Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Üleskutse: Ei ACTA'le! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 65, 66, 67  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:00:19 vasta tsitaadiga

Siis annad kohtusse!
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
klf
HV vaatleja

sõnum 30.01.2012 15:05:56 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
... ACTA ei muuda siin absoluutselt midagi.

ACTA just nimme selle tarvis eksisteerib, et kehtestada sanktsioonid intellektuaalomandit puudutavatele rikkumistele.
Seadus mis rikkumise puhul sanktsioone ei kehtesta, on sisuliselt õigustühine.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:10:25 vasta tsitaadiga

klf kirjutas:
ACTA just nimme selle tarvis eksisteerib, et kehtestada sanktsioonid intellektuaalomandit puudutavatele rikkumistele.

Minu teada on ka praegu sanktsioonid rikkumistele olemas. ACTA ei sätestanud minu mälu järgi sanktsioone konkreetsete autoriõiguste rikkumiste eest. ACTA on leping, mitte seadus.
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2012 15:12:18 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
fallout3 kirjutas:
Sults kirjutas:
Tanel, mina ei varasta ja ei lae selliseid materjale üles! Mulle ei esiata selliseid arveid!

Ja kui siiski esitatakse arve. Kas oled siis nii kindel endas ja oma lapses ja oma wifi krüpteeringu turvalisuses, et loobud kokkuleppest ja lähed kohtusse, riskides ehk sadu või tuhandeid kordi suurema kahjunõudega?

Kui keegi esitab mulle aluseta arve, siis saadan ta esmalt viisalt <b>piix</b>, kui see ei aita, siis saadan ta ebaviisakalt <b>piix</b>.
Süütuse presumptsioon siiski kehtib ja esmalt peab arve esitaja ikka tõestama ära, et sel ka alust on.

Mille põhjal sa selle ilmeksimatu järelduse teed, et see arve alusetu on? Kui sinu nimele registreeritud internetiühenduse alt on autoriõigusi rikutud, siis ei pruugi sina sellest absoluutselt teadlik olla.
Ja piiksu saatmisel pead arvestama ka sellega, et arve ise ei ole küll hirmsuur - no näiteks 1000-2000€ - aga arvega kaasas on ka kiri, et sellega mitte nõustumise korral pöördutakse kohtusse, kus on õigus välja nõuda nii kahjutasu kui ka saamata jäänud tulu, ja nendepoolne pakkumine selle suurusele oleks näiteks 200,000€
Praegu võid sa ju vastu rinda taguda ja öelda, et sina ei ole midagi teinud ja ei maksa, aga kui Eestis esimene Tenenbaum vms ära on olnud, kes süütusele viitamisele vaatamata on kohtus süüdi jäänud ja astronoomilise kahjunõude saanud, siis mõtled ehk järgi ja kraabid selle väikese summa kokku, et riske maandada. Ja kui sina seda ei tee, siis USA näitel on küllalt inimesi, kes seda teevad, ja nende hulgas ka sellised, kelle puhul süüdistus täiesti absurdne tundub.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2012 15:13:21 vasta tsitaadiga

Just, ja mõelge nüüd mitu avaliku ligipääsuga WiFi leviala ACTA valguses Eestis alles jääb. Kes kohvikupidajatest selle vastutuse enda peale võtab, kui keegi kohvikukülastaja arvab heaks mingit faili jagada.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:13:48 vasta tsitaadiga

Kui inimesed teadaolevalt ei jaksa suurkorporatsioonidega kohut käia ja need seda teadmist siis aluseta rikastumiseks ära kasutada tahaksid alusetute süüdistuste esitamisega, siis saaksid nad seda teha juba praegu. Annaksid massiliselt isikuid alusetult kohtusse, teades, et need ei saa udujutule rajatud süüdistuste ja kallite tippadvokaatide vastu. Miks selleks veel ACTAt vaja peaks minema?
Kas selle T puhul ACTA mitteeksisteerimine aitas?
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2012 15:15:58 vasta tsitaadiga

Teemaga edasi: http://kogukond.org/2012/01/anonymous-paljastas-voimaliku-juriidilise-triki-acta-taga/
tsitaat:
Uuendus: Põgusal selle video teemalisel e-postivestlusel Rick Falkvingega juhtis ta tähelepanu, et oli üleeile praktiliselt samal teemal bloginud. Falkvinge kirjutab, et poliitikutel palutakse hääletada ACTA üle olukorras, kus mitmed ACTAs toodud mõisted on arusaadavad vaid läbirääkimisdokumentide valguses, kuid nood on salastatud ja neid ei näidata isegi Euroopa Parlamendi liikmetele.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:22:24 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Sults kirjutas:
Kui pandi toime rikkumine, siis ehk on arve ka õigustatud! Teed siis lapsele selgeks, et ta ei laeks kogemata netti üles autorikaitse all olevaid materjale.

