Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
LauriTed
HV Guru
|
02.09.2011 18:15:57
|
|
|
Kontsersaalides on väga palju kõlareid üleval, kas selle kohta ka öeldakse, et pole reaalne helipilt?
Aga muidu olen ise ka kahekõlari stereo poolt, kaks head kõlarit on ikka parem, kui hunnik keskmike. Eriti veel siis kui need 5.1 on erinvatest kokku korjatud.
|
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
02.09.2011 19:25:29
|
|
|
LauriTed kirjutas: |
Kontsersaalides on väga palju kõlareid üleval, kas selle kohta ka öeldakse, et pole reaalne helipilt? |
Kui on öigesti koostatud PA süsteem, siis on kaks varianti:
- Line array, kus üles riputatud vertikaalne rivi kölareid käitub nagu üks suur. Martin Audio, L'Acoustics jpt.
- Point source, kus körvuti asetatud ja omavahel nurga all asuvatel kölaritel on kitsas suunakara, niiet pömst kuuled ikkagi vaid kahest kölarist tulevat heli. Funktion One.
Bassikad summeeruvad külg-külje körval asudes alati sisuliselt üheks suureks kölariks.
Kolmas variant on delay stackid, kus kasutatakse Haasi efekti, ehk inimene kuuleb heli ikkagi eestpoolt tulevana.
Mitte ükski neist ei ole ligilähedaseltki sama, mis nö 4-ch stereo vms, mis on lihtsalt stereokanalite labane dubleerimine selja taha ja tekitab öige helipildi asemel mingi hägu.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
02.09.2011 20:18:10
|
|
|
Noname, sinu loogika järgi pole auto "stereod" ka stereo
Üldiselt stereo võimudel on 4 kõlariväljundit, 4ja kõlari jaoks, jällegi sinu nägemuse järgi stereo võimust stereo modes on võimalik võtta mingi võlts stereo välja
Mina olen seisukohal, et väikeses ruumis võib olla vabalt 2 kõlariga stereo, suhteliselt suures ruumis nagu mul (~45m2) on see 4 kõlari süsteem parem, ka sellepärast, et mul on kerge kaja sees.
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
02.09.2011 20:26:56
|
|
|
Taavi© kirjutas: |
Üldiselt stereo võimudel on 4 kõlariväljundit, 4ja kõlari jaoks, jällegi sinu nägemuse järgi stereo võimust stereo modes on võimalik võtta mingi võlts stereo välja
Mina olen seisukohal, et väikeses ruumis võib olla vabalt 2 kõlariga stereo, suhteliselt suures ruumis nagu mul (~45m2) on see 4 kõlari süsteem parem, ka sellepärast, et mul on kerge kaja sees. |
Stereo, peaks tekitama "lava" kuulaja ees - tagakõlarid rikuvad selle.
Kajav tuba isegi "hai-end" võib seal, päris koledalt kõlada.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
02.09.2011 21:28:04
|
|
|
Mina olen seisukohal, et väikeses ruumis võib olla vabalt 2 kõlariga stereo, suhteliselt suures ruumis nagu mul (~45m2) on see 4 kõlari süsteem parem, ka sellepärast, et mul on kerge kaja sees. |
Täpselt nii, sellepärast on mul autos heli ainult esimestes ustes + bassikas taga.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
02.09.2011 21:42:25
|
|
|
Noname, jah mul sõber lasi ka enda uude S500sse panna bose helisüsteemi mis kindlasti kõlab äärmiselt vastikult, kuna tal on 12 kõlarit, stereot pole võimalik sealt kuulata, heli on lihtsalt nii kohutav, sa peaksid minema ja õpetama kõiki auto ja helitööstuses kuidas stereo heli saadakse
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
02.09.2011 22:00:31
|
|
|
Taavi, lõpeta tühi plõksimine. All Channel Stereo on totaalselt erinev nähtus klassikalisest stereost ja MultiWay Car Audiost.
Sellega nõustuvad paljud et Bose on vastik kuulata, kõlarite arv polegi siin eriti määrav .
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
02.09.2011 22:21:16
|
|
|
Sai täna Microlab H-200 poest koju toodud ja ära ühendatud. Heli on suurepärane. Ei usuks, et nii väikestest kõlaritest tuleb. .
Teine asi veel. Avastasin missugune vahe on eraldiseisval tipp helikaardil ja "onboard" helil. Hmm. Arvan et oli investeeringut väärt. Tohutu vahe tuleb sisse just korralikke suuri kõrvaklappe (Koss SB49) kasutades. Ilmselt emaplaadile integreeritud helikatel pole piisavalt väljundvõimsust, et suuri klappe korralikult toita.
Võimendiga kõlarite puhul on ka muidugi vahe, aga minu kõrvale mitte nii ilmselge.
|
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
02.09.2011 23:46:05
|
|
|
Noname, jah mul sõber lasi ka enda uude S500sse panna bose helisüsteemi mis kindlasti kõlab äärmiselt vastikult, kuna tal on 12 kõlarit, stereot pole võimalik sealt kuulata, heli on lihtsalt nii kohutav, sa peaksid minema ja õpetama kõiki auto ja helitööstuses kuidas stereo heli saadakse  |
Oeh sa ei saa ikka pihta millest ma räägin. Bose pole suurem asi jah aga see selleks.
Autos ei ole võimalik korraliku heli üldse saada, mingit stereopilti ega heli läbipaistvust sinna ei teki kui just ei mängita contenti millel salvestatud mitu kanalit. Autot ei saa siseruumi heliga võrrelda, see lihtsalt ei sobi siia võrdlusesse.
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
03.09.2011 00:05:13
|
|
|
microlab on omaette tegija jah, selles pole kahtlustki kusjuures päris kenad näevad välja ka need kõlarid, kuigi eks ilu ole ka vaataja silmades...
Kristoferr, kas selle komplekti woofer on kinnise kastiga või ported?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kristoferr
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 257 loe/lisa |
   |
4 :: |
209 |
|
tagasi üles |
|
 |
fn
HV kasutaja
|
03.09.2011 01:35:33
|
|
|
minu arvuti heli teeb miski viewsonicu monitor, aga silm on hetkel nii krillis
et marki ei näe ja kui sellest puudu tuleb siis saab käivitada tagavarasüsteemi
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
04.09.2011 12:49:48
|
|
|
Noname kirjutas: |
Autos ei ole võimalik korraliku heli üldse saada, mingit stereopilti ega heli läbipaistvust sinna ei teki kui just ei mängita contenti millel salvestatud mitu kanalit. Autot ei saa siseruumi heliga võrrelda, see lihtsalt ei sobi siia võrdlusesse. |
On küll vöimalik autosse head heli tekitada. Aga kuratlikult palju €€€ ja know-how'd läheb vaja. Toas on palju lihtsam.
Bose asemel vöid suvalise Samsungi või Sony köik-ühes kodukinosüsteemi, või (kuri)kuulsa Logitech Z5500 osta - teeb sama head heli (või isegi paremat) ja maksab murdosa Bose hinnast. Vaid kasutajaliides ei ole nii äge nagu nt. Bose Lifestyle seerial. Jah, ma olen kuulanud Bose asjandusi körvuti päris helisüsteemidega. Tulemus oli umbes selline, et pidin toast lahkuma - nii kohutav oli Bassikas mängis täpselt seda, mida ise tahtis, kui palju ise tahtis, kuidas ise tahtis ja millal ise tahtis, kesksagedus tuli nagu kilukarbist ja körgete asemel oli mingi 10 dB terav muhk 8 kHz kandis. Filmi jaoks enam-vähem käib küll, aga muusika kuulamine sellega ei önnestu.
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.09.2011 16:32:23
|
|
|
vladimir kirjutas: |
Noname kirjutas: |
Autos ei ole võimalik korraliku heli üldse saada, mingit stereopilti ega heli läbipaistvust sinna ei teki kui just ei mängita contenti millel salvestatud mitu kanalit. Autot ei saa siseruumi heliga võrrelda, see lihtsalt ei sobi siia võrdlusesse. |
On küll vöimalik autosse head heli tekitada. Aga kuratlikult palju €€€ ja know-how'd läheb vaja. Toas on palju lihtsam. |
kunagi TM või mõni teine ajakiri kirjeldas kuis Pioneer'i tehnikapeal maksis korralik heli autos ca 50k EEK
|
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
04.09.2011 16:37:10
|
|
|
SQ võistlustel, oli ühe eesti mehe Jaguari helisüsteemi eelarve, koos ehitusega, vist 200keeku.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.09.2011 17:17:09
|
|
|
marcor1 kirjutas: |
SQ võistlustel, oli ühe eesti mehe Jaguari helisüsteemi eelarve, koos ehitusega, vist 200keeku. |
Tiit Terask?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
04.09.2011 19:06:19
|
|
|
Eks see ole vähe, äärmuslik, kui ütled, et autos ei saagi head heli. Ise hindan head heli, ning oma masina tehase originaal nüüd küll halb pole.
Auto sisu disainimisel olid Mark & Levinson-i poisid kohal ja iga detail vaadati ja viimistleti heli pilti arvesse võttes. OK, bassi osa võik olla veidi jõulisem(Peatselt seda ta ka on), kuid tava inimesele on see juba liig. Hea on kindlasti paljude, väga hea vähestel. Kui miskit ülimat soovid, siis vast veidi keeruline jah.
