Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Mobiilne Internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 112, 113, 114  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 26.07.2011 08:58:23 vasta tsitaadiga

eldorado kirjutas:
ViskeRelv kirjutas:
eldorado, teoreetiliselt peaks jah olema, aga olen ka sellise kiirusega rahul. Radiolinjal on ainult EDGE, Tele2 mingisugune 3G on, aga ei viitsi seda kuskilt mingite antennide ja kaablitega taga hakata ajama. Elionil on võrgud täis ning rohkem internetiteenuse pakkujaid pole.
Pean olema rahul sellega, mis mul on.
Õnneks ma ei ole teinud tähtajalist lepingut, et kui siin peaks mõni odavam pakkuja tekkima, siis saan alati ära lõpetada icon_biggrin.gif

Täna hommikune test.

selge see, aga väga masendav et meil seadused lubavad valetada lõpptarbijatele :/ ja sellega tegelikult tegutsevad enam mobiilse netti ettevõtted..
antenn ka midagi juurde ei anna, kui sul signaal nagunii 5 pulka, ülekormatud mastile kliendi antenn nagu hiir maantel veokile

Saage korra aru (peale kõiki neid aastaid) et kiirus on "kuni". Ei jõua ükski opekas kliendile ette "mämmutada" kui klient ise huvi ei tunne.
Kuni 21 tähendab sea, et kunstlikult kiirust ei piirata. See ei ole traat, loe teenuse jutt läbi enne.
Ka tähtajalise lepinguga on tänapäeval 14 päeva tagastus, kui sa liitud. Kogu eestit muidugi testida ei jõua.

Samas EMT'l vist ainukesena lehel ka sinu soovitud "keskmised" või siis reaalsed kiirused, loe siis praegu.
Seda vist ei saa valetamiseks nimetada?

https://www.emt.ee/internet-arvutis/interneti-kiirus
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.07.2011 09:31:11 vasta tsitaadiga

vana_urr, ei noh icon_lol.gif kui kiirus on püsivalt 10% madalam, siis tasub võtta kiirem pakkett. My ass. 4 megase netiga võib korraks 0,5 olla, aga paar kilobaiti max kohati on juba kurjast. Just teatud periood tõmmab kuskil midagi täitsa umbe.
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 26.07.2011 09:39:58 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
vana_urr, ei noh icon_lol.gif kui kiirus on püsivalt 10% madalam, siis tasub võtta kiirem pakkett. My ass. 4 megase netiga võib korraks 0,5 olla, aga paar kilobaiti max kohati on juba kurjast. Just teatud periood tõmmab kuskil midagi täitsa umbe.

Selles osas ma nõus, et pole mõtet osta kiirust kui see kaugest jaamast ei tule. Samas pole siin näites üldse ei 0,5 Mbit ega paar
kilobitti kiirus, ärme aja sassi eri asju.
Üldiselt mulle tundub et enamik ajab selle teenuse selle sassi ja ootab "garanteeritud kiirust".
Ning ei saa ka unustada, et GSM võrgus on kiirused madalamad sõltumata paketist...

Kiirus kõigub ja jääbki kõikuma ja 21 Mbit on tehnoloogiline kiirus. kõik kiirused mis seal viidatud tabelis olid, on "normaalsed"
lähtudes tehnoloogiast. võibolla aga mitte lähtudes kasutaja ootustest, aga see muu teema.
tagasi üles
AKE
HV kasutaja

sõnum 26.07.2011 11:54:33 vasta tsitaadiga

Suure suuga kogu Eestit kattev EMT näitas eile oma taset Lääne-Virumaal, kus muuhulgas Altja Kõrtsi tasuta wifi ei töötanud just nimelt seetõttu, et nende wifi põhines EMTil ja see oli kogu piirkonnas (Altja-Vergi) täiesti kuss. thumbs_down.gif
tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.07.2011 12:02:26 vasta tsitaadiga

Üldse on midagi imelikku. Vahepeal kaoks nagu nett ära, ühendus on olemas, levi on tugev, aga kiirus on täitsa nulli lähedane. Kestab mingi paar minutit ja siis on jälle kõik korras, nii on tunni jooksul vähemalt 3 korda. Hommikust lõunani on suht okei, aga siis hakkab see pull pihta. Millalgi reedest hakkas.

