Räägiti siin Crusiali ketaste firmware uuendustest. Vaatasin siis lehelt kas minu vanale C300'le ka mingisugust uuendust on, isegi oli üks versioon uuem.
Aga tee mis tahad õpetuse järgi mina küll seda uuendama ei saa. Veaks ütleb: No default or UI confiuration directive found!
Kas mul jääb midagi tegemata või millest selline viga, oskab keegi öelda?
mis versioon sul hetkel on?
firmware uuendusi peab tegema IDE modes. AHCI modes ei pruugi alati õnnestuda
006 uus on 007. IDE modesse ma ei tõsnud jah.
Edit: tehtud. IDE mode oli abiks, tänud.
mul on 002, kas on mingisugust edasiminekut 007 peale, kiirustes vms? _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Räägiti siin Crusiali ketaste firmware uuendustest. Vaatasin siis lehelt kas minu vanale C300'le ka mingisugust uuendust on, isegi oli üks versioon uuem.
Aga tee mis tahad õpetuse järgi mina küll seda uuendama ei saa. Veaks ütleb: No default or UI confiuration directive found!
mul on 002, kas on mingisugust edasiminekut 007 peale, kiirustes vms?
002 ja 007 vahepeale jääb ka 006. otse ei saa updateda 002->007, vaid pead tegema 002->006->007
006 ja 007 fixid on:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behavior
Improved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users.
Uuemal m4 seerial saab küll teha otseuuendusi. Näiteks ise tegin 002-->009 otse. Ei pidanud vahepealset peale laskma.
Note: This is firmware from Revision 0006 to Revision 0007. It will not work for updating between any other versions. If your drive has Revision 0001 firmware, then you MUST first perform the intermediate step of updating to Revision 0002. If your drive has Revision 0002 firmware, then you MUST first perform the intermediate step of updating to Revision 0006.
Pole nii testinud. Pigem panin lihtsalt peale sellepärast ega nad uuema firmwarega asja hullemaks tee.
002 ja 007 vahepeale jääb ka 006. otse ei saa updateda 002->007, vaid pead tegema 002->006->007
006 ja 007 fixid on:
Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behavior
Improved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users.
seda lugesin jah, et 2,6 ja siis 7.
lihtsalt tahtsingi teada mida head jagatakse uuendustega. eks millalgi teen ära.
aga kuidas ma ketta IDE mode panen, biosis? _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Tegin läpakaga paar testi GT-ga.Esimene pilt aku pealt,teine juhe taga.
Spoiler
Paistab,et aku pealt langeb ainult kirjutamis kiirus aga üldiselt siis tõelised kiirused
hakkavad suuremate failide liigutamisel nii nagu lubatud Corsairi poolt. _________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus.
Kuidagi lahja "lugemiskiirus" on mul SATA-3 kohta
Kusjuures Inteli kontra otsas istub Force 3 ...ning RST on samuti installitud...
Spoiler
Kuidagi lahja aga muretsema ei pane.Võid SSD tweak'e proovida kui tahtmist on.
rycyve kirjutas:
Tegin läpakaga paar testi GT-ga.Esimene pilt aku pealt,teine juhe taga.
Spoiler
Paistab,et aku pealt langeb ainult kirjutamis kiirus aga üldiselt siis tõelised kiirused
hakkavad suuremate failide liigutamisel nii nagu lubatud Corsairi poolt.
Erinevus peaks tulenema sellest, et aku peal olles juhitakse protsessori kiirendamist/aeglustamist teist moodi.Võid Power Plan'ide seadetega mängida, äkki saad paremaks reageerimise juhtme tagant.Kiirused on muidugi mõlemal juhul OK'id.
Power plani muutmisega midagi ei juhtunud aga see pole ka tähtis.
Sain vähemalt teada,et ssd töötab sellel läpparil läbi sata3 liidese _________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus.
