Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas määrata "käimamineku garantii" pikkuseks vaikimisi kõikidele HV Foorumi Ärifoorumis ostetavatele/vahetatavatele/müüdavatele toodetele maksimaalselt 7 päeva, kui pole kokku lepitud vastupidises (kokkulepe peab kajastuma teemas)? |
Jah |
|
58% |
[ 186 ] |
Ei |
|
28% |
[ 92 ] |
Erapooletu, las administratsioon otsustab |
|
12% |
[ 40 ] |
|
hääli kokku : 318 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
26.08.2011 10:35:16
|
|
|
tsitaat: |
teadlikult kirjeldusele mitte vastava kauba müüja on petis. temaga tegeleb uurimisorgan vastavalt seaduses sätestatud korrale. keskkonnas "karistamiseks2 on kommentaarium + seadusega pahuksis alafoorum + id kaardiga autentimine juba olemas
|
täpselt nii, oled õigesti aru saanud. Selle eelduseks on loomulikult see, et ostja pöördub vastava ametliku uurimisorgani poole.
Aga küsimus on selles, kuidas kaitsta ausaid müüjaid ja nende profiili selliste ostjate eest, kes tulevad pretentsioonidega lagedale mingi 30 päeva pärast.
Defineerida vaikimisi maksimaalne käimaminekugarantii, millest hiljem pretentsioonide esitamise korral võib ostjad pikalt saata.
Kui ei ole müüja lubanud pikemat käimaminekugarantiid teemas endas.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
26.08.2011 10:41:00
|
|
|
natuke defineeriks Taneli küsimuse alguse ümber!
kuidas kaitsta ausaid müüjaid ja ausaid ostjaid...
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Delta
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
0 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.08.2011 10:44:06
|
|
|
Tanel, ja siis lahendate modedega küsimusi kas see defineeritud käimaminekugarantii läheb postitamise, vastuvõtmise või muust kokkuleppelisest hetkest. või siis meie geniaalsed ostan-müün-vahendan skeemitajad hakkavad seda "käimaminekugarantiid" abusema. või siis on mul vaja nädalaks ajaks videokaarti, ostan selle foorumist ja nädala aja pärast kurdan, et mul ei lähe käima. ma ei näe selle reegli kehtestamisel kasutegurit ka modede jaoks...
edit:
Delta kirjutas: |
Ausal müüjal ja ausal ostjal ei olegi omavahel probleeme... |
sekundeerin sellele avaldusele. ja ülejäänutega tegelevad moded olenemata reeglite olemasolust.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.08.2011 10:47:30
|
|
|
siis lahendate modedega küsimusi kas see defineeritud käimaminekugarantii läheb postitamise, vastuvõtmise või muust kokkuleppelisest hetkest
|
ei, vastavalt ostja-müüja kokkuleppele
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
26.08.2011 10:47:37
|
|
|
Aga küsimus on selles, kuidas kaitsta ausaid müüjaid ja nende profiili selliste ostjate eest, kes tulevad pretentsioonidega lagedale mingi 30 päeva pärast.
|
Muuta kommenteerimise süsteem äriteemadega seotuks, kommentaare saab lisada ainult äriteemaga seonduvalt mingi x aja. Siis kaob automaatselt ära ka teine probleem, kus negatiivseid laotakse hoopis muul põhjusel kui äritehingud.
|
|
Kommentaarid: 293 loe/lisa |
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
26.08.2011 10:49:15
|
|
|
londiste kirjutas: |
Delta kirjutas: |
Ausal müüjal ja ausal ostjal ei olegi omavahel probleeme... |
sekundeerin sellele avaldusele. ja ülejäänutega tegelevad moded olenemata reeglite olemasolust. |
kogu asja probleem algaski sellest, et teha ka modede elu kergemaks - kindel seisukoht miski asja kohta ning nad ei pea iga kord jalgratast uuesti leiutama!
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
26.08.2011 10:51:33
|
|
|
Mul on ka https://foorum.hinnavaatlus.ee/profile.php?mode=viewprofile&u=5448&p=1832538#1832538 aastast 2005 negatiivne mitte äritehinguga seotud kommentaar. Ometi pole ma 6 aasta jooksul tuld paluma seda eemaldada, mõni teine oleks tõenäoliselt 3 kirja juba sel teemal modedele saatnud. Ehk siis ma ei näe mingit pointi selle peale sunnitud reegliga, need samad probleemid jäävad teile ikka edasi, tõenäoliselt saate isegi rohkem vaidlusi selle tulemusel lahendama hakata.
|
|
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.08.2011 10:53:04
|
|
|
Tanel kirjutas: |
siis lahendate modedega küsimusi kas see defineeritud käimaminekugarantii läheb postitamise, vastuvõtmise või muust kokkuleppelisest hetkest
|
ei, vastavalt ostja-müüja kokkuleppele |
ostja-müüja kokkuleppevõime häired ongi ju kogu selle teema põhjuseks?
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
26.08.2011 11:08:05
|
|
|
eShelobik kirjutas: |
kirjutage lihtsalt reeglitesse, et moded ei tegele rohkem kui 7p vanuste müügiteemades tekkinud probleemide lahendamisega. |
näen ka siin oma pointi, mida tasuks kaaluda.
7 päeva võiks alata kasutaja viimasest postitusest vastavasse foorumisse - kui miskist hetkest läks asi PS/tel peale ja kestis veel 3 kuud, siis on oma vastutus
sama loogikaga võiks siduda kommenteerimise võimaluse - saab kommenteerida ainult 7 päeva jooksul peale enda postitust
samas kommenteerimine avatakse peale teema arhiivi tõstmist - ehk peale tehingu lõppemist.
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
viimati muutis nevermind 26.08.2011 11:09:54, muudetud 1 kord |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.08.2011 11:09:58
|
|
|
Mõtlesin ise sel teemal eile, valisin juba "ei" siis ära. Peale seda on ikka päris pikk arutelu olnud...
Enda ~15 aastat kogemust eraisikutega müües-ostes (HV's ja mujal) on paika pannud mingi mõttemalli ning käitumisloogika. Näiteks HV's pigem ei oska kasutajalt, kellel on mingigi jama olnud profiilis seoses äriga (st kasutajapoolne), samuti uued kasutajad pigem jätan välja. Hindan kogemustega kauplejat, samuti on ka foorumist enamasti silma jäänud üldine mõttemall. Lisaks veel pangalingi/ID-kaardiga autentimine. Samuti ronte ja sitas seisus asju ei osta. Aga üldiselt peamine on siiski enda kaine mõistus ja kokkulepe teise osapoolega.
Ma ei näe vajadust konkreetsete defineerimiste ja reeglite järgi kuna need ei huvita mind. St ma ei taha olla ülbe, lihtsalt iga tehing ja partner on unikaalsed ning iga kord paneme paika mängureeglid. Ostan RAM'i - kui kodus arvutisse panen ja mõne tunni töötab (st üles soojenedes), erroreid pole - järelikult müüs müüja ausa kauba. Muidugi on ta vbolla RAM'iga võid leivale määrinud või loopinud kassi kuid seda ei tuvasta niiehknaa. Selle riski võtan mina endale kui igati kvaliteetse ning laias laastus uueväärse asja eest olen nõus 50% poehinnast maksma.
Või fotokad. Niiskusekahjustus võib avalduda märksa hiljem ning see on taas risk, mille peab võtma. Kui asjast ülevaate saamine võib võtta aega siis olen ka seda müüjalt palunud või ostjana ise pakkunud. Ühe korra oli meil sellest ka eriarvamus äripartneriga kuid kuna tegu oli kasutatud kaubaga ja hind oli ka hea siis ei hakanud protsessima kuna mina tuvastasin viga kaua ja viga oli ka nii ja naa.
Moderaatorite elu lihtsamaks tegemine ja vaidluste vältimine. Noh, mängureeglite defineerimine aitab ilmselt - saab viidata, et kuna 7,1 päeva on möödas müügist siis pole mõtet kobiseda. Ma ise ei hakka ilmselt kasutama ettekirjutatud reegleid kuna nad tunduvad jäigad, ahistavad ning lausa valed. Ainus õige variant tundub igakordne kokkulepe, mis oleneb kaubast, partnerist ning veel kindlasti millesti. Mingi rippmenüü ei või punkt reeglites ei aita. Kui keegi tahab külma teha sisi ta teeb. Samamoodi nagu viiruste kirjutaad on alati antiviirustest sammu võrra ees.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.08.2011 11:11:13
|
|
|
nevermind kirjutas: |
eShelobik kirjutas: |
kirjutage lihtsalt reeglitesse, et moded ei tegele rohkem kui 7p vanuste müügiteemades tekkinud probleemide lahendamisega. |
näen ka siin oma pointi, mida tasuks kaaluda.
7 päeva võiks alata kasutaja viimasest postitusest vastavasse foorumisse - kui miskist hetkest läks asi PS/tel peale ja kestis veel 3 kuud, siis on oma vastutus
sama loogikaga võiks siduda kommenteerimise võimaluse - saab kommenteerida ainult 7 päeva jooksul peale enda postitust. |
kui kommenteerimise funktsioon on seotud äritegevusega foorumis, siis kas ei saaks kommenteerimisvõimalust konkreetselt siduda äriteemaga? kui ma õigesti aru saan, siis suletud äriteemat hoitakse mingi aeg ju arhiivis - senikaua võiks saada konkreetse tehingu teemal kommenteerida ja vajadusel protsessida...
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
26.08.2011 11:15:41
|
|
|
londiste, ma just meelega seoksin selle aja ka kommenteerija viimase postituse ajaga.
kui kauplemine läheb põrandaallla, siis peaksid ka kobinad sinna jääma.
NB! ka positiivsed! st. müüja peaks olema rohkem huvitatud asja avalikult ajamisest, sest vastasel juhul ei saa ta ka positiivset kommentaari.
see ühtlasi raskendab muidu heade sõprade kommenteerimist
kui tegu on tõelise suliga, siis on selliste asjade jaoks spetsiaalne foorum!
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb
viimati muutis nevermind 26.08.2011 11:18:02, muudetud 1 kord |
|
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.08.2011 11:16:29
|
|
|
nevermind, selle vastu ei vaidlegi, täiesti õige.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.08.2011 11:50:19
|
|
|
ranel kirjutas: |
Kui selline idiootsus kehtetatakse, siis tuleb ju iga teema alguses märkida ära, et käimamineku garantiid ei anna. |
Kuule sa oled järgmine tont kes teemat ei loe? Kas sa seda postitust vähemalt lugesid mis ma natukene enne sinu postitust kirjutasin?
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
26.08.2011 12:15:02
|
|
|
et reguleeriks lolli müüja ja lolli ostja eest asju. nämmutaks kõik ära ja võtaks siis selle nämmutamisega ka vastavad riskid ostjalt ja müüjalt oma kauba kirjelduses korrektne olemast. kui teile või kellelegi on seda defineerimist vaja, palun. minul pole. või kes seda äri veel teeb?
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cyberdyne
HV vaatleja

|
26.08.2011 12:20:55
|
|
|
Mina olen palju tehinguid teinud ja kraami müünud, ning alati võtnud selle seisukoha: Garantiid pole!
Käimaminemise garantiid pakun hea meelga, tule kohale, näpi, uuri, proovi, aga kui koju ronid sellega, või postiga tahad, siis pretensioone ei lahenda!
Sest garantiid saab poes, aga kui sa minu juurde ostma tuled, siis sa ei taha ju poehinda maksta!
Samas peenelektroonikaga, on see et kas töötab, või ei tööta, enda kogemustes väga harva mingid anomaaliad, mis hiljem välja tulevad!
Ja kasutatud autode ja sikklitega on igalpool nii, et kui tagatuled paistavad, siis on garantii läbi. Krt isegi ametilkel platsidel, ei kiputa garantiid andma.
_________________ Müüa Ford Modeo MK3 Luukpära Täisnahksisu Xenon Ghia X 2.0 TDCI Diisel Tumehall 2004a 230k/ls 3900EUR |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.08.2011 12:23:53
|
|
|
Mina olen palju tehinguid teinud ja kraami müünud, ning alati võtnud selle seisukoha: Garantiid pole!
Käimaminemise garantiid pakun hea meelga, tule kohale, näpi, uuri, proovi, aga kui koju ronid sellega, või postiga tahad, siis pretensioone ei lahenda!
|
See on kah võimalus
Aga paljudel pole seda võimalust ja peavad leppima saatmisega.
Ja siinkohal ongi oluline, et kui müüja annab käimaminekugarantii, siis müüja ja ostja lepiksid täpselt kokku, mida käimaminekugarantii tähendab ja kui pikk see periood on.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
26.08.2011 12:47:34
|
|
|
Renka kirjutas: |
Kui selline idiootsus kehtetatakse, siis tuleb ju iga teema alguses märkida ära, et käimamineku garantiid ei anna. |
Kuule sa oled järgmine tont kes teemat ei loe? Kas sa seda postitust vähemalt lugesid mis ma natukene enne sinu postitust kirjutasin? |
Üldiselt on väga levinud küsimus kui midagi müüd, et aga kui ei tööta, kas siis saab tagasi tuua. Kui ütlen, et ok võtan tagasi siis, kui tööle ei lähe, aga see siin HV-s planeeritav annaks 7 päevase garantii, mis sugugi pole enam käimaminekugarantii. Nt olukord,kus proovime koos ära ja asi töötab. Minu jaoks on juba unustatud asi, aga ostja tuleb 7. päeva õhtul, kle võta tagasi, ei tööta ikka. Ja kui ma tagasi ei taha võtta, siis on, et aga müüja andis ju käimaminekugarantii ja leiad veel nii oma nime seadusega pahuksis foorumist.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.08.2011 12:48:08
|
|
|
Renka kirjutas: |
Kuule sa oled järgmine tont kes teemat ei loe? Kas sa seda postitust vähemalt lugesid mis ma natukene enne sinu postitust kirjutasin? |
Üldiselt on väga levinud küsimus kui midagi müüd, et aga kui ei tööta, kas siis saab tagasi tuua. Kui ütlen, et ok võtan tagasi siis, kui tööle ei lähe, aga see siin HV-s planeeritav annaks 7 päevase garantii, mis sugugi pole enam käimaminekugarantii. Nt olukord,kus proovime koos ära ja asi töötab. Minu päevaks on juba unustatud asi, aga ostja tuleb 7. päeva õhtul, kle võta tagasi, ei tööta ikka. Ja kui ma tagasi ei taha võtta, siis on, et aga müüja andis ju käimaminekugarantii ja leiad veel nii oma nime seadusega pahuksis foorumist.  |
Mis keelab sul siis eraldi pikkust kokku leppimast? Praegu kui sa samamoodi ei lepi aega kokku võib ta tulla ka 14 päeva pärast ja lärmi lüüa.
Ei näe, et sa oleksid aja perioodi lühendamise kohapealt üldse sõna võtnud. Räägid hoopis miskist üldisemast garantiist ja kohustusest. See ei ole ju kumbagi.
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
eShelobik
HV Guru

|
26.08.2011 12:49:58
|
|
|
Kuidas saab üldse mõõta käimamineku garantiid ajas? Paned asja tööle, ta kas töötab või ei tööta. Post reeglina toimetab järgmiseks päevaks paki kohale, cargo isegi samal päeval. Kui inimesed sellises asjas kokkuleppele ei saa, siis ei muuda see reegel ka midagi enam.
7 päeva loob sellise vahva oleku, kus "ostad" endale jupi, kasutad, vaatad, et ei meeldi ikka, saadad müüjale sõnumi, et kuule, ma ei saa seda tööle vms ja müüja peab sulle raha tagasi saatma.
|
|
   |
260 |
|
tagasi üles |
|
 |
keevitaja
AM 10 aastat

|
26.08.2011 12:51:56
|
|
|
ma teen veel ühe postituse siia teemasse. ja ka viimase!
ostes kasutatud asja, peab inimene arvestama, et võib kohe saba anda! kui mina müüks mingi videokaarda ja järgmine päev ostja ütleb, et läks katki ning tahab, et ma tagastaks raha, siis mina saadaks ta pikalt ja soovitaks järgmine kord kauplusest garantiiga asja osta!
kui nüüd see pettunud ostja paneb minu profiili negatiivse kommi, koos selgitusega, siis minul ei oleks ka õigust nõuda selle kommi eemaldamist, kuna ma ju müüsin asja, mis läks kohe katki. kui minu teised ärialased kommid on positiivsed, siis eriti see üks negatiivne ei mõjutaks ju midagi. aga kui tuleb ka teine, siis oleks juba teistel alust hakata minu aususes kahtlema.
kommimine ongi ju mingite tehingute põhjal hinnangu andmiseks...
ja see 7 päeva mõte on üks idiootsemaid mõtteid mida ma tükk aega kuulnud olen
viimati muutis keevitaja 26.08.2011 12:53:43, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
3 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
26.08.2011 12:53:34
|
|
|
keevitaja, mis sa ajad? Kui sa ei anna "käimaminemise garantiid" siis ka ei kehti sellist asja. Ega see mingi automaatne kohustus ei ole
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|