Pole kuskilt teist pulka ka võtta, et saaks testida ega pulga viga pole.
Kommentaarid: 188 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 168
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.07.2011 12:15:47 vasta tsitaadiga

vana_urr, mina ei ole siin midagi sassi ajand. sellest tabelist loeb selgelt välja, et 4Mbps paketiga peab kiirus jääma 0.5Mbps - 3.xxMbps vahemikku (64-500kB/s). 2-5kB/s sinna vahele kohe kindlasti ei jää (ca. 0,02-0,05Mbps). GSM'st pole mõtet rääkida, täiesti korralik HSDPA LEVI on olemas (4 pulka 4-st). Mulle pole mõtet siin hakata kärbseid pähe ajama, tean väga hästi, mis need kiirused orienteeruvalt olema peavad ja mis nad reaalselt õhtuti on. Eriti hull on nädalavahetus, siis hakkab juba ennelõunat pull pihta ja vahest on seis isegi nii hull, et tükk aega ei saa sidet kätte.
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 26.07.2011 13:24:27 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
vana_urr, mina ei ole siin midagi sassi ajand. sellest tabelist loeb selgelt välja, et 4Mbps paketiga peab kiirus jääma 0.5Mbps - 3.xxMbps vahemikku (64-500kB/s). 2-5kB/s sinna vahele kohe kindlasti ei jää (ca. 0,02-0,05Mbps). GSM'st pole mõtet rääkida, täiesti korralik HSDPA LEVI on olemas (4 pulka 4-st). Mulle pole mõtet siin hakata kärbseid pähe ajama, tean väga hästi, mis need kiirused orienteeruvalt olema peavad ja mis nad reaalselt õhtuti on. Eriti hull on nädalavahetus, siis hakkab juba ennelõunat pull pihta ja vahest on seis isegi nii hull, et tükk aega ei saa sidet kätte.

Ma vaatasin vaid seda hommikuse testi maili megaste kiirustega ja seepärast jäi algne silme vahele.
See kus olid aeglased tulemused
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.07.2011 13:47:37 vasta tsitaadiga

ViskeRelv: Pigem on sellised seisakud-katkestused ikkagi kinni hoopis suures helistajate arvus. Kui helistajaid on palju, siis antakse kõnedele Prioriteet ja invertetiühendust piiratakse või peatatakse või "visatakse üledse liinilt ajutiselt maha".
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 26.07.2011 14:05:17 vasta tsitaadiga

seis hetkel alla igasugust arvestust.

tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 26.07.2011 14:16:41 vasta tsitaadiga

tahanteada, kahtlen selles, et siin, Tabiveres, nii palju helistajaid/kasutajaid saab olla.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.07.2011 14:41:15 vasta tsitaadiga

ViskeRelv: Aga "pommita" oma küsimustega nende infotelefoni 123 ja nõua mõni tehnik endale vastama. Vaata, mis ta pajatab selle Sinu piirkonna koormuste kohta.

Ja seda soovitan ka, et pane kellaajad kirja, et millal ühendust pole ja kui kaua pole.
Seda infot võib vaidlemisel vaja minna.
tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 26.07.2011 23:36:27 vasta tsitaadiga

Täna selles "kinnikiilumises" asi juba parem, pole viimase kuue tunni jooksul täheldanud ühtegi, aga...

Kiirus ja ping on normaalsed, saab isegi öelda, et head, aga leheküljed avanevad suht teosammul.
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 31.07.2011 23:38:21 vasta tsitaadiga

Mingi jama vist, pulk keeldub jonnakalt HSDPA režiimi minemast, ainult UMTS, kuigi -81dBm võiks pädev signaal olla.
Kommentaarid: 195 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 170
tagasi üles
NATAS999
HV Guru

sõnum 31.07.2011 23:42:47 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
Mingi jama vist, pulk keeldub jonnakalt HSDPA režiimi minemast, ainult UMTS, kuigi -81dBm võiks pädev signaal olla.
endal oli sama pull telefoniga. mastiga on mingi jama lahti ja sinna pole sul muud teha kui oodata või EMT'ga ühendust võtta sel teemal.
tagasi üles
AKE
HV kasutaja

sõnum 02.08.2011 10:58:56 vasta tsitaadiga

EMT 2,5G võrk ei luba netikasutuse puhul sissehelistamist
http://majandus.delfi.ee/news/tarbija/emt-25g-vork-ei-luba-netikasutuse-puhul-sissehelistamist.d?id=50498845

Kui su telefon syncib parajasti meilboxe 2G levialas või sõidad edges gepsuga ringi ja arusaamatul põhjusel kaob emti levi justkui nulli? Ära muretse, nii töötab EMTi 2G võrk. icon_rolleyes.gif thumbs_down.gif icon_evil.gif
tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 02.08.2011 11:00:07 vasta tsitaadiga

Püüavad EDGE võrku puhtana hoida?
tagasi üles
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 02.08.2011 11:01:20 vasta tsitaadiga

Olin terve juuli Kuressaare külje all (3-4 km) ja no ei levi seal see EMT. Kõned katkevad ja datast pole üldse mõtet rääkida. Ainult edge. Vaheta või operaatorit.
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 02.08.2011 11:04:17 vasta tsitaadiga

weasel, siis sa pidid küll kuskil maa-all olema icon_eek.gif Olen elanud seal ja seigelnud suht terve saaremaa läbi ja igalpool oli 3G olemas icon_cool.gif
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 02.08.2011 11:04:59 vasta tsitaadiga

AKE kirjutas:
EMT 2,5G võrk ei luba netikasutuse puhul sissehelistamist
http://majandus.delfi.ee/news/tarbija/emt-25g-vork-ei-luba-netikasutuse-puhul-sissehelistamist.d?id=50498845

Kui su telefon syncib parajasti meilboxe 2G levialas või sõidad edges gepsuga ringi ja arusaamatul põhjusel kaob emti levi justkui nulli? Ära muretse, nii töötab EMTi 2G võrk. icon_rolleyes.gif thumbs_down.gif icon_evil.gif

Ei kao levi kuskile ära... saab rahulikult välja helistada etc. aga jah, siis kui info liigub, ei tule kõne alati sisse.
noh, aga see on nii olnud vist 10 aastat. kuigi jah, alguses polnud dataga suurt miskit teha.

ilmselt on ajakirjanikel uudiste leidmisega raske icon_wink.gif

Ning GPS korral on minul kõik kaardid mälukaardi peal ja pole miskit ühendust vaja... eriti üle edge oleks allatirimine vaevaline.
aga eks see maitseasi
tagasi üles
weasel
HV Guru
weasel

sõnum 02.08.2011 11:06:03 vasta tsitaadiga

Ei ole maa all. Ja ei saanud olla ka telefonis asi - teistel sama häda.

link

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 02.08.2011 11:21:49 vasta tsitaadiga

vana_urr kirjutas:

Ei kao levi kuskile ära... saab rahulikult välja helistada etc. aga jah, siis kui info liigub, ei tule kõne alati sisse.
noh, aga see on nii olnud vist 10 aastat. kuigi jah, alguses polnud dataga suurt miskit teha.

ilmselt on ajakirjanikel uudiste leidmisega raske ;)
Samas see on vähemalt minu arvates põletav teema. 3G puhul läheb aku ludinal, 2G puhul peab märksa paremini vastu. Ise kasutan andmesidet võimaluse 2G'ga ajal, mil kõnesid vähe sise tuleb.

Igaljuhul kui Tele2/Elisa on sellest hädast/omapärast vabad siis on minu silmis tugev plusspunkt EMT konkurentidele.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 02.08.2011 11:23:08 vasta tsitaadiga

GPRS/EDGE puhul kõne peale vahetamine oli kunagi SonyEricsson K700i peal telefonipoolne funktsioon. Ma ei tea küll kas või mis EMT võrk sellest arvas, Tele2 pani ja paneb igatahes kenasti data sessiooni ootele.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.08.2011 11:31:24 vasta tsitaadiga

Ma tapa kesklinnas, mast 200m kaugusel ja sees pole 3G levi, yritab küll hypata sinna, aga pesle 10 sek jälle edges. Väljas on levi olemas. Nii ma istun edge otsas ja saan alati hiljem kõnesid, et mis moblal viga, et jälle levis ei ole jne. Keeraku nats võimu juurde oleks asi ok, aga kus sa sellega.
ses suhtes jah sitasti, kõne peaks prioriteet olema ja andmeside ajutiselt katkestama.
näiteks hommikuti kella 8-9 vahel pole mulle mõtet helistada, sest kuulan neti raadiot rakverest tööle bussiga sõites . 90% juhtudest pole ma levis icon_lol.gif
ok, see eriti ei kotigi, aga tapal tahaks ikka enamus ajast 3G võrgus istuda.
Halloo, äki mõni emt tööline siin ja teeks mulle levi parandamisega tapal teene thumbs_up.gif

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 02.08.2011 12:01:10 vasta tsitaadiga

Kas selle asjaga võib siis seotud olla ka kõnede katkemine aegajalt. Et ainult juhul, kui parajasti ei ole 3G levi ja sünkimine käib üle Edge ja siis katkestab ära. Sest seda nagu vahel esineb ja siis jälle mitte, see seletaks asja icon_rolleyes.gif Aitab kui kogu mobiilne andmeside välja lülitada.

Eriti nõme oli ükskord kui oli vaja Starmani tehnotoele helistada ja siis mingi 4x järjest katkes ära igal korral sattusin uue tibi otsa. Ja siis hakka jälle otsast seletama mis mul täpselt vaja oli thumbs_down.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MaitK
HV veteran
MaitK

sõnum 02.08.2011 12:30:22 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Ma tapa kesklinnas, mast 200m kaugusel ja sees pole 3G levi, yritab küll hypata sinna, aga pesle 10 sek jälle edges. Väljas on levi olemas. Nii ma istun edge otsas ja saan alati hiljem kõnesid, et mis moblal viga, et jälle levis ei ole jne. Keeraku nats võimu juurde oleks asi ok, aga kus sa sellega.
ses suhtes jah sitasti, kõne peaks prioriteet olema ja andmeside ajutiselt katkestama.
näiteks hommikuti kella 8-9 vahel pole mulle mõtet helistada, sest kuulan neti raadiot rakverest tööle bussiga sõites . 90% juhtudest pole ma levis icon_lol.gif
ok, see eriti ei kotigi, aga tapal tahaks ikka enamus ajast 3G võrgus istuda.
Halloo, äki mõni emt tööline siin ja teeks mulle levi parandamisega tapal teene thumbs_up.gif

Tapal on 3G levi emtil nagu kuuvarjutus. Kõik räägivad, keegi kasutada ei saa. Klõpsib kogu aeg EDGE peale. Linna ääres on olukord veel hullem, hoonest väljas heal juhul saad 3g levi näha, sees pole lootustki.

tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.08.2011 15:42:40 vasta tsitaadiga

MaitK kirjutas:

Tapal on 3G levi emtil nagu kuuvarjutus. Kõik räägivad, keegi kasutada ei saa. Klõpsib kogu aeg EDGE peale. Linna ääres on olukord veel hullem, hoonest väljas heal juhul saad 3g levi näha, sees pole lootustki.

siin foorumis veel istun edge kiirusega, aga uudiste jne lehtedel viskab ikka kopa ette see ootamine(postimehest ja delfist ei hakka isegi rääkima) isegi mobiilne delfi muneb.
Nii et paluks Tapale reaalset 3G-d icon_exclaim.gif

Ei tea kas see kogu eesti 3g peal tähendab seda, et aegajalt ilmub ekraanile 3G tähis icon_lol.gif
linnades võiks asi ikka korras olla

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 07.08.2011 22:01:14 vasta tsitaadiga

No ma ei saa aru. Randveres E1820'ga viimased nädalad download alla 1Mbit, pahatihti teeb üleslaadimine allalaadimisele pähe. Aeg vist Elisast testimiseks kaart võtta.
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 07:33:11 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
No ma ei saa aru. Randveres E1820'ga viimased nädalad download alla 1Mbit, pahatihti teeb üleslaadimine allalaadimisele pähe. Aeg vist Elisast testimiseks kaart võtta.

Miskit oli jah, aga eelmisest reedest asi palju parem ja püsinud .. Hetkel jaama ääres http://www.speedtest.net/result/1422363091.png
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 08.08.2011 09:10:48 vasta tsitaadiga

vana_urr, ma ei saa siiamaani üle 1Mbit, isegi öösel.
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 09:11:59 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
vana_urr, ma ei saa siiamaani üle 1Mbit, isegi öösel.

Ohoh! Kas igal pool tallinnas sama mure? niipalju kui ma öösel peale keskööd hulkunud, on vähemalt
öösiti kõik OK...
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 08.08.2011 09:14:07 vasta tsitaadiga

vana_urr, töö juures kesklinnas sain ~10Mbit.
Ja kiirus on nullis ainult E1820'ga, läpaka Ericssoni kaart saab oma 1,5Mbit kätte vabalt.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.08.2011 09:42:04 vasta tsitaadiga

friik1: Sinu 2-e seadme erinev tulem viitaks pigem sellele, et see mast, mida püüad, on kusagil nii kaugel, et Huawei seadet veel n-ö "tööle ei lubata".

Huawei seadmete (3G) "sisselülitusnivoo" on kusagil -115dB ja kui Sul on signaal tugevusega näiteks -120dB, siis seda ühendust ka ei looda. Nii, et on täiesti võimalik, et Sul telefon juba töötab selle signaalitaseme juures.
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 09:49:23 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
vana_urr, töö juures kesklinnas sain ~10Mbit.
Ja kiirus on nullis ainult E1820'ga, läpaka Ericssoni kaart saab oma 1,5Mbit kätte vabalt.

Hm, siis võib olla lihtsalt see et lapakas oleval kaardil on lihtsalt suurem antenn/parem vastuvõtt.
ka signaalitugevus on otse seotud signaalitugevusega.

Eelnevad "tahanteada" tarkused Huawei seadmete nivoost võib jätta ta unenägudesse. Ta lihtsalt
ei tea, et seda seadistust (kust alates saab võrku) määrab operaator, mitte seade.

Elisa laseb kõige näruma leviga võrku (aga ka kiirus siis näru), EMT vist -105 ja TELE2 vist seal
vahel. ja see ei sõltu seadmest.

aga ma arvan et küsi EMT'lt järgi, kas seal võrgus miskeid efekte.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.08.2011 10:01:46 vasta tsitaadiga

vana_urr: Eksid väga kõvasti, kuna AT-Commandidega on määratud see, et mis signaalitugevuse juures asi tööle läheb / või "liinilt maha visatakse.

Ja Huawei AT-Commandides on selgelt ja üheselt kirjas, et see signaalitugevus on:
RSSI: 0 <= -113dBm

Või võta mõni mõõdistus-diagnostikaprogramm ja vaata, mis vahemikke see siis mõõdab. icon_smile.gif
Võta näiteks kasvõi MDMA - a Mobile Data Monitoring Application ja vaata, mis dB-skaalas see signaalitugevust mõõdab.
Vastus: On the left is the Received Signal Strength Indicator (RSSI) in dBm, measured between -113dBm and -51dBm.
http://www.nerve.org.za/mdma/
------------------------------------------
See on muidugi hämmastav, et Lp. Oponendid sellist pisiasja une pealt ei tea, et modemi-maailmas pannakse viiamne kui asi paika AT-Commandide ja S-Registritega. Ilma nendeta ei tee modem mitte "piuksugi".

viimati muutis tahanteada 08.08.2011 10:03:41, muudetud 1 kord
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 08.08.2011 10:02:28 vasta tsitaadiga

Signaal on -81 kuni -85 ja istub kenasti HSPAs. Vahepeal modem ei tahtnud kuidagi WCDMA pealt minema kolida, sai EMT teavitatud. Tagasisidet niipalju, et teavitasime tehnikuid...
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 10:12:35 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
vana_urr: Eksid väga kõvasti, kuna AT-Commandidega on määratud see, et mis signaalitugevuse juures asi tööle läheb / või "liinilt maha visatakse.

Ja Huawei AT-Commandides on selgelt ja üheselt kirjas, et see signaalitugevus on:
RSSI: 0 <= -113dBm

Või võta mõni mõõdistus-diagnostikaprogramm ja vaata, mis vahemikke see siis mõõdab. icon_smile.gif
Võta näiteks kasvõi MDMA - a Mobile Data Monitoring Application ja vaata, mis dB-skaalas see signaalitugevust mõõdab.
Vastus: On the left is the Received Signal Strength Indicator (RSSI) in dBm, measured between -113dBm and -51dBm.
http://www.nerve.org.za/mdma/
------------------------------------------
See on muidugi hämmastav, et Lp. Oponendid sellist pisiasja une pealt ei tea, et modemi-maailmas pannakse viiamne kui asi paika AT-Commandide ja S-Registritega. Ilma nendeta ei tee modem mitte "piuksugi".

Soovitan sul rääkida ükskõik millise opeka sisuliselt asja teadva inimesega ja nad seletavad sulle üsna ilusti ära (kui sa hästi läbi saad ja oma tõde peale ei suru) et
võrk on master ja võrkudes on kõigis määratud, mis on "minimaalne access level".

aga sina sebi oma AT käskudega edasi. Võrk ei ole ainult modem, seda annan sulle edasiseks teele kaasa.
Kiirelt otsisin leidsin sulle analooge (et see parameeter eksisteerib) lehelt http://www.ehanworld.com/GSM/GSM.html kuigi GSM maailmas.
näiteks otsi seal lehel RX_ACCESS_MIN ja vaata mis see teeb VÕRGU poolt
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.08.2011 10:23:49 vasta tsitaadiga

vana_urr: Tegin sulle vaatamiseks ka ühe pildi sellest, et milline näeb välja MDMA mõõteskaala.

Vasakul otsas siis -113dB ja paremal otsas -51dB.
----------------------------
Ning praegu näed pildilt seda, kuidas Huawei E173-ga on masti lähistel signaalitugevus nii suur, et seda enam ei täpselt mõõdeta: RSSI: >=-51dBm

Pilt ise siis: http://www.upload.ee/image/1560894/pilt_alla_51dB.png
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 10:27:20 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
vana_urr: Tegin sulle vaatamiseks ka ühe pildi sellest, et milline näeb välja MDMA mõõteskaala.

Vasakul otsas siis -113dB ja paremal otsas -51dB.
----------------------------
Ning praegu näed pildilt seda, kuidas Huawei E173-ga on masti lähistel signaalitugevus nii suur, et seda enam ei täpselt mõõdeta: RSSI: >=-51dBm

Pilt ise siis: http://www.upload.ee/image/1560894/pilt_alla_51dB.png

Nii, ja mis see siis tähendada võiks, st mida ja kellele sa seda tõestad?
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 08.08.2011 10:46:27 vasta tsitaadiga

Üldse tunne, et EMTiga mingi jama.
Tööl deployme IPSec ja võrdleme Elisa vs EMT.
4Mbit pakettide korral saavutab Elisa isegi NAT-T'ga (rohkem overheadi) praktiliselt hetkeliselt maksimumkiiruse. EMT puhul on suuri raskusi 1Mbit hoidmisega (ülekandekatkestused), lisaks stabiilselt viletsam latentsus, mis sest et SpeedTest 3Mbit+.
Olen vaadanud, et viimase 3 nädala jooksul on keskmine ping kolinud 35 pealt 45-50'le EMTil, Elisa stabiilne.
Edit: pole see Elisa midagi patuta, ühendus tuleb ja läheb, kuigi signaal ideaalilähedane (~ -55dB).

viimati muutis friik1 08.08.2011 13:39:47, muudetud 1 kord
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 08.08.2011 10:47:21 vasta tsitaadiga

vana_urr: Edit: Tegin nüüd Sulle teise pildi, kus on modem toas ringi paigutatud ja signaalitugevus on -77dB.
http://www.upload.ee/image/1560930/ruumBB-77dB.png
----------------------------------------
Ja nüüd mõista-mõista icon_smile.gif , mis juhuks, kui ma leiaks koha, kus signaalitugevus on näiteks -125dB.
Vastus: arvutis olev Modemiprogramm ei luba kuulsat 3G ühendust tööle ja kogu lugu.

Nii, et mitte ISP ei luba ühendust püsti, vaid hoopis arvutis olev modemiprogramm teeb seda, kuna täidetud pole tingimus -113dB.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 08.08.2011 11:36:32 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif ma lähen toon poest õlle...nii valus on (pole 3 nädalat tilkagi joonud). äkki siis jagan selle loogika lahti icon_razz.gif
Kommentaarid: 235 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 201
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 11:38:26 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
vana_urr: Edit: Tegin nüüd Sulle teise pildi, kus on modem toas ringi paigutatud ja signaalitugevus on -77dB.
http://www.upload.ee/image/1560930/ruumBB-77dB.png
----------------------------------------
Ja nüüd mõista-mõista icon_smile.gif , mis juhuks, kui ma leiaks koha, kus signaalitugevus on näiteks -125dB.
Vastus: arvutis olev Modemiprogramm ei luba kuulsat 3G ühendust tööle ja kogu lugu.