Pidavat andma read'i kiirust julgelt juurde natukese write'i arvelt.Paremal juhul võib ka säästa 10gb mahtu umbes 100gb andmete puhul.Tea, palju ta SandForce'iga SSD'de puhul säästab, sest SandForce'i kiip pidavat ise kompressiooni andmetele tegema.
rycyve kirjutas:
Sain vähemalt teada,et ssd töötab sellel läpparil läbi sata3 liidese
Kiirused on jah , kindlasti Sata 3.Mõtlesin seda, et muudate Power Plan'ide Advanced Setting'uid, täpsemalt protsessori omi.Põhiline on see, et saab muuta protsessori palju paremini reageerima SSD puhul ning kui kaabel on taga, siis suurem voolutarve ei tohiks probleem olla."Processor Power Management" magusamate seadete näppimiseks tuli minuarust aga registry't muuta.
Põhiliselt on need tweak'id benchmark'ide skoori tõstmiseks.Tavakasutuseks ei ole mõtet torkida, sest kasu on pea olematu.Ideaalis lähevad ATTO's väiksemate mahtudega testide numbrid julgelt paremaks.
Mismoodi see lugemiskiirust juurde annab kui iga kord tuleb fail(id) enne avamist lahti pakkida?
Arvuti raudvaralist siseelu väga ei jaga aga üritan midagi ikka selgitada.
Seletus 1:Kui fail on kokkupakitud, siis läheb koos lahtipakkimisega vähem aega faili kasutusvalmis saamiseks kui lahtipakkimata faili kasutades.Tänapäevased protsessorid on piisavalt kiired, et pea olematu jõudlusekaoga koguaeg faile kokku-lahti pakkida.
Seletus 2:Asi vist selles, et kiibistiku ja kõvaketta vaheline andmevahetus on nii palju aeglasem võrreldes kiibistikusisesega, et kiirem on ketalt pisem fail protsessorisse sööta lahtipakkimiseks kui suur fail otse kasutusele võtta.
Kiire protsessori ja SSD puhul aitab säästa, sest iga GB SSD'l maksab HDD'ga võrreldes hingehinda.
Pigem kasutatakse vast neti/kontoriarvutitel, sest mängudes iga FPS loeb ja prosele ei tohi lisakoormust anda.
tsitaat:
Activating NTFS compression is worthwhile on high-end computers with fast multi-core processors because you can squeeze more storage space from an SSD without compromising the system performance significantly.
tsitaat:
So long as you have a fast-enough processor, there's no reason to not consider enabling it.
Ketas lendab, siis pakitud infost midagi päästa võib osutuda päris problemaatiliseks. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Pidavat andma read'i kiirust julgelt juurde natukese write'i arvelt.Paremal juhul võib ka säästa 10gb mahtu umbes 100gb andmete puhul.Tea, palju ta SandForce'iga SSD'de puhul säästab, sest SandForce'i kiip pidavat ise kompressiooni andmetele tegema.
rycyve kirjutas:
Sain vähemalt teada,et ssd töötab sellel läpparil läbi sata3 liidese
Kiirused on jah , kindlasti Sata 3.Mõtlesin seda, et muudate Power Plan'ide Advanced Setting'uid, täpsemalt protsessori omi.Põhiline on see, et saab muuta protsessori palju paremini reageerima SSD puhul ning kui kaabel on taga, siis suurem voolutarve ei tohiks probleem olla."Processor Power Management" magusamate seadete näppimiseks tuli minuarust aga registry't muuta.
Põhiliselt on need tweak'id benchmark'ide skoori tõstmiseks.Tavakasutuseks ei ole mõtet torkida, sest kasu on pea olematu.Ideaalis lähevad ATTO's väiksemate mahtudega testide numbrid julgelt paremaks.
Kui compressiooni tõsta kas ei lähe lugemine&kirjtamine aeglasemaks olgugi,et kettamahtu sästetakse?Ei leidnud kirjandust selle kohta.Muude täpisseadete muutmiseks oleks vist mõttekas kasutada spetsiaalutiliite nagu Windows 7 Manager ja analoogsed.Kui midagi läheb nihu saab lihtsalt tagasi muuta.Antud utilidil on väga laiad seadete muutmise piirkonnad nii kiiruse kui visuali suhtes.
Lugemiskiirus tõuseb, kirjutamiskiirus langeb kergelt, kettamahu kasutus väheneb.Protessor teeb selleks tavalisest rohkem tööd (tänapäevased tavalised protsessorid saavad igal juhul hakkama).Windows saab ise ideaalselt hakkama valimisega mida kokku pakkida ja mida mitte.Kompressiooni saab igal hetkel välja lülitada.
ei ole pointi tweakida numbrite nimel, kui reaalset tolku sellest pole
Paremal juhul säästab 100'st GB'st umbes 10GB mahtu.Kui ei ole võimalik mingil põhjusel andmeid mujale paigutada või suuremat draivi osta, siis on igati abiks.
