Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Eesti valitsus on ACTA salaja heaks kiitnud? (Euroopa Parlamendis peatselt lõpphääletus?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 67, 68, 69  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Andrikas
HV vaatleja

sõnum 26.01.2012 03:41:40 vasta tsitaadiga

Sarnste fotode tegemine on kuritegu.
http://www.amateurphotographer.co.uk/news/photographers_face_copyright_threat_after_shock_ruling__news_311191.html
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-Innu-
HV kasutaja

sõnum 26.01.2012 03:54:46 vasta tsitaadiga

Paistab, et Mart Laari facebooki lehelt kadus ACTA teema ära.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 26.01.2012 04:10:33 vasta tsitaadiga

MatchMaker kirjutas:
ACTA siiski hakkab Eesti seaduste loomist mõjutama

Uute seaduste väljatöötamisel peab siiski arvestama riigi võetud kohustusi, tunnistas ministeerium.

http://www.epl.ee/news/eesti/article.php?id=63828830

Kus nüüd need MKM koristajad on? Kas nüüd tullakse taas ütlema et siin vaid demagoogia ruulib vms?

Meie kaks kohalikku staarkundet väitsid ju kohe südamest et "ei midagi muutu" - nüüd selgub aga et muutub, ja seda nn "VABATAHTLIKU" akti mõjul, see pole ju isegi mitte EU direktiiv!!!
Kui "vastastele" heidetakse ette ülemäärast reageerimist ja müütidega tegelemist, siis nüüd näeme et teised "vastased" on järjekindlalt lihtsalt valetanud - oma rahvale, iseendale.
Ja valitsused hakkavad muutma seadusi selleks et meeldida suurkorporatsioonidele, et pikendada nende "magusat hetke" (@Linnar Viik), vaatamata sellele et rahvas tuleb lausa tänavatele!!!
tagasi üles
alliance
The Transporter

sõnum 26.01.2012 04:32:09 vasta tsitaadiga

-Innu- kirjutas:
Paistab, et Mart Laari facebooki lehelt kadus ACTA teema ära.
Ma ka ei leidnud enam thumbs_down.gif .Eks ta ole, lihtsam on ju heietada oma raamatutest seal.

Ossinovski on vahepeal vastanud

tsitaat:
Jevgeni Ossinovski
Sain täna natuke targemaks. ELAK on teemat arutanud ainult ühel korral eelmises koosseisus. Konkurentsivõime nõukogu 25.-26.09.2008 kohtumise eel kiideti heaks valitsuse seisukohad selles osas, et anda üldised juhised Euroopa Komisjonile piraatlusevastase võitluse plaani välja töötamiseks (võin vajadusel saata ka vastavad eelnõude tekstid). Rohkem ei ole ELAK teemat arutanud ja see on muidugi ebapiisav mandaat.
Kuna tegemist on välislepinguga, mida koordineerib Välisministeerium, siis on ka Riigikogu väliskomisjonil õigus teemast ülevaadet saada. Selgus, et väliskomisjon ei ole teemat kunagi arutanud.
Olen väliskomisjonil palunud kutsuda Välisministeeriumi esindajad meile asjast aru andma. Vastav istung peaks toimuma ülejärgmisel nädalal, kus saab siis täpselt teada, mis toimunud on.

Kui vaadata menetluskorda, siis Riigikogu kodu- ja töökorraseaduse paragrahv 152¹ ütleb järgmist:
(1) Vabariigi Valitsus esitab Riigikogule seisukohavõtuks Euroopa Liidu selliste õigusaktide eelnõud:
1) mille reguleerimisala nõuab vastavalt Eesti Vabariigi põhiseadusele seaduse või Riigikogu otsuse vastuvõtmist, muutmist või kehtetuks tunnistamist;
2) mille vastuvõtmisega kaasneks oluline majanduslik või sotsiaalne mõju.

Esimese punkti kohta ütleb Valitsuse esialgne seisukoht, et ACTA ei nõua otseselt Eesti õigusaktide muutmist. Teine punkt on muidugi tõlgendamise küsimus: kas ACTAl on "oluline majanduslik või sotsiaalne mõju". Valitsuse arvates siis mitte.

Kokkuvõtteks võin öelda, et praeguse piiratud info põhjal (ka ametkonnad ei tea täpselt kes, kus ja kuidas) tundub kogu see ACTA värk päris kahtlane. Õnneks peab valitsus veel eraldi otsustama lepingu allkirjastamise üle. Enne seda nõuan kindlasti, et väliskomisjon teksti arutaks.

Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.01.2012 07:21:50 vasta tsitaadiga

Mart Laari Facebook lehel toimub tsensuur - kas uue (vaikiva) ajastu algus?
Tundub, et Mart Laari vastused olid soe õhk ja ACTA saab heakskiidu nii Reformilt kui IRL-ilt thumbs_down.gif
Kui see tõesti nii teoks saab, siis seda ei andesta ma iialgi icon_idea.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 26.01.2012 09:01:47 vasta tsitaadiga

Õhtuleht ärkas ka lõpuks.

Valitsused loovad salaja seadust interneti kontrollimiseks
http://www.ohtuleht.ee/461739

Miks oli ACTA kalandusnõukogus?
http://www.ohtuleht.ee/461739

tsitaat:
Keskkonnaministeerium: "ACTAt puudutav on välisministeeriumi pädevuses, nemad olid selle lepingu osas ka eelneva heakskiidu andnud ja saavad kõike asjassepuutuvat lähemalt kommenteerida.

Eesistujariik sai ACTA punkti 15.-16. detsembril toimunud põllumajandus- ja kalandusnõukogu päevakorda lülitada üksnes seetõttu, et kõigi 27 liikmesriigi vastava valdkonna eest vastutavad ministeeriumid olid ACTA suhtes eelnevalt kokkuleppele jõudnud ja komisjonile allkirjastamiseks volituse andmise osas üksmeelel."

Kes andis ametnikule volituse ACTA heaks kiita?
http://www.ohtuleht.ee/461736
Välisministeerium: "Gert Antsu suursaadikuna esindab Eestit seaduse järgi ilma eraldi volituseta ELi nõukogu istungitel, kui vastava valdkonna minister ei saa osaleda
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.01.2012 09:21:22 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Mart Laari Facebook lehel toimub tsensuur - kas uue (vaikiva) ajastu algus?
Tundub, et Mart Laari vastused olid soe õhk ja ACTA saab heakskiidu nii Reformilt kui IRL-ilt thumbs_down.gif
Kui see tõesti nii teoks saab, siis seda ei andesta ma iialgi icon_idea.gif

Ja sina lootsid "poliitikult" mida? icon_rolleyes.gif
Tanel, sa tundud ikka osades asjades lootusetult sinisilmne, ära pane pahaks...
tagasi üles
hypikhiir
HV vaatleja
hypikhiir

sõnum 26.01.2012 09:58:18 vasta tsitaadiga

Hr Mart Laar ka vassib või ei tea mille vastu Kelam tegelikult hääletas. Kui käib 24.nov.2010 aasta hääletusest siis kelam hääletas ACTA europarlamendis arutamise ja hääletamise vastu ning akti vastuvõtmise poolt euroopa nõukogu poolt sellisel kujul. Teised parlamendisaadikud hääletasid ACTA sellisel kujul vastuvõtmise vastu ehk vastava RESOLUTSIOONI poolt. resolutsioon eesti keeles
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=P7-RC-2010-0617&language=Et
mis hääletusel oli.
tagasi üles
whippit
HV vaatleja

sõnum 26.01.2012 10:15:11 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:
MatchMaker kirjutas:
ACTA siiski hakkab Eesti seaduste loomist mõjutama

Uute seaduste väljatöötamisel peab siiski arvestama riigi võetud kohustusi, tunnistas ministeerium.

http://www.epl.ee/news/eesti/article.php?id=63828830

Kus nüüd need MKM koristajad on? Kas nüüd tullakse taas ütlema et siin vaid demagoogia ruulib vms?

Meie kaks kohalikku staarkundet väitsid ju kohe südamest et "ei midagi muutu" - nüüd selgub aga et muutub, ja seda nn "VABATAHTLIKU" akti mõjul, see pole ju isegi mitte EU direktiiv!!!
Kui "vastastele" heidetakse ette ülemäärast reageerimist ja müütidega tegelemist, siis nüüd näeme et teised "vastased" on järjekindlalt lihtsalt valetanud - oma rahvale, iseendale.
Ja valitsused hakkavad muutma seadusi selleks et meeldida suurkorporatsioonidele, et pikendada nende "magusat hetke" (@Linnar Viik), vaatamata sellele et rahvas tuleb lausa tänavatele!!!

