Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Miki-Hiir
HV veteran
|
24.11.2011 21:19:41
|
|
|
Siis küll jah ime, et töötab ... selle prose max TDP on juba 95W.
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
25.11.2011 04:40:10
|
|
|
See väide 120W toiteploki kohta on mingi jama, ma olen kindel, et tegelikult on tegemist 400W toitega, tootekoodis on tavaliselt võimsus kirjas (ST- 400 CPBA). 120W toidet ei pandud ka 10 aastat tagasi ühtegi arvutisse, jumal teab, mida need hiinakad selle "120W max" all silmas pidasid.
Kui tahad odavamalt läbi ajada, siis osta näiteks see 8800GT videokaart ~35 euro eest: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=516970
_________________ TÜMPA, TÜMPA...EEST ÄRA, TROLL TULEB!!! |
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.11.2011 10:01:58
|
|
|
Väikseks täpsustuseks:
See Peak Output 120W, millest ülevalpool pidil - https://foorum.hinnavaatlus.ee/download.php?id=9690 - jutt käib, käib tegelikult ainult +3,3V ja +5V "liittarbimise" kohta. Ja tegemist on siis väga lühiajaliselt lubatud max. voolutarbimisega, tavaliselt tähendab Peak mingit mõnesekundilist või mõneminutilist liigtarbimist, mitte midagi muud.
Ehk siis, kui +3,3V ja +5V on kauem liigselt üle koormatud, siis ei jätku piisavalt voolu enam +12V ahelate tarbeks.
- Tulemuseks siis ebastabiilsused, restardid jms.
--------------------------------
Tehniliselt lahtiselgitatuna - toiteplokis on generaator, mis genereerib pinge ja mis siis jagatakse "kaheks õlaks", ühes +3,3V ja +5V ja teises +12V. Kui ühte "õlga" liialt üle koormata, siis ei jätku piisavalt voolu teisele "õlale" ning ka vastupidi, et liigse +12V koormamisega võib voolu mitte jätkuda +3,3V ja +5V tarbeks.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cessuke
HV vaatleja
|
25.11.2011 10:28:44
|
|
|
Ok, kolmandale lehele jõudes olen rohkem segaduses nüüd, kui esimesel lehel teemat algatades Kust ma siis lõpuks ikkagi seda näen, mis toitega mul tegu on? Järgmiseks- olen teise videokaardi jaoks nõus kulutama 50-60 euri (olgu uus või kasutatud, peaasi, et sobib ja toimib), see kaart, mis eelpool pakuti (8800gt), on uuematel mängudel miinimumnõue, soovituslikuks näidatakse seal 440gt 1gigane või HD 5550 1gigane, mille hind uuena on kusagil +-60euri kanti.
Pakkuge siis kõige odavamaid variante nii toiteploki osas kui ka graafikakaartide osas (juhul, kui mu oma toiteplokk ei sobi)??
PS! Kumb on siis lõpuks asjalikum mängude jaoks, kas 1gigane või 512mb? Omab see ikka ju tähtsust? Või..??
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
25.11.2011 10:29:32
|
|
|
Osta jah 8800GT 512MB siit ärifoorumitest. See on väga hea hinna/jõudluse suhtega kasutatud kaardina ja sobib sellisesse arvutisse väga hästi.
Mängib ka uuemaid mänge täiesti normaalselt, kui kasutad keskmisi graafikasettinguid.
Võimsamat kaarti valides pead tõesti ka uue toite peale mõtlema.
+ ma ei lugenud välja, palju mälu su arvutil on. 2gb peale võiksid mõelda. -Miinimum.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cessuke
HV vaatleja
|
25.11.2011 10:40:59
|
|
|
Kristoferr kirjutas: |
Osta jah 8800GT 512MB siit ärifoorumitest. See on väga hea hinna/jõudluse suhtega kasutatud kaardina ja sobib sellisesse arvutisse väga hästi.
Mängib ka uuemaid mänge täiesti normaalselt, kui kasutad keskmisi graafikasettinguid.
Võimsamat kaarti valides pead tõesti ka uue toite peale mõtlema.
+ ma ei lugenud välja, palju mälu su arvutil on. 2gb peale võiksid mõelda. -Miinimum. |
Mälu on 4gb, aga kas see näitab ka, et toide on nõrk, kui lahtipakkimisi ja programmide pealelaadimisi teeb väga aeglaselt (on see üldse toitega seotud?) ja vahel hakkab koormusega masin rohkem ``kõrisema``, et millest see nagu?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
25.11.2011 10:47:47
|
|
|
Kõvaketas aeglustab selliseid asju. See on tavaline ja muretseda pole vaja. "kõrisemine" on ilmselt ka kõvaketta hääl, mis on ka normaalne nähtus.
_________________ Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cessuke
HV vaatleja
|
25.11.2011 11:12:50
|
|
|
Et nüüd saan aru nagu, et kui ostan sellise videokaarti sisse, peaks enam-vähem minusuguse jaoks olema ja ongi kogu lugu? Tehke mulle veel see asi ka palun selgeks, et mida näitavad videokaartidel bitid, mõnel on 64biti ja see, mida siin äsja soovitatud on 256biti, samas vaatan, et gigased on 64 ja mõni 128- on ikka keeruline teema minu jaoks.Kui saaks selles osas ka targemaks, oleksin ülimalt tänulik.
Aga endiselt ootan vastust ka selle toite kohta, millele eelmisel lehel viitasin, et kas see toide võimaldaks rohkemat/1gb kaarti??