Seega karistus peaks olema hullem kui tehtud "kahju"?

Ikka! Karistus peaks olema alati kordades kangem kui tehtud kahju. Kui bussis jänest sõitmisl oleks trahv võrdne bussipileti hinnaga, siis...

fallout3 kirjutas:
Teemaga edasi: http://kogukond.org/2012/01/anonymous-paljastas-voimaliku-juriidilise-triki-acta-taga/
tsitaat:
Uuendus: Põgusal selle video teemalisel e-postivestlusel Rick Falkvingega juhtis ta tähelepanu, et oli üleeile praktiliselt samal teemal bloginud. Falkvinge kirjutab, et poliitikutel palutakse hääletada ACTA üle olukorras, kus mitmed ACTAs toodud mõisted on arusaadavad vaid läbirääkimisdokumentide valguses, kuid nood on salastatud ja neid ei näidata isegi Euroopa Parlamendi liikmetele.

Kes üldse selle lepingu ettevalmistamisel selles protsessis osalenud riike esindasid? Vabaühendused? Riigiametnikud? Gängsterid?
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.01.2012 15:24:08 vasta tsitaadiga

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement#Negotiations
klf
HV vaatleja

sõnum 30.01.2012 15:32:19 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Minu teada on ka praegu sanktsioonid rikkumistele olemas.

Meenub, et on olnud sellesisulisi kommentaare, mille kohaselt omaks tarbeks filmi/muusika allalaadimine seadustega kooskõlas on. Kas siis tutvumise eesmärgil või niisama. Aga ei meenu kes seda öelnud on. Keegi mäletab?
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:33:39 vasta tsitaadiga

Nagu ma Tanel antud viitest aru saan, oli see siiski riigiametnike tehtud asi.
Kui parlamentaarses riigis ei saa parlamendi liige riigiasutusest kätte mingit dokumenti, siis tõenäoliselt ei ole seda dokumenti olemas.
Arvatavasti toimus selle lepingu teksti koostamine tuliste vaidluste õhkkonnas, mida ei kannatanud protokollida või kus lihtsalt ei hoidnud töörühma juht protsessi rangelt ohjas ja protokollid on nii laialivalguvad, et neid ei kannatagi teistele näidata.

viimati muutis Sults 30.01.2012 15:35:13, muudetud 1 kord
tagasi üles
aethralis
HV vaatleja
aethralis

sõnum 30.01.2012 15:35:06 vasta tsitaadiga

http://twitter.com/#!/NeelieKroesEU

Those of you who are on Twitter can chat today as from 3PM CET with Commissioner Neelie Kroes and ask your questions on ACTA.

http://twitter.com/#!/search?q=%23askneelie

Ühesõnaga, kui on küsimusi ACTA kohta, siis võib neid üsna varsti küsima hakata, asjasse puutuva isiku enda käest, kõige kõrgemal tasandil. Vaatame, mis ta vastab...

viimati muutis aethralis 30.01.2012 15:41:03, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.01.2012 15:38:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:

see on siiski rohkem meediafirmade ja tööstuskonglomeraatide lobistatud asi. Vastupidi, tahetakse teha erakapitalil, riikliku kontrollita ACTA töörühm.

tsitaat:
Apart from the participating governments, an advisory committee of large US-based multinational corporations was consulted on the content of the draft treaty,[16] including the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America[17] and the International Intellectual Property Alliance[18] (which includes the Business Software Alliance, Motion Picture Association of America, and Recording Industry Association of America).[19] The treaty calls for the creation of an "ACTA committee" to make amendments, for which public or judicial review are not required.

Lisaks digitaalsete õiguste kaitsele tahetakse paremini kontrollida (loe: keelata) nn. generic ravimite müüki ning piirata paralleelimporti.

Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 15:49:34 vasta tsitaadiga

Tanel, kogu EL on lobistatud asi!
Mida sa pead silmas "vastupidi"-ga? See, mis edaspidi teha plaanitakse, ei mõjuta seda, kes ACTA koostamisel riike esindasid.

viimati muutis Sults 30.01.2012 15:49:56, muudetud 1 kord
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.01.2012 15:49:44 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

see on siiski rohkem meediafirmade ja tööstuskonglomeraatide lobistatud asi. Vastupidi, tahetakse teha erakapitalil, riikliku kontrollita ACTA töörühm.

tsitaat:
Apart from the participating governments, an advisory committee of large US-based multinational corporations was consulted on the content of the draft treaty,[16] including the Pharmaceutical Research and Manufacturers of America[17] and the International Intellectual Property Alliance[18] (which includes the Business Software Alliance, Motion Picture Association of America, and Recording Industry Association of America).[19] The treaty calls for the creation of an "ACTA committee" to make amendments, for which public or judicial review are not required.

Lisaks digitaalsete õiguste kaitsele tahetakse paremini kontrollida (loe: keelata) nn. generic ravimite müüki ning piirata paralleelimporti.

keelaku jah igasugu ravimite müüki ja toetagu euroopa soga, millel mitte mingisugust mõju pole.

Krt vene valuvaigistit võtad kõvema peavalu puhul pool tabletti sisse ja korras. Meil müüdavaid lase terve karp sisse et üldse miskit mõjuks.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.01.2012 15:56:04 vasta tsitaadiga

klf kirjutas:
"Mina ei eksi kunagi"

Lapsel on sünnipäevapidu, laulab mingit poplaulu (või on taustal kuulda raadiot). Paned video sugulaste tarvis üles. BANG.

Kusjuures asi on naljast kaugel - kaisin 2010 suvel Palmse moisas Kollase Allveelaeva vabaohu kontserdil ja votsin parimad lood oma moblaga videosse. Laadisin YouTube-sse ylesse, kuni tuli hoiatus yks lugudest maha votta kuna rikub ma-ei-tea-kelle oigusi. Vaidlustasin asja, et misasja, tegu on avalikus kohas yles voetud esinemisega, mida ma isiklikult tegin. YouTube onneks jattis küll selle kaebaja soovi seekord rahuldamata, kuid mu kontole jai plekk kylge ja peale seda ma yle 15min videosi yles laadida ei saa.

Tahan viidata sellele, et ysna lihtne on sattuda pahaaimamatult "kurjategijaks".

salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 30.01.2012 16:00:57 vasta tsitaadiga

Ausaltöelda mul selle järgi polegi ühtegi legaalset video juutuubis. Ka igas enda filmitud klipis kõlab miski muusikajupp... icon_biggrin.gif

~75% on üldse ETV jne kraam (need õnneks ple senimaani hüplema hakanud, kuigi teavad olemasolust)

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.01.2012 16:01:33 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mida sa pead silmas "vastupidi"-ga?

ma tahan öelda seda, et kogu see ACTA asi on orkestreeritud korporatsioonide ja lobistatud/kinnimakstud ametnike poolt

viimati muutis Tanel 30.01.2012 16:01:50, muudetud 1 kord
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 16:01:43 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
klf kirjutas:
"Mina ei eksi kunagi"

Lapsel on sünnipäevapidu, laulab mingit poplaulu (või on taustal kuulda raadiot). Paned video sugulaste tarvis üles. BANG.

Kusjuures asi on naljast kaugel - kaisin 2010 suvel Palmse moisas Kollase Allveelaeva vabaohu kontserdil ja votsin parimad lood oma moblaga videosse. Laadisin YouTube-sse ylesse, kuni tuli hoiatus yks lugudest maha votta kuna rikub ma-ei-tea-kelle oigusi. Vaidlustasin asja, et misasja, tegu on avalikus kohas yles voetud esinemisega, mida ma isiklikult tegin. YouTube onneks jattis küll selle kaebaja soovi seekord rahuldamata, kuid mu kontole jai plekk kylge ja peale seda ma yle 15min videosi yles laadida ei saa.

Tahan viidata sellele, et ysna lihtne on sattuda pahaaimamatult "kurjategijaks".

Kusjuures selle video avaldamisega rikud sa tõepoolest kehtivat autoriõiguse seadust ja võid saada karistada ilma igasuguse ACTAta.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 30.01.2012 16:14:03 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
SKG kirjutas:
klf kirjutas:
"Mina ei eksi kunagi"

Kusjuures selle video avaldamisega rikud sa tõepoolest kehtivat autoriõiguse seadust ja võid saada karistada ilma igasuguse ACTAta.