Enamus (mahu suhtes) tänapäeva kasutajate failidest on ju sellised, mida ei saagi eriti rohkem kokku pakkida (filmid, pildid, muusika, programmide binary'd jms.). Tõhusalt kokkupakitavat kraami (dokumendid, tekstid, programmide koodid, veebilehed jms) on kettale arhiveeritud ikka väga väike mahuosa üldiselt hulgast. Kodukasutajatel eriti.
Aasta algusest seisis ja ootas mu vaeseke seda rohtu. nüüd paar päeva ketrab rõõmsalt edasi. Elame veel! _________________ Mõtet harutades võib jõuda mõttetuseni ...
väike ot
kas sylearvutis 7200rpm vs 5400rpm on suur vahe? _________________ This message was sent from space using stargate
need rpmid viskame hiljem välja , millegipärast on sülearvutid rõve kallid, kus ssd juba sees _________________ This message was sent from space using stargate
jeesus188, arvuti kiiruse eest võetakse siis järelikult lisatasu.
See lisatasu on juhtumisi kümnetes kordades
Mälude tootmine on küllaltki odav, kontroller juurde on ka masstoodang juba ammu. Võrreldes täppismehaanikaga HDD-des on SSD tootmine tegelikult odavam. Ammuilma oleks aeg, et SSD kettad oleks odavamad kui HDD kettad......
need rpmid viskame hiljem välja , millegipärast on sülearvutid rõve kallid, kus ssd juba sees
Kui on valida, siis võtad odavaima kõvaketta ning siis ostad eraldi SSD.Siis müüd kõvaketta eraldi mõnele 'ile.
Vaevalt aga nii saab, alati on mingi konks ees.Garantiikleepsud, raha, jne.
Mnator kirjutas:
LiivaneLord kirjutas:
jeesus188, arvuti kiiruse eest võetakse siis järelikult lisatasu.
See lisatasu on juhtumisi kümnetes kordades
Mälude tootmine on küllaltki odav, kontroller juurde on ka masstoodang juba ammu. Võrreldes täppismehaanikaga HDD-des on SSD tootmine tegelikult odavam. Ammuilma oleks aeg, et SSD kettad oleks odavamad kui HDD kettad......
SSD on ju lihtsalt korpuses trükkplaat mälukiipide ja kontraga.Kunstlikult on hinnad üleval.
Tõesti on enamasti odavam võtta sülearvuti ja kallim SSD eraldi kui sülearvuti koos mõne aeglasema SSD'ga.
SSD-l põhilise hinna annab mälukiip. Muu mudru ei maksa selle kõrval midagi. _________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt.
Sai masinale väikene upgrade tehtud ning ka SSD ligi võetud. Tegin kiire testi.
Midagi on natukene nihu.
Masina spec profiilis.
SSD-l viimane fw peal, 1.3.3.
Mobol kõige uuem bios peal.
Viimane Inteli rst driver samuti peal (inteli kodukalt).
Viimased Inteli chipseti driverid installitud.
Päris nii hea 60GB kirjutamine siiski pole. Aga sinna lähedale jah. Mul endal ülevalpool 240gb Atto postitatud.
Mida soovitada oskaks. Proovi teist juhet, teist sata3 pistikut, draiverid maha+reset ja draiverid uuesti peale.
Kui miski ei aita, siis kirjuta corsairi foorumisse abipalve. _________________ Liitu Opencode Go soodsa coding plaaniga ja saa 5€ soodust! Liitu Wise'ga!
Päris nii hea 60GB kirjutamine siiski pole. Aga sinna lähedale jah. Mul endal ülevalpool 240gb Atto postitatud.
Mida soovitada oskaks. Proovi teist juhet, teist sata3 pistikut, draiverid maha+reset ja draiverid uuesti peale.
Kui miski ei aita, siis kirjuta corsairi foorumisse abipalve.
Ei öelnudki et täpselt sellised peavad olema aga umbes...
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.