Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kuidas hindad ID-kaarti koos 10-aastase ajalooga? |
Ideaalne projekt! (On aidanud raha ja aega säästa) |
|
39% |
[ 94 ] |
Möönan teatud halbu aspekte, aga üldmulje on positiivne |
|
42% |
[ 103 ] |
Möönan teatud häid aspekte, aga üldmulje on negatiivne |
|
12% |
[ 29 ] |
Täiesti saatanast asi! |
|
2% |
[ 5 ] |
Ei kasuta ID-kaarti elektrooniliselt |
|
4% |
[ 10 ] |
|
hääli kokku : 241 |
|
autor |
|
mario20031
Kreisi kasutaja

|
29.01.2012 05:11:35
|
|
|
Manivald kirjutas: |
No kui poes ikka 5-10 prossa alet saab, siis on väga abiks praegu vaesel ajal, eriti kui suuremad summad mängus on. Lihtlabane kokkuhoid. Mul on kodus sahtlis suur pakk, vastavalt vajadusele kraamin välja ja siis shoppama!  |
ainuke kliendikaart mida ma näen mõtet kaasas kanda on partnerkaart.Ülejäänud kliendikaardid (kõik peale toidupoodide) toimivad tavaliselt nime alusel ka.Ütled kassas nime või kaardi numbri ja saad kõik aled mis soovid.Nii olen juba viimased aasta-kaks teinud.Id kaardi juures hindan kõige rohkem seda, et saab dokumente allkirjastada.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rudolf112
Kreisi kasutaja

|
29.01.2012 10:31:55
|
|
|
Tööga seotud asjaajamisi ilma digiallkirjavõimalusteta ei kujutaks tänapäeval enam igatahes ette. Ei jõuaks neid pabereid ära määrida. Ja noh, eks netipangas ole ka lihtsam käia kui mingite koodikalkulaatorite jms asjadega. Tugev 4 hetkel kogu projektile, oleks kliendikaardid ka ID-kaardis, oleks 5.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
29.01.2012 13:25:34
|
|
|
Põhiline miks ma id-kaardi vastu olen on see et isiku tuvastamiseks pole tema füüsiline olemasolu vajalik, vajalik on kaart ja koodid, millel pole mingit vahet kes neid kasutab. Kui analoogmaailmas tuleb korraliku allkirja tarvis minna notari juurde kes võrdleb su nägu dokumendil olevaga ja oma käega antud allkirja dokumendi omaga siis oleks ju naljakas kui sama töö teeks ära see kui mingi noor töll ja läheb esitleb ennast notaris tädi Maalina ja selle tõestuseks esitab tüki plastikut ja mingid numbrid ja ongi JOKK
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.01.2012 13:46:55
|
|
|
Olen ID kaarti kasutanud aastast 2003 vist.
Tegin tollal selle kaardi vist seetõttu, et sai vist miskit transpordi soodukat. Muidu poleks seda ilmselt siiani. Passi aga pole see-eest.
EUst väljaspoole ei sõida ja seega mõttetu raamat minu jaoks. Tegu on lihtsalt reisidokumendiga muu maailma jaoks.
Kuidas tänasel päeval saab üldse ilma ID kaardita pangamakseid teha? Koodikaardiga on ju limiteeritud päevalimiit. Mõni arve jääks küll maksmata.
PIN kalkulaator, no andeks, aga seda monstrumit on ikka kaasas tülikas tassida. Samas tean inimesi, kes muudkui ostavad uusi, sest nende digiserti pole kunagi aktiveeritud ja mu meelest on selle uuendamine tasuline. Seega ostavad ja kasutavad need inimesed PIN kalkulaatoreid.
Mäletan ka ise, et lubati ainsat plastikkaarti rahakoti vahele, kui ID kaart välja tuli. Põhjus, miks aga kaupmehed asjaga kaasa ei tule, on just anonüümseks jäävas ID kaardis endas.
Kaupmehe reklaam peab ikka rahakoti vahel olema, muidu puudub kaupmehe jaoks kliendikaardi mõte, kuna siis oleks inimesel vist igal pool kliendi staatus ja saaks boonuseid igast neid pakkuvast ettevõttest.
See küsitlus, miks kaupmehed ei taha ID kaarti kliendikaardina kasutada, oli alles 2011a. ajaleheveergudelt loetav.
Mõned kaupmehed seda siiski kasutavad.
Seetõttu ei ennusta ka järgnevale kliendikaardi lahendusele suurt tulevikku.
http://forte.delfi.ee/news/startup/video-cardslash-kolib-kliendikaardid-telefoni.d?id=63824450
Edit.
Paar aastakest olen kasutanud 64bitist IE brauserit 64bitises windows masinas, seega minu jaoks ei ole 64 see number, mis ID kaarti kasutada ei lase.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
29.01.2012 14:09:51
|
|
|
tsitaat: |
Samas tean inimesi, kes muudkui ostavad uusi, sest nende digiserti pole kunagi aktiveeritud ja mu meelest on selle uuendamine tasuline. |
Täitsa tasuta lugu PPA kontorites
http://www.politsei.ee/et/kontakt/teeninduspunktid/
Kui kaart korras siis tegelikult saab ka uuendada läbi vers.3 softi haldusvahendi või veebis täiesti iseseisvalt http://www.sk.ee/id-kontroll
Tundub infosulg lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jack
HV kasutaja
|
29.01.2012 15:09:43
|
|
|
Kasutusel vist 2003 aastast. Ja elu on igatahes lihtsam. Tarkvaraga on probleeme olnud aga praegu uuema versiooniga kõik korras.
Pangatoimingud, Apollo raamatupood, TTÜ raamatukogu, Euroopas liikudes ID eest.
Ilma selleta oleks elu hoopis tumedam. Seletasin seda asja ka mõnele inglasele aga enne nad aru ei saanud kui reaalelus ette näitasin Inglismaal olles SWED internetipangas käies ja ülekannet tehes. Nad olid selle üle imestunud ja tundus et natuke kadedad....
5- hindeks
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
29.01.2012 16:54:27
|
|
|
Mul ID kaart on täiesti asendamatu asi juba, netipangad, CC plaza (üks koht vähemalt kus staatus/kliendi andmed on ID peal, mina kasutan väga tihti) isikut tõendav dokument/"juhiluba" E-rik (kõik ettevõtetega seonduv ja erinevate taotluste aruannete esitamine) jpm, kõik see ID kaardiga.
Mehed olge mõistlikud, meil on ID asjaga väga vedanud, kui teaksite mis jama välismaal on asju ajada siis oleksite kuss, enamus maades, et esitada kõige tavalisem taotlus läheb aega esitamise-vastuse saamiseks 2-4 nädalat, siin digitaalselt esitades 0-3 päeva.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
ozooner
HV veteran

|
29.01.2012 17:02:12
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Põhiline miks ma id-kaardi vastu olen on see et isiku tuvastamiseks pole tema füüsiline olemasolu vajalik, vajalik on kaart ja koodid, millel pole mingit vahet kes neid kasutab. Kui analoogmaailmas tuleb korraliku allkirja tarvis minna notari juurde kes võrdleb su nägu dokumendil olevaga ja oma käega antud allkirja dokumendi omaga siis oleks ju naljakas kui sama töö teeks ära see kui mingi noor töll ja läheb esitleb ennast notaris tädi Maalina ja selle tõestuseks esitab tüki plastikut ja mingid numbrid ja ongi JOKK  |
Seda ei saa ju nii võtta. Kui kellelgi oleks väga vaja ennast "minuna" esitleda, siis peab ta ID kaardi PIN koodi mult ikka välja pressima.
Ilma kaardita sunnitase mind notari juurde minema (võttes lähedane pantvangi).
Kuritegu on põhimõtteliselt sama ju.
Lisaks suvaline digiallkirjastatud dokument tekitab minus suurema enesekindluse, kui allkiri paberi nurgas, sedaenam kui tegu on inimesega, kelle allkirja ma ehk pole kunagi varem näinud.
|
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
137 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.01.2012 17:42:43
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
Samas tean inimesi, kes muudkui ostavad uusi, sest nende digiserti pole kunagi aktiveeritud ja mu meelest on selle uuendamine tasuline. |
Täitsa tasuta lugu PPA kontorites
http://www.politsei.ee/et/kontakt/teeninduspunktid/
Kui kaart korras siis tegelikult saab ka uuendada läbi vers.3 softi haldusvahendi või veebis täiesti iseseisvalt http://www.sk.ee/id-kontroll
Tundub infosulg lihtsalt. |
Ise olen serte ikka üle ID-kaardi utiliidi uuendanud. Lihtne mu jaoks.
Kuidas nende kadunud PIN koodidega on, Ei leidnud infot, palju PPA nende taastamise eest küsib.
Millega on tegu? Digi-ID. Peaks nagu olema digiallkirjastamiseks ja isiku tuvastamiseks. Kunas see kehtivuse kaotab( kui on seotud ID-kaardiga) ja miks peab seda eraldi taotlema?
Hind on tal ju korralik. http://www.politsei.ee/et/teenused/isikut-toendavad-dokumendid/digi-id/oluline-info-digitaalse-isikutunnistuse-taotlejale.dot#riigiloiv ID-kaart teeb ju sama asja?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
suur13
HV veteran

|
29.01.2012 20:09:47
|
|
|
Endal 64-bit Debian, 64-bit Firefox ja 64-bit Java 6.27 ning ID-tarkvara 3.5.5474 -> töötab
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
176 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
29.01.2012 20:21:56
|
|
|
id-kaart igapäevaselt kasutusel. Enamalt küll identimiseks, erinevad pangatoimingud ning mingi aeg tagasi ka windowsi sissepääs.
Jah, erinevate tarkvaradega on olnud probleeme ja vahepal lausa lolliks vihastatud, kui kõige olulisemal momendil asi põske surus.. aga üldmulje on hea.
Mis puutub kõikvõimalikke kliendikaarte jms, siis pigem nuuman rahakotti odava plastikuga, kui vahetan paari aasta kaupa suhteliselt kallist kaarti.
Ahjaa.. kui id.kaart mängiks ka pangakaarti, siis julgen üpris kindlalt karta, et kolmandates maades keeldutakse seda erinevatel väljamõeldud põhjustel aksepteerimast (praegu kogemus olemas, kus viiest kaardist- 3 krediitkaarti ja 2 deebet- ei kõlbanud saarekuninganna puukeelsetele alamatele ükski)
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.01.2012 22:34:58
|
|
|
Selline lahendus oli mul siiani kahe silma vahele jäänud.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
30.01.2012 00:44:46
|
|
|
Ise olen serte ikka üle ID-kaardi utiliidi uuendanud. Lihtne mu jaoks.
Kuidas nende kadunud PIN koodidega on, Ei leidnud infot, palju PPA nende taastamise eest küsib.
|
utiliit on vana tarkvara, uus ver3 emakeels haldusvahend, inglise k. muidugi utility
ümbrik on tasuta PPA-s
digi ongi ID aseaine, kõlbab kenasti e toimingute tarbeks, kuid ei ole füüsiline isikutuvastuse dok
|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
30.01.2012 01:12:26
|
|
|
Kaart oli vajalik 99% ainult internetipanga jaoks. Mõned üksikud korrad, ei mäletagi miks, oli tarvis see kaasa võtta. Ühel hetkel kõnges see lugejas ära, lambist. Läksin uljalt KMA-sse, teades et pole iial seda mittesihipäraselt tarvitanud. Kaasas olles oli ainult "tengelpunga" vahel, ei olnud autoakent kraapinud ega muid ulakusi sellega teinud. KMA-tädi uuris-kratsis seda ning väitis, et ma olevat selle ise ära rikkunud. Kaart olla täis igatsugu murdekohti ja kraapimisjälgi.
Mulle see ei meeldinud, nõudsin ekspertiisi. Vastus oli teadagi milline, ma ise olevat kaardi kallal vägivalda tarvitanud, ilmselged murdejäljed, uue saamiseks "köhi pappi".
Olen juba kolmandat kuud illegaal. Mina seda ära ei rikkunud, mingu nad kõik oma "ekspertidega" kukele!
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
Starfield
HV kasutaja

|
30.01.2012 10:22:44
|
|
|
Leidsin ühe huvitava CD plaadi..
Spoiler 
Ei tea kas ID süsteemid jagasidki ise niimoodi toorikute peal asja või on see kunagise kohaliku itimehe käsitöö?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
30.01.2012 10:28:49
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
utiliit on vana tarkvara, uus ver3 emakeels haldusvahend, inglise k. muidugi utility
ümbrik on tasuta PPA-s
|
Mida ÕSi andmeil sõna utiliil tähendab, seda vist ikka teatakse.