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.11.2011 12:08:59
|
|
|
Bittide ja muude numbrite asemel pigem toksi oma videokaardi nimi + benchmark googlesse ja vaata reaalseid tulemusi. Puhtalt bittide ja muude parameetrite järgi reaalse jõudluse hindamise oskuse saamiseks tuleks sul selle teemaga sügavuti paar aastat tegelda
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.11.2011 13:34:57
|
|
|
toide on nö. 400w ja 22A kokku 12v ahelas, dual rail vähemalt kleepsu järgi. seega peaks olema suutelie jooksutama tegelikult enamvähem iga suvalist videokaarti tänapäeval. kindlasti ei tasu proovida igasuguseid dual GPU lahendusega kaarte!
1gb, 2gb, 128mb videomälu...see ei mängi praktiliselt mitte mingisugust rolli toite(ka) koha pealt.
aga olgem ausad, et vähegi normaalselt mängida on sul ilmselt vaja minimaalselt uut videokaarti, emaplaati ja proset! alla selle pole mõtet siin midagi sebima hakatagi. 8800GT, C2D tüüpi protsessor ja mõni vastav (alates inteli 965 chipsetist) emaplaat - kokku peaks kuskil 100 euro kanti hakkama saama isegi kui väga hästi läheb.
mis puudutab seda müüja juttu siis tahaks siia kohe rääkida ühe oma loo, mis teemaga hästi haakub. nimelt mul üks sõber, kes kunagi müüs oma "jukut" (loe: väga aeglast ja vanaaegset arvutit) umbes sel ajal kui juba kasutati pentium2'sid ja taolist riistvara. ostja tuli ja küsis, et kui palju asju selle arvutiga teha saab, sõber ütles, et väga palju...et praktiliselt kõike saab teha. ja löödi käed ning diil oli tehtud, päris korraliku summa eest veel kusjuures ostja muidugi ei teadnud arvutitest ilmselt mitte hiirepeeru ka, et ta tuli vanaraudu nii suure raha eest ostma, samas vähemalt esialgu olid ikkagi kõik rahul ja keegi ei olnud ka midagi kokku valetanud
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cessuke
HV vaatleja
|
25.11.2011 13:54:48
|
|
|
Ok, aga kui ma need muretseks, siis kas olemasolevad mälud sobivad ikka? Ja kas ma sel juhul oma emaplaadist ja videokaardist ka mingit raha saan (on mõtet müüa?), ..
..ja uue videokaarti saaksin siit samast, eks, aga seda proset ja emaplaati ei oska ma küll ise kuskilt otsida/osta ja ei tea, kas kokkugi panna oskan, seega minu jaoks vist paras pähkel
Kui oleks keegi tore inimene, kes paneks mulle emaplaadi külge vastava prose ja müüks mulle sellise hinnaga,et kui videokaarti ka ostan, et siis kokku midagi 100 euri kanti jääks, tuleks ehk kõne allagi..
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.11.2011 14:21:29
|
|
|
iseenesest seal midagi väga keerulist ei ole, ma arvan, et kui foorumist kellegi käest ostad näiteks prose+emaplaadi koos siis polegi seal midagi kokku panna, lihtsalt videokaart lükata õigesse pesasse ja juhtmed külge.
mälud peaksid vist sobima jah üldiselt, kuigi garanteerida midagi on seal alati väga kahtlane. tüübilt sobivad.
mis hinnaga keegi sulle need asjad müüb, seda nüüd sina dikteerida küll ei saa kahjuks. see oleneb "turu" hetke olukorrast ja paljuski müüja hinnasoovist ka. ma llhtsalt pakkusin umbkaudu välja, et laias laastus 100'ga võib VÄGA HEAL juhul hakkama saada. video saad väga joppamise korral mingi 30'ga, prose olenevalt täpsest mudelist ilmselt mingi 50'ga keskmiselt ja mobo siis nii kuidas parasjagu midagi siin saada on.
emaplaadi võibolla saaksid minu käest, mõtlen veel natuke, aga vist läheb müüki kuna hakkan oma masinat upgrade'ma. sellisel juhul näiteks kui tuled ostma, võin sulle prose sinna installida, jahuti peale pista ja videokaardi ka külge toppida kui tarvis. isegi mälud võib proovida siis plaadi peal tööle panna vajadusel, see eeldab natuke katsetamist ja konkreetseid teadmisi antud emaplaadi biosist/settingutest.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Troll
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.11.2011 15:40:31
|
|
|
kui tüübil on eelarve piiratud siis ausalt öeldes mina ei pakuks siia hetkel seda chiefteci toidet veel juurde. teoorias oleks muidugi väga hea see ka vahetada + chieftec on piisavalt kvaliteetne, kuid video+prose+mobo on lihtsalt suuremad prioriteedid antud juhul.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Voyage
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 753 loe/lisa |
   |
601 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cessuke
HV vaatleja
|
25.11.2011 16:59:26
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
kui tüübil on eelarve piiratud siis ausalt öeldes mina ei pakuks siia hetkel seda chiefteci toidet veel juurde. teoorias oleks muidugi väga hea see ka vahetada + chieftec on piisavalt kvaliteetne, kuid video+prose+mobo on lihtsalt suuremad prioriteedid antud juhul. |
Teiste rahakotti pole vast lausa vaja ronida, kui soovin omale arvutit võimalikult odavalt (selleks ei pea eelarve piiratud olema). Nagu eelpool mainisin, et ole arvuti minu jaoks elu, vaid ajaviide, millega vahel ka mängida, kui mees nt teises arvutis istub.
Teemasse niipalju, et ostaksin esialgu selle siin soovitatud videokaarti ja prooviksin sellega (eelpool mainiti, et see toiteplokk kõlbab küll) ja kui ikkagi ilmneb, et see jääb lahjaks, muretsen siit ka toite, nö. samm-samult.
Aitähh nõuandjatele.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |