Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tiitise
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
01.05.2011 06:19:37
|
|
|
Tegemist esimese katetusega ubuntus nii ,et kõlbab küll siia ka. Uut teemat www alla sellepärast ma küll tegema ei hakka. Ja mida wndowsi kasutaja siis oskab rääkida pusssnuge.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
01.05.2011 09:56:12
|
|
|
Margus kirjutas: |
Tegemist esimese katetusega ubuntus nii ,et kõlbab küll siia ka. Uut teemat www alla sellepärast ma küll tegema ei hakka. Ja mida wndowsi kasutaja siis oskab rääkida pusssnuge. |
Tegelikult mida siin analüüsida?
Et said linuxi all apache ja php edukalt installitud ja kodulehe failid õigesse kausta tõstetud?
Ehk täpsustad veidi, mida me peaksime täpsemalt vaatama?
|
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
01.05.2011 10:41:53
|
|
|
Tähtis on see millised chmod peab olema millised write õigused peaksid olema. Mulle tähtis ,et keegi seal sorkida ei saaks ja php suudaks kirjutada statistikat.
Windoozas mingit muret polnud kuid siin peab iga kataloogiga eraldi mässama.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
01.05.2011 13:42:01
|
|
|
Tähtis on see millised chmod peab olema millised write õigused peaksid olema. Mulle tähtis ,et keegi seal sorkida ei saaks ja php suudaks kirjutada statistikat.
Windoozas mingit muret polnud kuid siin peab iga kataloogiga eraldi mässama. |
Ega seal mingit keemiat ei olegi (ja ei pea iga kataloogiga eraldi mässama, saab ju kehtestada samad õigused korraga ka alamkataloogidele).
Suvalisele külalisele, kes su lehekülge vaatab, kehtivad o (other) õigused - st et kui u (user=omanik) ja g (group) kehtivad ainult Linuxis töötavatele autenditud kasutajatele (sh daemonid), siis o kehtib kõigile (st lisaks autenditud kasutajatele ka autentimata, Linuxi süsteemi sisselogimata, anonüümsed kasutajad, st terve "maailm")
Ja sellest järeldub see, et o-le ei tohi anda kirjutusõigust failidele ja kataloogidele (w) ega käivitusõigust failidele (x). Käivitusõigus kataloogile peab olema juhul, kui tahad külalist kataloogi sisu vaatama lubada. Ja kui eemaldad faililt o lugemisõiguse (r), siis ei saa ta ka faili vaadata.
Kuna Unixis on ainult 3 kasutajate liiki (ugo) ja 3 erinevat õigust (rwx), siis on nendega majandamine palju lihtsam ja "lollikindlam" kui Windowsis.
Veebi puhul on oluline ka Apache enda konfifaili sisu, mis konkreetset lehekülge kirjeldab ja seal õigusi kehtestab. Vaikimisi konf peaks iseenesest olema OK.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
01.05.2011 14:09:09
|
|
|
Dogbert, Su jutt on hea kuid ikkagi tahaks seda www kataloogi chmodida ma sain tomima netist lugdes chmod -r 755 Mis see õge chmod sellele WWW kataloogil oleks kuna seal palju foldereid kõikõigused ei kandu edasi paljud asjad mölisevad vot sinna ei saa kirjutada ja sinna ei saa.
Kuna olen algaja siis oleks võtta hea netist toimiv asi copy paste.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
mihkel90
Kreisi kasutaja
|
01.05.2011 20:40:02
|
|
|
mingit programmi millega saaks .avi faili heli convertida? Asi selles et usb pulgast läbi digiboxi ei mängi osade sarjade heli.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
3 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
01.05.2011 21:05:58
|
|
|
mihkel90, WinFF - konverteerimisprogramm; OpenShot - videotöötlusprogramm (impordi ja ekspordi sobivasse formaati);
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
gerdu1
HV vaatleja
|
02.05.2011 17:06:17
|
|
|
tere, ei leidnud kuskilt siit foorumist infot. niisiis küsin siit. jutt käin Ubuntu 11.04 versioonist mis ma endale panin. sellel on vasakus küljel riba kus on nagu otseteed peal. aga piltidel olen näinud et seda riba saad vedada alla ja ülesse ja teisele poole serva, aga vat mina seda ei oska, olen proovinud igast nippe aga tulutult, äkki keegi oskab siis vastata kuidas seda teha saaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
02.05.2011 18:04:34
|
|
|
gerdu1, arvatavasti kasutad Unity-t ja kui ma ei eksi siis seda ei saagi liigutada (üles,alla,paremale)
Liigutada saab näiteks "Cairo dock"-i või "AWN"-i. Mulle tunduvad need tunduvalt paremad oma olemuselt kui Unity.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
xpander
HV veteran

|
02.05.2011 19:06:00
|
|
|
gerdu1 kirjutas: |
tere, ei leidnud kuskilt siit foorumist infot. niisiis küsin siit. jutt käin Ubuntu 11.04 versioonist mis ma endale panin. sellel on vasakus küljel riba kus on nagu otseteed peal. aga piltidel olen näinud et seda riba saad vedada alla ja ülesse ja teisele poole serva, aga vat mina seda ei oska, olen proovinud igast nippe aga tulutult, äkki keegi oskab siis vastata kuidas seda teha saaks. |
tee logout
ja sisse logimisel vali "classic session" "ubuntu" asemel.
siis tuleb vana hea gnome üles. ning siis install awn või cairo dock. peaksid mõlemad software centeres olemas olema.
neid saab liigutada ja lohistada nagu soovid.
_________________ Linux Gaming Videos: Xpander69 |
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
crp
HV vaatleja

|
02.05.2011 20:22:07
|
|
|
crp kirjutas: |
endal ubuntu 10.10 peal ning läpakas on ati radeon x1200 videokaart. Kas keegi on saanud uuemal ubuntul tvouti nii tööle et telekast tuleks ka värvline piltt? olen mitu nädalat siin proovinud seda korda saada, kuid tulutult. Olen linuxis suht algaja |
keegi?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
02.05.2011 21:43:43
|
|
|
endal ubuntu 10.10 peal ning läpakas on ati radeon x1200 videokaart. Kas keegi on saanud uuemal ubuntul tvouti nii tööle et telekast tuleks ka värvline piltt? olen mitu nädalat siin proovinud seda korda saada, kuid tulutult. Olen linuxis suht algaja |
keegi? |
Mis juhtmed/pistikud? Mis pistik teleka taga?
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
crp
HV vaatleja

|
02.05.2011 21:59:22
|
|
|
Telekas on vana CRT, mis on ühendatud läpakast S video auku (kollane pistik) ning telekas on scart. ei saa panna ubuntus mitte kuskilt et telekas kasutaks PAL/B'd.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
03.05.2011 07:43:37
|
|
|
Minu esimene katetus keeras linni päris pupu. Hakkasin Dev alsa väljalaset katsetama kõik oli 5 kuni hetkeni kus heli polnudi hakkasin seda siis eemaldama alsa asju, lõpuks oli nii ,et koos alsa asjaga eemaldati gnome ja rida muid vajalikke asju. Restardilt tulles oli ikka asi päris katki proovisin viga parandada optionsist kuid tulutult.
Polnud siis midagi muud teha kui lasin rida apt-get sudosid ja hakkas asi jälle ilmet võtma ja sain juba hiljem destopi ja kõik parandatud.
Linuxi all jura ainult see ,et teinekord asi eemaldab vajalike lib faile ja siis miskit muud ei tööta hiljem.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
03.05.2011 10:37:52
|
|
|
nende katsetamistega peabki ettevaatlik olema ja enne kui midagi "maha lased", tuleb ikka pilk peale heita eemaldavatele pakettidele.
ubuntu all saab suhteliselt lihtsalt gnome tagasi, piisab sudo apt-get install ubuntu-desktop
peale ubuntu installi on soovitav kribada sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras (sellega tuleb flash, igasugu koodekid, java jne)
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
asjameez
Kreisi kasutaja

|
03.05.2011 16:07:53
|
|
|
Linuxi all jura ainult see ,et teinekord asi eemaldab vajalike lib faile ja siis miskit muud ei tööta hiljem. |
Kui sa mõne süsteemi üheks alustalaks oleva libra või sellise libra, mida kasutab tosin programmi maha lased, siis küll. Töömasinas neid on targem mitte puutuda.
Minu arust väga mugav see sõltuvuste süsteem. Iga programm ei pea eraldi oma installikas provaidima librasid nagu Windowsis vaid programmid kasutava vennalikult samu teeke.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
06.05.2011 10:42:26
|
|
|
Linuxi all jura ainult see ,et teinekord asi eemaldab vajalike lib faile ja siis miskit muud ei tööta hiljem. |
afaik hoiatatakse sind paar korda ette kui sääraseid tegevusi teed, vähemalt maemol mis sarnaselt ubuntuga debiani peal baseerub toimub see küll sedasi. Ühtlasi minu teada ei minda ka päris niisama lambist teiste teekide kallale ning pead käsitsi cleanupi tegema.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
11.05.2011 09:31:51
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
afaik hoiatatakse sind paar korda ette kui sääraseid tegevusi teed, vähemalt maemol mis sarnaselt ubuntuga debiani peal baseerub toimub see küll sedasi. Ühtlasi minu teada ei minda ka päris niisama lambist teiste teekide kallale ning pead käsitsi cleanupi tegema. |
Synaptikust eemaldasin alsa ja oligi juhe koos ei mingit hoiatust ei näinud.
See uprade saatanast uuendasin 11.04 beta 2 release vastu ja oligi installitud proged läinud. Winnis on ikka hea jätad vedelema ja ilmapaigaldamata saab vajalikud tööle. Linnis hunnik soga törts siin ja seal ei mingit ülevaadet, pudru ja kapsad segamini. Mina kui arvutit tundma õppisin oli win 3.11 ja dos, nüüd pole enam ajad need ja nägeminegi pole enam see. Kõigega annab tutvuda nüüd katse meetodil. Mingi vägaraske see linn pole kuid tuleb teada mida teed ja katsemeetodil.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
11.05.2011 11:34:03
|
|
|
Synaptikust eemaldasin alsa ja oligi juhe koos ei mingit hoiatust ei näinud.
See uprade saatanast uuendasin 11.04 beta 2 release vastu ja oligi installitud proged läinud. Winnis on ikka hea jätad vedelema ja ilmapaigaldamata saab vajalikud tööle. Linnis hunnik soga törts siin ja seal ei mingit ülevaadet, pudru ja kapsad segamini. Mina kui arvutit tundma õppisin oli win 3.11 ja dos, nüüd pole enam ajad need ja nägeminegi pole enam see. Kõigega annab tutvuda nüüd katse meetodil. Mingi vägaraske see linn pole kuid tuleb teada mida teed ja katsemeetodil. |
Esiteks ei soovita algajatel betasid installida/proovida (võib jääda selline tunne, et midagi ei tööta jne).
Ja kui toimub distro uuendamine siis näidatakse sulle listi, mis programmid eemaldatakse (vist isegi näidati paigaldatavaid programme, täpselt ei mäleta). Linuxi ülesehitus on teine ja seal peavadki asjad teistmoodi olema kui Windowsis
Ubuntul peaks olema ju installimiseks/eemaldamiseks "Ubuntu software center", kasuta seda.
Kokkuvõtteks ütleks: Linux EI OLE Windows
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
11.05.2011 11:53:45
|
|
|
Synaptikust eemaldasin alsa ja oligi juhe koos ei mingit hoiatust ei näinud. |
Kindlasti näitas hoiatust. Kui kasutaja ei loe seda siis pole midagi teha.
Üldiselt kui ma ubuntut kasutasin, siis oli nii, et release oli suht ebastabiilne ning kui kuu oodata, siis tasus alles uuendada.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
11.05.2011 12:25:21
|
|
|
Ma tegin upgrade Live cd pealt sest seal oli võimalus upgrade teha, üldiselt mind ei koti beta rc või mis iganes katsetada. Kui midagi ei funka siis see mulle savi.
|
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
11.05.2011 12:28:46
|
|
|
No kui savi on siis milles probleem kui oma süsteemi vabatahtlikult vastu taevast lasid?
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitise
HV kasutaja
|
11.05.2011 17:02:50
|
|
|
Ma tegin upgrade Live cd pealt sest seal oli võimalus upgrade teha, üldiselt mind ei koti beta rc või mis iganes katsetada. Kui midagi ei funka siis see mulle savi. |
Ja siis imestad, miks asjad ei tööta nii nagu vaja? Kui sind ei koti siis palun ära koti linuxit Kasuta oma windowsit edasi ja ole õnnelik!
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|