Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 113, 114, 115  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tiitise
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.04.2011 22:35:50 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Prooviks lähenesin ka linuxile kuna olen seal uustulnuk siis oleks huvi teie testimise vastu, ehk kuidas leht töötab ja mida tegema peaks.
Suht harjumatu on igalepoole õiguseid anda ,et funkaks.
http://parketimeister.dyndns.org/

Kodulehe analüüsimine pole just kõige õigem küsimus siin teemas, selleks on teine koht https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=35
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.05.2011 06:19:37 vasta tsitaadiga

tiitise kirjutas:
Margus kirjutas:
Prooviks lähenesin ka linuxile kuna olen seal uustulnuk siis oleks huvi teie testimise vastu, ehk kuidas leht töötab ja mida tegema peaks.

Kodulehe analüüsimine pole just kõige õigem küsimus siin teemas, selleks on teine koht https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=35

Tegemist esimese katetusega ubuntus nii ,et kõlbab küll siia ka. Uut teemat www alla sellepärast ma küll tegema ei hakka. Ja mida wndowsi kasutaja siis oskab rääkida pusssnuge.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 01.05.2011 09:56:12 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
tiitise kirjutas:
Margus kirjutas:

Tegemist esimese katetusega ubuntus nii ,et kõlbab küll siia ka. Uut teemat www alla sellepärast ma küll tegema ei hakka. Ja mida wndowsi kasutaja siis oskab rääkida pusssnuge.

Tegelikult mida siin analüüsida?
Et said linuxi all apache ja php edukalt installitud ja kodulehe failid õigesse kausta tõstetud? icon_rolleyes.gif

Ehk täpsustad veidi, mida me peaksime täpsemalt vaatama? icon_wink.gif
Kommentaarid: 228 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.05.2011 10:41:53 vasta tsitaadiga

Tähtis on see millised chmod peab olema millised write õigused peaksid olema. Mulle tähtis ,et keegi seal sorkida ei saaks ja php suudaks kirjutada statistikat.

Windoozas mingit muret polnud kuid siin peab iga kataloogiga eraldi mässama.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 01.05.2011 13:42:01 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Tähtis on see millised chmod peab olema millised write õigused peaksid olema. Mulle tähtis ,et keegi seal sorkida ei saaks ja php suudaks kirjutada statistikat.

Windoozas mingit muret polnud kuid siin peab iga kataloogiga eraldi mässama.

Ega seal mingit keemiat ei olegi (ja ei pea iga kataloogiga eraldi mässama, saab ju kehtestada samad õigused korraga ka alamkataloogidele).

Suvalisele külalisele, kes su lehekülge vaatab, kehtivad o (other) õigused - st et kui u (user=omanik) ja g (group) kehtivad ainult Linuxis töötavatele autenditud kasutajatele (sh daemonid), siis o kehtib kõigile (st lisaks autenditud kasutajatele ka autentimata, Linuxi süsteemi sisselogimata, anonüümsed kasutajad, st terve "maailm")
Ja sellest järeldub see, et o-le ei tohi anda kirjutusõigust failidele ja kataloogidele (w) ega käivitusõigust failidele (x). Käivitusõigus kataloogile peab olema juhul, kui tahad külalist kataloogi sisu vaatama lubada. Ja kui eemaldad faililt o lugemisõiguse (r), siis ei saa ta ka faili vaadata.

Kuna Unixis on ainult 3 kasutajate liiki (ugo) ja 3 erinevat õigust (rwx), siis on nendega majandamine palju lihtsam ja "lollikindlam" kui Windowsis.

Veebi puhul on oluline ka Apache enda konfifaili sisu, mis konkreetset lehekülge kirjeldab ja seal õigusi kehtestab. Vaikimisi konf peaks iseenesest olema OK.

tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 01.05.2011 14:09:09 vasta tsitaadiga

Dogbert, Su jutt on hea kuid ikkagi tahaks seda www kataloogi chmodida ma sain tomima netist lugdes chmod -r 755 Mis see õge chmod sellele WWW kataloogil oleks kuna seal palju foldereid kõikõigused ei kandu edasi paljud asjad mölisevad vot sinna ei saa kirjutada ja sinna ei saa.

Kuna olen algaja siis oleks võtta hea netist toimiv asi copy paste.

mihkel90
Kreisi kasutaja

sõnum 01.05.2011 20:40:02 vasta tsitaadiga

mingit programmi millega saaks .avi faili heli convertida? Asi selles et usb pulgast läbi digiboxi ei mängi osade sarjade heli.
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 58
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 01.05.2011 21:05:58 vasta tsitaadiga

mihkel90, WinFF - konverteerimisprogramm; OpenShot - videotöötlusprogramm (impordi ja ekspordi sobivasse formaati);
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
gerdu1
HV vaatleja

sõnum 02.05.2011 17:06:17 vasta tsitaadiga

tere, ei leidnud kuskilt siit foorumist infot. niisiis küsin siit. jutt käin Ubuntu 11.04 versioonist mis ma endale panin. sellel on vasakus küljel riba kus on nagu otseteed peal. aga piltidel olen näinud et seda riba saad vedada alla ja ülesse ja teisele poole serva, aga vat mina seda ei oska, olen proovinud igast nippe aga tulutult, äkki keegi oskab siis vastata kuidas seda teha saaks.
tagasi üles
tiitise
HV kasutaja

sõnum 02.05.2011 18:04:34 vasta tsitaadiga

gerdu1, arvatavasti kasutad Unity-t ja kui ma ei eksi siis seda ei saagi liigutada (üles,alla,paremale)
Liigutada saab näiteks "Cairo dock"-i või "AWN"-i. Mulle tunduvad need tunduvalt paremad oma olemuselt kui Unity.
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 02.05.2011 19:06:00 vasta tsitaadiga

gerdu1 kirjutas:
tere, ei leidnud kuskilt siit foorumist infot. niisiis küsin siit. jutt käin Ubuntu 11.04 versioonist mis ma endale panin. sellel on vasakus küljel riba kus on nagu otseteed peal. aga piltidel olen näinud et seda riba saad vedada alla ja ülesse ja teisele poole serva, aga vat mina seda ei oska, olen proovinud igast nippe aga tulutult, äkki keegi oskab siis vastata kuidas seda teha saaks.

tee logout
ja sisse logimisel vali "classic session" "ubuntu" asemel.
siis tuleb vana hea gnome üles. ning siis install awn või cairo dock. peaksid mõlemad software centeres olemas olema.
neid saab liigutada ja lohistada nagu soovid.

crp
HV vaatleja
crp

sõnum 02.05.2011 20:22:07 vasta tsitaadiga

crp kirjutas:
endal ubuntu 10.10 peal ning läpakas on ati radeon x1200 videokaart. Kas keegi on saanud uuemal ubuntul tvouti nii tööle et telekast tuleks ka värvline piltt? olen mitu nädalat siin proovinud seda korda saada, kuid tulutult. Olen linuxis suht algaja

keegi?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 02.05.2011 21:43:43 vasta tsitaadiga

crp kirjutas:
crp kirjutas:
endal ubuntu 10.10 peal ning läpakas on ati radeon x1200 videokaart. Kas keegi on saanud uuemal ubuntul tvouti nii tööle et telekast tuleks ka värvline piltt? olen mitu nädalat siin proovinud seda korda saada, kuid tulutult. Olen linuxis suht algaja

keegi?

Mis juhtmed/pistikud? Mis pistik teleka taga?

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
crp
HV vaatleja
crp

sõnum 02.05.2011 21:59:22 vasta tsitaadiga

Telekas on vana CRT, mis on ühendatud läpakast S video auku (kollane pistik) ning telekas on scart. ei saa panna ubuntus mitte kuskilt et telekas kasutaks PAL/B'd.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 03.05.2011 07:43:37 vasta tsitaadiga

Minu esimene katetus keeras linni päris pupu. Hakkasin Dev alsa väljalaset katsetama kõik oli 5 kuni hetkeni kus heli polnudi hakkasin seda siis eemaldama alsa asju, lõpuks oli nii ,et koos alsa asjaga eemaldati gnome ja rida muid vajalikke asju. Restardilt tulles oli ikka asi päris katki proovisin viga parandada optionsist kuid tulutult.

Polnud siis midagi muud teha kui lasin rida apt-get sudosid ja hakkas asi jälle ilmet võtma ja sain juba hiljem destopi ja kõik parandatud.
Linuxi all jura ainult see ,et teinekord asi eemaldab vajalike lib faile ja siis miskit muud ei tööta hiljem.

tiitise
HV kasutaja

sõnum 03.05.2011 10:37:52 vasta tsitaadiga

nende katsetamistega peabki ettevaatlik olema ja enne kui midagi "maha lased", tuleb ikka pilk peale heita eemaldavatele pakettidele.
ubuntu all saab suhteliselt lihtsalt gnome tagasi, piisab sudo apt-get install ubuntu-desktop
peale ubuntu installi on soovitav kribada sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras (sellega tuleb flash, igasugu koodekid, java jne)
tagasi üles
asjameez
Kreisi kasutaja
asjameez

sõnum 03.05.2011 16:07:53 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Linuxi all jura ainult see ,et teinekord asi eemaldab vajalike lib faile ja siis miskit muud ei tööta hiljem.

Kui sa mõne süsteemi üheks alustalaks oleva libra või sellise libra, mida kasutab tosin programmi maha lased, siis küll. Töömasinas neid on targem mitte puutuda.
Minu arust väga mugav see sõltuvuste süsteem. Iga programm ei pea eraldi oma installikas provaidima librasid nagu Windowsis vaid programmid kasutava vennalikult samu teeke.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 06.05.2011 10:42:26 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
afaik hoiatatakse sind paar korda ette kui sääraseid tegevusi teed, vähemalt maemol mis sarnaselt ubuntuga debiani peal baseerub toimub see küll sedasi. Ühtlasi minu teada ei minda ka päris niisama lambist teiste teekide kallale ning pead käsitsi cleanupi tegema.
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 11.05.2011 09:31:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Margus kirjutas:
afaik hoiatatakse sind paar korda ette kui sääraseid tegevusi teed, vähemalt maemol mis sarnaselt ubuntuga debiani peal baseerub toimub see küll sedasi. Ühtlasi minu teada ei minda ka päris niisama lambist teiste teekide kallale ning pead käsitsi cleanupi tegema.

Synaptikust eemaldasin alsa ja oligi juhe koos ei mingit hoiatust ei näinud.

See uprade saatanast uuendasin 11.04 beta 2 release vastu ja oligi installitud proged läinud. Winnis on ikka hea jätad vedelema ja ilmapaigaldamata saab vajalikud tööle. Linnis hunnik soga törts siin ja seal ei mingit ülevaadet, pudru ja kapsad segamini. Mina kui arvutit tundma õppisin oli win 3.11 ja dos, nüüd pole enam ajad need ja nägeminegi pole enam see. Kõigega annab tutvuda nüüd katse meetodil. Mingi vägaraske see linn pole kuid tuleb teada mida teed ja katsemeetodil.

tiitise
HV kasutaja

sõnum 11.05.2011 11:34:03 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

See uprade saatanast uuendasin 11.04 beta 2 release vastu ja oligi installitud proged läinud. Winnis on ikka hea jätad vedelema ja ilmapaigaldamata saab vajalikud tööle. Linnis hunnik soga törts siin ja seal ei mingit ülevaadet, pudru ja kapsad segamini. Mina kui arvutit tundma õppisin oli win 3.11 ja dos, nüüd pole enam ajad need ja nägeminegi pole enam see. Kõigega annab tutvuda nüüd katse meetodil. Mingi vägaraske see linn pole kuid tuleb teada mida teed ja katsemeetodil.

Esiteks ei soovita algajatel betasid installida/proovida (võib jääda selline tunne, et midagi ei tööta jne).
Ja kui toimub distro uuendamine siis näidatakse sulle listi, mis programmid eemaldatakse (vist isegi näidati paigaldatavaid programme, täpselt ei mäleta). Linuxi ülesehitus on teine ja seal peavadki asjad teistmoodi olema kui Windowsis
Ubuntul peaks olema ju installimiseks/eemaldamiseks "Ubuntu software center", kasuta seda.
Kokkuvõtteks ütleks: Linux EI OLE Windows
tagasi üles
Chaza!
Kreisi kasutaja
Chaza!

sõnum 11.05.2011 11:53:45 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:

Kindlasti näitas hoiatust. Kui kasutaja ei loe seda siis pole midagi teha.

Üldiselt kui ma ubuntut kasutasin, siis oli nii, et release oli suht ebastabiilne ning kui kuu oodata, siis tasus alles uuendada.

Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 11.05.2011 12:25:21 vasta tsitaadiga

Ma tegin upgrade Live cd pealt sest seal oli võimalus upgrade teha, üldiselt mind ei koti beta rc või mis iganes katsetada. Kui midagi ei funka siis see mulle savi.
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 11.05.2011 12:28:46 vasta tsitaadiga

No kui savi on siis milles probleem kui oma süsteemi vabatahtlikult vastu taevast lasid? icon_smile.gif
Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tiitise
HV kasutaja

sõnum 11.05.2011 17:02:50 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
Ma tegin upgrade Live cd pealt sest seal oli võimalus upgrade teha, üldiselt mind ei koti beta rc või mis iganes katsetada. Kui midagi ei funka siis see mulle savi.

Ja siis imestad, miks asjad ei tööta nii nagu vaja? Kui sind ei koti siis palun ära koti linuxit icon_smile.gif Kasuta oma windowsit edasi ja ole õnnelik!
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 27.05.2011 14:35:11 vasta tsitaadiga

Tehtud.

http://www.netbooknews.com/26088/bumblebee-allows-ion-2-netbooks-laptops-to-mix-linux-and-optimus
http://www.reddit.com/r/Ubuntu/comments/hgb7m/owners_of_optimus_laptops_install_bumblebee_use

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 113, 114, 115  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.