Ma loen Su antud viitest seda välja, et liitudes välislepinguga peab Eesti riik järgima välislepinguga võetavaid kohustusi. See on siis pädev nii ACTA, EL lepingute, TRIPSI ja mis iganes muude konventsioonide ja lepingute osas samamoodi. Näiteks, võttes üle mingi EL direktiivi, nõustume me sellega, et järgime seda. Või, võttes üle rahvusvahelise liikluskonventsiooni, siis nõustume ka järgima seal sisalduvaid põhimõtteid oma liiklusseaduses.

Siin paar lehte tagasi oligi sel teemal mõttevahetus, kus uuriti, et kas ACTA-ga liitudes saab Eesti autoriõigusi eirata, minu arust see selgitab seda küsimust päris kenasti. Mida eile ka Justiitsministeeriumi esindaja Foorumis välja ütles oli see, et nende arvates saab Eesti ACTA-ga liituga ilma meie õigusaktides muudatusi tegemata. Mida see artikkel ütleb on see, et kui me ACTA-ga liitume, siis peame seadusloomes arvestama selles sisalduvaid põhimõtteid pluss veel 21 lepingu ja dokumendi põhimõtteid, millega on riik erinevatel aegadel juba varasemalt liitunud.

Lepingus sisalduvate reeglitega arvestamine tuleviku õigusloomes ja ACTA ülevõtmine ilma Eestis muudatusi tegemata ei ole oma olemuselt kuidagi teineteist välistavad, saan mina sellest aru ning see tundub mulle isiklikult ka loogiline konstruktsioon.

Kahju, et eilne foorum tegelikult ACTAl ainult 5 minutit peatus ja keegi selle sisusse väga ei tunginud. Viigi arvamus mulle praktilisest küljest meeldis, kuna see "don't fix it if it's not broken" argument on iseenesest väga mõistlik selles küsimuses. Võib-olla avab see poleemika Eesti otsustajate jaoks sellise võimaluse, et oodatakse Euroopa Parlamendi hääletus antud küsimuses ära, mais või millal see pidi olema ning võetakse alles seejärel liitumise osas vastav otsus vastu. See võimaldaks asju kiirustamata ja rahulikult analüüsida ja osapooltel ka arvamusi vahetada. Oleks väga hea, kui sellega ei kiirustataks, imho.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.01.2012 10:39:33 vasta tsitaadiga

whippit: Aga kas seda ka kuulasid, millele Rattus vihjas, et igal juhul tulevad, pärast ACTA vastuvõtmist, uued ja kõigile kehtima hakkavad regulatsioonid.

Aga see on niisamagi arusaadav, et pole mõtet vaadata seda, mis on enne ACTA-t, tuleb vaadata seda, milliseks muutub maailm pärast ACTA vastuvõtmist ja jõustumist ning lõplikult kehtima hakkamist mai, 2013.
----------------------------------
Antud juristi põhiprobleem oligi see, et ta suutis ainult lugeda pabereid nähtuna olukorrast enne ACTA-t, ta ei suutnud teha ühtki prognoosi ja rollimängu, et mis võib saama hakata pärast ACTA vastuvõttu, juhul kui tulevad uued ja kohustuslikud regulatsioonid.
tagasi üles
whippit
HV vaatleja

sõnum 26.01.2012 10:46:09 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
whippit: Aga kas seda ka kuulasid, millele Rattus vihjas, et igal juhul tulevad, pärast ACTA vastuvõtmist, uued ja kõigile kehtima hakkavad regulatsioonid.

Aga see on niisamagi arusaadav, et pole mõtet vaadata seda, mis on enne ACTA-t, tuleb vaadata seda, milliseks muutub maailm pärast ACTA vastuvõtmist ja jõustumist ning lõplikult kehtima hakkamist mai, 2013.
----------------------------------
Antud juristi põhiprobleem oligi see, et ta suutis ainult lugeda pabereid nähtuna olukorrast enne ACTA-t, ta ei suutnud teha ühtki prognoosi ja rollimängu, et mis võib saama hakata pärast ACTA vastuvõttu, juhul kui tulevad uued ja kohustuslikud regulatsioonid.