Küll on arvutimaailmas sõna utiliit meite mail ikka kasutusel. Pole vaja vist pikalt kohvipaksu uurida, et tuvastada, millisest keelest ta eesti kõnekeelde üle tuli.
Näiteks: http://abit.ee/et/utiliidid/blog/lehekulg-5
ja http://landfield.pri.ee/Windows_7/ID_kaart.html
jne.
* Sulge kõik oma brauseriaknad, võta ID-kaardi lugejast oma ID-kaart välja ja käivita ID-Kaardi utiliit (Klõpsa nupule Start -> All Programs -> ID-kaart -> ID-Kaardi utiliit) - kliki pisipiltidele, et neid suurendada: |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
|
   |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.01.2012 13:31:35
|
|
|
Olen suht neutraalne ID kaardi suhtes. Ei - see pole parim asi pärast viilutatud leiba aga pole ka täiesti mõttetu plastik.
Seda võin küll öelda, et viimase aasta jooksul on tarkvara tunduvalt paremaks läinud (kuigi pole veel nii veavaba, et dumbjuuserid hätta ei jääks). Varem oli just kesine tarkvara minu suurim etteheide ID kaardi kui sellise aadressil. Füüsilise dokumendina olen ma sellega väga rahul. Passist ei taha midagi kuulda . Nii, et füüsilise poole pealt annaks tubli 5
Elektroonilise poole pealt 4- , kuna probleeme ikka veel esineb.
Samas on ka elektrooniliselt mitu head asja tehtud viimase aasta jooksul. Näiteks töölepingu muutmised. Ei pidanud ise kontorisse minema. Isegi töölepingu sõlmimine käis virtuaalselt
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
beenz
HV vaatleja
|
30.01.2012 16:08:50
|
|
|
Ise olen 28 aastane ja sain alles selle kuu alguses esimese id kaardi.. Aga nüüd kasutan seda suht sagedasti ja loodame, et asi areneb veel edasi ...
_________________ www.ehind.ee - Eesti esimene ja ainukene hinnapäringute portaal! |
|
tagasi üles |
|
 |
yxtom
HV kasutaja

|
30.01.2012 16:16:02
|
|
|
oh... eks pisike iduke on kasvanud ikka suuremaks, priskemaks ja vbla hakkab kunagi karv kah läikima eks arenguruumi jätkub AGA
isiklikult on ID ikka sitaks aega ja rehvimustrit kokku hoidnud. Seda on raske hinnata aga kuna aeg on asi mida juurde ei osta siis... väga abix olnud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.01.2012 17:08:30
|
|
|
yxtom kirjutas: |
......
isiklikult on ID ikka sitaks aega ja rehvimustrit kokku hoidnud. Seda on raske hinnata aga kuna aeg on asi mida juurde ei osta siis... väga abix olnud. |
Millist elektroonilist tehingut saab ainult ID kaardi abil teostada, kõigile on alternatiiv, endal pole kunagi ID kaardi ühegi elektroonilise asjaajamise juures vaja läinud.
Ei saa ka kuidagi väita, et ID kaart oleks kuidagi aega kokku hoidnud, on see mul olemas või mitte.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
30.01.2012 17:10:00
|
|
|
Ise alustasin ka kasutamist sellel nö sunniviisiliselt. Sai tehtud aastal 2004, kui tänu sellele oli Tallinnas ühistransport poole odavam jms. Esimesed 5 aastat põmt muuks ei kasutanudki kui ainult reisidokumendiks.
Viimase 2,5 aasta jooksul olen aga juba rohkem kasutanud. Praegu on pilt selline (viimase 2,5 aasta tulemus siis):
Sertifikaadid aeguvad järgmine aasta, kaart ise ülejärgmine aasta
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
30.01.2012 17:14:36
|
|
|
Millist elektroonilist tehingut saab ainult ID kaardi abil teostada, kõigile on alternatiiv
|
digitaalne allkirjastamine
Õigemini ka mobiil-ID-ga saab digiallkirjastada, aga selleks on vajalik siiski ID-kaardi eelnev olemasolu.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|