Spoiler 
tsitaat: |
The placement and angle of every speaker and the careful consideration of every component were essential in the development of the Lexus Premium Audio System in the IS. The result is a system that immerses the driver and passenger in remarkably vivid sound. For the true audiophile, an available 15-speaker Mark Levinson® Premium Surround Sound Audio System uses 7.1-channel architecture and 330 watts of power, all channels driven at less than 0.1% THD, 20–20,000 Hz to deliver a virtual sweet spot of sound that encompasses the entire cabin in sound quality that was once only reserved for six-figure home-audio systems. |
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tegelane5
HV vaatleja

|
04.09.2011 19:14:37
|
|
|
LauriTed kirjutas: |
Ise sain siis siin vahepeal Wharfedale Diamond 9.6 omatud. Algus oli küll selline efekt, et küll on suured ja uhked kõlarid aga mida rohkem hakkasin helile keskenduma, pidin tõdema, et see pole ikka eriti hea. Ülejäänud setup polnud kindlasti kehv antud kõlarite jaoks. Igatahes kuna tekkis ka raha vajadus, siis sai peale nädalast kasutamist ära müüdud.
Siis see heli küll kuidagi hea ega paigas pole kui muudmoodi filme vaadata ei saa/ ei taha kui vaid mürtsudes. Heli on siis hea kui ka normaalsel voluumil inimene seda naudib!
Aga kui supakad ja suured kõlarid tuppa toodud siis saab jah ennast sellega lohutada, et näe kui kõvasti need kõlarid mängivad...suva see heli puhtus. |
Korralike suurte kõlarite ja woofritega PEAB saama suvalisi asju puhtalt kuulata. See umbes sama hea kui väita et kõige võimsama RollsRoyce või seitsmekaga pole võimalik ilma burnoudita kohalt võtta.
See mürisemise teema tuleb IMO seetõttu, et filmid on mixitud bassisemateks et telekates või muudes lahjemates helisüsteemides bassi rohkem tunduks.
_________________ Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
LauriTed
HV Guru
|
04.09.2011 20:25:58
|
|
|
Korralike suurte kõlarite ja woofritega PEAB saama suvalisi asju puhtalt kuulata. See umbes sama hea kui väita et kõige võimsama RollsRoyce või seitsmekaga pole võimalik ilma burnoudita kohalt võtta.
See mürisemise teema tuleb IMO seetõttu, et filmid on mixitud bassisemateks et telekates või muudes lahjemates helisüsteemides bassi rohkem tunduksKuigi kogemusi veel vähe, siis selles väites mina küll |
Mä rääkisin nagu rohkem 5.1 süsteemist ja erinevates kõlaritest, subidest. Kõik ei pruugi ju omavahel sobida kui 5.1 süsteemis on erinevad kõlarid ja sub. Sellises keskmises hinnaklassis vaevalt need asjad kõik identselt "puhtad" on!
Ja selles viimases väites küll mina tõsiselt kahtlen! Ja see võrdlus on veidi kohatu kuna HELI on asi mille puhul ühtne nn ideaal ja arusaam puudub. Heli ei saa võrrelda asjadega mille puhul on kõigil ühtne arusaam.
|
|
Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
2 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
05.09.2011 00:19:40
|
|
|
ideaal ei puudu üldse mitte! ideaal on täiesti olemas ja see on tasakaalustatud, ühtlane sagedusala esitus, võimalikult vähe moonutusi, faasinihkeid jne. seda nn. ideaali siis ütleme väga karmid tegijad natuke "tuunivad" oma arusaama järgi tihtipeale, et anda näiteks enda signature kõlaritele mingit kindlat iseloomu, midagi mis paneks teistest eristuma ja samas kõlaks hästi.
hoopis teine teema on inimene ise, tema kuulmine...aga eriti kuuldu transleerimine ajus - et milline sound nüüd parasjagu on "hea" ja milline on "halb". see on see koht, mille üle võib igavesti vaielda nagu öeldakse, aga praktika näitab, et mida rohkem inimene helitehnika valdkonnas edasi areneb ja oma kõrva treenib seda rohkem hakkab ka see maitse minema sinna ideaali definitsiooni lähedale.
5.1 süsteemi kõlarid ja sub ei pea nüüd küll kuidagi "ühest puust" olema. ei saagi küll täpselt aru, mismoodi see sobimine või mittesobimine siin siis paika pannakse aga üldiselt see nii keeruline ka ei ole. receiver tavaliselt lõikab aktiivfiltriga ja jagab alumise osa ühte väljundisse ning ülemise teise. et asi kõlaritega paremini paika saada on tavaliselt ka erinevad lõikesagedused pakkuda, lisaks saab subi gaini alati eraldi regullida, et bassiots oleks muu värgiga tasakaalus.
kui süsteemi ei saa korralikult mängima siis on viga tavaliselt ikka kas 1) oskamatuses seda korralikult mängima seadistada 2) ruumi eripärades/oskamatuses kõlarid ruumi suhtes õigesti paigutada (eriti sub) või 3) lihtsalt selles, et näiteks sub'i (heli)kvaliteet on allapoole arvestust.
ja arvata, et kõiksuguse materjali kvaliteet on ühtselt tipptase, on ka ikka ÄÄRETULT naiivne...või õigepoolest, sedasi arvata on lihtsalt puhas lollus sest nii ei ole ja kõik! nii filmid kui muusika võivad olla lindistatud väga erinevalt ja väga erineva kvaliteediga, selles pole näiteks midagi imestada, et osa materjali on tõesti rängalt üle pakutud madalsagedustega.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
05.09.2011 02:20:13
|
|
|
ideaal ei puudu üldse mitte! ideaal on täiesti olemas ja see on tasakaalustatud, ühtlane sagedusala esitus, võimalikult vähe moonutusi, faasinihkeid jne. seda nn. ideaali siis ütleme väga karmid tegijad natuke "tuunivad" oma arusaama järgi tihtipeale, et anda näiteks enda signature kõlaritele mingit kindlat iseloomu, midagi mis paneks teistest eristuma ja samas kõlaks hästi.
hoopis teine teema on inimene ise, tema kuulmine...aga eriti kuuldu transleerimine ajus - et milline sound nüüd parasjagu on "hea" ja milline on "halb". see on see koht, mille üle võib igavesti vaielda nagu öeldakse, aga praktika näitab, et mida rohkem inimene helitehnika valdkonnas edasi areneb ja oma kõrva treenib seda rohkem hakkab ka see maitse minema sinna ideaali definitsiooni lähedale.
|
Sellega olekski nagu kõik oluline öeldud!
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
05.09.2011 21:40:43
|
|
|
Lihtsalt pulli pärast lõikasin mingipäev oma Senheiser HD201 klappidel kaabli läbi ja jootsin asemele emase 3.5mm pistiku SonyEricssoni Handsfree klappide tarbeks. Tõsine keepsmile tuli näole peale esimest kuulamist, need SE klapid on samahead või isegi paremad kui mu eelmised AKG K101 klapid.
HD201 on tuhm, tundetu ja lödi asi, ei soovita, Senheiseri häbiplekk
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
06.09.2011 01:17:11
|
|
|
no palju sa 15 euri eest ikka tahad
|
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
09.09.2011 17:35:16
|
|
|
Katsetamiseks laenasin söpsilt Jamo Sub 650 nimelist elukat. 12" ca 10 mm Xmax-ga valjukas ca 55 liitrises kinnises kastis koos impullsstoitekaga ~300W klass-D vöimeniga. Paigaldasin nö lähivälja otse diivani seljatoe taha. Eesmärgiks toetada 40 Hz madalamaid sagedusi, nii auditoorselt kui taktiilselt, aga ilma massiivse SPL vajaduseta. Natuke EQ-t ka korrigeerimiseks. Idanaabrite leksikat kasutades "nihu*jasebe bass, bljää..... " 22 Hz peal hakkab eriti löbus, tunne on siuke nagu sportautoga munakivisillutisel - plommid hakkavad pudenema hammastest. Üks parematest supakatest, mida kuulanud olen.
Natuke uuem on Sub 660. Soojalt soovitatav, kes korralikku supakat mitte väga kallilt kodukinno tahavad.
Nüüd tuleb välja möelda, kuidas seda kloonida köige möistlikum oleks.
Spoiler 
|
|
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
09.09.2011 18:39:32
|
|
|
50kg funk me!
ja kusjuures ei ole tõesti väga hirmkallis (vähemalt usas, kust ma mingi hinna leidsin). aga kas 22hz esitusega vägake probleeme ei teki kui kast ise on kuulamispositsioonile nii lähedale asetatud. minu kogemus nagu ütleb, et kui sub on nurkadest eemal (ehk siis tavaliselt kuskil keset seina) ja enda kuulamiskohale väga lähedal siis madalate helide esitus kannatab päris tugevalt...või noh teisisõnu, ilmselt tavapärane room gain allpool teatud sagedust jääb siis kõvasti nõrgemaks. niipalju kui olen proovinud siis kuskil allpool 35-30hz jääb asi suht hädiseks sellise asetusega. või sul oli eq'ga just seda korrigeeritud äkki?
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |