Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Jüri Öö
HV kasutaja

|
26.06.2011 21:08:08
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Isiklikult minu jaoks on kompaktiga võrdlus kohatu sest vahetatavad objektiivid oli ülekaalukalt põhjus number üks miks peegli peale kolida. |
Objektiivide vahetamisel on mõtet ainult siis, kui sinna ette on ka midagi panna. Pakutavad objektiivid ei paista vähemalt oma näitajatelt kompaktide ees olevatest oluliselt paremad. Võib-olla teravust on veidi rohkem. Kui Pentax Q ette mingi adapter aretada näiteks M42 jaoks, siis oleks vaatenurk nii väike, et see muutub kasutuks. Selles mõttes ei anna see objektiivide vahetamine minu arvates peale suurema rahalise väljamineku eriti midagi ja võrdlus kompaktiga on igati kohane.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
26.06.2011 22:10:00
|
|
|
Ma ei tea palju konverteritega seebi ees lainurga pildikvaliteedist järgi jääb ja kui laia nurga üldse saab? Tundub et sellele on pädev lainurk olemas.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
eix666
HV veteran

|
27.06.2011 01:04:55
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Ma saan aru et see asi peab lööma suurusega.
Isiklikult minu jaoks on kompaktiga võrdlus kohatu sest vahetatavad objektiivid oli ülekaalukalt põhjus number üks miks peegli peale kolida. |
Kuna sensor on kompakti oma (ning isegi osadest kompaktidest väiksem), siis millega sa seda siis võrdleks? M4/3 ja aps-c oma oluliselt suuremate sensoritega on ju siiski natuke teisest klassist. Sõna peegel on üldse siinjuures kohatu
Mis aga vahetatavatesse objedesse puutub, siis üldiselt on siiski standardsuum kõige kasutatum obje, selleks on aga 28-83mm F2.8-4.5, võrdleme nüüd seda näiteks natuke suuremat sensorit kasutava Olympus XZ-1'ga, millel on 28-112mm F1.8-2.5 obje (fookuskaugused 35mm ekvivalendina), mis on üle stopi jagu valgem ja sealjuures pikem. Isegi kaameraga kaasatulev fiks (47mm f1,9) on ainult napilt-napilt valgem kui tolle oly standardsuum. Kalasilm on nišiobje, samuti nood tulevased toy objed. Ehk siis vähemalt mina ei näe, millepoolest nood vahetatavad objed on kuidagi paremad kui korralik kompakt, mis sealjuures maksab oluliselt vähem.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
27.06.2011 10:55:59
|
|
|
Eks tuleb ära oodata sellega tehtavad pildid. Eks siis näeb, kas on midagi uut ja head või lihtsalt üks edev kompakt.
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
27.06.2011 12:21:30
|
|
|
monty11 kirjutas: |
Eks tuleb ära oodata sellega tehtavad pildid. Eks siis näeb, kas on midagi uut ja head või lihtsalt üks edev kompakt. |
No minu arvates sellise sensoriga üle oma varju ei hüppa. Vahetatavad objektiivid - jättes kalasilma välja on selliste objede kombinatsioon olemas Pana LX-5's, Canoni S95's ja G12's ja teistes ülemise otsa kompaktides. Ja seda kõik ühes, nende puhul ei pea objektiive eraldi kaasa vedama. Seega mina ei näe Pentax Q'l mitte ühtegi eelist, mis sunniks mind seda ostma.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
27.06.2011 12:29:36
|
|
|
erko kirjutas: |
Seega mina ei näe Pentax Q'l mitte ühtegi eelist, mis sunniks mind seda ostma. |
Aga äkki keegi teine näeb?
St neid APS-C sensoriga vahetatavate objektiividega hübriide on juba turul mitu tükki, veel ühte samasugust teha ei kõla väga mõistlikult. Arusaadav, et tehakse midagi teistmoodi, samuti pole Pentaxi disainerid/müügimehed eilased ning ilmselgelt nad näevad veel katmata turgu. Sony NEX ning Olympuse PEN-id on ikka kuradi kobakad ning pigem peegelkaamera mõõtu.
Ma olen isegi mõtelnud, et miks ei ole olemas kompakti sensori ning vahetatavate objektiividega süsteemi. Just pika tele seisukohast - 300/2,8 või 500/4 analoog oleks pisema sensori puhul ilmselt märksa pisem, kergem, odavam ja kompaktsem. Või miks ka mitte tiba pimedam - 300/4 või 500/5,6 - veel kompaktsem ning odavam. Lisaks kui optika on kvaliteetne siis saaks pildistada lahtise avaga kuna teravussügavust on väikse sensori puhul jalaga segada.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
27.06.2011 12:33:32
|
|
|
Standardzuumiga on asi tõesti pointless, sellega täitsa nõus. Kuna kalasilm on mul üsna oluline siis ilmselt sellepärast ma näengi vahet seal kus teised ei näe. Kitsas ruumis võid seebiga ainult vanduda kui tahad midagi peale mahutada.
Samas kuna sensor on väike ja tihe siis korraliku teleobje otsa aretamisega võib ka huvitavaid tulemusi saada. Cropfactor on päris suur.
Ehk jõudes algusesse, astub asi teiste seast välja gabariidiga, muid eeliseid ei näe.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
27.06.2011 13:37:56
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
erko kirjutas: |
Seega mina ei näe Pentax Q'l mitte ühtegi eelist, mis sunniks mind seda ostma. |
Aga äkki keegi teine näeb?
St neid APS-C sensoriga vahetatavate objektiividega hübriide on juba turul mitu tükki, veel ühte samasugust teha ei kõla väga mõistlikult. Arusaadav, et tehakse midagi teistmoodi, samuti pole Pentaxi disainerid/müügimehed eilased ning ilmselgelt nad näevad veel katmata turgu. Sony NEX ning Olympuse PEN-id on ikka kuradi kobakad ning pigem peegelkaamera mõõtu. |
Jah, täiesti nõus sellega, et Pentax täiesti lambist sellist toodet turule ei toonud. Seega kusagil peaks loodetav turg sellele asuma. Äkki siis Jaapanis endas, sealsed ostuharjumused on tiba teistsugused kui Ameerikas ja Euroopas.
Siia lõppu tsitaat Thom Hogan'i selle kaamerateemalisest artiklist:
tsitaat: |
dpreview called the Pentax Q "ever-so-slightly eccentric." No, it's not slightly anything. It's over-the-top bizarre. Bizarre enough that Pentax will sell a few to people who are more interested in being able to pull a mini-mini-SLR out of their pocket to impress others ("Name's Bond. Thom Bond"). Meanwhile, the rest of us will be taking better pictures with an Olympus XZ-1 for half the price. |
Minu silmis täiesti adekvaatne arvamus Pentax Q'le
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
27.06.2011 16:55:17
|
|
|
Ei näe samuti nii väikese sensori puhul vahetatavate objektiividega kaameral mõtet, eriti arvestades selle toote potentsiaalset hinda. Samas, eks rida eeliseid see tõesti annab, nagu kaaskodanikud siin ülevalpool loetlenud on, kompaktsus ja (suhteliselt valged) objektiivilahendused tänu sensori füüsilisele suurusele (väiksusele). Tänapäeva tehnoloogia arengu juures väga head kvaliteeti siiski ei usu. Kui nüüd specs'e vaadata:
- 12.4MP back-illuminated CMOS sensor (1/2.3" size - 6.17 x 4.55 mm) - sensori pind 28mm2. Tavaline DX sensori suurus 23,6x15,8mm -> 372,88mm2. piksli pindala, eeldades sama resolutsiooni (Nikon D300 näiteks on 12mp), on üks piksel üle 13 korra väiksem. Ka kõige tormilisema tehnoloogiaarengu korral jääb füüsika füüsikaks, seega piltikvaliteeti on eeldatavasti loota vaid väga ideaalsete tingimuste korral (objektiivi sweet spot, ülihea valgus, väga stabiilne kaamera, jne).
- 3" 460,000 dot LCD - ajast ja arust resotsioon, sellises hinnaklassis võiks ikka standard 920k ekraan olla
- 1080p30 HD movie recording in H.264 format - samuti sensori suurusest tulenevad kvaliteediprobleemid full HD-s filmimisel.
- 5 frame-per-second continuous shooting capability - puhver suure tõenäosusega üle 3 raw ja ~6 jpg ei kannata pildistada (infot samas selle kohta ei leidnud)
Hea tsitaat ka ühest kommentaarist dpreview lehelt:
"If Pentax thinks ppl will change lens for fun and don't care about image quality, then they will learn a lesson." Jutt jumala õige, alates sellest, et vahetatavate objektiividega on kohe üleval ka tolmuprobleem sensoril, jne.
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
bright
analyzer

|
01.07.2011 20:42:09
|
|
|
Ikka solgutatakse vaesekest siia ja sinna. Alles see oli kui Samsungiga kampa löödi. Siis Hoya. Kas pentaxil mõni konkurentsivõimeline kaamera üldse hetkel turul on? .. Nii peeglite kui kompaktide hulgas. Siin ka üks peeglite turujagamine (küll 2009a lõpust). Kohad 1-6 Canon ja Nikon. Pentax siiski koha võrra eespool kui Sony. http://www.fredmiranda.com/forum/forum/topic/850709 (seal viide ka allikale (jaapani keeles)).
Üldse on ulmeline virr-varr digi(peegel)kaamerate turul. Saa nüüd aru kas on tegu peegliga, videokaameraga või mingi poolkõva muu lahendus (pen jm mikrokaamerad).
_________________ Doggett can tell |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
urmas1
HV kasutaja
|
01.07.2011 21:50:53
|
|
|
Ricoh mis firma see on, et Pentaxiga konkureerida? Ricoh? 1980 aastatel tootis odavaid Pentaxi K bajonetiga ühilduvaid peegelkaameraid ja läks pankrotti. Kutsuti vaese mehe Pentaxiks. Soomes hüüti Ricoh: rikki, ehk eesti keeles katki ja katki need kaamerad kogu aeg ka olid. Odav saastafirma.
Ricoh K bajonetiga ühilduvad kõik Pentaxi K, KA objektiivid, aga säri automaatika töötab ainult Ricoh enda K-R objektiividega.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
01.07.2011 22:02:46
|
|
|
bright kirjutas: |
Kas pentaxil mõni konkurentsivõimeline kaamera üldse hetkel turul on? .. Nii peeglite kui kompaktide hulgas. |
WG-1-le vist raske tõsiselt võetavat konkurenti leida? Või kui on siis oleks huvitatud joonele panna, mõlgub teine meeles.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
02.07.2011 01:44:29
|
|
|
bright kirjutas: |
Üldse on ulmeline virr-varr digi(peegel)kaamerate turul. Saa nüüd aru kas on tegu peegliga, videokaameraga või mingi poolkõva muu lahendus (pen jm mikrokaamerad). |
Tajun kerget negatiivset tooni, aga minu arvates on küll see igati positiivne, mis hetkel toimub. Pidevalt arendatakse ja katsetatakse uusi asju, mistõttu toimub üsna kiire areng. Kui tead, kuidas kaamera töötab, siis ei tohiks aru saamisega mingit probleemi olla. Veel mõned aastad tagasi sai valida hea ja kobaka peegel- ning odava ja kehva kompaktkaamera vahel. Praegu on võimalik osta just selline aparaat nagu vaja. Ei saa küll aru, kellele seda Pentax Q-d vaja oleks, aga üldiselt on hetkel kaamerate valik huvitav.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raid0
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
93 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
03.07.2011 14:26:00
|
|
|
See on ju üsna vana mudel juba. Canonil, Nikonil ega Sonyl pole selle vastu isegi midagi panna. Kuna tavaline inimene peab selle ostmiseks aga oma elamise maha müüma, siis ei saa 645D päris tavaliste peegelkaameratega konkureerida.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
PitBull
HV kasutaja
|
04.07.2011 15:39:20
|
|
|
Pentaxil on korralik tavaline peegelkaamera olemas - K5.
http://www.dpreview.com/products/pentax/slrs/pentax_k5
...In our opinion this makes it one of the best APS-C DSLRs currently on the market. Image quality is now up there with the best of its competition, and all of the K-5's key systems are reliable and effective... |
Vastu võib kilgata, et Nikon D3 ja Canon 1D on paremad jne. No sorry, aga ka selliste kaamerate ostmiseks peab tavaline inimene oma eluaseme maha müüma.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
04.07.2011 17:15:05
|
|
|
Kas Pentax K-r on hea või halb? Nii paari sõnaga0000
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Jüri Öö
HV kasutaja

|
04.07.2011 18:17:32
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Kas Pentax K-r on hea või halb? Nii paari sõnaga0000 |
Algajale mõeldud peegelkaamera. Oma hinnaklassis ilmselt parim valik.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spooky
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Heineken
HV Guru
|
04.07.2011 18:42:29
|
|
|
PitBull kirjutas: |
Pentaxil on korralik tavaline peegelkaamera olemas - K5.
http://www.dpreview.com/products/pentax/slrs/pentax_k5
...In our opinion this makes it one of the best APS-C DSLRs currently on the market. Image quality is now up there with the best of its competition, and all of the K-5's key systems are reliable and effective... |
Vastu võib kilgata, et Nikon D3 ja Canon 1D on paremad jne. No sorry, aga ka selliste kaamerate ostmiseks peab tavaline inimene oma eluaseme maha müüma. |
Kasutatult 1D III või D3 jaoks ei peaks ikka küll.
D3S ja 1D IV, rääkimata D3X ja 1Ds III jaoks tõesti.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|