Hmm... nimelt millist punkti tapsemalt?

keegi-Hannes
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2012 16:16:39 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
klf kirjutas:

Minu teada on ka praegu sanktsioonid rikkumistele olemas. ACTA ei sätestanud minu mälu järgi sanktsioone konkreetsete autoriõiguste rikkumiste eest. ACTA on leping, mitte seadus.

Kuidas nii otsi üles mu varasem postitus mis puudutab konkreetset punkti kus "kinos filmija kriminaalvastutusele võetakse"!
Toon sarnase näite: mu alaealine poeg on kinosaali kaasa võtnud SmartPhone millega saab filmida ja mis edasi . . .
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 30.01.2012 16:22:39 vasta tsitaadiga

ot:
Heh - enamvähem sama olukord, kus ööklubis turva tahtis mult telefoni ära võtta, sest tegin pilti. Saatsin turva perse ja kaevaku mind kohtusse, kuid telefoni ta ei saa. Välja viskas ta mind loomulikult.
Filmimisega nad peavad kõigepealt tõestama, et sa üldse filmisid. Seda saab teha kohtu teel, mida nad vaevalt tegema hakkavad, sest selle ajaga, kui nad isiku kohtusse on kaevanud, on juba ammu mingi DVD-screener või lausa DVD-rip "avalikkusele" kättesaadav.

Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 16:48:24 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Hmm... nimelt millist punkti tapsemalt?

§ 13. Varalised õigused
(1) Autorile kuulub ainuõigus igal moel ise oma teost kasutada, lubada ja keelata oma teose samaviisilist kasutamist teiste isikute poolt ja saada tulu oma teose sellisest kasutamisest, välja arvatud käesoleva seaduse IV peatükis ettenähtud juhud. Sealhulgas kuulub autorile õigus lubada ja keelata:
1) reprodutseerida oma teost (õigus teose reprodutseerimisele). Reprodutseerimiseks loetakse teosest või teose osast ühe või mitme ajutise või alalise koopia otsest või kaudset tegemist mis tahes vormis või mis tahes viisil;
2) levitada oma teost või selle koopiaid (õigus teose levitamisele). Levitamiseks loetakse teose või selle koopia omandiõiguse üleandmist või üldsusele kasutada andmist mis tahes viisil, sealhulgas rentimist ja laenutamist, välja arvatud arhitektuuriteose ja tarbekunstiteose rentimine ja laenutamine. Pärast autori poolt või tema loal teose koopia esmamüüki või omandiõiguse muul viisil üleandmist Euroopa Liidu liikmesriigis või Euroopa Majanduspiirkonna lepinguga ühinenud riigis lõpeb käesolevas punktis nimetatud õigus ja teose koopiat võib Euroopa Liidu liikmesriigis või Euroopa Majanduspiirkonna lepinguga ühinenud riigis edasi levitada autori nõusolekuta. Autorile kuulub ainuõigus lubada või keelata oma teose koopia rentimist ja laenutamist üldsusele ka juhul, kui õigus teose levitamisele on lõppenud, välja arvatud käesoleva seaduse §-s 133 sätestatud juhud;
...

Mobiilikaameraga etendusest üles võetud video avaldmine youtubes ei mahu IV peatükis kirjeldatud kasutuste alla.

keegi-Hannes kirjutas:
Kuidas nii otsi üles mu varasem postitus mis puudutab konkreetset punkti kus "kinos filmija kriminaalvastutusele võetakse"!
Toon sarnase näite: mu alaealine poeg on kinosaali kaasa võtnud SmartPhone millega saab filmida ja mis edasi . . .

Mis ma sellest sinu postitusest ikka otsin? Kas sa väidad, et ACTAs on sätestatud karistused autoriõiguse rikkumise eest?

Minu telefon võimaldab ka filmida. Ometi olen saanud sellega kinos käia ja pole isegi kiusatust tekkinud, et ma seal näidatavat filmi maha filmima hakkaks. Ja mis edasi...? Kui sa peaksid oma alaealise poja telefoniga filmimisega kinotöötajale vahele jääma, siis saad teada, mis juhtub. Mina ei ole kinotöötaja, kui ma näeksin sind seal filmimas, siis oleksin dilemma ees, kas teatada sellest kuhu vaja või lahkuda etenduselt seda ignoreerides ja vältides edaspidi sinna kinno minemast, kus mingid tolvanid tahavad mind varguse pealtnägijaks teha
tagasi üles
auranautik
HV vaatleja
auranautik