Kuulsin Rattuse juttu küll. Ise oskan siinkohal arvata ainult seda, et ta mõtles praegu EL autoriõiguse direktiive, mida võidakse läbi vaadata. Nende kohta peaks teabe leidma Euroopa Komisjoni kodulehelt. Siin on kahtlemata õigustatud uurida, kas ja mida nende direktiividega ette võetakse. Aga niipalju, kui olen jälginud, siis autorikaitse direktiivide osas soovitakse pigem tänasest leebemaid regulatsioone, kui karminaid. Et digitaalset sisu saaks osta iga EL kodanik vabalt ja et autorikaitsele ei peaks kümmet maksu maksma, sellises stiilis siis.
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 26.01.2012 10:53:05 vasta tsitaadiga

whippit kirjutas:
Lepingus sisalduvate reeglitega arvestamine tuleviku õigusloomes ja ACTA ülevõtmine ilma Eestis muudatusi tegemata ei ole oma olemuselt kuidagi teineteist välistavad, saan mina sellest aru ning see tundub mulle isiklikult ka loogiline konstruktsioon.

No sisuliselt tähendab see seda, et intellektuaalse omandi õiguse seadust, mida Eestis on looma hakatud, see mõjutab ja teeb seda ilmselt väga tugevalt. Samas sinu seisukoht paistis olevat, et kui ta praegu olemasolevaid seadusi ei muuda, siis pole midagi karta ja võib selle ilma suurema kärata vastu võtta ja tagantjärgi vaadata mis saama hakkab.
Mina leian, et Eesti võiks intellektuaalse omandi õigust kajastavat seadusandlust ka ise väga hästi kirjutada, selle asemel et meelelahutustööstuse lobitöö tulemusena valminud leppega oma seadusloomeõigust piirata.

Jah, mingil moel piiravad meie valikuvariante kõik rahvusvahelised lepped ja liidud millega me ühinenud oleme, aga näiteks ilmselt kõige rohkem meid mõjutav Euroopa Liiduga liitumine on nendele piirangutele vastukaaluks ka meile majanduslikult ülimalt kasulik ja ehk isegi vältimatu olnud. ACTA puhul ma ei näe mitte mingisugust kasu (välja arvatud autoriõiguste katusorganisatsioonidele), mis võiks õigustada ka vähimate piirangute kehtestamist Eesti seadusandlikule võimule.
tagasi üles
whippit
HV vaatleja

sõnum 26.01.2012 10:56:56 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
whippit kirjutas:

No sisuliselt tähendab see seda, et intellektuaalse omandi õiguse seadust, mida Eestis on looma hakatud, see mõjutab ja teeb seda ilmselt väga tugevalt. Samas sinu seisukoht paistis olevat, et kui ta praegu olemasolevaid seadusi ei muuda, siis pole midagi karta ja võib selle ilma suurema kärata vastu võtta ja tagantjärgi vaadata mis saama hakkab.
Mina leian, et Eesti võiks intellektuaalse omandi õigust kajastavat seadusandlust ka ise väga hästi kirjutada, selle asemel et meelelahutustööstuse lobitöö tulemusena valminud leppega oma seadusloomeõigust piirata.

Jah, mingil moel piiravad meie valikuvariante kõik rahvusvahelised lepped ja liidud millega me ühinenud oleme, aga näiteks ilmselt kõige rohkem meid mõjutav Euroopa Liiduga liitumine on nendele piirangutele vastukaaluks ka meile majanduslikult ülimalt kasulik ja ehk isegi vältimatu olnud. ACTA puhul ma ei näe mitte mingisugust kasu (välja arvatud autoriõiguste katusorganisatsioonidele), mis võiks õigustada ka vähimate piirangute kehtestamist Eesti seadusandlikule võimule.

Sul on täiesti õigus ja see ongi selles küsimuses üks peamine arutelu koht. Seda ütles Viik ka samamoodi. Teatav probleem võib muidugi seisneda selles, et isegi kui Eesti ACTA-ga ei liitu, siis autoriõigust ja muud säärast tuleb igalt poolt mujalt ka (EL, WTO, jne) ning millest meil ei pruugigi olla võimalust keelduda. Samas, pean tõenäoliseks ka seda, et autorõigus hoopis leeveneb teatud määral teistes aspektides, mis võiks Eestile olla selgelt kasulik. Väga mitme otsaga asi seega.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 26.01.2012 11:00:11 vasta tsitaadiga

Ehk siis põhimõttel - võtame vastu ja näeme, mis toimuma hakkab? Mina seda küll ei poolda.
Sama hea põhimõte oli sajandeid tagasi nõidade kindlakstegemisel: Kui upub, siis pole, kui ei upu - no siis paneme põlema.

MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 26.01.2012 11:05:29 vasta tsitaadiga

See kehtib ka eestlastele. Riigireeturitele ja parasiitidele.

Threat to ACTA Supporters
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 26.01.2012 11:12:24 vasta tsitaadiga

whippit kirjutas:
fallout3 kirjutas:
whippit kirjutas:

Sul on täiesti õigus ja see ongi selles küsimuses üks peamine arutelu koht. Seda ütles Viik ka samamoodi. Teatav probleem võib muidugi seisneda selles, et isegi kui Eesti ACTA-ga ei liitu, siis autoriõigust ja muud säärast tuleb igalt poolt mujalt ka (EL, WTO, jne) ning millest meil ei pruugigi olla võimalust keelduda. Samas, pean tõenäoliseks ka seda, et autorõigus hoopis leeveneb teatud määral teistes aspektides, mis võiks Eestile olla selgelt kasulik. Väga mitme otsaga asi seega.

Kui see on väga mitme otsaga asi, siis sellest tulenevalt vajab see just eriliselt põhjalikku läbiarutamist. Ja seda mitte ainult mingitel (pool)salajastel läbirääkimistel, vaid nii EL ja mis meie jaoks veel tähtsam, ka Eesti riigi tasandil. Selle tõttu ei näe ma sinu eelnevale väitele (tsitaat allpool) mitte mingisugust põhjendust. See, kas digimaailma retoorika ja kriitika on tatrapaanika saab selguda ainult mõjude põhjalikul hindamisel nii olemasolevate kui tulevaste seadusaktide seisukohast lähtudes ning nii Eesti, Euroopa kui ka maailma internetikasutajate ja tavainimeste õiguste kaitset ja neile rakenduvate võimalike karistuste ja nende määramise protseduuride mõistlikkust arvesse võttes. Paraku tundub olevat nii, et kui ei oleks häält tõstetud ja tatrapaanikat tekitatud, siis oleks see asi mingi koostamisel oleva seletuskirja alusel vastu ära võetud, ja pärast öeldud, et kohustused on juba võetud, mis meil enam teha on.
tsitaat:
Minu järeldus on sellest lühidalt see, et Eestis ja EU-s jääb lepingu tagajärjel kõik samamoodi nagu see täna on. On see status quo hea või halb, seda võib igaüks iseendalt küsida. Minu arvates on praegune balanss täiesti OK. Aga see retoorika ja kriitika ACTA aadressil meenutab mulle piltlikult sellist digimaailma tatrapaanikat, kus selle asemel, et lepingut lugeda ja sellest järeldusi teha, tullakse välja täiesti ebaadekvaatsete väljamõeldisega, mis tunduvad olema suuresti hoopis SOPA-st kantud, mis on loomulikult hoopis teine tera.
tagasi üles
whippit
HV vaatleja

sõnum 26.01.2012 11:17:26 vasta tsitaadiga

Minu eelnevad väited põhinevad sellel, mis on ACTA-s kirjas ja kuidas ma neid sätteid mõistan. Mu enda seisukoht selles osas pole ka muutunud. Aga tegelikult me räägime paljuski ju sellest, et mis tulevik toob (olgu see ACTA-ga või ACTA-ta). Seda on olulisemalt keerulisem ette näha, kuna ACTA puhul on vähemalt tekst, kuid tulevik kohta arvamuste andmine sõltub juba ainult sellest, millistes värvides me seda näeme. Ja järeldusi teeme ka seega emotsionaalsel pinnal. Aga üldiselt tuleb mõistagi, mis iganes samme hoolikalt kaaluda.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 26.01.2012 11:18:22 vasta tsitaadiga

http://www.e24.ee/716518/viik-noustan-valitsust-actaga-mitte-liituma/
Andium
HV veteran

sõnum 26.01.2012 11:24:16 vasta tsitaadiga

Kopeerin siia selle, puudutab ka meid.

Now that Congress has had time to process last week's internet blackout, a consensus has emerged: SOPA and PIPA are toxic for politicians, and going anywhere near them could cost them their re-election.

Freedom is winning.

Together, we've done something amazing-- never have so many people stood up to defend a free and open internet. Here's a San Francisco Chronicle article about how it all came together: The Largest Online Protest in History Started Here.

And here's Carl Franzen at Talking Points Memo:

"Behind the scenes, Hill staffers from both sides of the aisle confirmed to TPM that the entire piracy debate had become so 'toxic' that virtually no lawmakers were likely to be ready to re-engage it anytime soon."

Experienced Congress-watchers are telling us they've never seen anything like this.

Internet users, tech companies, and non-profits joined together to defend fundamental rights on the internet. To a lot of elites in Congress and the corporate world, the internet is just something that lazy teenagers use to spam people with pictures of photoshopped unicorns. The blackout showed that the peer-to-peer internet is about empowerment, and that when we work together we can defeat the corrupt politics of Washington D.C.

The New York Times and Talking Points Memo have both published good articles on how the web blackout was organized.

For months, four senators were the only force blocking passage of PIPA/SOPA. They even promised to filibuster the bill back when most politicians were against them. We need to make sure we support and vote for leaders like them who are willing to going to go out on a limb and oppose SOPA before it was popular to do so. It's great that we pressured all those other shlubs into opposing web censorship, but these guys deserve the real cred and our support: Click here to donate (scroll down).

What's next? The Fight is not over, already new threats to web freedom are starting to emerge (particularly in Europe) and we're getting ready. Stay tuned, and for more updates, follow us on Twitter and Facebook.

Thank you again for standing up for a free and open internet!

- Donny and Fight for the Future

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 26.01.2012 11:26:43 vasta tsitaadiga

Õhtuleht on üllitanud rida artikleid:

tsitaat:
Miks oli ACTA kalandusnõukogus?

Eesistujariik sai ACTA punkti 15.-16. detsembril toimunud põllumajandus- ja kalandusnõukogu päevakorda lülitada üksnes seetõttu, et kõigi 27 liikmesriigi vastava valdkonna eest vastutavad ministeeriumid olid ACTA suhtes eelnevalt kokkuleppele jõudnud ja komisjonile allkirjastamiseks volituse andmise osas üksmeelel."

Kus see kokkulepe mustvalgelt siis on? Kus on (välis)ministeeriumi arvamus?

Kas ACTA lubab või ei luba inimesi jälgida?
Kes andis ametnikule volituse ACTA heaks kiita?
TURK: justiitsministeeriumi hinnang ei vasta tõele

Krt kogu seda asja tehakse üle meie peade thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif

Taara avita thumbs_up.gif

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 26.01.2012 11:29:08 vasta tsitaadiga

Tule taevas appi
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

sõnum 26.01.2012 11:51:53 vasta tsitaadiga

Ausalt öeldes tundub aina enam mulle see ACTA vastasseis põhinevat emotsioonidel. kui tõsiseltvõetavatel argumentidel.
Ei saa aru mille vastu täpselt ollakse. Keegi võiks ACTA-st konkreetse punktid välja tuua, mis ja miks on vastuvõetamatud.

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 26.01.2012 11:54:08 vasta tsitaadiga

H_K, kui inglise keelt pursid, siis
http://www.forbes.com/sites/erikkain/2012/01/23/if-you-thought-sopa-was-bad-just-wait-until-you-meet-acta/

tsitaat:
ACTA contains global IP provisions as restrictive or worse than anything contained in SOPA and PIPA.
ACTA spans virtually all of the developed world, threatening the freedom of the internet as well as access to medication and food. The threat is every bit as real for those countries not involved in the process as the signatories themselves.
ACTA has already been signed by many countries including the US, but requires ratification in the EU parliament.
ACTA was written and hammered out behind closed doors. While some of the provisions have been taken out of the final US draft, plenty of unknowns still exist. It’s not nearly clear enough how the agreement will affect US laws.

Kui mitte, siis http://kogukond.org/ ja http://petitsioon.ee/ei-acta-le abiks.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 26.01.2012 11:56:32 vasta tsitaadiga

ja http://www.facebook.com/pages/H%C3%A4%C3%A4letage-vaba-interneti-poolt/216897341734338
Lord Ami
HV veteran
Lord Ami

sõnum 26.01.2012 11:59:11 vasta tsitaadiga

Arvata võib, et kui ACTA läbi läheb ja seda kiiresti maha ei saada, hakkab see edasi arenema. St igasugustel ettekäänetel karmistatakse ACTA seadusi ja lõpuks saadki internetis ainult pangas käia...
Ma kujutan juba ette kuidas Anonymous paljude poliitikate räpaseid skandaale esile toovad. Ja ega Wikileaks'ki istuma ei jääks ma arvan...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »  Eesti valitsus on ACTA salaja heaks kiitnud? (Euroopa Parlamendis peatselt lõpphääletus?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 67, 68, 69  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.