Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  graafika sülearvutil ehk märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tsonn
HV kasutaja

sõnum 17.12.2003 11:34:32 graafika sülearvutil ehk vasta tsitaadiga

ehk siis mis vahe on integreeritud ja integreeritud graafikal? teisisõnu, milline erinevus on ATi kiibistikul ja näiteks Inteli enda kiibistikul põhineval graafikalahendusel? mõlemad on ju läppari emaplaadile peale istutatud, seega on mõlemad lahendused integreeritud. sams oleks nagu esimene variant parem (kallim on ta igal juhul). tooksin siin kaks näidet:

ATIga http://www.ordi.ee/pood/nboecl5014.html?id=kR4LGmck&mv_pc=69
ja ilma http://www.ordi.ee/pood/nboem360142.html?id=kR4LGmck&mv_pc=65

mõlemad ordi masinad. see kui ordi kirjutab "integreeritud vidokaart" siis on see väike huumor, onju?

ok. siis küsiks, kas on olemas ka selliseid lahendusi, mille puhul sülearvutis endas on reaalselt eraldi kaart graafika tarbeks? ma mõtlen sihukest, mille saaks pesast välja sikutada ja uue parema/kiirema/seksikama asemele suruda?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zhadow
HV vaatleja

sõnum 17.12.2003 13:30:42 vasta tsitaadiga

Ühel juhul on integreeritud ATI Mobility Radeon 9000 64Mb kaart. Teisel juhul ilmselt integreeritud noname - ehk siis mingi selline asi mille puhul on häbi lähemaid andmeid ära tuua. See on vaid subjektiivne arvamus muidugi. See ati on parim kaart mida hetkel Eesti müüdavatel läpakatel üldse leiab.
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 17.12.2003 15:43:09 Re: graafika sülearvutil ehk vasta tsitaadiga

tsonn kirjutas:
ehk siis mis vahe on integreeritud ja integreeritud graafikal? teisisõnu, milline erinevus on ATi kiibistikul ja näiteks Inteli enda kiibistikul põhineval graafikalahendusel?

Milline vahe on Radeon 9600'l ja Inteli kiibistikule integreeritud videol? Minuarust päris ränk.
tsonn kirjutas:
mõlemad on ju läppari emaplaadile peale istutatud, seega on mõlemad lahendused integreeritud.

Miks muudab emaplaadile asetamine videolahenduse kehvemaks, kui eraldi kaardi peal asumine. Läpakatele saab panna näiteks 9600 kiibil põhinevat lahendust, kus on graafikakiibiga ühte pakendisse pandud kiired mälukiibid ning mis on enamvähem võrdväärne lauaarvutile müüdava 9600'ga
tsonn kirjutas:

...mõlemad ordi masinad. see kui ordi kirjutab "integreeritud vidokaart" siis on see väike huumor, onju?

Tehniliselt peaaegu korrektne. Videokaart on integreeritud emaplaadi peale. (peaaegu, sest seda lahendust lihtsalt eraldi kaardi peal ei müüda, kuigi põhimõtteliselt võiks)
tsonn kirjutas:

ok. siis küsiks, kas on olemas ka selliseid lahendusi, mille puhul sülearvutis endas on reaalselt eraldi kaart graafika tarbeks? ma mõtlen sihukest, mille saaks pesast välja sikutada ja uue parema/kiirema/seksikama asemele suruda?

Kahjuks sülearvuti formaat jääb selle jaoks natukene kitsaks. Kui tahad vahetatavat videot, kiiret protsessorit ja et aku peaks mängides tundide kaupa vastu, siis peab vaatama kohverarvuti formaadi suunas. Millegipärast ei ole need eriti populaarsed.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
tsonn
HV kasutaja

sõnum 18.12.2003 14:09:50 vasta tsitaadiga

ok, ma saan aru, et nö kaart on siis see ATI kiibistik, mida eristab reaalsest kaardist
1) integreeritud arhitektuur (pole võimalik vahetada)
2) mälukasutus.
Mälukasutus on teine punkt millest ma päris tõpselt aru ei saa. Väidetavalt kaasneb ATI chipsetiga ka eraldi (kiibistikuga seotud) mälumoodulid. Aga millegipärast paistab, et see pole reegel. Ka ATI graafika järel olen täheldanud märget SMA, mis minu kõhutunde järgi on vaat et see kõige hullem. Niipalju, kui mina tean tähendab SMA, et prosele antakse lisakoormus, et davai, sina jaga nüüd graafikapoistele mälu välja. Kas nii ei kao ATI heade graafikaomadustega GPU efekt ära? Ehk siis tuleb vältida Arvuti spetsis märget SMA (mida seal tihtipeale ka pole, hoolimata sellest, et arvuti kasutab graafika jaoks jagatud mälu)? icon_eek.gif

stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 18.12.2003 19:46:14 vasta tsitaadiga

SMA tõttu ei lange prosale mingit lisakoormust. 3D on aeglasem kui eraldi kiipidega variant ja muu värk on hästi natukene aeglasem, kuna graafika võtab natukene mälubandwidthi.
tagasi üles
tsonn
HV kasutaja

sõnum 20.12.2003 15:03:03 vasta tsitaadiga

ee, ei saanud aru. kui SMA prosele lisakoormust ei anna, siis miks jagatud mälu integreeritud VRAMile alla jääb? ja kas ATI SMA 64MB on ikka siis shitem kui ATI 64MB integreeritud?
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 22.12.2003 19:52:26 vasta tsitaadiga

oleneb kaardist ja läpparist siiski, kui mälu on eraldi, on tegemist püssiga, kui aga mitte, nöök lugu icon_wink.gif
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
stepzter
HV veteran
stepzter

sõnum 22.12.2003 20:33:44 vasta tsitaadiga

tsonn kirjutas:
ee, ei saanud aru. kui SMA prosele lisakoormust ei anna, siis miks jagatud mälu integreeritud VRAMile alla jääb?

Jagatud mälu bandwidth on lihtsalt oluliselt väiksem eraldi mälust, seega ei ole mõtet sinna kiiret 3Dkiipi panna, sest mälu kiirus hakkaks seda pooma.
tsonn kirjutas:
ja kas ATI SMA 64MB on ikka siis shitem kui ATI 64MB integreeritud?

Kahju, et sa jagad arvamust nende paljudega, kes leiavad, et videokaardi põhiline parameeter on mälu hulk. Mul läheb kops üle maksa kui minu juurde tullakse jutuga, et mu arvutis on 64MB videokaart, see on kiire ju küll.
Hiigelvana ATI video, mis on kiibistikku integreeritud ja jagab prosaga mälu on tõepoolest sitem, kui eraldi mäluga Radeon 9600. Samas on eraldi mäluga aeglane 3D kiip kehvem, kui korralik uus 3D mis jagab prosaga mälu.
tagasi üles
Karzum
HV veteran
Karzum

sõnum 22.12.2003 21:51:47 vasta tsitaadiga

HP Compaq nc8000 läpakas on paras "lennuk". ATI Mobility Radeon 9600 Pro videokaardiga.
http://www.hp.ee/notebooks/evo/nc8000/
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
zhadow
HV vaatleja

sõnum 23.12.2003 10:59:09 vasta tsitaadiga

Karzum kirjutas:
HP Compaq nc8000 läpakas on paras "lennuk". ATI Mobility Radeon 9600 Pro videokaardiga.

Jah lõpuks on siis Radean9600 läpakal Eestisse ka jõudnud. Hind tiba kirves vaid muidu igati äge pill.

tsonn
HV kasutaja

sõnum 23.12.2003 12:00:03 vasta tsitaadiga

stepzter kirjutas:

... videokaardi põhiline parameeter on mälu hulk. Mul läheb kops üle maksa kui minu juurde tullakse jutuga, et mu arvutis on 64MB videokaart, see on kiire ju küll.
Hiigelvana ATI video, mis on kiibistikku integreeritud ja jagab prosaga mälu on tõepoolest sitem, kui eraldi mäluga Radeon 9600. Samas on eraldi mäluga aeglane 3D kiip kehvem, kui korralik uus 3D mis jagab prosaga mälu.

jap, kuna, minu tegevus keskendub asjadele, mida vaatatakse silmadega, ehk siis graafika on mulle kõige olulisem kasutajaliides, siis on paratamatu, et ma ei vaata seadmete poole, kus VRAMi alla 32MB ja soovitavalt ikka 64. tegelikult see ongi esimene asi, mida ma arvuti spetsis viimasel ajal vaadanud olen. teine on siis valmistaja või tüüp (nvida/ati, geforse go/radeon m). paistab, et kolmandana tuleb hakata jälgima mälu tüüpi. icon_eek.gif

tsonn
HV kasutaja

sõnum 23.12.2003 12:02:22 vasta tsitaadiga

Karzum kirjutas:

nujah, selline asi eeldab miski õle 30kilo vaba rahakest icon_evil.gif fagg. ma tahan olla rikas

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  graafika sülearvutil ehk
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.