Nii, et mitte ISP ei luba ühendust püsti, vaid hoopis arvutis olev modemiprogramm teeb seda, kuna täidetud pole tingimus -113dB.

Ma purustan su maailma: Kui sa leiad koha, kus levi oleks -112 aga opekas oleks võrgud min tasemeks pannud
vaid -109, siis sa ei saaks võrku MITTE kuidagi. müra mis sa tahad oma AT käskudega...
on see sul Nokia või Huawei
tagasi üles
Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 08.08.2011 13:28:23 vasta tsitaadiga

a mis siis on kui ei kasutagi mingit "modemiprogrammi" ühenduse saamiseks?
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
vana_urr
Kreisi kasutaja

sõnum 09.08.2011 11:01:10 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:

Muide, mis randvere kandis oled? Eile metsakandi kandis tuli 10 Mbit.
st randvere suur ja lai
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 09.08.2011 11:10:18 vasta tsitaadiga

vana_urr, Metsakasti teises otsas, seal Muuga pool peale kurve.
EMT eile vastas, et tegid mastis muudatusi, et midagi parandada. Midagi paraneski, sain 3-4Mbit. Ei ole väga hea, aga kõvasti parem kui nutune pool megabitti.
tagasi üles
poisspea
HV vaatleja

sõnum 09.08.2011 13:37:11 vasta tsitaadiga

Kas keegi oskaks öelda, kuidas saaks EMT-i Internetiga torrenti kiirust suurendada. Praegu 40-50 kB/s. Mul M-pakett, nii et kiirust peaks juurde vist saama. Otsisin ka pisut netist, kuid ei leidnud suurt midagi.
Ma tean, et Elisa netiga sai kuidagi neid seadeid muutes torrenti kiiremaks, aga ei mäleta, kus kohast selles juttu oli.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 09.08.2011 13:41:10 vasta tsitaadiga

poisspea kirjutas:
Kas keegi oskaks öelda, kuidas saaks EMT-i Internetiga torrenti kiirust suurendada. Praegu 40-50 kB/s. Mul M-pakett, nii et kiirust peaks juurde vist saama. Otsisin ka pisut netist, kuid ei leidnud suurt midagi.
Ma tean, et Elisa netiga sai kuidagi neid seadeid muutes torrenti kiiremaks, aga ei mäleta, kus kohast selles juttu oli.

Oled kuulnud ehk et see nett pole torrenti jaoks mõeldud. icon_rolleyes.gif

Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 09.08.2011 13:49:00 vasta tsitaadiga

torrentiga pole suurt midagi teha,
kui kasutad netijulka.
võid muidugi proovida ühenduste arvu suurendamist jms,
aga vaevalt midagi eriti muudab.
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
poisspea
HV vaatleja

sõnum 09.08.2011 14:09:13 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
poisspea kirjutas:

Oled kuulnud ehk et see nett pole torrenti jaoks mõeldud. icon_rolleyes.gif

Olen kuulnud midagi seesugust jah. Aga kuna praegu ise maal, kus muu peale EMT-i ega KÕU ei levi ning viimane jääb kahtlemata välja, siis valisin EMT-i. Proovisin torrentiga laadida, aga tiguaeglane on.

Keegi on varem proovinud torrentit EMT internetiga? Ja on kuidagi suuremaks saanud kiirust?

Ühenduste arvu panin suuremaks, pisut läks number suuremaks, aga ei midagi rohkemat.
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 09.08.2011 14:23:06 vasta tsitaadiga

torrenti kohta otsi artikleid speed up torrent vms. seal on selge sõnaga samm sammult kirjas mida teha. omale salvestasin selle ära, töötab kõikides võrkudes. ära tuleb muuta mõned sätted ja mõned numbrid seal advancedi all ja töötab nagu loom. kõik võrgud tõmman sellega mitte ainult pikali vaid ka sirgeks. see on nagu maailma kõige suurema tammi tagune vesi, mis kohe mu arvutisse voolama hakkab.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Mobiilne Internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 112, 113, 114  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.