Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Üleskutse: Ei ACTA'le! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 65, 66, 67  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2012 16:59:34 vasta tsitaadiga

Aga kui keeldutakse neid andmast, siis järelikult on need ikkagi olemas?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 17:04:37 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Aga kui keeldutakse neid andmast, siis järelikult on need ikkagi olemas?

Kui keeldutakse andmast, siis on ka variant, et küsitakse vale isiku käest, kellel neid pole või kellel pole õigust anda.
Las see parlamendiliige avaldab täpselt, kelle käest ja mis asjaoludel ta küsis, ja mis ettekäändel keelduti.

Poliitikud on ühed kõige valelikumad isikud, ainuüksi jutt, et keegi neist miskit küsis, ega saanud, mind ei veena. Võibolla küsis neid dokumente kultuuriministeeriumist?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elver
HV vaatleja

sõnum 30.01.2012 17:05:26 vasta tsitaadiga

Tuleme tagasi ACTA teemasse icon_smile.gif

Autoriõiguste rikkumine on keelatud ka praegu ja selles osas ACTA meile oluliselt muudatusi ei too. Välja arvatud üks "pisiasi". Nimelt hetkel on ka meil dekriminaliseeritud muusika alla tõmbamine omaks otstarbeks mittekommertslikul eesmärgil. ACTA asendab aga "kommertsliku eesmärgi" testi seadustes "kommertsliku mahu" testiga (kusjuures ACTA eestikeelses tõlkes on siin rämedalt eksitud), jättes defineerimata misasi on "kommertslik maht". Kas plaadi jagu muusikapalasid on "kommertslik maht" või mitte? Vastus on tõenäoliselt maetud ACTA salajastesse dokumentidesse. Ehk siis vastus on tõenäoliselt, et ka üks lugu on "kommertslik maht", kuna iTunes'ist saab ka ühe loo kaupa osta.

Muusika alla tõmbamine isiklikuks otstarbeks muutub üsna kindlalt ACTAga karistatavaks.

Nüüd vaatame järgmist ahelat selles mängus. Hetkel Elion ei vastuta kui ma muusikat tõmban. Nemad pakuvad üsna neutraalset toruteenust ja mis sealt torust läbi käib on minu oma asi ja mina ise vastutan. ACTA tekstis on teenusepakkuja vastutus sõnastatud äärmiselt ähmaselt ja seda võib tõlgendada alustades leebest tõlgendusest ja lõpetades sellega, et Elion vastutab peaaegu maksimaalsel määral. Aga õnneks annab ACTA siin teenusepakkujatele väljapääsutee: kui Elion võtab kasutusele meetmed, et blokeerida autoriõiguste rikkumist, siis ta pääseb vastutusest. Ehk siis Elionile on tekitatud ajend keeramaks kinni pool internetti, et vältida vastutamist võimalike sinu rikkumiste tõttu.

Eks suudate ise mõista kuidas selline nõue mõjuks wifiga kohvikutele. Neist saaksid üleöö wifita kohvikud.

ACTA osad läbirääkimisdokumendid ja muu säärane on lekkinud tänu Wikileaksile ja kui peaks keegi nende sisu järgi hakkama ACTAt tõlgendama, siis on meil lips läbi. Samas ei ole lekkinud kaugeltki mitte kõik dokumendid, mille alusel on võimalik Viini Konventsiooni järgi ACTAt tõlgendada. Ses suhtes ei tasu siin tulla argumendiga, et "kui dokumente ei anta, siis järelikult neid pole", vaid asjaosalised ise ka kinnitavad, et dokumendid on, aga need on salastatud.

Mis puutub argumenti nagu Viini Konventsiooni artikkel 32 ei rakendu, sest need lisadokumendid polnud allakirjutamisel käepärast, siis ma arvan, et siinkohal ei suutnud Viini Konventsiooni autorid aastal 1969 sellist jaburat juriidikavõtet lihtsalt ette näha ja selle jaoks vastavat punkti sisse kirjutada. Kuna ACTA moodi salaja jamamist pole varasemalt sellisel tasemel tehtud, siis on vaieldav kuidas ACTA lisadokumente nüüd tõlgendama peaks. Samas vaadates kelle huvisid ACTA teenib ja kui palju pappi nad lobitöösse ja seadusloomesse on investeerinud, siis võib arvata, et sääraselt salastamise idee pärineb tippjuristidelt, kel iga võimalik nurk läbi mõeldud.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.01.2012 17:11:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui keeldutakse andmast, siis on ka variant, et küsitakse vale isiku käest, kellel neid pole või kellel pole õigust anda.
Las see parlamendiliige avaldab täpselt, kelle käest ja mis asjaoludel ta küsis, ja mis ettekäändel keelduti.

see ei olnud arvatavasti vaid üks parlamendi liige

Lisaks:

tsitaat:
In September 2008, a number of interest groups urged parties to the ACTA negotiations to disclose the language of the evolving agreement. In an open letter, the groups argued that: "Because the text of the treaty and relevant discussion documents remain secret, the public has no way of assessing whether and to what extent these and related concerns are merited." The interest groups included: the Consumers Union, the Electronic Frontier Foundation, Essential Action, IP Justice, Knowledge Ecology International, Public Knowledge, Global Trade Watch, the US Public Interest Research Group, IP Left (Korea), the Canadian Library Association, the Consumers Union of Japan, the National Consumer Council (UK) and the Doctors without Borders' Campaign for Essential Medicines.[23] The Electronic Frontier Foundation (EFF) and Public Knowledge have filed a FOIA request which was denied.[5][24]

Allikas: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement#Requests_for_disclosure

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.01.2012 17:15:46 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
SKG kirjutas:
Hmm... nimelt millist punkti tapsemalt?

§ 13. Varalised õigused
(1) Autorile kuulub ainuõigus igal moel ise oma teost kasutada, lubada ja keelata oma teose samaviisilist kasutamist teiste isikute poolt ja saada tulu oma teose sellisest kasutamisest, välja arvatud käesoleva seaduse IV peatükis ettenähtud juhud. Sealhulgas kuulub autorile õigus lubada ja keelata:
1) reprodutseerida oma teost (õigus teose reprodutseerimisele). Reprodutseerimiseks loetakse teosest või teose osast ühe või mitme ajutise või alalise koopia otsest või kaudset tegemist mis tahes vormis või mis tahes viisil;
2) levitada oma teost või selle koopiaid (õigus teose levitamisele). Levitamiseks loetakse teose või selle koopia omandiõiguse üleandmist või üldsusele kasutada andmist mis tahes viisil, sealhulgas rentimist ja laenutamist, välja arvatud arhitektuuriteose ja tarbekunstiteose rentimine ja laenutamine. Pärast autori poolt või tema loal teose koopia esmamüüki või omandiõiguse muul viisil üleandmist Euroopa Liidu liikmesriigis või Euroopa Majanduspiirkonna lepinguga ühinenud riigis lõpeb käesolevas punktis nimetatud õigus ja teose koopiat võib Euroopa Liidu liikmesriigis või Euroopa Majanduspiirkonna lepinguga ühinenud riigis edasi levitada autori nõusolekuta. Autorile kuulub ainuõigus lubada või keelata oma teose koopia rentimist ja laenutamist üldsusele ka juhul, kui õigus teose levitamisele on lõppenud, välja arvatud käesoleva seaduse §-s 133 sätestatud juhud;
...

Mobiilikaameraga etendusest üles võetud video avaldmine youtubes ei mahu IV peatükis kirjeldatud kasutuste alla.

OK, kas kontserdil filmimine laheb koopia tegemise alla? Mulle seostub sona koopia rohkem 1:1 kopeerimisega. Samas voibolla seadustikus on sel muu tahendus, voin ka eksida.

sakinaga
HV Guru

sõnum 30.01.2012 17:18:45 vasta tsitaadiga

Ka kehv koopia on koopia.
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.01.2012 17:20:02 vasta tsitaadiga

Mina hakkan filme/muusikat/tv sarju ostma siis, kui eestis saab puhtalt vähemalt 1.5k€ kätte.
Kuniks seda ei juhtu, kerigu piixu.

sakinaga
HV Guru

sõnum 30.01.2012 17:22:13 vasta tsitaadiga

Mina ostan muusikat ka praegu, sarju tõesti ei jõua ära oodata, minu "nõrk koht". Samuti programmid on kõik originaalid. Ei leia, et piramisega "kuna mul pole raha" tuleks netis uhkustada, ise elan ära ca 350 euroga kuus ning leian raha osta aeg-ajalt üks või kaks plaati, küsimus on iga inimese sisetundes, kas ma varastan loomingut või mitte.

viimati muutis sakinaga 30.01.2012 17:22:48, muudetud 1 kord
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.01.2012 17:35:25 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Mina ostan muusikat ka praegu, sarju tõesti ei jõua ära oodata, minu "nõrk koht". Samuti programmid on kõik originaalid. Ei leia, et piramisega "kuna mul pole raha" tuleks netis uhkustada, ise elan ära ca 350 euroga kuus ning leian raha osta aeg-ajalt üks või kaks plaati, küsimus on iga inimese sisetundes, kas ma varastan loomingut või mitte.

Heaküll muusikat olen ostnud peale iTunes tulekut (kuid kõike anyway ei jaksa osta), mängud viimasel ajal kõik stiimist jne tulnud ja pira pole enam sattunud (kui siis vaid "demo" eesmärgil, päris põrsast kotis ei soovi osta), kuid filmide/sarjadega on küll seis ikka ülikehv.

Sarju vaataks telekast kuid ei kannata eriti. Laupäeval vaatasin TV6 pealt Top Geari. Kohutav. 60min kohta oli vist 4 reklaamipausi icon_evil.gif
+ ei saa olla kindel, kas asi üldse lõpuni näidatakse (kui üldse näidatakse)

24 näitas etv paar hooaega, tv3 kh tilgutas miskit kunagi ja kõik
Fringe kanal2 näitas vaid esimese hooaja ja kõik.

Krt võiks olla mingi tasuline sarjade kanal, kus reklaamipause pleks ja oleks väga kena. Heaküll, vaid eestis ei elaks ära, kuid terve skandinaavia peale majandaks kenast ära - vaatajaid piisavalt. Iga riigi tiitrid alla ja korras.

Mõne € kuus käiks ikka välja kanali eest kui kõik uuemad sarjad esindatud oleks koos maakeelsete tiitritega.
Inimesed ju hetkelgi maksavad isegi 49.50eek (€ arvutage ise) vaid Viasat Sport Baltic kanali eest.

Seadusi on küll kõvad mehed tegema, aga võimalusi ei loo keegi. Mokaotsast mainitakse et kino/videolaenutus olemas. Krt kuskil Tln/Trt on jah sul kinod ja asjad jala juures. Kuhu krt inimene kuskil läti piiri ääres peaks minema? Tahab filmi näha sõidab tartusse kinno?

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 30.01.2012 17:59:01 vasta tsitaadiga

Vahelduseks väike "lekke-näide" icon_smile.gif siis ACTA pooldajate lobistajate töömailt, ehk siis taas vaatavad ACTA tagant vastu "Miki-Hiire Kõrvad". icon_cool.gif

Leaked “ACTA” Lobby Letter Reveals Hollywood Pressure On EU
May 6, 2011
http://torrentfreak.com/leaked-acta-lobby-letter-reveals-hollywood-pressure-on-eu-110506/
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 30.01.2012 23:19:24 vasta tsitaadiga

Mulle täiega meeldib see video:
Spoiler Spoiler Spoiler

keevitus
HV kasutaja

sõnum 30.01.2012 23:44:38 vasta tsitaadiga

Kui nüüd mõtlema hakata siis just mõned aastad tagasi sai jube äkki populaarseks pilverakendused ja kogu teenuste ja andmete pilve sättimine. Kui nüüd mõelda, siis see oli täplset see hetk millal salaja valmisid igast acta, pipa ja sopa protokollid. Juhul kui rahvas oleks pilve läind ja hetkel oleks suudetud ka salaja (nagu nad plaanisid) acta,pipa,sopa läbi suruda, siis olekski terve internet purgis icon_smile.gif
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 31.01.2012 05:36:03 vasta tsitaadiga

lkits kirjutas:
Mulle täiega meeldib see video:
Spoiler Spoiler Spoiler

See tähendaks siis seda, et kes näiteks Vormel 1 teemas striimi linke jagavad foorumis lähevad otse vangi? icon_lol.gif Filmide/Seriaalide teemas kah kõik vaatavad ja muljetavad oma seriaalidest mida nad läbi sati kudagi näevad? icon_biggrin.gif
Sessuhtes, et see video oli päris haiglane, inimesele anti 5aastat, et linkis saite icon_eek.gif icon_lol.gif absurd. Aga noh kõige parem muidugi see, et neid pira progesi jagavad kõige suuremad firmad üldse ja keegi nagu ei tee midagi icon_lol.gif norm..
Tore ka see, et aastaid rikub kanal2, tv3 jne julmalt autoriõiguseid. Ulme kuda seal neid rikutakse, eks kui ACTA läbi saadavad meie kallid poliitikud siis oma Eestimaistest telekanalitest jääme kohe kindlalt ilma. Ma ainult ei taha mõelda kuhu meie ilusad ilmatüdrukud nagu Peeter Oja jne vangi saadetakse icon_sad.gif
Eestis saateid pole võimalik enam teha kui seadusekohaselt neid teha. Kõik logod, mis kaamera eest läbi käivad ja sa nendelt kirjalikku luba ei võta võivad su kohtusse kaevata. Eks mingi ametnik topitakse ainult televisiooni uurima ja küsima, et näidake ette paberid sellelt firmalt, sellelt firmalt jne

siin veel pikemalt asjast, SEE ON HAIGE!

Link

tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 31.01.2012 06:46:55 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Much of the misinformation seems to come from the fact that the final text proved to be much less dangerous to Internet freedom than early drafts had suggested. Any number of controversial proposals were included, or rumored to be included, in early drafts of the treaty.
tagasi üles
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 31.01.2012 09:18:19 vasta tsitaadiga

Eesti ametnikud hoiduvad ACTAst rääkimast
http://www.ohtuleht.ee/462476
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 31.01.2012 09:23:02 vasta tsitaadiga

PlatoonSgtElias kirjutas:

Tore ka see, et aastaid rikub kanal2, tv3 jne julmalt autoriõiguseid. Ulme kuda seal neid rikutakse, eks kui ACTA läbi saadavad meie kallid poliitikud siis oma Eestimaistest telekanalitest jääme kohe kindlalt ilma.
Kuidas see rikkumine välja näeb? icon_rolleyes.gif
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 31.01.2012 11:46:22 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Tanel, mina ei varasta ja ei lae selliseid materjale üles! Mulle ei esiata selliseid arveid!
Kas tead mõnd 5 aasast last, kes kogemata laeb kusagile torrentiesse filme?

Kui ACTata peab laps saama autoriõigusi rikkuda, siis pole ju netipiraatidel mingit muret - ütlevad et oma või naabri laps tegi!
Ja kui pahatahtlik naaber (või kesiganes muu) salamisi sinu Wifi'sse sisse häkib ja sealtkaudu siis midagi üles laeb, mispeale sina arve saad?
Ei saa süüdistada ennast, last ega teisi pereliikmeid üleslaadimises, kuid sellegipoolest oled sina see, kes karistada saab.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.01.2012 11:58:42 vasta tsitaadiga

Hetkel ETV Terevisiooni kordus, räägib Karmen Turk ACTA teemal thumbs_up.gif
Sults
HV veteran

sõnum 31.01.2012 12:16:24 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Sults kirjutas:
Tanel, mina ei varasta ja ei lae selliseid materjale üles! Mulle ei esiata selliseid arveid!
Kas tead mõnd 5 aasast last, kes kogemata laeb kusagile torrentiesse filme?

Kui ACTata peab laps saama autoriõigusi rikkuda, siis pole ju netipiraatidel mingit muret - ütlevad et oma või naabri laps tegi!
Ja kui pahatahtlik naaber (või kesiganes muu) salamisi sinu Wifi'sse sisse häkib ja sealtkaudu siis midagi üles laeb, mispeale sina arve saad?
Ei saa süüdistada ennast, last ega teisi pereliikmeid üleslaadimises, kuid sellegipoolest oled sina see, kes karistada saab.

Mis see ACTA siia puutub?
Kui kuri naabrimees minu võrgu kaudu pahandust teeb, tuleb mul probleeme ACTAtagi.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 31.01.2012 12:29:16 vasta tsitaadiga

Sults: Vaatan, et Sa ei taha ikkagi aru saada põhipointist, et ACTA võib kaasa tuua uued regulatsioonid, millega saab kõike teha oluliselt kiiremini ja karmimate karistustega kui praegused regulatsioonid seda võimaldavad.

Otsi internetist, seal peaks näidispoomis-näiteid piisavalt olema, küll sadadesse tuhandetesse / või ka miljonitesse eurodesse ulatuvate trahvidega, küll aastakümneteks istuma paneku prognoos-näiteid. icon_wink.gif
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 31.01.2012 12:31:23 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Sults: Vaatan, et Sa ei taha ikkagi aru saada põhipointist, et ACTA võib kaasa tuua uued regulatsioonid, millega saab kõike teha oluliselt kiiremini ja karmimate karistustega kui praegused regulatsioonid seda võimaldavad.

Otsi internetist, seal peaks näidispoomis-näiteid piisavalt olema, küll sadadesse tuhandetesse / või ka miljonitesse eurodesse ulatuvate trahvidega, küll aastakümneteks istuma paneku prognoos-näiteid. icon_wink.gif

ACTAs ei ole karistusi, vähemalt mina pole märganud. Seega ei saa öelda, et ACTA karmistab karistusi.
Pättide ja varaste kiirema karistamise vastu pole mul midagi.
Näidispoomised on saanud toimuda ka ilma ACTAta.
tagasi üles
-Koppel-
Kreisi kasutaja
-Koppel-

sõnum 31.01.2012 12:36:31 vasta tsitaadiga

Vaatasin Terevisioonist kuidas Karmen Turk rääkis ACTA teemal. Väga mõistlik jutt.
Ei teagi kas teema Terevisiooni vedamises on ka HinnaVaatlusel ja Tanelil oma osa? Positiivne, et see teema avalikumat kajastust leiab.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.01.2012 12:41:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ei teagi kas teema Terevisiooni vedamises on ka HinnaVaatlusel ja Tanelil oma osa?

ei ja hea ongi, et asjad sõltumatult toimuvad. Muidu hakkab keegi siin veel vandenõud nägema icon_biggrin.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.01.2012 12:44:30 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
natuke ajakirjanduse arvamustest ka.
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/internet-awash-in-inaccurate-anti-acta-arguments.ars
tsitaat:
At Ars Technica, we're as committed as anyone to defending free speech, fair use, and the open Internet against draconian new copyright laws. But it's important for the debate to be informed by accurate information. Unfortunately, many of the claims about ACTA that are circulating among the treaty's opponents are highly misleading or outright inaccurate. We've been covering ACTA for over four years, and hopefully we can shed some light on a tricky subject.

Much of the misinformation seems to come from the fact that the final text proved to be much less dangerous to Internet freedom than early drafts had suggested. Any number of controversial proposals were included, or rumored to be included, in early drafts of the treaty. But thanks in part to an intense public backlash, most of these provisions were stripped out, or at least watered down, in the final version of ACTA.

None of this is to say ACTA is positive. It isn't. It has both procedural and substantive problems—and critics need to attack it on the right grounds.

As for the secrecy, even some participants found it unsettling. The EU's top negotiator on ACTA even told US embassy official in Sweden that "the secrecy issue has been very damaging to the negotiating climate in Sweden… The secrecy around the negotiations has led to the legitimacy of the whole process being questioned."

In the US, ACTA was dubbed an "executive agreement" rather than a "treaty," which allowed negotiators to skip the ordinary Senate ratification process. If ACTA becomes a binding part of international law, it will create a precedent for future treaties that avoid basic principles of transparency and democratic accountability.

More generally, the treaty continues the one-way ratchet toward ever-stronger copyright protections. ACTA establishes a new, higher minimum of copyright protections and enforcement that countries must provide, but it doesn't require countries to preserve mechanisms like fair use and intermediary immunity that protect intellectual freedom.

If Congress ever decides that IP rights have swung too far in one direction, it can always rebalance them by changing the law, right? Not exactly. International agreements like ACTA bind the hands of legislators unless the US is willing to withdraw from them first.

That's why Rep. Darrell Issa (R-CA) last week called ACTA "more dangerous than SOPA." He added, "It’s not coming to me for a vote. It purports that it does not change existing laws. But once implemented, it creates a whole new enforcement system and will virtually tie the hands of Congress to undo it."

Unfortunately, these arguments are hard to explain to the general public. So too many ACTA opponents are, perhaps unknowingly, attacking ACTA for provisions that aren't in the treaty. We're not going to shed too many tears if this misinformation helps to kill a bad treaty, but we'd rather win the debate honestly—and prepare people for the upcoming ACTA sequel.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 31.01.2012 13:23:34 vasta tsitaadiga

http://www.ap3.ee/opinion/2012/1/31/ap-acta-vajalikkust-tuleb-pohjendada thumbs_up.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Üleskutse: Ei ACTA'le! mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 65, 66, 67  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.