lapsed millegi kahtlasega ei tegele. |
Ma ei näe siin vähimatki erinevust võrreldes praeguse olukorraga. Ka praegu võib alusetu süüdistusega isegi Soome vangi sattuda 9 kuuks. |
Seega igaks juhuks tuleks sellist olukorda veel rahvusvaheliste lepetega kindlustada, et tulevik kindlam oleks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
09.02.2012 19:20:49
|
|
|
Seega igaks juhuks tuleks sellist olukorda veel rahvusvaheliste lepetega kindlustada, et tulevik kindlam oleks? |
ACTA seda nüüd küll ei kindlusta. Fakt on see, et kui sinust tahetakse üle sõita, siis saab seda teha juba praegu. ACTAga liitumine ei muuda siin midagi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
09.02.2012 19:27:13
|
|
|
Juristidele vaja meeletult tööd juurde - piisab sellestki, et eurotoetusi saavad inimesed, kes oskavad kirjutada, aga mitte teostada.
Nüüd vaja vaieldavaid seadusi juurde teha - meie väikse riigi puhul on see sigadus kuubis. Isegi see EL'i seaduste kogumik pole ju läbi seeditud ja omad seadused jäänud tähelepanuta... lihtsalt vaja head nägu mingite organisatsioonide ja lobigruppide silmis teha.
Ehk kuidas saab paindlik olla, kui peas turgatab...ehk ma eksin millegi vastu. See tapab innovatsiooni...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
09.02.2012 19:28:54
|
|
|
lkits kirjutas: |
Et siis peaks olema põhimõte "Las minna, <b>piix</b> saad nagunii!" ?
Mina küll nii ei taha - vähemalt proovin midagigi ette võtta selleks, et enda heaolu säilitada. |
Mis ma oskan kosta? Jõudu!?
Minu heaolu ACTA ei mõjuta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
-=Px=-
Kreisi kasutaja
|
09.02.2012 19:32:27
|
|
|
Acta ei ole seadus. Ja sellised peavad ennast juristidest targemaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
09.02.2012 19:35:49
|
|
|
Kuna siin on ka ACTA pooldajaid, siis ehk keegi neist selgitaks, miks ACTA ei sisalda ühtki viidet (ei originaalis ega maakeelses tõlkes) autori õiguste kaitsmisele vaid käsitleb ainult õiguste omaniku huve (btw, autor ei pruugi olla õiguste omanik ja õiguste omanik ei pruugi olla autor). Kusjuures, ACTA järgi saavad õigused olla vaid liitudel ning ühendustel.
ACTA art. 5, l kirjutas: |
l) right holder includes a federation or an association having the legal standing to assert rights in intellectual property;
|
Ehk siis üksiküritaja ei saa sellest mingit kasu, pigem isegi kahju, kuna lepingupartneril on alust viidates ACTAle öelda, et sorri, õiguste omanik ei saa üksikisik olla..
Ekstreemse näitena (foorumi temaatika konteksti) võib ACTA valguses võtta ühe algaja progeja koodi, see mõne õiguste omajaks kvalifitseeruva isiku alt USAs patenteerida (või tegelikult piisaks ka lihtsast tootestamisest) ning see Eestis müüki paisata ning algautorilt sarnase koodi levitamise eest kahjutasu nõuda... Tõsi, Eesti seadused (hetkel!) sellist skeemi ei toeta, kuid isegi kui see tugi ei teki piiraks too skeem üksiküritaja loomingu müüki mujale - leppe järgi ei ole tegelane õiguste omanik ja kuna vaid õiguste omanik saab lubada/keelata toote tootmist siis ei ole isikul võimalik omi huve kaitsta.
Ainus võimalus - enne kui midagi üldse tegema hakkad moodusta õiguste omanikuks kvalifitseeruv isik ja "müü" ning "tooda" ainult tolle isiku alt. See aga lisab lõpptootele hinda (ja kohati võib näiteks vabavara üldse välistada).
|
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
09.02.2012 19:44:53
|
|
|
njaaaa, mina teen bännereid, kõik kes te neid vaatate, miks te ei maksa mulle ma tahan iga näitamise eest saada kompensatsiooni, ikkagi loome
muide, kui teie arvuti salvestab minu teose teie arvutisse (cache), siis oletegi piraadid
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
09.02.2012 19:53:41
|
|
|
ref kirjutas: |
right holder includes a federation or an association having the legal standing to assert rights in intellectual property |
Ma pole ACTA pooldaja, kuid minu arvates tähendab see lause, et autoriõiguste omajateks loetakse lepingu tähenduses ka autorite esindusorganisatsioonid.
vipu kirjutas: |
njaaaa, mina teen bännereid, kõik kes te neid vaatate, miks te ei maksa mulle ma tahan iga näitamise eest saada kompensatsiooni, ikkagi loome
muide, kui teie arvuti salvestab minu teose teie arvutisse (cache), siis oletegi piraadid  |
Ma üritan võimalikult kõik bännerid ära blokeerida. Mulle meeldiks, kui sellist sitta keegi ei teeks, kui kõigil inimestel oleks kaaskodanike vastu nii palju respekti, et keeldusid selle sita tellijate töid vastu võtmast. Kui aga see sitt mulle vägisi kaela määritakse, ei ole mina selle vaatamises süüdi. Kui ma mäletan õigesti, siis ACTA sisaldas eraldi välistust sellise tehnilise puhverkoopia piraatluseks tõlgendamise kohta.
Sinu mure oleks õigustatud, kui keegi võtaks sinu loodud originaalse bänneri, muudaks seal kirja ära ja kasutaks oma saasta reklaamimiseks. Aga ilmselt sa rakendad sellist teguviisi ise, et ACTA vastu oled.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
Üleskutse: Ei ACTA'le! |
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 65, 66, 67 järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|