sõnum 30.01.2012 16:51:36 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Kui parlamentaarses riigis ei saa parlamendi liige riigiasutusest kätte mingit dokumenti, siis tõenäoliselt ei ole seda dokumenti olemas.
Arvatavasti toimus selle lepingu teksti koostamine tuliste vaidluste õhkkonnas, mida ei kannatanud protokollida või kus lihtsalt ei hoidnud töörühma juht protsessi rangelt ohjas ja protokollid on nii laialivalguvad, et neid ei kannatagi teistele näidata.
Mul on väga raske (loe: võimatu) nõustuda mingi lepinguga, mille hägused punktid lähevad seletamisele läbirääkimiste protokollide alusel, mis võivad ent ei pruugi eksisteerida, sest nende tekstide koostamine võis toimuda "tuliste vaidluste keskkonnas, mida ei kannatanud protokollida". Kas Euroopa Liidu seadused tõesti lubavad läbirääkimisi mitte protokollida, sest vestlust oli raske jälgida? Kas EL'i läbirääkimistel on võimalik üldse liiga käest ära minna või on need reglementeeritud nii, et üks inimene räägib korraga, mitte kõik samal ajal korraga nagu külakoosolekul? Isegi külakoosolekul on tõenäoliselt mõningad hetked, kus kõik kisavad, aga enamiku ajast on siiski jutt jälgitav. Kas seal EL'is on siis tõesti selline kisa kogu aeg, et lihtsalt ei jõua protokollida? Või on need protokollid olemas, salastatud ja need avaldatakse alles ACTA allakirjutamisel, nagu algusest peale on siin alafoorumis selgeks tehtud (isegi Niklus on nende olemasolu tunnistanud). Päris palju on siin jama sellega, et tulevad sisse uued vaidlustajad, kes ei ole näiteks seda 56 leheküljelist üllitist läbi lugenud ja kordavad samu vanu argumente, mis sunnib teisi nagu näiteks Tanelit jälle tagasi minema ja jälle üle kordama kõike. Iseenesest hea trenn tegelikult, kui peaksime sellest anti-ACTA värgist korraliku kampaania tegema.
Sults
HV veteran

sõnum 30.01.2012 16:56:14 vasta tsitaadiga

auranautik kirjutas:
Sults kirjutas:
Mul on väga raske (loe: võimatu) nõustuda mingi lepinguga, mille hägused punktid lähevad seletamisele läbirääkimiste protokollide alusel, mis võivad ent ei pruugi eksisteerida, sest nende tekstide koostamine võis toimuda "tuliste vaidluste keskkonnas, mida ei kannatanud protokollida". Kas Euroopa Liidu seadused tõesti lubavad läbirääkimisi mitte protokollida, sest vestlust oli raske jälgida? Kas EL'i läbirääkimistel on võimalik üldse liiga käest ära minna või on need reglementeeritud nii, et üks inimene räägib korraga, mitte kõik samal ajal korraga nagu külakoosolekul? Isegi külakoosolekul on tõenäoliselt mõningad hetked, kus kõik kisavad, aga enamiku ajast on siiski jutt jälgitav. Kas seal EL'is on siis tõesti selline kisa kogu aeg, et lihtsalt ei jõua protokollida? Või on need protokollid olemas, salastatud ja need avaldatakse alles ACTA allakirjutamisel, nagu algusest peale on siin alafoorumis selgeks tehtud (isegi Niklus on nende olemasolu tunnistanud). Päris palju on siin jama sellega, et tulevad sisse uued vaidlustajad, kes ei ole näiteks seda 56 leheküljelist üllitist läbi lugenud ja kordavad samu vanu argumente, mis sunnib teisi nagu näiteks Tanelit jälle tagasi minema ja jälle üle kordama kõike. Iseenesest hea trenn tegelikult, kui peaksime sellest anti-ACTA värgist korraliku kampaania tegema.

Minu arusaam sellest on selline, et kuna ei ole esitatud mingeid lisaprotokolle, siis lihtsalt ei lähegi tõlgendamisele nende alusel.
See, et tõlgendamisel võidakse kasutada konteksti avavaid töödokumente, on üldreegel, mis kehtib juhul, kui sellised dokumendid on olemas ja avaldatud.
Kas Sa EL liitumislepingu poolt hääletasid?

viimati muutis Sults 30.01.2012 16:59:18, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Üleskutse: Ei ACTA'le! mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 65, 66, 67  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.